Forum » Strojna oprema » IR repetitor
IR repetitor
DanKick ::
Torej, brezžični tipkovnici in miški bi rad podaljšal domet (nekje na 5 m), pa me zanima, če obstaja IR repetitor (ki se napaja preko baterij), ki bi signalu podaljšal pot.
Phoebus ::
Lahko ga naredis.
Najbolj enostavna varjanta: IR sprejemna dioda -> tranzistor -> IR oddajna dioda.
Najbolj enostavna varjanta: IR sprejemna dioda -> tranzistor -> IR oddajna dioda.
Phoebus ::
Za narejeno se nisem slisal.
Pri IR nimas frekvence, ampak valovno dolzino (ki je v bistvu isto stranje, samo drugo pakovanje ).
Met moras isto valovno dolzino kot naprave ki jih uporabljas. Samo jaz ZELO dvomim, da gre tvoj misak na IR, ker je za glodalca IR preprosto neumen. 99% wireless misi dela na radio. Tam pa nimas kaj delat.
Pri IR nimas frekvence, ampak valovno dolzino (ki je v bistvu isto stranje, samo drugo pakovanje ).
Met moras isto valovno dolzino kot naprave ki jih uporabljas. Samo jaz ZELO dvomim, da gre tvoj misak na IR, ker je za glodalca IR preprosto neumen. 99% wireless misi dela na radio. Tam pa nimas kaj delat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delovanje laserjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5847 (4337) | 2f4u |
» | Nobelova nagrada za fiziko 2014Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8228 (6955) | jype |
» | Uporaba diodeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6876 (6682) | SSH |
» | optical mouseOddelek: Hlajenje in modifikacije | 907 (786) | EX-B |
» | modra dioda na miskiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1659 (1222) | pro2c |