Forum » Pomoč in nasveti » Web hosting doma platforma
Web hosting doma platforma
HotIce ::
Pozdravljeni.
Zanima me kater sistem in katere programe bi potreboval za domace hostovanje spletne strani.
Gostovali bi na 200/200 povezavi.
Spletni streznik bi uporabljalo par prijateljev in sorodnikov.
Zanima me pa tudi kako bi domeno povezal z gostovanjem?
Zanima me kater sistem in katere programe bi potreboval za domace hostovanje spletne strani.
Gostovali bi na 200/200 povezavi.
Zanima me pa tudi kako bi domeno povezal z gostovanjem?
Grega_K ::
Najboljši CP je zagotovo cPanel, drugače pa imaš na spletu nešteto različnih vodičev ...
Lp
Samael ::
Poskusi ajenti.
Ajenti control panel ni namenjen webhostingu ampak administraciji samega serverja.
Veliko bolj mu bo ustrezal (od brezplačnih) Webuzo, vedno boljši VestaCP ali pa magari KloxoMR (fork starega Kloxa, ki pa ga zaradi ranljivosti ne priporočam).
ZPanel (ne cPanel, ampak ZPanel!) je na oko zelo všečna zadeva, so pa imeli zadnje čase precej težav z ranljivostmi pa tudi pristopom do tega.
Potem pa je tu še opcija kakšen Virtualmin, ampak tu je potrebno že malo več truda in znanja.
Noben teh ni na ravni cPanela, ampak zakaj bi človek plačeval licenčnino na mesečni ravni, če bo pa za domačo uporabo kakšen Webuzo več kot dovolj.
Adminer ::
Tudi sam se zanimam za tole pa me zanima kako lahko zPanel naložim na Windows?
A deluje kot program ali kako?
A deluje kot program ali kako?
c3p0 ::
Iščem eno platformo z katere bi lahko ustvarjal več c-panelov za več uporabnikov.
Na cPanelu vsakemu uporabniku daš svoj dostop s svojimi limiti, ki se med seboj ne vidijo. S kakšnim cloudlinuxom lahko vsakega daš tudi v svoj peskovnik in jim limitiraš še CPU in RAM, št. procesov...
aerie ::
SeMiNeSanja ::
Ti pa imaš veliko žlahte (za prijateje si rekel, da jih bo samo par...)
Mesar ::
Pol pa ti štroma sfali pa bo vse od DNSa dalje offline 2 uri? Al pa server zagori? Ga voda zalije? Neta sfali?
Odvisno kakšnih računov. Ni nujno, da je 1 račun == 1 domena, razen če boš ti forsiral to omejitev preko CPanela. Pa še potem je odvisno kaj boš hostal (static html, PHP, ...) in koliko prometa se bo gor furalo.
Kaksen procesor in koliko rama bi bilo dovolj za hostanje 100 cpanel ali zpanel racunov?
Odvisno kakšnih računov. Ni nujno, da je 1 račun == 1 domena, razen če boš ti forsiral to omejitev preko CPanela. Pa še potem je odvisno kaj boš hostal (static html, PHP, ...) in koliko prometa se bo gor furalo.
Your turn to burn!
HotIce ::
1-2 strani bi bile PHP, ostale bi bile wordpress.
Bilo bi okoli 120 domen.
SeMiNeSanja
Res se ti nič ne sanja če sem v zgornjem postu vprašal Kakšen procesor in koliko rama bi bilo dovolj za 100 cpanelov.
Bilo bi okoli 120 domen.
SeMiNeSanja
Res se ti nič ne sanja če sem v zgornjem postu vprašal Kakšen procesor in koliko rama bi bilo dovolj za 100 cpanelov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotIce ()
Gandalfar ::
Recimo da ti en Wordpress pobere 0.060GB (60MB) memorya - torej rabis nekje 6GB rama, morda 12 da si zihr. Itak ne pozenes vseh 120 takoj ampak jih pocasi migriras gor.
Na taksni kisti recimo pozenes nekaj kar ima 12 ali 16 corov, da ti potem lahko 10% strani v kateremkoli trenutku odgovarja.
Pred vse to das en caching solution, npr. varnish in ti je kista vecinoma idle edino kadar se dinamicne vsebine menjajo se ti preracunavajo stvari.
Glavni problem ti je koliko imas kontrole na hosti. Ce bos gostoval 120 spam sitov, ki jih ti kontoliras lahko to iz enega celerona poganjas. Npr - http://premium.wpmudev.org/blog/scaling... - teli 100% kontolirajo svoj platformo. Ce pa mislis furat 120 sitov, kjer ti bodo random zacetniki svoje plugine vklapljali se bos pa bistveno bolj zabaval.
Na taksni kisti recimo pozenes nekaj kar ima 12 ali 16 corov, da ti potem lahko 10% strani v kateremkoli trenutku odgovarja.
Pred vse to das en caching solution, npr. varnish in ti je kista vecinoma idle edino kadar se dinamicne vsebine menjajo se ti preracunavajo stvari.
