» »

neberljiva micro sd kartica

neberljiva micro sd kartica

butters81 ::

Potreboval bi pomoč pri reševanju podatkov iz micro sd kartice. Kartica je bila v telefonu (htc desire x - android), delala povsem normalno, nakar sporočilo v vrstici stanja, da sd kartica ni formatirana oz ni podprt format kartice, potrebno je formatiranje. Formatiral nisem kartice, sem jo pa vzel iz telefona, in srečo poizkusil v tablici (galaxy tab), enako opozorilo, da je potrebno formatirat. Priklopim tablico na računalnik, windows 7 zazna notranji spomin tablice normalno, zunanjo sd jo sicer zazna, vendar piše 0 od 0 KB zasedenost oz. velikost. Tudi ikonca zunanje kartice je nekoliko zamegljena v windowsu. Če jo probam odpret, ponovno napiše da ni pravega formata in da je treba formatirat.

Kartico prestavim v adapter in direktno v laptop (tista reža za spominske kartice za fotoaparate). V laptopu isto zazna kartico, vendar neberljiva, potrebno formatiranje. Ker podatkov ne bi rad izgubljal, googlam recovery sd card... Probam nekaj programov, prvo recuva, polni scan, nič. Nič podatkov, nobene datoteke. Velikost sicer zazna kot okoli 7800MB (kartica je 8GB), nikjer ne piše zasedeno/prosto. Probam card recovery trial verzija, ponovno nič. Probam še en pc smart recovery, nič. Se vrnem h googlu, v windowsu opazim da piše unformatted sd card, vnesem v google recovery unformatted... Poda opcijo PhotoRec, ki naj bi delovala za dotične probleme (unformatted, error, deleted...). Poženem program, najde kartico, začne iskat, išče neke headerje (0/10 najdenih) in to piše ko melje čez neke sektorje (št X/15986768 približno), tekom iskanja ne najde datotek tudi headerjev ne, pustim do konca predvidenega časa, nakar gre preko skupne številke sektorja, predvideni čas se poveča nazaj na 15min, in tako ponavlja nekaj časa (pustil sem teči 1 uro nato prekinil)

Ali ima kdo nasvet, kako do podatkov, google ponuja tudi rešitev naj bi se v ubuntu videlo datoteke? Nekje moram imeti nek live ubuntu cd, da bootam iz njega, če ga bom našel, vseeno bi rad rešil v windowsih. Ali naj pustim photorec teči dlje, je to sploh kdo že uporabljal in uspešno rešil? Vsaka pomoč dobrodošla

Lp

Frenckie ::

Daj jo nazaj v telefon in le tega priključi na PC. Seveda, če ni že prepozno.

butters81 ::

Zdravo, sem pozabil omeniti. V telefonu priključenem na kablu kartico zazna enako kot v tablici, se pravi neberljiva. Še kakšna ideja, kako rešiti podatke, a obstaja kakšen servis za kartice, kjer lahko kaj več pogledajo? Kupljena je bila se mi zdi da v big bang, računa ni, embalaže tudi ne, tudi več kot leto mora biti že, tako da njim ne morem kar nesti, predvsem se mi pa gre za slike, ki so na kartici, tudi če se jo potem vrže v smeti.

Lp

brlo ::

Jst sem imel podoben problem...
Največ podatkov sem dobil s programom PhotoRec, vendar ne v celoti.

Poskusil sem več programov, ampak večinoma podatki niso bili berljivi. Mislim, da je bil USB (v mojem primeru) poškodovan, ker sem nekaj ostalih usb-jev formatiral in sem tudi z ostalimi programi obnovil podatke brez težav.

Mislim, da obstajajo podjetja ki se ukvarjajo z reševanjem podatkov, vendar nimam izkušenj, predvidevam edino, da ni poceni.

SimplTech ::

Tudi sam sem imel najboljše izkušnje z uporabo PhotoRec-a.

Za občutek glede cen reševanja podatkov pa si lahko pogledaš cenik od Tannarisa: link

Dr_M ::

SimplTech je izjavil:

Tudi sam sem imel najboljše izkušnje z uporabo PhotoRec-a.

Za občutek glede cen reševanja podatkov pa si lahko pogledaš cenik od Tannarisa: link



Tole je se dokaj poceni, ce se drzijo svojega cenika.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

FX6300B ::

tko kot so rekl probej s photorec dol dej kr bo bo pol pa naredi quick format kartice če bo šlo pa pol probaš uporabt kkšn tool a obnovitev zbrisanih podatkov sam ne garantiram

HighBane ::

To bo se slišalo (bralo) neumno, samo meni je pomagalo, ko sem imel podobne probleme in sem vse možne napotke prebral in stestiral. Na koncu sem našeč vodič na internetu. Avtor si je dal duška z dolgim uvodom in na koncu rekel: "Vzemi kartico ven iz telefon fajn pihni vanjo, fajn pihni v telefon in jo daj nazaj noter." Probal in kartica mi je začela delat. Samo zdaj sem se spomnil, da sem probleme z pisanjem nanjo, tako da nisem recimo mogel slikat, stvari na njej pa sem lahko uporabljal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HighBane ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do podatkov trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
162267 (1753) Zoromer
»

Reševanje podatkov; zunanji flash disk 500GB

Oddelek: Pomoč in nasveti
81845 (1673) Megane16
»

USB kljuc - Ni na voljo. Datoteka ali...

Oddelek: Pomoč in nasveti
221407 (1161) T-Mac
»

Particija RAW -> NTFS brez izgube podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti
103028 (2222) lojze8
»

Reševanje slik s formatirane SD kartice.

Oddelek: Pomoč in nasveti
112963 (2783) X-Hair

Več podobnih tem