Forum » Omrežja in internet » Način povezave na router?
Način povezave na router?
sid ::
Evo, eno mogoče čisto laično vprašanje. Pri prenovi stanovanja, se je potegnilo tudi ožičenje za mrežo. Iz vseh sob pride ožičenje v garderobno sobo, kjer bo modem in router.
Vprašanje: ali žice skonektirati direkt na rj45 in hopla v router, ali lepo žice konektam na stenske mrežne vtičnice in nato preko kablovja na router.
Druga verzija mi je bolj lična, ker v tem primeru lepo zaprem dozo v steni, me pa vseeno zanima, če je v tem primeru kaj izgube, oziroma moram paziti na kaj drugega.
Hvala
Vprašanje: ali žice skonektirati direkt na rj45 in hopla v router, ali lepo žice konektam na stenske mrežne vtičnice in nato preko kablovja na router.
Druga verzija mi je bolj lična, ker v tem primeru lepo zaprem dozo v steni, me pa vseeno zanima, če je v tem primeru kaj izgube, oziroma moram paziti na kaj drugega.
Hvala
pridem pozno, delam grozno
...:TOMI:... ::
Seveda, najbolje direktno konektor na kabel in v router. Najceneje, najmanj izgub in napak, najlepše za videt, najhitreje narejeno.
Tomi
SeMiNeSanja ::
Kadar se dela profesionalne napeljave, se vse kable napelje na patch panel, od tam pa se posamezno vtičnico poveže s pomočjo patch kabla s switchem, tega pa z routerjem.
V tvojm primeru bi patch panel nadomestile vtičnice, tako da se ni za bati za neke izgube, če uporabiš kakovostne vtičnice in konektorje. Dokler imaš malo število kablov (npr.4-6), si lahko pomagaš z dvojnimi vtičnicami. Jaz imam cca. 12 kablov, pa jih imam napeljane na patch panel, saj nebi imelo smisla improvizirati z vtičnicami.
Seveda lahko kable tudi direktno napelješ na router - boš imel manj dela in ceneje bo (ne rabiš kupovati vtičnic in patch kablov), ne bo pa tako lepo, kot varianta z vtičnicami.
V tvojm primeru bi patch panel nadomestile vtičnice, tako da se ni za bati za neke izgube, če uporabiš kakovostne vtičnice in konektorje. Dokler imaš malo število kablov (npr.4-6), si lahko pomagaš z dvojnimi vtičnicami. Jaz imam cca. 12 kablov, pa jih imam napeljane na patch panel, saj nebi imelo smisla improvizirati z vtičnicami.
Seveda lahko kable tudi direktno napelješ na router - boš imel manj dela in ceneje bo (ne rabiš kupovati vtičnic in patch kablov), ne bo pa tako lepo, kot varianta z vtičnicami.
DeeJay ::
Jest sm tut pred kratkim prenovil stanovanje in sm si napeljal v vsako sobo po najmanj dve vtičnici (okvirji so od TEM čatež, module oklopljene CAT 6a sm pa kupu v Tech Tradu). Kable sm dal CAT 7 SFTP (kupu v EZŽ), če se že enkrat to dela, da sm prpravljen na prihodnost :P Vsega skup je blo okol 300m kabla.
Vse kable sm potegnu v shrambo, kjer sm si zrihtal 19" omaro in sm jih zvezal v CAT 6a oklopljen patch panel, ter pol s CAT 7 SFTP patch cabli povezal na 24 portni gigabitni HP switch.
No na ta switch mam pa potem povezan gigabitni ruter (TP-LINK od Telemacha), na ruter pa kabelski modem. Linija je 200 mbit.
Pride vse skup mal dražje, sam je pa lično in dela tako kot mora.
Vse kable sm potegnu v shrambo, kjer sm si zrihtal 19" omaro in sm jih zvezal v CAT 6a oklopljen patch panel, ter pol s CAT 7 SFTP patch cabli povezal na 24 portni gigabitni HP switch.
No na ta switch mam pa potem povezan gigabitni ruter (TP-LINK od Telemacha), na ruter pa kabelski modem. Linija je 200 mbit.
Pride vse skup mal dražje, sam je pa lično in dela tako kot mora.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 3881 (2927) | dj_uro |
» | Internet po hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14545 (9335) | XS!D3 |
» | Domače omrežje - precej velikoOddelek: Omrežja in internet | 9270 (7569) | SeMiNeSanja |
» | Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16103 (14520) | Invictus |
» | 1GBase-T: distribucijski panel, kabel in vtičniceOddelek: Omrežja in internet | 2479 (2245) | an0nimen |