» »

Vlada 2014 -

Vlada 2014 -

Temo vidijo: vsi
««
8 / 69
»»

Mr.B ::

Cervantes, sej so rekli da če se izkaže potreba, bodo še morda dva potrebovali....Težko je deliti ministrske stolčke, res ne moreš, 1.66 ministrov imeti na stranko pa to. Bo pa lažje ob rošadi vlade, ko bodo uporabili Združene leve. Njih bodo rabili, ko bo Bruslej rekel, Balkanci.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matako ::

Izgleda, da Mirčeva vlada sploh ni največja težava za Jaja. Kmalu se obeta prava drama, po mojem bo še z veseljem vetril v Puščavi:

V vrhu SDS vre, podpora Janši je zaradi zgrešene kampanje, ki jo je diktiral sam, načeta, negotovih in nezadovoljnih je vse več članov stranke. Mračna usoda bi SDS lahko doletela po lokalnih volitvah, kjer je od rezultata odvisnega še enkrat več denarja in strankarskih služb.

http://www.portalplus.si/352/v-sds-vre-...

Hja, "ker za prijatelje, je treba nekje d'nar vzet'..." :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Go-ahead ::

Cenim potezo Ceraja, ki pri izbiri ministrov ni sprejel kandidature osebe, ki je s pomočjo vodilnih v SKLADU KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ skušala odkupiti zemljišča sklada, jih s pomočjo županje prekategorizirati v zazidljiva in pri tem zaslužiti na račun premoženja države.

Cervantes ::

Upam, da Juncker vzame Lenčko.
Cerar je pa tole telefonijado z Junckerjem zastavil prav bebno.
Bolj za domačo publiko, imam vtis.
Ups, sem hotel napisati "bedno". No, pa saj "bebno" tudi ni slabo :D

Okapi ::

"Diplomatski viri" iz Bruslja sporočajo ravno to - da bo komisarka Bratuškova. Uradno bo znano naslednji teden.

Menda naj bi Juncker poklical Cerarja in mu povedal, da bi rad imel prav njo, Cerar pa je popustil. Mogoče si je mislil, da je to bolje, kot da bi moral dati še eno ministrstvo Erjavcu.;)

Pomeni pa to verjetno tudi konec stranke ZAB. Moja projekcija je, da bodo njeni poslanci počasi prestopili k drugim strankam.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Mogoče pa je bil to njen master plan od vsega začetka. Izsilit predčasne volitve še pravočasno, da lahko kandidira za eu-sekretarko? Kot služba je to bistveno bolje od predsednika slovenske vlade. Precej manj dela in odgovornosti (odvisno sicer od resorja) za precej več denarja.

O.

Sliši se zanimivo, vendar. Kateri nostradamus bi znal predvideti, da bo Zoki zminiral svojo lastno (well..) kaolicijo? WTF for, razen za svoj ego? Ki ni majhen, je res...
Polnoma nepredvidljiva zadeva.
Je pa Lenči neredila v Burslju en dober vtis, evidentno.
Od šivilje on plagiatorke - do sekretarke EU.
Kapo dol.

ZaphodBB ::

Laibach so enkrat izjavl, da vsak imperij pade potem, ko se mu pridružijo Slovenci. Mogoče bo pa to ključni udarec s katerim bomo zavdali krutim imperialistom.

vostok_1 ::

Haha. Bratuškova še angleško ne zna sedaj pa bo komisarka.

Ši đust nids tajm:))
Vseeno, svaka čast.

Sej je sposobna.
Imamo Gospodarsko rast, Izjemno dobro zaposlujemo, le ta deflacija nekako ne gre v računico...

luli ::

Če smo že pri novi vladi.
A je kdo opazil to tovarišico, ki je zmeraj zraven Mirka?
 Mirko in njegova desanka

Mirko in njegova desanka

Zadnje čase se veliko govori, da Mirko pravzaprav ne sme odpreti ust, saj hitro vstreli kozla, in da je ta zraven, da to poskuša preprečiti. A ve kdo kaj o tem?

Kateri nostradamus bi znal predvideti, da bo Zoki zminiral svojo lastno (well..) kaolicijo?
Saj v resnici je ni on zminiral. Bratuškova se je odločila za kongres, kjer so volili predsednika stranke. OK, mogoče je mislila, da bo zmagala, ampak ali bi res tvegala poraz, če bi ne imela v mislih rezervnega scenarija (eu-sekretarstva). In tudi ko so izvolili Jankovića, ji v resnici ne bi bilo treba odstopiti kot predsednici vlade. So jo bili vsi koalicijski partnerji še naprej pripravljeni podpirati. Ampak če bi odlašala z volilnim kongresom stranke, ali če ne bi odstopila, bi zamudila vlak za eu-sekretarje.

