Forum » Problemi človeštva » Vlada 2014 -
Vlada 2014 -
Temo vidijo: vsi
matijadmin ::
Ne nasprotujem ideji vitke IN UČINKOVITE države. Nasprotujem pa hujskanju, politikantskim vzgibom razpihovanja sovraštva, zavajanja s številkami. JU je po obsegu v samem povprečju EU, MrStein.
Že vredu, fartman.
Že vredu, fartman.
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matijadmin ()
ohnowhy ::
matijadmin je izjavil:
...
Razumem, jaz govorim o JS (javni sektor) in v kontekstu SURS analize, ne o JU (javna uprava)
A se mi zdi, ali je Mataj res malo kvihtal?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ohnowhy ()
Javna uprava je zelo izmuzljiv in samo ob dobrem poznavanju strukture številk primerljiv pojem. JS ni ves na proračunu, podjetja (z izjemo dokapitalizacij) se pač ne financirajo s proračuna in za državo niso stroške. Prav tako ta nikakor nimajo nobene veze z vitko ali ne vitko državo.
Vrnite nam techno!
SURS je jasen, podatek, ki ga navajaš tudi. Nisi pa jasen ti, ki ne daš konkretne (primerljive) primerjave.
Moja razlaga je uradna, kolikor so uradne inštitucije EU.
Vrnite nam techno!
matijadmin je izjavil:
Ok, na osnovi katerih izračunov so potem prišli na številko 22,9%, ne 25% in ne 17%, kot je napisano tule, resda iz leta 2011, gre za razliko 2,1% točke glede na 25% (237k/940k) kar bi potem pomenilo 215k v JS, sprememba 22k zaposlenih v JS; je bilo kje zaslediti, da se je št. zaposlencev v JS znižalo za slabih 10% (215k/237k)?
MrStein ::
Še en BiserBalkana™:
Javna uprava je z razpisom za mobilno telefonijo obstala v prejšnjem desetletju
Javna uprava je z razpisom za mobilno telefonijo obstala v prejšnjem desetletju
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Povprečna mesečna bruto plača je bila v prvi polovici letošnjega leta, glede na isto obdobje lani, v javnem sektorju sicer za 1,2 odstotka višja in je znašala 1.765,42 evra, v zasebnem sektorju pa 1.414,2 evra oz. 0,3 odstotka več.
Ustavimo to izkoriščanje javnih uslužbencev!
Vir: http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/povpr...
Motiti se je človeško.
Kdor ne pozna mediane in statistike na sploh, je pač številkasto slep!
Ali pa politikantsko manipulira ...
Ali pa politikantsko manipulira ...
Vrnite nam techno!
Spy ::
Citiram iz članka: Zaposleni v javnem sektorju so v juniju prejeli povprečno bruto plačo v vrednosti 1.773,77 evra oziroma povprečno neto plačo v vrednosti 1.149,04 evra. V zasebnem sektorju so bile plače nekoliko nižje – 1.416,61 evra bruto oziroma 927,22 evra neto.
Nekoliko = 20 in več %
matijadmin ali si mislil na to manipulacijo?
Nekoliko = 20 in več %
matijadmin ali si mislil na to manipulacijo?
PaX_MaN ::
Verjetno je mislil na manipulacijo da ne povedo da ~5000 ljudi v šolstvu dela za minimalca.
Še eden, ki je številkasto slep ... Spy, namreč. Večina v JU ni tako dobro plačana kot se s pogromom nanje skuša prikazati, številke iz konteksta so brca mimo. Če te motijo tisti (politično kadrovani) funkcionarji, ki dvigajo povprečje, brcaj po njih.
Vrnite nam techno!
ZaphodBB ::
matijadmin je izjavil:
Še eden, ki je številkasto slep ... Spy, namreč. Večina v JU ni tako dobro plačana kot se s pogromom nanje skuša prikazati, številke iz konteksta so brca mimo. Če te motijo tisti (politično kadrovani) funkcionarji, ki dvigajo povprečje, brcaj po njih.
