Forum » Programiranje » [javascript] Obrazec z možnostmi v IE9 ne deluje
[javascript] Obrazec z možnostmi v IE9 ne deluje
kornilov ::
Z javascriptom sem zapisal option elemente, tako da imam manj html kode in da je ta bolj pregledna.
V novejšem Chromu in Firefoxu mi prikaže te elemente, v IE9 pa so option elementi pod select prazni. Kako bi rešil to zadevo?
V novejšem Chromu in Firefoxu mi prikaže te elemente, v IE9 pa so option elementi pod select prazni. Kako bi rešil to zadevo?
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { var dan_option = document.getElementById("dan_v_mesecu"); var i; for (i=1; i<32; i++) { dan_option.innerHTML += "<option value=" + i + ">" + i + "</option>"; } var mesec_option = document.getElementById("mesec"); var meseci= ["", "januar", "februar", "marec", "april", "maj", "junij", "julij", "avgust", "september", "oktober", "november", "december"]; var j; for (j=1; j<=12; j++) { mesec_option.innerHTML += "<option value=" + (j-1) + ">" + meseci[j] + "</option>"; } var leto_option = document.getElementById("leto"); var k; for (k=leto; k>=1900; k--) { leto_option.innerHTML += "<option value=" + k + ">" + k + "</option>"; } }); </script>
<form id="obrazec_bioritem"> <span>Datum rojstva:</span> <select id="dan_v_mesecu" class="date" size="1"></select> <select id="mesec" class="date" size="1"></select> <select id="leto" class="date" size="1"></select> <input type="button" id="gumb" class="date" value="Zašprudljaj"> </form>
mirancar ::
poglej za javascript errorje v konzolo pri IE-ju
odpreš mislim da z f12 oziroma najdi developer tools v menuju
mimgrede, lahko bi uporabil jquery
namesto
daj v:
error je morda da IE ne pozna .innerHTML, jquery .append ti pa to handla
evo: http://stackoverflow.com/questions/1574...
odpreš mislim da z f12 oziroma najdi developer tools v menuju
mimgrede, lahko bi uporabil jquery
var dan_option =$('#dan_v_mescu'); dan_option.append('<option value...'>;
namesto
var i; for(i=1; ..
daj v:
for(var i=1; ..
error je morda da IE ne pozna .innerHTML, jquery .append ti pa to handla
evo: http://stackoverflow.com/questions/1574...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirancar ()
kornilov ::
Odlično car careva, z JQuery sedaj deluje.
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { // dinamično vstavi html elemente "option" pod "select" var dan_option =$('#dan_v_mesecu'); var i; for (i=1; i<32; i++) { dan_option.append("<option value=" + i + ">" + i + "</option>"); } var mesec_option = $('#mesec'); var meseci= ["", "januar", "februar", "marec", "april", "maj", "junij", "julij", "avgust", "september", "oktober", "november", "december"]; var j; for (j=1; j<=12; j++) { mesec_option.append("<option value=" + (j-1) + ">" + meseci[j] + "</option>"); } var datum_danes = new Date(); var leto = datum_danes.getFullYear(); // spremenljivka "leto" shrani številko letošnjega leta var leto_option = $('#leto'); var k; for (k=leto; k>=1900; k--) { leto_option.append("<option value=" + k + ">" + k + "</option>"); } }); </script>
FrEaKmAn ::
Vem da si že implementiral zdaj, vendar bi to mogoče rešil z date pickerjem http://jqueryui.com/datepicker/ ?
Moraš paziti ker npr 31.2. ne obstaja :)
Moraš paziti ker npr 31.2. ne obstaja :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FrEaKmAn ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje za java kalkulatorOddelek: Izdelava spletišč | 988 (607) | Ales |
» | E-računOddelek: Programiranje | 7455 (4218) | ivanhoe5x |
» | JAVA skripta za Prestashop modulOddelek: Programiranje | 1313 (1251) | steev |
» | Definiranje spremenjivke - javascriptOddelek: Programiranje | 1212 (1135) | a-ptuj |
» | <option> in tipkovnica... workaround? (:Oddelek: Izdelava spletišč | 1295 (1110) | njok |