O.

Hmja, interesantno razmišljanje, priznam...
In če je to res, potem je baba evidentno dost inteligentna za to funkcijo.
Politika, umetnost možnega.

Mirko je izpadel Cmerar. Ampak to mu zaenkrat še ne štejemo v slabo.
Drugače pa znamo sloven(a)ci svoje izbrance lepo prizemljiti. Najprej jih povzdignemo v višave in jim s tem nabijemo ego, potem pa naenkrat izpustimo, da treščijo ob beton.
Spomnimo se samo kako smo povzdignili Jankovića. Neko vreme je tek bio naj meneđer. Ampak danes je kriv tudi za pomankanje parkirišč ob stavbi kliničnega centra.
Pa potem Alenka. Dali smo ji tajm, da se je privadila. Ampak danes pa ob novicah najdemo slike, kjer zdela kot ena opica (pomagajte mi najti), čeprav so to novinarji že prej posneli. Ampak Alenka nas je lepo nategnila. Njej tajm več ni enaf. Zdaj uant mani also.
In tukaj vstopi naš Cmerar. Kako se je petelinil glede komisarja. Zdaj pa... No bomo videli

Politika:
We're only in for the money!
Velja za vse čase, vse usmeritve.

Kamran ::

luli je izjavil:

Če smo že pri novi vladi. A je kdo opazil to tovarišico, ki je zmeraj zraven Mirka? Zadnje čase se veliko govori, da Mirko pravzaprav ne sme odpreti ust, saj hitro vstreli kozla, in da je ta zraven, da to poskuša preprečiti. A ve kdo kaj o tem?

Se je spomnim iz predavanj pri enem predmetu. Je prinesla na drugem ali tretjem predavanju kake 30 (?) njenih knjig (ista) in nam rekla, da nam bo mogoče prav prišla za ta del izpita, kasneje ali pa že sedaj pa jo lahko tudi uporabimo za kurjavo pozimi ali drugo opravilo (podstavek za kozarec, itn.). Tako da samokritična je. :))

Je omenila, da se ne prodajajo kaj prida in da nam jih bo rajši razdelila. Sicer sem pa sam takrat eno le pobasal, vendar sem jo potem dobro na bolhi prodal (skupaj še z ostalimi zapiski).
Profesorica zelo hitro prepozna "teoretike zarote" (fasal etiketo na enem predavanju) mimogrede.

Kamran ::

http://www.mayanmajix.com/art430.html

Ključno vprašanje (pri nas) pa je ali je političen prostor enako organiziran ?

No transparentnost, no no... Glej zelo transparentno. Včeraj je DUTB-a, rekla, dejmo T2 v predlog za stečaj, da bomo lažje prodali telekom. A ga bodo prodali ali ne, ni pomembno, pomembno je le, da bomo pripravili teren, ah smo največji/najboljši edini konkurent pa v stečaju. Težava je le, ali bodo hudo hiteli, ker na koncu pa se lahko kupec raje za T2 odloči, saj bo dubil ne obremenjeno infrastrukturo za male pare... pa še ostale male ponudnike bo po-hopsal...

Sedaj si pa zamsili, koli "lower" pople foot solderjev, bo razplamntelo razpravo...

PS : Pustimo, da reševanje vojaka Rajana z DUTB, kaže bistveno slbše rezultate, kot T2, pa niso predlagali stečaja...

Požar je sicer znan po tem, da čiste špekulacije, kot je tista moja o tem, da je Bratuškova pohitela s kongresom stranke oziroma predčasnimi volitvami, da ne bi zamudila priložnosti za eu-komisarstvo, prikaže kot "informacije iz krogov blizu ..." (če se izkažejo za resnične, obvelja kot dobro obveščen, če se ne izkažejo za resnične, so se pač tisti "viri" motili), tako da v tem primeru gre morda za isto stvar - danes namreč piše natanko to, kar sem jaz prvi omenil pred 3 dnevi (do takrat AFAIK nihče ni omenil, da bi lahko Bratuškova zadeve načrtovala toliko vnaprej).

Takole pravi:
za komisarsko funkcijo pa naj bi lobirala celo že pred kongresom Pozitivne Slovenije na Brdu pri Kranju (aprila letos), ki je povzročil padec njene vlade.