A v gospodarstvu so pa bolje?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
So ja, tut 183x bolš , pravjo. V našem JU je max, kva, 15:1; 12000 jurjev bruto (max plače z nadurami in vsem zraven @ maj 2015, NIO) prot minimalcu?
matijadmin je izjavil:
Oh :)
Poznam enega, ki dela v JS za dobre 3K in veš kaj me moti? Da v JS uspe it 3x na 10 do 14 dnevni dopust, 3x na 7 dnevni dopust in še nekaj krat na podaljšane vikende. Poleg tega, ko je dežuren ne dežura v bližini službe (po mojem, glede na njegovo naravo dela, bi moral dežurati kar v stavbi, kjer je zaposlen).
S tem sem želel ti naznaniti, da so v JS (če mi dovoliš posploševanje) pravice in ugodnosti večine zaposlenih enostavno neprimerljive s tistimi iz zasebnega sektorja. In v plačah se to izraža diametralno nasprotno.
Slej ko prej se boš zbudil, če si bo kdo vzel čas zate.
matijadmin je izjavil:
A v gospodarstvu so pa bolje?
Neumno vprašanje.
Gre zato, da ena stranka politikantsko proži in podpihuje pogrom mediane ljudi, ki imajo 5 EUR nižjo plačo od tiste mediane, na katero se spravljajo. To je prblem. Namesti, da je ta druga prvi pomagala delodajalce iz ZS udariti po beticah, ker na škodo delavcev v ZS in države večinoma izplačujejo lep del dogovorjenega plačila kot strošek ali kaj drugega z namenom, da se izgnejo plačilu davkov in prispevkov.
Glede JU pa to, pustimo JS, kjer je tudi gospodarstvo. JU je v EU povprečju, zato bistveni rezi niso smiselni, le znatni dvig ucinkovitoati ter morda manjši rez. Vse ostalo bi bilo huda neumnost.
matijadmin je izjavil:
Oh :)
Poznam enega, ki dela v JS za dobre 3K in veš kaj me moti? Da v JS uspe it 3x na 10 do 14 dnevni dopust, 3x na 7 dnevni dopust in še nekaj krat na podaljšane vikende. Poleg tega, ko je dežuren ne dežura v bližini službe (po mojem, glede na njegovo naravo dela, bi moral dežurati kar v stavbi, kjer je zaposlen).
S tem sem želel ti naznaniti, da so v JS (če mi dovoliš posploševanje) pravice in ugodnosti večine zaposlenih enostavno neprimerljive s tistimi iz zasebnega sektorja. In v plačah se to izraža diametralno nasprotno.
Slej ko prej se boš zbudil, če si bo kdo vzel čas zate.
Najbrž je funkcionar ali pa zdravnik. Če je prvo, sekaj po politiki, ne po plačni mediani zaposlenih v JU, ker je to infantilno in ludistično. Če je drugi, pa spet udari po politiki, ki je dopustila maligno stanje doktrin in zaposlovanja!
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
A teh 5000 ljudi so vse fate higieničarke?
Tut če so, je met "fato higieničarko", v placu s sto in več svinjami (ker to ljudje pač smo) ki po naravi stvari morajo met zdravo okolje, na minimalcu, enostavno žaljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Bullshit, plačuj večje prispevke za ZZ - da bodo imele lahko čistilke večje plače.
konspirator ::
Spet en bistroumni nesmisel na ravni Tonina ?
Tudi če bi vsi plačevali po 5k mesečno za ZZ bi bile njihove plače enake.
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Cervantes ::
Benti, fantje. Pač takle mamo.
Pluvat po javnem sektorju, ja fino.
Vsi ta boljši dohtarji so že šli.
Ostanejo nam še vrači.
Saj to je cilj, ane?
Ostanejo nam še vrači.
Saj to je cilj, ane?
