Forum » Pomoč in nasveti » Težava z "odstranitvijo" (odklopom) zunanjega diska
Težava z "odstranitvijo" (odklopom) zunanjega diska
someboody99 ::
Imam WD Elements 1 TB in imam težave z odstranitvijo tega diska med tem, ko je računalnik vklopljen. Če hočem disk odklopit oz "odstranit, potem grem pod Varno odstrani strojno opremo in izvrzi medij, ampak čez sekundo ali dve se mi pokaže okno: Naprava je v uporabi itd... Kako bi lahko naredil, da naprava ne bi bila več "v uporabi", torej, da bi lahko tale disk odklopil, izvrgel, oz. odstranil?
huek111 ::
Najprej ugotovi kateri program uporablja disk, nato najprej ustavi dotični program!
Če ti naprimer uTorrent prenaša filme direktno na ta disk in potem iz njega tudi seje, bo uTorrent disk uporabljal ves čas, dokler ga ne boš ustavil!
Na isti način deluje še kar nekaj programov, kot so power iso, daemon tools itd.
Čeprav se mi zdi, da bi varno odstranjevanje moralo samodejno ustavit takšne programe!
Če ti naprimer uTorrent prenaša filme direktno na ta disk in potem iz njega tudi seje, bo uTorrent disk uporabljal ves čas, dokler ga ne boš ustavil!
Na isti način deluje še kar nekaj programov, kot so power iso, daemon tools itd.
Čeprav se mi zdi, da bi varno odstranjevanje moralo samodejno ustavit takšne programe!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
someboody99 ::
Sem poskusil, ampak mi ne uspe najti nobenega programa. Nič mi ne leti, niti utorrent, ali kaj podobnega...
s6c-gEL ::
Poženi sistem v safe mode, če lahko tam odklopi hdd.
Če ima win vista ali novejši (7, 8.0, 8.1), naj požene sistemsko orodje "Resource monitor" in pogleda procese, ki pišejo po hdd.
Če ima win vista ali novejši (7, 8.0, 8.1), naj požene sistemsko orodje "Resource monitor" in pogleda procese, ki pišejo po hdd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Lonsarg ::
Pač ta varno odstrani funkcija je namenjena ravno za zaščito podatkov, torej zakaj bi na silo skenslala programe, ki disk uporabljajo. Na silo lahko izklopiš disk bodisi fizično, bodisi greš v disk manager in daš zadevo offline.
fujtajksel ::
Sem imel podoben problem z non-WD diskom. Si pomagal s programčkom po imenu LockHunter, ampak so držale ene čudne sistemske zadeve. Nisem ugotovil, v čem je bil točno problem, ampak enkrat je nehalo nagajat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | odstranjevanje usb ključaOddelek: Strojna oprema | 3666 (3154) | vostok_1 |
» | bootanje usb-ključaOddelek: Operacijski sistemi | 1323 (1042) | konspirator |
» | Noče "varno odstranit" zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3633 (2919) | mare4444 |
» | Zunanji trdi disk problem!!Oddelek: Strojna oprema | 5735 (4606) | Bye |
» | varno odstranjevanje diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1613 (1035) | Mendos |