» »

Težava z "odstranitvijo" (odklopom) zunanjega diska

Težava z "odstranitvijo" (odklopom) zunanjega diska

someboody99 ::

Imam WD Elements 1 TB in imam težave z odstranitvijo tega diska med tem, ko je računalnik vklopljen. Če hočem disk odklopit oz "odstranit, potem grem pod Varno odstrani strojno opremo in izvrzi medij, ampak čez sekundo ali dve se mi pokaže okno: Naprava je v uporabi itd... Kako bi lahko naredil, da naprava ne bi bila več "v uporabi", torej, da bi lahko tale disk odklopil, izvrgel, oz. odstranil?

BorutK-73 ::

Jaz v takem primeru izklopim zunanji disk brez varnega odstranjevanja.

Ja, ampak potem imam težave ko ga nazaj priklopim...

huek111 ::

Najprej ugotovi kateri program uporablja disk, nato najprej ustavi dotični program!
Če ti naprimer uTorrent prenaša filme direktno na ta disk in potem iz njega tudi seje, bo uTorrent disk uporabljal ves čas, dokler ga ne boš ustavil!
Na isti način deluje še kar nekaj programov, kot so power iso, daemon tools itd.
Čeprav se mi zdi, da bi varno odstranjevanje moralo samodejno ustavit takšne programe!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

Sem poskusil, ampak mi ne uspe najti nobenega programa. Nič mi ne leti, niti utorrent, ali kaj podobnega...

BorutK-73 ::

Lahko uporabiš tudi Unlocker program. Klikneš na disk in daj "odkleni vse".

Spajky ::

izklopi indexacijo na tem disku
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

s6c-gEL ::

Poženi sistem v safe mode, če lahko tam odklopi hdd.

Če ima win vista ali novejši (7, 8.0, 8.1), naj požene sistemsko orodje "Resource monitor" in pogleda procese, ki pišejo po hdd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Okej, bom poskusil...

Lonsarg ::

Pač ta varno odstrani funkcija je namenjena ravno za zaščito podatkov, torej zakaj bi na silo skenslala programe, ki disk uporabljajo. Na silo lahko izklopiš disk bodisi fizično, bodisi greš v disk manager in daš zadevo offline.

fujtajksel ::

Sem imel podoben problem z non-WD diskom. Si pomagal s programčkom po imenu LockHunter, ampak so držale ene čudne sistemske zadeve. Nisem ugotovil, v čem je bil točno problem, ampak enkrat je nehalo nagajat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odstranjevanje usb ključa

Oddelek: Strojna oprema
223666 (3154) vostok_1
»

bootanje usb-ključa

Oddelek: Operacijski sistemi
121323 (1042) konspirator
»