Glavni problem ti je koliko imas kontrole na hosti. Ce bos gostoval 120 spam sitov, ki jih ti kontoliras lahko to iz enega celerona poganjas. Npr - http://premium.wpmudev.org/blog/scaling... - teli 100% kontolirajo svoj platformo. Ce pa mislis furat 120 sitov, kjer ti bodo random zacetniki svoje plugine vklapljali se bos pa bistveno bolj zabaval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Bilo bi okoli 120 domen.
SeMiNeSanja
Jaz sem se zgolj čudil tvojemu nenadno povečanemu apetitu, ki je s prvotnih "par prijateljev in sorodnikov", kar na enkrat narasel na zdaj že kar uglednih 120 domen. To za mene ni več 'par' ampak že kar konkretna številka, ki ne sodi več v kategorijo 'teti nudim plac, da lahko objavlja svoj blog' ampak dejansko že pod malo obrt....
Edino kar bi bilo pri temu še za pripomniti: dobro poskrbi za redundanco, ker verjemi, da ne boš želel, da te hkrati začne klicati 120 besnih lastnikov domen, če se ti server iz bilokaterega razloga sesede.
Kot prvo ne boš zmogel odgovarjati na klice, če boš hotel reševati problem, kot drugo pa boš obveljal kot skrajno neresen šalabajzer, če se ne boš oglašal na telefonske klice. Potem se pa znajdi? (Upam, da ne boš babici stisnil telefon v roko....)
c3p0 ::
cPanel je en na server, lahko je pa 100 uporabnikov.
WP ni PHP?
Št. sajtov ni nek merodajen podatek, lahko jih imaš 10000 z skoraj 0 obiska in jih bo server komot prebavil, lahko pa 1 z mnogo obiska in ti bo počepnil. Dodaj še random botnete, ki ugibajo WP logine in štala je lahko hitro tu. In tu se znanje vikend admina že konča, nesreča uporabnikov pa začne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
DC- ::
Brez zamere cendar tole je disaster waiting to happen.
Za lastno igranje mirno, ampak 120 domen to ni več.
Hosting posel ni enostaven in 3/4 časa urejamo razne vlome in težave z strankami in je to kar veliko dela.
Da ne omenim stroškov za opremo, ki ni poceni hkrati pa v teh časih brez dobrega next gen firewalla težko delaš. Mimogrede en tak za 200 mbs IPS stane okoli 10k €.
Če te zanima kaj vse pomeni hosting provider si dobrodošel na kavo.
Za lastno igranje mirno, ampak 120 domen to ni več.
Hosting posel ni enostaven in 3/4 časa urejamo razne vlome in težave z strankami in je to kar veliko dela.
Da ne omenim stroškov za opremo, ki ni poceni hkrati pa v teh časih brez dobrega next gen firewalla težko delaš. Mimogrede en tak za 200 mbs IPS stane okoli 10k €.
Če te zanima kaj vse pomeni hosting provider si dobrodošel na kavo.
pegasus ::
Web hosting pomeni predvsem pain & suffering ter vsakodnevno opominjanje na resničnost one einsteinove izjave o človeški neumnosti. Tehnike je tu ene 5%, ostalih 95% je delo s sitnimi strankami, ki pričakujejo, da jim za 5€ na leto narediš vse, tudi nemogoče.
Web hosting danes je nekako taka beda kot življenje na smetišču in brskanje za užitnimi odpadki. Požreti moraš ves drek, samo zato, da preživiš.
Web hosting danes je nekako taka beda kot življenje na smetišču in brskanje za užitnimi odpadki. Požreti moraš ves drek, samo zato, da preživiš.
Web hosting pomeni predvsem pain & suffering ter vsakodnevno opominjanje na resničnost one einsteinove izjave o človeški neumnosti. Tehnike je tu ene 5%, ostalih 95% je delo s sitnimi strankami, ki pričakujejo, da jim za 5EUR na leto narediš vse, tudi nemogoče.
Pri teh cenah, ki jih lahko zaračunaš, pa res.
Da lahko mašinerijo poštimaš, da je dejansko na nivoju rabiš 'ojlala' strank, tako da lahko kar avtomatično izenačiš "malo strank = bedna mašinerija & zaščita".
Saj so verjetno vsi danes veliki ponudniki šli skozi to fazo, da so sprva bolj improvizirali, kot pa imeli nekakšno idealno stanje (no, nekateri so še danes daleč od ideale), ampak z naraščajočim številom uporabnikov se sčasoma tudi najde denar za investicije v opremo (in strokovnjake za upravljanje te!).
Da pa danes začneš z nule, pa moraš biti zelo naiven, ali pa imeti zadaj izredno močnega investitorja. Naivnost hitro pelje v polomijo, velika investicija pa tudi ni garancija za dolgoročni uspeh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SeMiNeSanja ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SSL-certifikat (in vpis v administracijo)Oddelek: Izdelava spletišč | 1849 (1394) | c3p0 |
» | 301 redirectOddelek: Izdelava spletišč | 3817 (2592) | Netrunner |
» | 1 IP več StrežnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2415 (1866) | Mesar |
» | Spletno gostovanjeOddelek: Omrežja in internet | 7024 (6130) | techfreak :) |
» | VPS v NemčijiOddelek: Izdelava spletišč | 7121 (6562) | Vice |