Mater, če je res to nardila, je pa to indic, da je punca jako bistra in odličen manipulant.
Skratka, ima vse , kar rabi perfekten politik.
Material za Burselj, vsekakor.;((

Wrop ::

Ne rabiš biti posebno razgledan, da bi spregledal, da je pri Bratuškovi javni podpori Junkerja verjetno nekaj v ozadju.
Dva politika z različnimi pogledi, se ne podpreta brez kakšnih vzajemnih koristi.
Sploh pa ne vem, kako bo lahko kumunicirala z ostalimi, saj njeno znanje angleščine je po sedaj videnem nekje na ravni petošolčkov. Če.;((

m0LN4r ::

Ni vse v tem, ampak nekaj pa že:

Dokler se nebo pojavilo nekaj posameznikov, ki so pripravljeni žrtvovati svoje znanje in življenje, pripravljeni prevzeti vso negativnost iz preteklosti in od ljudjstva, katerim njihove spremembe morda nebodo najbolj po godu, ustvarit stranko in da jim bo ljudstvo dalo priložnost s tem, da jih izvoli se nebo pač nič uspešno spremenilo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Fritz ::

Ker ne poznamo transparentnosti delovanja države in odgovornosti nosilcev oblasti, potem dobimo tole:

http://www.rtvslo.si/slovenija/klientel...

Ne vem, ali je vse kar navaja Balažic res, vem pa, da se vse to dogaja, ker nobena parlamentarna stranka ni niti približno pripravljena sprejeti sprememb zakonodaje, po kateri bi sami morali delati bolj transparentno in odgovorno. Naša kolektivna krivda pa je, ker tega od njih ne zahtevamo in ker jih volimo brez kakršnihkoli garancij, da bodo delali drugače in bolje.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

vostok_1 ::

Videt Kahla v čuzi bi mi bilo eno večjih zadovoljstev na politični sceni. Podmazan je z najboljšim teflonskim mazivom, nič se ga ne prime.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

Eh vsi so, kot listi lotusa (rastline).
Trade Republic 38MVDVXM

Fritz je izjavil:

Ker ne poznamo transparentnosti delovanja države in odgovornosti nosilcev oblasti, potem dobimo tole:

http://www.rtvslo.si/slovenija/klientel...

Zanimivo, da je rabotal skupaj z janševci!!

Izgleda, da je Kahl res dvojni. No, saj kdo ni dandanes.
/\/\.K.

Kahl je rabotal zase, s komurkoli. Tako kot je Čufer rabotal zase, da je nekaj 'zrihtal' Židanu, ta mu pa zagotovo ni ostal dolžan.

Temu se reče klientelizem in je le drugo ime za korupcijo z uporabo poznanstev in delovnih mest. Korupcija pa se, baje, preganja po uradni dolžnosti.

No, saj tudi rinjenje naše bodoče eks-premierke h bruseljskemu koritu ni nič drugačno od nastavljanja svojih otrok v podjetje v državni lasti. Pa tako polna usta obljub so imeli, da tega pa nikakor ne bodo počeli. Edini način, da tega res ne bodo počeli je zagotovitev okoliščin, v katerih bo uspešnost takšnega početja minimalna, prestopniki pa drastično kaznovani.
A. Einstein

Temu se pač reče politika.
In politika je umetnost mogočega, kot je menda rekel stari Otto von B. (ne Mr.B., da se razumêmo):D

Zgodovina sprememb…

Po današnjem pogovoru z lakotnikom sem ugotovil, da je pregon korupcije ali klientelizma ne samo v politiki, ampak nasplošno (v domačih vodah) nemogoče,
ker je ponavadi tako, da pri manjših zadevah nemogoče priti do dokazov o korupciji, saj tisti, ki so vpleteni imajo vedno vpleteno še nekoga, ki lahko naredi "legalno" dokumentacijo oz. dokaze, ki kažejo na nekorupcijo.

Edini način je, da se s tako osebo pogovoriš in posnameš pogovor, ko prizna kaj je storil, če ti zaupa dovolj.
Trade Republic 38MVDVXM

Cervantes,
Otto von B, je rekel, da so ofce za šišanje. Ergo izvlečke znaš verjetno sam izpeljati.