Ne vem če so lih odšli ta boljši dohtarji, vem pa da tisti, ki niso, kar orenk garajo, ker je glede na podatke v TOP 50 po mesečni bruto plači kar 49 dohtarjev (un FGGjovc pa kakšen Turk), vsi nad 8.5kEUR, ker vemo da tok visokih plač nimajo za 9 do 5.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
konspirator je izjavil:
Seveda, zato ker domnevam, da PAX-MAN hoče sam pritajeno povedat, da imajo čistilke nizke plače - ker ne damo dovolj denarja za JS.
V resinici imajo čistilke nizke plače, ker je pač njihovo delo toliko vredno. In basta. Nobene neoliberalne zarote ne rabimo.
matijadmin je izjavil:
Najbrž je funkcionar ali pa zdravnik. Če je prvo, sekaj po politiki, ne po plačni mediani zaposlenih v JU, ker je to infantilno in ludistično. Če je drugi, pa spet udari po politiki, ki je dopustila maligno stanje doktrin in zaposlovanja!
Ja, saj to je tema za sekanje po (trenutno "aktivnih") politikih, a ne?
Motiti se je človeško.
Benti, fantje. Pač takle mamo.
Ostanejo nam še vrači.
Saj to je cilj, ane?
Pri nas se to pljuvanje prijemlje. Še levi zdaj tuhtajo, kako bi stvorili napol privatni unikum za javnozdravstveni sistem, ko pa imajo po Evropi skoraj izključno javne. Pa polna usta so pljuvačev hujskačev o prozahodnoevropskosti. Tisto, kar pa bi že davno morali prodati, niti sami niso prodali (čeravno so edini zvozili mandat vlade v zgodovini samostojne RS). Toliko o tem.
Vrnite nam techno!
, ko pa imajo po Evropi skoraj izključno javne
Lažnivec. Oziroma tako zelo si poenostavil, da je tvoja izjava lažnjiva.
konspirator je izjavil:
Seveda, zato ker domnevam, da PAX-MAN hoče sam pritajeno povedat, da imajo čistilke nizke plače - ker ne damo dovolj denarja za JS.
V resinici imajo čistilke nizke plače, ker je pač njihovo delo toliko vredno. In basta. Nobene neoliberalne zarote ne rabimo.
Hm, ko postane 8-urno delo toliko vredno, da moraš 16 ur delati zato, da nisi pod pragom revščine, zarota gor ali dol, je nekaj hudo narobe s trgom delovne sile in družbo na sploh. Da ti je to jasno, ne potrebuješ nobene prizme ideologije, skozi katero bi kukal. Prej te ta fino lahko prikrajša za kakšen uvid.
Vrnite nam techno!
Benti, še enkrat.
20 let sem delal v zdravstvu. Mogoče z eno ali + izjemo, sem imel čast sodelovati s samimi perfektnimi in predanimi modeli.
Od snažilk gor, da se razum?mo.
Ne nabijat po JS kar poprek.
20 let sem delal v zdravstvu. Mogoče z eno ali + izjemo, sem imel čast sodelovati s samimi perfektnimi in predanimi modeli.
Od snažilk gor, da se razum?mo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
Hm, ko postane 8-urno delo toliko vredno, da moraš 16 ur delati zato, da nisi pod pragom revščine, zarota gor ali dol, je nekaj hudo narobe s trgom delovne sile in družbo na sploh. Da ti je to jasno, ne potrebuješ nobene prizme ideologije, skozi katero bi kukal. Prej te ta fino lahko prikrajša za kakšen uvid.
Uvid, da je neko delo tako enostavno, da ga lahko opravlja vsak ki ima dve roki in nima boljšega dela. Kar točno opisuje populacijo čistilk in čistilcev.
Moti me predvsem to, da vedno vlečete ven boge čistilke v JS. Ko pa je tam zunaj polno ljudi, ki imajo slabše pogoje - pa vas ne zanimajo. Ker so del zajedalskega zasebnega sektorja.
Benti, še enkrat.
Kaj te mantra? Jaz osebno sekam po abotnih argumentih svojih sogovornikov.
@Cervantes: če smo že ravno pri tem si bodisi slep hodil po svetu ali pa imaž izjemno nizke standarde. Kolikor sem jaz zaradi sebe in drugih hodil po bolnicah in zdravstvenih domovih so polni osebkov, ki nič ne vejo in jih nič ne briga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Sorry. Shit happens.
