» »

monitor Dell U2412M ali korejec 27?

monitor Dell U2412M ali korejec 27?

musicfreak ::

Kaj je boljši nakup? Zmagovalec zadnjih let Dell U2412M ali malo reskirat z 27 inčnim QNIX QX2710, ki ga zelo hvalijo in je res poceni?

http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Ker imam samo integrirano grafično kartico, ker ne igram iger, me zanima če bi rabil za tale korejski monitor z 2560 x 1440, ločeno grafično kartico ali je ta dovolj?

b0rc ::

Preveri če ti integrirana kartica podpira Dual link DVI. Jaz sem ravno danes gledal ta monitor in sem opazil da ne podpira moje radeon 5850 ravno tako je pisalo da ne podpira nekaterih integriranih grafičnih. Lp

DarwiN ::

Dell U2713HM te pri nas pride 483€... Koliko pa korejc, ko prišteješ poštnino in carino?

Močno dvomim, da se ti splača korejca.. Sploh ko še upoštevaš, da je Dell boljši, da imaš garancijo in nenzadnje tudi, da ga lahko kasneje prodaš za višjo vsoto..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Korejec pride 254 evrov + 56 carina nekje http://www.ebay.de/itm/QNIX-QX2710-LED-...

Budget je 300 evrov, tako da Dell 27 odpade.

gddr85 ::

če bi imel možnost display port iz matične bi šlo, samo ta korejc očitno nima display porta....mislm da morš pogledat če dvi na matični podpira dual link, čeprav mislm da je 2500x1600 možno samo prek display porta

Yohan del Sud ::

No ja, zdaj, ko to pišem zijam v prvega in ni neki presežek. Pač to je to za ta dnar. Prej sem imel 7 let 2405FPW, ki mi ga je uspelo nekako pokvarit, je dal boljši vtis (za precej višjo ceno seveda). Malo je obledela slika z leti, ampak na svetlobi je imel boljšo sliko kot U2412M. V temi je boljši slednji. Jaz bi na tvojem mestu riskiral za korejca. Preveri prej, kot je povedal kolega nad mano, če ti integrirana grafa to podpira, ker iz napisanega to ni razvidno...
www.strancar.com

qaqo ::

No, jaz sem prvo kupil 4x QNIX QX2710 pa je bilo tolk slabo, da sem jih šenkal in kupil 5x Dell U2713HM. (Ja vsi so na enem pcju)

Veliko VELIKO bolje. (beri: čist drug svet) Razlika v ceni po tem ko plačaš carino in ostale dajatve cca 50eur po ekranu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: qaqo ()

Jinto ::

Kaj pa je bilo narobe?

Jaz imam Qnixa, pa je skoraj perfekten.

Glede DP->DVI pa je treba pazit, ker se najbrž rabi aktiven adapter.

qaqo ::

Če imaš enega in če imaš srečo boš odnesel ok.

Sicer pa, ogromno bleedinga, počasen wakeup, multi-montior support prek DP katastrofa (notranji kotroler se sesuva ob zbujanju več monitorjev in nočeš videti in slišati rezultata), zunanji adapter se pregreva oz operira na zaskljujoče visoki temparaturi (tudi ovisno od adapterja do adapterja, eni bolj eni manj). Ker laufajo 24/7, je to pomembno.

Imam barvni kalibrator, mi ni uspelo niti približat ekranov. Dellov po drugi strani sploh ni treba kalibrirat out of the box.

Da ne govorim o morebitnih težavah z garancijo. En enkran je prišel poškodovan, tako da sem se po veliko preprekanja zmenil za delno povračilo kupnine, ker pač pošiljati nazaj ni enostavno ali poceni. Po drugi strani sem (neznano točno zakaj, verjetno zaradi slabega kabla) ob eni priliki skuril dva od petih Dellov, za katera so mi brezplačno dostavili zamenjavi na dom, naslednji dan. Brez vprašanj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: qaqo ()

darkolord ::

Kere QX2710 si pa mel? PLS al AHVA?

Glede na to da integrirana grafična ne podpira 1440p, me zanima, katero poceni grafično naj kupim da bo dovolj? Ne igram iger, btw.

Nwanko ::

musicfreak je izjavil:

Korejec pride 254 evrov + 56 carina nekje http://www.ebay.de/itm/QNIX-QX2710-LED-...

Budget je 300 evrov, tako da Dell 27 odpade.

Carine in davka boš mel več,sem že pisal o tem. Bratranec je vzel tudi Qnixa 2710 ki je bla takrat cena 230€,sem šel zraven njega na carinsko v Lj in je tam plačal še 98€ carine in davka.

k--p ::

Kako carina in davek, če kupije iz eu (ebay.de).

mr1two ::

Odvisno od tega, kje se roba nahaja. Če se nahaja znotraj EU, potem nimaš carine vmes, sicer pa ja.
Na ebay.de najdeš tudi international sellerje, kar pomeni vse od azije do amerike... Na levi strani imaš filtre, ki ti omogočajo razvrščanje glede na lokacijo prodajalca.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

k--p ::

Aha saj res, hvala, sem spregledal, se izdelek dejansko nahaja v Južni Koreji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor do 300 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
253110 (2329) SloBiscuit
»

Monitor 27" IPS 1440p

317696 (5689) scipascapa
»

Nakup korejskega monitorja

292498 (1527) KuhaR
»

Nov monitor (300e, gaming)

122059 (429) gendale
»

Kateri 24" ali več monitor ? (strani: 1 2 )

7810553 (8042) kmetek

Več podobnih tem