» »

Program za set back time (RUN AS DATE)

Program za set back time (RUN AS DATE)

h25 ::

Zanima me, če je še kakšen podoben program kot Run as date?? Samo da je delujoč seveda. V win 7 ali v XP bi rad zagnal neke programe v določenem preteklem času...

hojnikb ::

kaj je pa narobe z task schedulerjom ?
#brezpodpisa

h25 ::

Vrašanje je bilo, če je še kakšen program, ne kaj je narobe z taskom...

h25 ::

....v določenem sistemskem datumu...recimo 22.maj.2011... da se zažene ko kliknem na željeni program...
da bo bol jasno ;)

Task pa dela tako, da se določen program samodejno zažene ob določenem času, ob logiranju, ...neki dejavnosti....a je tako al ni..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: h25 ()

ToniT ::

Napišeš bat proceduro:


set Trenutni_datum=%date%
date 22-05-2011
call "c:\Program files\Ime Programa.exe"
date %Trenutni_datum%



in jo zaženeš kot skrbnik.

h25 ::

Super...samo ker nisem nevem kakšen računalničar....kam vstaviš file.bat?
A to pomeni, da ko bom zagnal željeni program se bo datum ponastvavil? In datum česa...sistemski datum?
plisss za bol podrobne info...

Yacked2 ::

Se pravi želiš štoparico, ko klikneš na Zazeni.exe se mora izteči t časa, preden se odpre določen program?:
bi rad zagnal neke programe v določenem preteklem času


Ali želiš nastaviti datum kdaj se zažene program, kot časovna ključavnica, da lahko program zaženeš samo 1.1.2015 od 12.00 do 13.30 ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

s6c-gEL ::

h25 ::

zadeva je taka...imam nek stari program, delujoč samo do 31.05.2013
če želim da deluje moram vedno pred zagonom premaknit PC datum na stari datum drugač se mi sesuje in je potrebno šeenkrat inštalirat.....
tako pa želim, da bi se datum sam ponastavil oziroma nekako pretental željeni program

kot sem omenil je RUN AS DATE za te stvari, samo ne dela pri vseh programih.....
sem pa nekje prebral da ima tut VMWARE to možnost...če ma kdo kakšne iskušnje

Yacked2 ::

h25 je izjavil:

zadeva je taka...imam nek stari program, delujoč samo do 31.05.2013
če želim da deluje moram vedno pred zagonom premaknit PC datum na stari datum drugač se mi sesuje in je potrebno šeenkrat inštalirat.....
tako pa želim, da bi se datum sam ponastavil oziroma nekako pretental željeni program

kot sem omenil je RUN AS DATE za te stvari, samo ne dela pri vseh programih.....
sem pa nekje prebral da ima tut VMWARE to možnost...če ma kdo kakšne iskušnje


No sedaj smo pa na isti valovni dolžini.

Se pravi rabiš ikonco, ki bo sistemski čas prestavila nazaj in nato zagnala program, ko izklopiš program bi pa rad nazaj svoj čas.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

h25 ::

ja končno ;)
še najraje tako da bi mel željeni program v VMware, da bi lahko še istočasno tudi uporabljal net....gre se za nek program za naročanje artiklov...torej pogledam v željeni(star program) za določen artikel (parts katalog)in nato naročam na netu...

kok komplikacij :|

ToniT ::

Potem pa namesti eno kopijo Windows v VMPlayer in tam nastavi željeni datum in uporabljaj program.

h25 ::

...he he he..če bi blo tko simple bi to že naredu.....VMware uporablja enak čas kot glavni OS...zgolj v vednost....

Yacked2 ::

Če mi poveš pot do programa (npr: C:\Program Files\SuperProgram\program.exe), ti lahko naredim C# konzolno aplikacijo. 10min dela.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

bobby ::

Probaj tole:http://www.nirsoft.net/utils/run_as_dat...