Moj foter je bil zdravnik, umiral je z vsakim pacientom posebej. Si predstavljaš, kakšna familija smo bili?
R.I.P.
Moj foter je bil zdravnik, umiral je z vsakim pacientom posebej. Si predstavljaš, kakšna familija smo bili?
R.I.P.
Sorry. Shit happens.
R.I.P.
Ampak ko vidiš dovolj sranja nehaš verjet v naključja in začneš verjeti v sistemske nepravilnosti.
Če uporabim eno analogijo. Tvoja izjava je na nivoju, da se je Slovenija znašla na vrhu kršitev človekovih pravic zato ker "shit happens"?
Edit: Čisto iskreno, kaj sem se jaz naučil iz tega? Naučil sem se, da dohtarjem zaupam ravno toliko kot vodovodarju, avtomehaniku ali pa uradniku na upravni enoti. Na živce mi gre to čaščenje dohtarjev, ker ne služi ničemur drugemu kot napihovanju njihovih egov, ki že tako niso ravno majhni.
Zgodovina sprememb…
Res. To je tapravi pristop.
Jaz svojemu duhtarju zaupam enako kot svojemu avtomehaniku. In se ne delam pametnega (čeprav sem!).
In spoštujem oba.
Jaz svojemu duhtarju zaupam enako kot svojemu avtomehaniku. In se ne delam pametnega (čeprav sem!).
In spoštujem oba.
, ko pa imajo po Evropi skoraj izključno javne
Lažnivec. Oziroma tako zelo si poenostavil, da je tvoja izjava lažnjiva.
Bla, bla, bla. Bla. A lahko to argumentiraš? Sicer je to en sam bla.
matijadmin je izjavil:
Ja, saj to je tema za sekanje po (trenutno "aktivnih") politikih, a ne?
Potem pa jasneje artikuliraj/-te, prosim! Hja, dozdajšnje vzdušje, ko se je spravljalo vse povprek na JS/JU je pač za večino zaposlenih žaljivo, kaže še na nestrpnost tistega, ki ga ustvarja in celo na njegovo nerazumevanje problema ali politikantske motive. Najlažje je linearno vzeti in na svidenje, veliko težje pa selektivno, brez ideoloških svinjarij (kakršen je bil ZUJF in ga je US RS posekalo), z jasnim kriterijem pravičnega ponderiranja vrednotenja dela in podporo pozitivni kadrovski selekciji.
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
Čakaj, za dokaze je odgovoren tisti, ki trditev postavlja - ne tisti, ki ji nasprotuje. Zahtevaš domala, da ti dokažem da boga ni.
Tak razsvetljen intelektualec, kot si sam bi to moral vedet.
Na pa ti vseeno navržem en vir, da se ne boš rabil preveč sprenevedat.
http://www.theguardian.com/healthcare-n...
solatko ::
Noben od vas ne upa zagrabit bika za roge. Kdor kolikor toliko pozna dogajanja v naši politiki in naši JU in JS, ne bo pljuval vse vprek, bi pa bilo lepo pogledat kadre, ki se v teh segmentih zaposlijo po vsakih volitvah, predvsem pa njihove zadolžitve in plače.
Res je povprečje plač v teh dveh segmentih visoko, tako kot povprečna stopnja izobrazbe, vendar bi pogled na višine plač v celoti, podal neverjetno sliko, da so nekateri osebki s srednjo izobrazbo, plačani veliko več, kot večina zdravnikov in profesorjev.
Struktura plač je bila objavljena in ravno tam sem opazil nekaj plač za V. stopnjo izobrazbe precej visoko (ne vem ali gre za poslance).
Dejstvo je, da v vseh službah JU in JS primanjkuje izvajalcev (policajev, vojakov, medicinskih sester, delavcev na okencih za stranke,.....), da je pa v vsaki enoti, veliko ljudi, za katere niti vodje ne vedo, kakšne so sploh njihove zadolžitve in čemu so sploh prišli v enoto, oddelek, ministerstvo, .......
