» »

Grafična kartica za modeliranje (maya)

Grafična kartica za modeliranje (maya)

Goost ::

Pozdravljeni.

Mam nov računalnik, trenutno brez grafične pa me zanima, kiro mi svetujete za modeliranje?? Uporablam Maya 2014, ki trenutno zasilno laufa na integrirani grafi iz matične :)
Sem bol amater kot pro v modeliranju, hobi varjanta, zato neke specialke ne nucam :) Cena okrog 500€,..tak da QUADRO K6000 odpade :)

Trenutno mam not:
INTEL Core i7-4790 3.6
ASRock Z97 PRO4
Kingston 8GB DD3
WD HDD 1TB SATA3

LP
GOOST

Mesar ::

Maš tudi cenejše nVidie iz Quadro serije, čeprav ne vem kaj točno Maya podpira ampak CAD realted programi laufajo BP tudi na cenejših, je pa odvisno tudi kak velike projekte odpiraš.
Your turn to burn!

Machete ::

Ravno sem namestil v en PC na firmi kjer se dela izrise (sicer Archicad) 'budgetno' Quadro600. Naročil sem jo iz Hardwareversand - http://www.hardwareversand.de/en/1024+M...
Nikar pa kakih NVS serij tlačit not.

Z njo nemoreš falit za ta denar. ! Ne segaj po gejmerskih karticah, ker:
(video kot nalašč zate)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Nimam vlkih projektov, mogoče po 6objektov sočasno animiranih - max! :) Kaj maš v misiš pod cenejše?
Trenutno gre modelirat na integrirani, ampak ko pride čas za render se program kr ustavi - the end :)
Nekaj bi še vprašo, kaj bolša grafična samo hitreje nardi rendering al je tut v končnem izdelku razlika? bo na bolši kartici nastala bol smooth animacija z več detajli, al kje se skriva ključna razlika?
Vnaprej hvala za pomoč :)

LP
GOOST

Končen izdelek je odvisen od tvojih nastavitev znotraj render engina. CPU + GPU ti definirata samo hitrost samega modeliranja in seveda renderiranja...
Pa če misliš v Mayu renderirat, ti dodatnih 8GB rama ne bo škodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Machete je izjavil:

Ravno sem namestil v en PC na firmi kjer se dela izrise (sicer Archicad) 'budgetno' Quadro600. Naročil sem jo iz Hardwareversand - http://www.hardwareversand.de/en/1024+M...
Nikar pa kakih NVS serij tlačit not.

Z njo nemoreš falit za ta denar. ! Ne segaj po gejmerskih karticah, ker:
(video kot nalašč zate)

HVALA!! Takšne nasvete čakam, konkretne :)

Če misliš res dat 500 za grafo potem je verjetno najboljša izbira: PNY Quadro K2000, pa še ravno za 8GB rama ti ostane.
Če pa res za hobi medliranje potrebuješ tako drago grafo, pa boš verjetno najbolje ocenil sam. (Pomoje je škoda denarja, in vsaj za začetek začni z 600 ali K600).

s6c-gEL ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Ali pa to. Čeprav najbolj te bo živciralo počasno renderiranje, ker po testu nad mano sodeč, vseeno bolje tečejo Quadro kartice.
Pomoje dokler se bolj resno ne boš ukvarjal z modelirarnjem/renderiranjem, ti bo Quadro 600 za začetek čisto dovolj.
500€ za hobi vložek je pomoje preveč. Razen če res nimaš kam z evri in ti bašejo filter v pralnem stroju, ko ti padajo iz žepov hlač.
Tu na firmi imamo 6PCjev, kjer se vsi ukvarjamo z izrisi in načrti, in nima nihče 500€ kartice ;)
Ker po tem pač ni potrebe (nezahtevno 2D risanje in basic max vray in archi renderji)

eric_cartman ::

Meni gre pri quadri samo to na živce, ker potem v 3DS Maxu in Mayi stvari lepo laufajo, pri Adobu recimo v Afterjih in Premieru pa se pojavlja nek čuden bug z utripanjem programa. Na vsake tolko časa ga malo zašteka in začne na polno utripat, potem pa se to dogaja recimo ene 20 sekund. To ni osamljen problem. V službi recimo delamo z HP-jevimi Z800 računalniki, not imajo vsi Quadre 4000 , 12 Gb RAM in 2krat Xeon X5690, stari pa so cca. 5 let (počasi že za odpis). Pa vseeno se problem z utripanjem pojavlja na čisto vseh postajah pri nas že od začetka.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novo računalo - kaj vzeti?

Oddelek: Kaj kupiti
81252 (868) m0LN4r
»

Mašina za arhitektko (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6814415 (12676) JesusChrist