Sorry, my bad, sprgledal
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

Yacked2 ::

Source code:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Diagnostics;

namespace TimeBack
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int day = DateTime.Today.Day;
            int month = DateTime.Today.Month;
            int year = DateTime.Today.Year;
                       
            int targetYear = 2012;

            string command1 = "date " + day.ToString() + "-" + month.ToString() + "-" + targetYear.ToString();
            string command2 = "date " + day.ToString() + "-" + month.ToString() + "-" + year.ToString();

            Run(command1);
            Console.ReadLine();
            Run(command2);
        }
        private static void Run(string command)
        {
            System.Diagnostics.Process process = new System.Diagnostics.Process();
            System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo = new System.Diagnostics.ProcessStartInfo();
            startInfo.WindowStyle = System.Diagnostics.ProcessWindowStyle.Hidden;
            startInfo.FileName = "cmd.exe";
            startInfo.Arguments = "/C " + command;
            process.StartInfo = startInfo;
            process.Start();
        }
        
    }
}


Ter vrstica v manifestu, ki zahteva da se program lahko zažene samo kot administrator
<requestedExecutionLevel level="requireAdministrator" uiAccess="false"/>


Uporabljaš tako, da 2x klikneš na program, ki ti odpre cmd.exe dokler je terminal odprt si postavljen v leto 2012, istega meseca in dneva kot je danes. Ko v odprtem terminalu pritineš ENTER skočiš nazaj na tekoče leto.

Nevem kaj se zgodi če med program zaženeš ob 23:59. Za splošno uporabo bo vredu.

Še skompajlana verzija:
https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...

Če imaš kakrkolišne zadrške glede uporabo skompajlane verzije lahko kompajlaš sam (glej: source code)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yacked2 ()

h25 ::

Yacked2 je izjavil:

Če mi poveš pot do programa (npr: C:\Program Files\SuperProgram\program.exe), ti lahko naredim C# konzolno aplikacijo. 10min dela.



POT:

c:\Jeti\program\jungh.exe

DATE: 20.03.2013

Kam postavit file?

Thanks in advance

Yacked2 ::

https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...

kamor hočeš, 2x klikni nanj pa se ti bo čas prestavil na 2012, ko boš v črnem oknu pritisnil enter se boš vrnil v sedanjost.

Se pravi ti preneseš TimeBack.exe iz zgornjega linka na namizje, ga odpreš, da dobiš črno okno, to pustiš lavfat, nato odpreš jungh ko končaš samo klikni na črno okno in pritisni enter.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

h25 ::

Yacked2 je izjavil:

https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...

kamor hočeš, 2x klikni nanj pa se ti bo čas prestavil na 2012, ko boš v črnem oknu pritisnil enter se boš vrnil v sedanjost.

Se pravi ti preneseš TimeBack.exe iz zgornjega linka na namizje, ga odpreš, da dobiš črno okno, to pustiš lavfat, nato odpreš jungh ko končaš samo klikni na črno okno in pritisni enter.


Tvoj program dela vredu, datum se ponastavi naprej in ravnotako nazaj ko grem ven.
Noče se pa zagnat željeni program....mislim da zaradi datuma, nastavi se 2012 verjetno bi se pa moral 03.2013
Sem gledu v odprti kodi kje se to popravi pa nenajdem Target year?? Mi prosim pomagaš?

thanks

Yacked2 ::

h25 je izjavil:

Yacked2 je izjavil:

https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...

kamor hočeš, 2x klikni nanj pa se ti bo čas prestavil na 2012, ko boš v črnem oknu pritisnil enter se boš vrnil v sedanjost.

Se pravi ti preneseš TimeBack.exe iz zgornjega linka na namizje, ga odpreš, da dobiš črno okno, to pustiš lavfat, nato odpreš jungh ko končaš samo klikni na črno okno in pritisni enter.


Tvoj program dela vredu, datum se ponastavi naprej in ravnotako nazaj ko grem ven.
Noče se pa zagnat željeni program....mislim da zaradi datuma, nastavi se 2012 verjetno bi se pa moral 03.2013
Sem gledu v odprti kodi kje se to popravi pa nenajdem Target year?? Mi prosim pomagaš?

thanks


Sedaj je narejeno tako, da se nič ne zalavfa samo od sebe, drugače moraš pred vrstico:
Console.ReadLine();

ustavit še vrstico za zagon tvojega programa:
System.Diagnostics.Process.Start("C:\pot do programa\program.exe");
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

h25 ::

Ok...spet malo napačne valovne dolžine...