To so v glavnem politični kadri, ki nekaj tednov pred volitvami dobijo delovno mesto in pogodbe za nedoločen čas in plačo, glede na politične zasluge (včasih jim podelijo še kakšno stopnjo izobrazbe več).
To je v glavnem srž problema naše JU in JS.
Če bi prodali Telekom, Elektro ali železnice, bi ob kadrovskem čiščenju novih lastnikov, šele ugotovili dejansko stanje - nacionalni interes je ravno posledica teh prijateljskih kadrovanj.
Res je povprečje plač v teh dveh segmentih visoko, tako kot povprečna stopnja izobrazbe, vendar bi pogled na višine plač v celoti, podal neverjetno sliko, da so nekateri osebki s srednjo izobrazbo, plačani veliko več, kot večina zdravnikov in profesorjev.
Struktura plač je bila objavljena in ravno tam sem opazil nekaj plač za V. stopnjo izobrazbe precej visoko (ne vem ali gre za poslance).
Dejstvo je, da v vseh službah JU in JS primanjkuje izvajalcev (policajev, vojakov, medicinskih sester, delavcev na okencih za stranke,.....), da je pa v vsaki enoti, veliko ljudi, za katere niti vodje ne vedo, kakšne so sploh njihove zadolžitve in čemu so sploh prišli v enoto, oddelek, ministerstvo, .......
To so v glavnem politični kadri, ki nekaj tednov pred volitvami dobijo delovno mesto in pogodbe za nedoločen čas in plačo, glede na politične zasluge (včasih jim podelijo še kakšno stopnjo izobrazbe več).
To je v glavnem srž problema naše JU in JS.
Če bi prodali Telekom, Elektro ali železnice, bi ob kadrovskem čiščenju novih lastnikov, šele ugotovili dejansko stanje - nacionalni interes je ravno posledica teh prijateljskih kadrovanj.
Delo krepa človeka
Ti neoliberalna svinja ti.
A tko se reče tistim, ki jim gre negativno selekcija kadrovanja v nos.
Prov, potem sem pač to.
Verjamem, da tistih, ki delajo, novi lastniki nebi odpuščali, še zaposlovali bi, vendar ne po prijateljskih - političnih priporočilih, temveč preizkušene kadre, katrih oceno kvalitete bi normalno preverili, pri prejšnjih delodajalcih.
Potem bi bil pa še preizkusni rok in potem pogodba za nedoločen čas in plačilo po zahtevnosti DM in ne glede na stopnjo izobrazbe in stricev iz ozadja.
Prov, potem sem pač to.
Verjamem, da tistih, ki delajo, novi lastniki nebi odpuščali, še zaposlovali bi, vendar ne po prijateljskih - političnih priporočilih, temveč preizkušene kadre, katrih oceno kvalitete bi normalno preverili, pri prejšnjih delodajalcih.
Potem bi bil pa še preizkusni rok in potem pogodba za nedoločen čas in plačilo po zahtevnosti DM in ne glede na stopnjo izobrazbe in stricev iz ozadja.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Tako se reče tistim, ki samo upajo pomislit na to, da bi se karkoli državnega prodalo.
Se je meni že pri temi o jugi zdelo, da si ti latenten neoliberalc.
Se je meni že pri temi o jugi zdelo, da si ti latenten neoliberalc.
Sicer je pa res, da sama prodaja ne izboljša poslovanja in tudi državne firme so lahko profitabilne, vendar ne v SLO in ne z zdajšnimi vodstvenimi kadri in političnem vmešavanju (predvsem v smeri blagajne) v poslovanje.
Ja bo kr držal, sem neo...., že zlo dolgo.
Delo krepa človeka
Sicer je pa res, da sama prodaja ne izboljša poslovanja in tudi državne firme so lahko profitabilne, vendar ne v SLO in ne z zdajšnimi vodstvenimi kadri in političnem vmešavanju (predvsem v smeri blagajne) v poslovanje.