Spet užaljeni densaki, ki ne znajo pravilno pisati o NLB-ju :
Objava popravka je sestavni del medijske svobode, ne pa pravna sankcija za pravno kršitev. V pravdi za objavo popravka zato resničnost ali neresničnost obvestila in popravka ni predmet dokazovanja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Glugy ::

Dejstvo je da se trenutno najbolj splača Desusu zganjat paniko nad Alenko Bratušek. Namreč kalkulacija je sledeča:
- evropski komisar (p)ostane Potočnik, ni trenj, ni pritiskov in ni jamranja. Je pa v preteklosti zavajal pri plinskem terminalu, imel je priložnost da se izkaže pa se ni.
- evropski komisar postane Erjavec, trenje povzroči SD.
- evropska komisarka postane Fajon, trenje povzroči Desus in obenem zahteva še dodatnega ministra za svoje posle
- evropska komisarka postane Alenka Bratušek. Noben v koaliciji ne more vršit pritiska razen jamranja.

Drugi niso omenjeni tako da. Men je najbolj bliz Fajonova od omenjenih čeprav je niti dobr ne poznam. Ampak bi ji dal priložnost. Samo glede na razmere in probleme ki bi to povzročil znotraj koalicje. Pa glede na to da nočm vidt da bi imel Desus dodatno ministrstvo bi jz rajš osebno sprejel Alenko kot pa ostale kandidate. Je pa to zlo slaba izbira čeprav po mojem občutku boljša od vseh omenjenih slabih.

Se pa ve da Junker ne bo izbral Erjavca. zato tud izsiljevanje, dramatičnost in zganjanje panike najbolj splača prav Erjavčevim.

Takšnega medijskega pogroma nad nekom še nisem doživel. Še Jajo se skrije.
Da ne omenjam skrajno nestrpnih, da ne rečem žaljivih in celo sovražnih komentarjev na MMC in Siol, pa še kje.
Na 24 ur so danes velikim pompom objavili, koliko bo (prasica niso rekli) zaslužila. Da je in bi rad toliko zaslužil recimo še enkrat Potočnik, niti besede. Bi mu padel rating!
Če Zlovinci v čem zasedamo častno prvo mesto v globalnem merilu, je to foušija. Period.
:'(

Jebi ga. Alenka je politično mrtva. Kmalu se bo zaradi vstopa v politiko cmeril tudi Mirko. Do takrat pa je naj strokovnjak, moralno nesporen in lep.

Ja. Politka je kurba. Mene je kar malo čudilo, da se je Mirko lotil.
Kaj mu je bilo tega treba.
Vsi, ki se spustijo v to reč, so čez leto, max 2, poltično mrtvi.
Razen seveda Kahla in Jajota, ki imata vsak svoje vernike.

Mogoče pa tudi Mirko računa na nadaljevanje kariere v Bruslju? Premierstvo zna biti dobra odskočna deska. Če ne to, pa za predsednika republike.

Zadnjič sem recimo razmišljal, kaj bo zdaj počel Potočnik, in če ne bo dobil kakšne dobre ponudbe iz tujine ima pri nas pravzaprav samo dve možnosti - ustanovitev nove stranke pred naslednjimi volitvami, ali kandidaturo za predsednika republike.

O.

Cervantes je izjavil:

Če Zlovinci v čem zasedamo častno prvo mesto v globalnem merilu, je to foušija. Period.

Ne gre toliko za fovšijo, kot za dejstvo, da je njeno imenovanje del celotne serije kravjih kupčij. A mislite da Čuferjevo imenovanje tiste Židanove dečve ni del tega, da je Židan podprl Bratuškovo pri kandidaturi? Počeli so popolnoma isto kot Jajo ob odhodu in prav enako se mi tudi gnusijo.
A. Einstein

Utk ::

Cervantes je izjavil:

Takšnega medijskega pogroma nad nekom še nisem doživel. Še Jajo se skrije.
Da ne omenjam skrajno nestrpnih, da ne rečem žaljivih in celo sovražnih komentarjev na MMC in Siol, pa še kje.
Na 24 ur so danes velikim pompom objavili, koliko bo (prasica niso rekli) zaslužila. Da je in bi rad toliko zaslužil recimo še enkrat Potočnik, niti besede. Bi mu padel rating!

