» »

Problem z Chkdsk /r /s

Problem z Chkdsk /r /s

Daniel ::

LP

OS XP
Wd 1200JB

Ob vsakem zagonu računalnika se mi je poganjal Chkdsk in mi preverjal C particijo. Vsakič je našel neki "Volume Bitmap Error". Ko sem odklopil indexiranje particije pa se ni več zaganjal.
Ko potem disk preverim z Scandiskom mi shedula ob naslednjem zagonu Chkdsk, ki pa ne najde nobenih napak.
Potem sem pognal chkdsk iz ukazne vrstice z stikaloma /r /f, ki mislim, da preišče disk še za bad sectorji in poskusi popraviti napake. Ob ponovnem zagonu se je Chkdsk seveda avtomatsko zagnal in pri četrti točki od petih, "File system scan(test)" popolnoma zmrznil pri 47% . Sledil je ponovni zagon in preverjanje diska pod xp-ji z programom naloženim z Western Digitalove strani. Pri quick testu mi je vrgel ven po desetih sekundah neko napako, pri extended pa zamrznil na polovici. Nadalje sem disk preizkusil še z programom iz čistega DOS-a, ampak ta program ni našel nobenih napak. Ravno sedaj ko to pišem pa je disk prebavil quick test v xp-jih - pojma nimam kako je to možno da enkrat deluje, drugič pa ne(slišati je bilo kot da se dviga letalo).

Ima kdo kaki nasvet zakaj se te napake pojavljajo, in pa tista z Volume Bitmap Error.

LP
  • spremenil: Daniel ()

Daniel ::

Dodatek: Danes zjutraj je računalnik normalno prebavil chkdsk /r /f in se ni ustavil pri 47% Ali napake izginjajo kar same od sebe?

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z ramom ali diskom? Prosim za nasvet.

Oddelek: Strojna oprema
111104 (1006) Duhec
»

V Safe modu ni dostopa do particije

Oddelek: Operacijski sistemi
272874 (2665) k4vz0024
»

Blue screen...

Oddelek: Pomoč in nasveti
233135 (2289) PacificBlue
»

eno vprašanje glede diska