Nisem mislil, da bom kdaj to napisal - strinjam se s teboj, točno to je moje razmišljanje. In kadar bentim čez komuniste - bentim čez ljudi, ki so omogočili tako stanje, ki profitirajo od takega stanja in ki želijo nadaljevanje takega stanja.
Zato menim, da je prodaja edina možnost. Ker šele ko (s prodajo, mogoče) zapremo te pipice, šele tedaj lahko pričakujemo, da se bo naša država začela ukvarjati s stvarmi, ki državi pritičejo - namesto z jebeno registracijo, jebenih kanujev.
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Kar je v resnici popolnoma zgrešena logika. Če država ne more dobro voditi podjetja s par sto ali par tisoč zaposlenimi, po kakšni logiki lahko pričakujemo ali upamo, da bo dobro vodila še precej večje in pomembnejše javne sisteme (promet, šolstvo, policijo, davkarijo ...)?
Tako da v bistvu imamo samo dve možnosti.
1) Piši kući, propalo. Ne znamo voditi ne poslov, ne države, in lahko se kar vdamo v usodo.
2) Ugotovimo, kje so vzroki, da država ne zna dobro upravljati stvari (vseh po vrsti - podjetij, zunanje politike, šolstva ...) in jih odpravimo. Ko bo država znala dobro voditi policijo in zunanje zadeve, bo znala dobro voditi tudi največja podjetja.
Skratka, rešitev ni v panični razprodaji, ker bo ta pomenila samo to, da bomo denar v par letih zapravili in bomo imeli še manj, kot imamo sedaj. Rešitev je v iskanju in odpravljanju sistemskih pomanjkljivosti.
Še o malo o zmotni predstavi strašnih poslovnih sposobnosti zasebnega sektorja. Zdenko Pavček, manager leta 2008, od 2007 do 2011 predsednik gospodarske zbornice, je pred kratkim razglasil osebni stečaj, pred tem pa potopil še en kup velikih podjetij.
O.
1) Piši kući, propalo. Ne znamo voditi ne poslov, ne države, in lahko se kar vdamo v usodo.
2) Ugotovimo, kje so vzroki, da država ne zna dobro upravljati stvari (vseh po vrsti - podjetij, zunanje politike, šolstva ...) in jih odpravimo. Ko bo država znala dobro voditi policijo in zunanje zadeve, bo znala dobro voditi tudi največja podjetja.
Skratka, rešitev ni v panični razprodaji, ker bo ta pomenila samo to, da bomo denar v par letih zapravili in bomo imeli še manj, kot imamo sedaj. Rešitev je v iskanju in odpravljanju sistemskih pomanjkljivosti.
Še o malo o zmotni predstavi strašnih poslovnih sposobnosti zasebnega sektorja. Zdenko Pavček, manager leta 2008, od 2007 do 2011 predsednik gospodarske zbornice, je pred kratkim razglasil osebni stečaj, pred tem pa potopil še en kup velikih podjetij.
O.
Kar je v resnici popolnoma zgrešena logika. Če država ne more dobro voditi podjetja s par sto ali par tisoč zaposlenimi, po kakšni logiki lahko pričakujemo ali upamo, da bo dobro vodila še precej večje in pomembnejše javne sisteme (promet, šolstvo, policijo, davkarijo ...)?
O.
Paničen si samo ti. In razprodaja je prvi korak k odpravljanju sistemskih pomanjkljivosti.
Smo že probal lepo prosit ex. udbaše in z njimi povezane ljudi, da naj nehajo v imenu svojih ozkih interesov metat polena pod noge vsem, ki niso iz njihovega kroga. Vplivat na pravosodje, infrastrukturo, zdravstvo in vse ostale javne sisteme. Pa so rekli, "Fakoff, kaj nam pa morete!".
Daj že podaj enkrat to svojo famozno analizo. Podaj kak predlog, ti samo mahaš z rokami. Jaz in moji somišljeniki vsaj imamo neko vizijo in strategijo, čeprav daleč od popolne. Ti pa samo mahaš z rokami in vse kar razberem pod črto je - da je čisto dobro tako kot je.