Ta koda na forumu je drugačna od tiste preko linka (https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...)Če zaženem to s foruma se prikaže okno vendar samo zahteva da vnesem novo uro.Tista druga koda pa dela, spremeni datum vendar ne na pravega....
Torej rad bi predelal to drugo kodo tako, da bi ponastavila dan/mesec/leto če je možno??

Yacked2 ::

h25 je izjavil:

Ok...spet malo napačne valovne dolžine...

Ta koda na forumu je drugačna od tiste preko linka (https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...)Če zaženem to s foruma se prikaže okno vendar samo zahteva da vnesem novo uro.Tista druga koda pa dela, spremeni datum vendar ne na pravega....
Torej rad bi predelal to drugo kodo tako, da bi ponastavila dan/mesec/leto če je možno??


kako pa zaženeš to kodo ? C# compajler ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

ToniT ::

h25 je izjavil:

...he he he..če bi blo tko simple bi to že naredu.....VMware uporablja enak čas kot glavni OS...zgolj v vednost....

VMPlayer sicer res pri zagonu uporablja enak čas, kot glavni OS, vendar ga lahko spremeniš in bo uporabljal nastavljen čas do izklopa virtualne mašine.

Sicer pa... zakaj bi bilo enostavno, če je lahko komplicirano.

h25 ::

Sem komunalni inženir in ne računalniški....zato bo tole malo predolgo trajalo predno zakapiram...
Če je možno naj mi nekdo sestavi eno ali drugo kodo tako, da bo premaknilo čas na omenjen datum :D
Po možnosti na enostavni način, da se tudi sam naučim spreminjat datum v odprti kodi.....
Ta koda s oruma mi je bol všeč/poznana kot tista preko linka...
Poleg tega pa, če bi se dalo celo tako naredit, da bi se ponastavilo ob kliku na bližnico željenega programa (kot s programom RUN AS DATE)....če ni preveč znanstvena fantastika...

thanks

ToniT....... vse to je res...samo mimogrede pozabiš ročno spremenit datuma...

Yacked2 ::

Bi bilo fino če bi dejansko navedel linke oz. osebe o čigar kodi govoriš, jaz imam do 4.00 čas, potem grem spat, tako da se razjasni kaj bi še rad pa ti naredim :)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

h25 ::

Govorim o SOURCE kodi ki si jo prilepu na forum in pa o kodi, ki sem jo dobil preko tvojega linka https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...
Torej meni je drugače čist vseeno katero bi mi lahko popravu, sa mo da bo delalo, ker me že glava boli od predelav.... >:D

Vglavnem želim pa, da se datum ponastavi ob kliku na TimeBack.exe ali če je možno tko zrihtat da se skreka .exe željenega programa (bližnjice) na 20.03.2013 Pot: c:\jeti\program\jungh.exe

Kot sem omenil, programček z linka deluje vredu, samo bi blo treba popravit datum iz 2012 na 2013 in pa na željen mesec ter dan....upam da bo šlo....

Yacked2 ::

https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...

Done :)

Ko odpreš program se ti sistemsi čas prestavi na 20.3.2013 in zažene C:\Jeti\program\jungh.exe, ko v terminalu pritisne enter se čas ponastavi.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yacked2 ()

h25 ::

Hvala za brzino...še malo popravka pa bo....
Sedaj se ponastavi čas, samo željeni program se pa ne zažene.....
Daj tuki prilepi vrstico kjer si napravil sprembo...kje se prestavi čas in pot...

