» »

Polnjenje plinske jeklenke (3 kg) in atest

Polnjenje plinske jeklenke (3 kg) in atest

-žiga- ::

Rad bi dal napolniti 3 kg plinsko jeklenko, vendar ji je potekel atest.
Ali je atest obvezen ali kje napolnijo tudi brez tega?
Kje sicer opravljajo te ateste in kakšna je cena - se sploh splača?

MIHAc27 ::

Ponavadi ti na polnilnici itak zamenjajo za drugo.
Vsaj pri moji 5kg je tako. Če želim mi jo lahko dopolni, če je pa čisto prazna dobim drugo.

MoRp ::

uzami polno 12kg jeklenko jo povezi z 3kg in obrni na glavo 12kg. plin bo stekel iz velike v malo. ne bo tako polno kot na original polnilnici bo pa dovolj za 14 dni kampiranja. PAZI NA VARNOST! Med natikanjem cevi imej zaprteventile, potem odpri najprej vecjo jeklenko preveri ali pusca, nato manjso. DELAJ NA ODPRTEM NE V KAKI ZAPRTI GARAZI.

Pri teh 3 kg "turističnih jeklenkah" naj, kolikor sem bral, bilo možno le polnjenje, ne pa tudi menjava prazno-polno.
Tudi če bi menjali, pa verjetno to, da nima atesta, predstavlja težavo.

MoRp je izjavil:

uzami polno 12kg jeklenko jo povezi z 3kg in obrni na glavo 12kg. plin bo stekel iz velike v malo. ne bo tako polno kot na original polnilnici bo pa dovolj za 14 dni kampiranja. PAZI NA VARNOST! Med natikanjem cevi imej zaprteventile, potem odpri najprej vecjo jeklenko preveri ali pusca, nato manjso. DELAJ NA ODPRTEM NE V KAKI ZAPRTI GARAZI.

Na to sem pomislil, vendar pa je ventil fiksno na cevi, ki ima na drugi strani navoj za kemp kuhalnik in je tako ne morem povezati z 12kg jeklenko.

Gre za tako jeklenko. (Sem se zmotil prej, dejansko je 2 kg)

Sisko101 ::

-žiga- je izjavil:

Pri teh 3 kg "turističnih jeklenkah" naj, kolikor sem bral, bilo možno le polnjenje, ne pa tudi menjava prazno-polno.
Tudi če bi menjali, pa verjetno to, da nima atesta, predstavlja težavo.

Mene še nikoli niso vprašali za atest. Napolnijo ti jeklenko, plačaš in to je to. Deluje tudi v tujini :)

MoRp ::

-žiga- je izjavil:

MoRp je izjavil:

Na to sem pomislil, vendar pa je ventil fiksno na cevi, ki ima na drugi strani navoj za kemp kuhalnik in je tako ne morem povezati z 12kg jeklenko.

Gre za tako jeklenko. (Sem se zmotil prej, dejansko je 2 kg)

Sam imam identicno jeklenko. Pa sej bos to večkrat rabu. Pejt na butan, kupi cev in prikljucke za obe jeklenki. Max 10eur. in mas mir za vedno... (kljub usemu pa le preveri varnost jeklenke vsakih nekaj let)

negotiator ::

MoRp je izjavil:

Ne vem pa, zakaj bi jo rabil na glavo obračat... V tekočem stanju je samo zato, ker je pod pritiskom, in ko bo polnil v drugo, bo pritisk notri začel padati, v drugi pa rasti... Najprej bo v prazni jeklenki samo plinasti butan, ko se pa dovolj stisne, pa se bo začel utekočinjati. Sem to že počel, pa je delovalo čisto v redu in z uporabo brenerja je dolgo delovalo...
All easy problems have already been solved.

negotiator ::

PS: ko ne bo več slišati, da se plin pretaka, bo pritisk v obeh jeklenkah izenačen. Če je prazna jeklenka dovolj manjša od polne, bo ta pritisk ostal večji, če bo pa enaka ali celo večja, bo pa pritisk kar dovolj nižji.
All easy problems have already been solved.

Ok. Hvala za odgovore.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prazne plinske jeklenke

Oddelek: Loža
175169 (4322) WhiteAngel
»

merjenje tlaka v jeklenkah

Oddelek: Znanost in tehnologija
174290 (3792) Zvezdica27
»

Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,... (strani: 1 2 3 )

13136677 (32155) amigo_no1
»

Petrolov smisel za biznis

4519606 (15237) Invictus
»

Hitrejša poraba gospodinjskega plina v zadnjem času

4112052 (5598) energetik

Več podobnih tem