Kar seveda velja. Če si en od parazitov. Okapi, a si parazit?
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
in vse kar razberem pod črto je - da je čisto dobro tako kot je.Pač ne znaš brati, ne nad in ne pod črto. Tolažiš se lahko s tem, da nisi edini.
O.
in vse kar razberem pod črto je - da je čisto dobro tako kot je.Pač ne znaš brati, ne nad in ne pod črto. Tolažiš se lahko s tem, da nisi edini.
O.
Še več motoviljenja torej. A lahko pričakujem konkretne ideje/predloge? Saj ni treba takoj, vzami si čas. Morda me lahko usmeriš na kak post, kjer si kaj konstruktivnega podal.
Zadeva je čisto preprosta, v vsaki personalni mapi je napisano kdaj je kdo pričel z delom. Če to sovpada z ustanovitvijo novega delovnega mesta, ki zahteva ravno tak profil nedelavca, ki ga zaseda, prej je bil pa nek pomočnik političnega kadra, se preveri njegovo delo, rezultate, naloge in, če tega ni, se mu lepo reče adijo.
Preveri se nivoje vodenja, če ima neko ministrstvo do izvajalcev preveč šefov in podšefov, se to lepo skrči in je takoj nekaj piščancev pod koklo zavoda za zaposlovanje.
Ravno tako se da pregledat razna svetniška, svetovalska in podobna mesta za mešanje megle, pregleda se izobrazbo (morda je človek uporaben za kaj koristnega, drugje) in takoj ukrepa.
Pregleda se delo strokovnih sodelavcev in, če je njihova edina funkcija, dajat strokovno delo zunanjim podizvajalcem, se lepo poslovi od njih, zapolni pa praznino s kadrom, ki bo sposoben spisat tudi kakšen pameten zakon, odlok,....., da ne bojo čisto vse zakonske akte delali v advokatskih pisarnah in inštitutih.
Po vseh službah, ki se napajajo iz javne vreče, bi našli vsaj 1/3 ljudi, ki ne delajo nič, imajo praviloma lepe letne ocene in so v visokem plačnem razredu.
To vsak dan gledajo tudi zaposleni v JS in JU, vendar je strah pred zamero šefom in posledic, tako hud, da so kljub slabi volji, vsi lepo, pametno, tiho.
Preveri se nivoje vodenja, če ima neko ministrstvo do izvajalcev preveč šefov in podšefov, se to lepo skrči in je takoj nekaj piščancev pod koklo zavoda za zaposlovanje.
Ravno tako se da pregledat razna svetniška, svetovalska in podobna mesta za mešanje megle, pregleda se izobrazbo (morda je človek uporaben za kaj koristnega, drugje) in takoj ukrepa.
Pregleda se delo strokovnih sodelavcev in, če je njihova edina funkcija, dajat strokovno delo zunanjim podizvajalcem, se lepo poslovi od njih, zapolni pa praznino s kadrom, ki bo sposoben spisat tudi kakšen pameten zakon, odlok,....., da ne bojo čisto vse zakonske akte delali v advokatskih pisarnah in inštitutih.
Po vseh službah, ki se napajajo iz javne vreče, bi našli vsaj 1/3 ljudi, ki ne delajo nič, imajo praviloma lepe letne ocene in so v visokem plačnem razredu.
To vsak dan gledajo tudi zaposleni v JS in JU, vendar je strah pred zamero šefom in posledic, tako hud, da so kljub slabi volji, vsi lepo, pametno, tiho.
Delo krepa človeka
Objavljeno je anonimizirano - prej v resnici ni bilo, čeprav je zgledalo tako; nekdo je bil malo trigger happy pa je kar v Wordu izvozu PDF - poročilo o nadzoru na nevrološki kliniki.
Še vedno pa so zakrita imena javnih uslužbencev ... oh well, ZDIJZ FTW.
Še vedno pa so zakrita imena javnih uslužbencev ... oh well, ZDIJZ FTW.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 44629 (37870) | Jupito |