..skoraj smo na koncu tunela :)

Yacked2 ::

Cela koda, beri komentarje

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Diagnostics;

namespace TimeBack
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int day = DateTime.Today.Day;
            int month = DateTime.Today.Month;
            int year = DateTime.Today.Year;

            int targetDay = 20; //željen dan
            int targetMonth = 3; //željan mesec
            int targetYear = 2013; //željeno leto

            string command1 = "date " + targetDay.ToString() + "-" + targetMonth.ToString() + "-" + targetYear.ToString(); //komanda za prestavit čas nazaj
            string command2 = "date " + day.ToString() + "-" + month.ToString() + "-" + year.ToString(); //komanda za ponastavit čas

            Run(command1); //Prestavimo se na željen datum

            string program = @"C:\Jeti\program\jungh.exe"; //pot do programa
            
            if (System.IO.File.Exists(program)) //če je pot do programa pravilna
            {
                System.Diagnostics.Process.Start(program); //zaženemo program
            }
            Console.ReadLine(); //čakamo dokler uporabnik ne pritisne ENTER
            Run(command2); //ponastavimo datum
        }
        private static void Run(string command)
        {
            System.Diagnostics.Process process = new System.Diagnostics.Process();
            System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo = new System.Diagnostics.ProcessStartInfo();
            startInfo.WindowStyle = System.Diagnostics.ProcessWindowStyle.Hidden;
            startInfo.FileName = "cmd.exe";
            startInfo.Arguments = "/C " + command;
            process.StartInfo = startInfo;
            process.Start();
        }
        
    }
}
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Isotropic ::

ce mas ta program na sihtu, vedi, da je enako, kot da bi ga skrekal, ce mu je ze poteklo trial obdobje.

h25 ::

Sprobano na dveh compih pa negre...bo potrebno odstranit komando za odperanje željenega programa string program = @"C:\Jeti\program\jungh.exe"

....naj pač samo ponastavi datum....

Isotropic je izjavil:

ce mas ta program na sihtu, vedi, da je enako, kot da bi ga skrekal, ce mu je ze poteklo trial obdobje.



..itak imamo vse programe skrekane.... tko da če bo še en več... 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: h25 ()

Yacked2 ::

h25 je izjavil:

Sprobano na dveh compih pa negre...bo potrebno odstranit komando za odperanje željenega programa string program = @"C:\Jeti\program\jungh.exe"

....naj pač samo ponastavi datum....

Isotropic je izjavil:

ce mas ta program na sihtu, vedi, da je enako, kot da bi ga skrekal, ce mu je ze poteklo trial obdobje.



..itak imamo vse programe skrekane.... tko da če bo še en več... 8-)


Preveri ali je pot do programa pravilna. Če je pot napačna jo ignorira. Meni je kot pot C:\Windows\System32\notepad.exe delovalo.

https://www.dropbox.com/s/pvzfxpkkze6gv...

Povej kaj ti napiše v terminalu.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yacked2 ()

h25 ::

Mislim da je problem v željenem programu in ne v poti ali kodi.... sem že odstranu kodo poti samo mi neki nedela..še neki je treba odstranit...daj mi prosim ti to ven vrž ...

Yacked2 ::

Imaš popravljen link, zaženi in povej kaj ti napiše.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

h25 ::

Ševedno se hoče željeni program odpret samo pride error...kot če ga zaženem v napačnem datumu....pa še nazaj ni datum povrnilo, ob zapiranju okna...
Ti samo zrihti da bo datum nazaj vrglo...pa mirna bosna.

Yacked2 ::

Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

h25 ::

Hmmmmm, ja spremeni lepo datum in tudi povrne ga nazaj ....ko pa zaženem JUNGH.exe pa pride error....
Nebo to tko enostavno.....

a maš kakšen gmail/FB da nebova tuki smetila.....

Yacked2 ::

h25 je izjavil:

Hmmmmm, ja spremeni lepo datum in tudi povrne ga nazaj ....ko pa zaženem JUNGH.exe pa pride error....
Nebo to tko enostavno.....

a maš kakšen gmail/FB da nebova tuki smetila.....


Lahko pošlješ ZS,

to pomeni, da ima JUNGH.exe neke vrste zaščito.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visual Basic

Oddelek: Programiranje
313145 (2171) cekr
»

bat fajl

Oddelek: Programiranje
81199 (871) Monster
»

Odpiranje programa v Visual Studio

Oddelek: Programiranje
8807 (665) darkolord
»

c# tiho tiskanje slik.

Oddelek: Programiranje
101800 (1471) OmegaM
»

problem v C#

Oddelek: Programiranje
211858 (1573) dvojka

Več podobnih tem