» »

Kater potovalni kovček kupiti?

Kater potovalni kovček kupiti?

kokpa ::

Zdravo, ima kdo kakšen nasvet, kakšen potovalni kovček kupit? Se res splača kupit Samsonite ali kar en noname? Kdo kupoval na optimist.si?

kos1 ::

http://www.koffer-direkt.de
tukaj kupujemo mi:)

win64 ::

Če boš potoval z letalom, potem vzemi ali zelo trdnega(če je kovček s trdim ohišjem) ali pa mehkega (blago).
Čim manj zunanjih delov (podaljški za vleko pritrjeni na zunanji strani, zadrge, kolesca..), ker to se bo vse uničilo pri delu vrlih letaliških delavcev.

kos1 ::

Add:
jaz trdih kovckov ne maram, ker so ze prazni tezki, za normalnega "Janez uporabnika" je mehkejsa varianta iz polyestra cisto dovolj in se jih da bolj natlaciti kot trdne, ki so togi.
Samsonajt ni potreben in ni samo Samsonajt "name", obstaja tudi vec priznanih znamk.

Glej mogoce, da ima zgornji del= pokrov razsiritveno moznost, ker pridobis nekaj cm in notranjo zadrgo pokrova po treh stranicah.

Glede koles se sam odloci:
-dve kolesi - malo vec razpolozljivega volumna
-stiri kolesa- malo manjsi volumen, boljsa gibljivost

dobro je tudi, da je nevsakdanja-vpadljiva barva, ker ga na tekocem traku prej opazis

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kos1 ()

Okapi ::

dobro je tudi, da je nevsakdanja-vpadljiva barva, ker ga na tekocem traku prej opazis
Je, ker če je navaden črn, ga nikoli ne najdeš.:)) Samo glede na to izbirati obliko/barvo je popolnoma brezveze. Če se bojiš, da ne boš prvo sekundo prepoznal svoje prtljage, daš še vedno lahko gor par nalepk.

Drugače pa je izbira odvisna od tega, kako pogosto potuješ (kakovost), na kakšen način potuješ (vrsta oziroma oblika) in za koliko časa potuješ (velikost).

O.

Malajlo ::

če je navaden črn, ga nikoli ne najdeš

Jaz imam na ročajih povite in privezane barvne trakove. Če ga hoče kdo že zagrabit, ga tiste farbe odvrnejo ali pa vsaj zdramijo, da še enkrat pogleda.

Okapi ::

Pred nekaj leti sem bil na neki prireditvi za novinarje v Grčiji in je organizator tam vsakemu podaril en manjši potovalni kovček. Ko smo se vrnili, je bil na Brniku prav hec, ko je po traku prišlo kakšnih 15 popolnoma enakih kovčkov.>:D

kos1 ::

saj pravim, bolj odstekane barve je, bolj izsstopa, prej ga najdes
crna barva se mi zdi se najslabsa glede tega.

mitja73 ::

Predvsem kupi takega ki ti ga ni škoda na letališčih. Večinoma je kak večji potovalen ruzak bolj praktičen.

kos1 ::

pri potovalnih ruksakih moras paziti na trakove, ki visijo z njega. Ti se radi zataknejo na traku. Zato je dobro , da je ruksak pokrit s tanko prevleko.Je pa res, da so ruksaki brez koles.
jaz pravim tako:
za hotele brez dvigal je boljsi ruksak
za hotele z dvigalom je boljsi kovcek

:)

Invictus ::

OP niti ni povedal koliko bo potoval, niti kako velik kovček rabi.

Naj se izjasni ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kos1 ::

seveda,ker pri kovckih npr. za v kabino odlocajo, pri nekaterih nizkocenovnikih, centimetri ali se manj..

kokpa ::

Se opravičujem da nisem bil jasen, takole. Gre se v rusijo za recmo mesec pa pol in potem nazaj, pa še eno rundo tako in upam da bo dovolj. V hotelu naj bi imel možnost za prati, bi pa vseeno rad vzel toliko stvari sabo, da bi lahko ene 14 dni živel iz kovčka. Grem pa delovno v rusijo, na montažo. Tko da večinoma bo delovnih oblek(majce, hlače,čevlji). Kako je s tem če mi izgubijo prtljago, kolikšno vrednost pridobim nazaj?

