» »

Način povezave na router?

Način povezave na router?

sid ::

Evo, eno mogoče čisto laično vprašanje. Pri prenovi stanovanja, se je potegnilo tudi ožičenje za mrežo. Iz vseh sob pride ožičenje v garderobno sobo, kjer bo modem in router.
Vprašanje: ali žice skonektirati direkt na rj45 in hopla v router, ali lepo žice konektam na stenske mrežne vtičnice in nato preko kablovja na router.
Druga verzija mi je bolj lična, ker v tem primeru lepo zaprem dozo v steni, me pa vseeno zanima, če je v tem primeru kaj izgube, oziroma moram paziti na kaj drugega.
Hvala
pridem pozno, delam grozno

...:TOMI:... ::

Seveda, najbolje direktno konektor na kabel in v router. Najceneje, najmanj izgub in napak, najlepše za videt, najhitreje narejeno.
Tomi

SeMiNeSanja ::

Kadar se dela profesionalne napeljave, se vse kable napelje na patch panel, od tam pa se posamezno vtičnico poveže s pomočjo patch kabla s switchem, tega pa z routerjem.

V tvojm primeru bi patch panel nadomestile vtičnice, tako da se ni za bati za neke izgube, če uporabiš kakovostne vtičnice in konektorje. Dokler imaš malo število kablov (npr.4-6), si lahko pomagaš z dvojnimi vtičnicami. Jaz imam cca. 12 kablov, pa jih imam napeljane na patch panel, saj nebi imelo smisla improvizirati z vtičnicami.

Seveda lahko kable tudi direktno napelješ na router - boš imel manj dela in ceneje bo (ne rabiš kupovati vtičnic in patch kablov), ne bo pa tako lepo, kot varianta z vtičnicami.

DeeJay ::

Jest sm tut pred kratkim prenovil stanovanje in sm si napeljal v vsako sobo po najmanj dve vtičnici (okvirji so od TEM čatež, module oklopljene CAT 6a sm pa kupu v Tech Tradu). Kable sm dal CAT 7 SFTP (kupu v EZŽ), če se že enkrat to dela, da sm prpravljen na prihodnost :P Vsega skup je blo okol 300m kabla.
Vse kable sm potegnu v shrambo, kjer sm si zrihtal 19" omaro in sm jih zvezal v CAT 6a oklopljen patch panel, ter pol s CAT 7 SFTP patch cabli povezal na 24 portni gigabitni HP switch.
No na ta switch mam pa potem povezan gigabitni ruter (TP-LINK od Telemacha), na ruter pa kabelski modem. Linija je 200 mbit.
Pride vse skup mal dražje, sam je pa lično in dela tako kot mora.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
403775 (2821) dj_uro
»

Internet po hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6814219 (9009) XS!D3
»

Domače omrežje - precej veliko

Oddelek: Omrežja in internet
489164 (7463) SeMiNeSanja
»

Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6615887 (14304) Invictus
»

1GBase-T: distribucijski panel, kabel in vtičnice

Oddelek: Omrežja in internet
122438 (2204) an0nimen

Več podobnih tem