Glej, če se nekdo na take način sili na tako funkcijo, in če smo pošteni, predvsem zaradi denarja, naj pač dobi po buči kar mu pripada. Nobene podpore nima, 4% je dobila na volitvah, in si je upala sama sebe predlagat za šiht za 15 jurjev, pa še zlagat se celi Sloveniji, da se ni predlagala sama, ampak da jo je predlagala stranka (Zavezništvo za Alenko Bratušek). Čeprav ni magnetograma niti iz vlade kako je to potekalo, še manj iz stranke.
Ni problem v faušiji, ampak v norosti. Itak se pa iz aviona vidi, da ji je čisto vseeno kaj si ljudje mislijo, volil jo itak ne bo več nihče, to je daleč največ kar lahko potegne iz vsega, da je dobra do penziona. Pa še treba ji priznat, da ji kar uspeva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Pa EU-premier je očitno tudi podkupljen, ali pa neumen, da bi izmed treh kandidatov imel prav njo, ne?

O.

Spy ::

Okapi je izjavil:

Pa EU-premier je očitno tudi podkupljen, ali pa neumen, da bi izmed treh kandidatov imel prav njo, ne?

Ne, zgolj slučajno je v živo poslušal intervju bankrotškove na CNN in se mu je takrat od percipirane poezije sunkovito dvignil, da je počila zadrga. Podobno kot je baje kremenčiču počila, ko je na popolnoma nekoruptiven način dobil ponudbo za popolno službo s popolno plačo za slovenistanske razmere.

Same popolnosti so v igri, zato ne razumeš.

Okapi je izjavil:

O.

Ah, tukaj gre za načelo solidarnosti. Ipaq gre za premierko neke države. In to za premierko, ki je zvesto izpolnjevala ukaze, še posebej v obdobju odhoda. Evropska gospoda dobro ve, da je treba držati skupaj in neka načela transparentnosti, strokovnosti in demokratičnosti le to samo ovirajo.
A. Einstein

@utk:

Je že tako, da se vsi grebejo. Če se v politiki ne grebeš, ne preživiš. In ja, kravje kupčije so del tega. Strokovno se jim reče "kompenzacije". Ali pa "sklepanje zavezništva", temu noben ne uide. In komu boš in na kakšen način zlezel v rit ali kam drugam je tudi pomembno. Lep primer imamo zdaj v Burselju. Kjer kot vidiš, te zadeve niso nič posebnega.
Samo na to se spomni, kako se je Juncker grebel za mesto predsednika EC. Pa je imel jake neke nasprotnike in pretendente. Kakšne kompenzacije in zavezništva so se sklepala, tega najbrž ne bomo izvedeli. Na koncu je popušil še Cameron - in kakšna je bila cena, tudi ne bomo izvedeli.

Jaz sem davno davno (l.91-92) iz čistega entuziazma sodeloval pri neki pomladanski stranki, pač volontersko, pa sem na lastni koži doživel, kakšne "kavje kupčije" so šle skoz. Samo to je bilo pomembno, da stvari ne pridejo ven. In niso. Novinarji so bili takrat še malo spoštljivi do strankarskega življa, niso bili tako agresivni, kot danes.
V politiki, če se ne grebeš, boš odpadel kot knof od gat.
Kot naprimer jaz. Ko sem se malo potolažil, sem bil na koncu kar zadovoljen, de sem se tega kupleraja rešil.:P

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Juncker se bo pač odločil za slovenskega kandidata z največjimi joški ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kot naprimer jaz. Ko sem se malo potolažil, sem bil na koncu kar zadovoljen, de sem se tega kupleraja rešil.:P
Prav prav, ampak naj se potem ne čudijo, če jih imajo ljudje za k***e. In to tudi povejo na kakšni tv.

Ah dajte se no delati zdaj krepostne - kot da vi za 10+ jurjev/mesec plus ugodnosti ne bi prodali kiklice!

Problem bi bil, če bi jo poceni! Takrat se je pa za zamisliti nad značajem.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Invictus ::

Saj je 20k+/mesec

Za toliko se še tiste boljše komaj prodajo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

VaeVictis ::

Invictus je izjavil:

Saj je 20k+/mesec

Za toliko se še tiste boljše komaj prodajo ...

V bistvu je vse skupaj nekaj čez 3 mio EUR.

Za to se marsikatera proda!
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

Za komisarja pač naj ne bi šel nekdo, ki ni sposoben tega denarja zaslužit še na 5 drugih načinov. Kot tudi za ministra ne, ali pa predsednika, župana, in kar je še takih funkcij. In tist, ki je sposoben tak denar zaslužit še kako drugače, se takih igric ne bi šel.

Ja, Potočnik je bil že prej znan miljonar.
;((

So ga pa vsaj podpirali eni in drugi. Ker so računali, da bo ko bo čas za to, podprl on njih.
««
8 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22845645 (38886) Jupito

Več podobnih tem