Tako doma že imam enega dunplopa velikega(mogoče srednje velik) iz sport2000, mislim da je star okoli 4-5let, do sedaj je samo dvakrat potoval v španijo in nazaj z busom(je pa črne barve). Tega bi še mogoče vzel, če ne bi dobil nekaj poceni in dosti kvalitetnega, ker iz tega mi smrdi po prahu in zatohlem že od novega. Sem si pa nabavil tudi vakumske vreče, tako da bi pridobil čim več prostora. Za kabinski kovček pa ne vem ali torba ali kovček, samsonite v modiani mi bil všeč(s'cure spinner), sam je okol 100eur, kar mi ne diši preveč, je pa narejen v eu(mislim da v belgiji), material pa mislim da je pisalo polikarbonat. Na otip mehka plastika. V kabinski kovček ali torbo imam namen dati, osnovne higienske potrebščine, mogoč eno majčko, spodnje perilo, pa mislim da bom služben presnonik moral tudi zraven dati, ker skoraj ne vrjamem da mi bodo torbo dali zanj(nisem imel nč besede pri tem), upam da ni kak 17' prenosnik s ene 3kg xD.

Prvič letim in mogoče malo kompliciram

Okapi ::

Ja, malo kompliciraš. Za dve potovanju, kjer te bodo dostavili od doma do hotela in nazaj, je praktično karkoli dovolj dobro. Poglej v Hoferju in Lidlu, če imajo kaj primernega.

Če bi rad kaj boljšega (in imaš še čas za nakup iz Nemčije), pa poglej na www.globetrotter.de, v rubriko Reisetaschen & Rollkoffer (za potovalne torbe in kovčke s kolesi) in Kofferrucksack (za potovalne nahrbtnike - take, ki jim lahko naramnice skriješ).

Recimo tole torbo dobiš za okoli 150 evrov (s poštnino), s 110 litri je več kot dovolj velika za vse, kar boš rabil.



Tale je še par deset evrov cenejša.

Malajlo ::

Načeloma lahko na avion vzameš velik kufer (na checkinu pustiš), "pilotski" kufer za v kabino (gre not cot za en teden brez problema, tudi zimskih) in pa ročno torbo (notebook, aktovka). Kilažo težko presežeš, če glih ne voziš gradbenega materiala (kar so fantje že nosili v Rusijo, ja).
Je pa odvisno od letalske družbe. Pa če prestopaš, so pogoji tudi lahko različni (velja manj, velja več).
Aja, pa za boljši kufer se mogoče vseeno splača dati tistih 50% več kot za pofl. Sem že kar nekaj torb po ugodni ceni vrgel stran. Kufre imaš lahko itak za desetletja. Če ti ga letališki delavci na zgazijo z viličarjem ;(( Se splača kakšno akcijo samsonitov ali pa podobnega ujeti. Vsaj takrat se mi trije kufri niso zdeli nek hud strošek [:/] (za 300 EUR bi ziher že strigel z ušesi)

kokpa ::

Ja sj v modiani sem ravno samsonite s'curve spinner gledu, ki imajo 40% popusta. Me vsaj kabinski kovček zlo zanima.

Okapi ::

Evo, ravno v četrtek imajo v Hoferju za 50 evrov komplet dveh kovčkov (večji + manjši, primeren za ročno prtljago).
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

kokpa ::

hvala grem definitivno pogledat

Malajlo ::

V Lidlu pa polikarbonatne, cene pa cca 40€ za velilega (se mi zdi).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letalski nasveti

Oddelek: Loža
304166 (3490) St235
»

Easyjet/Ryanair prtljaga po "novem"

Oddelek: Loža
3121405 (3970) Gogo
»

popravilo kovcka - kolesa

Oddelek: Loža
610504 (10129) vofra
»

Torba za potovanje (Ryanair dimenzije)

Oddelek: Loža
307488 (6689) Invictus
»

Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6017677 (16204) 2x'=2

Več podobnih tem