» »

Nakup korejskega monitorja

Nakup korejskega monitorja

Juice ::

Odločil sem se, da bi kupil 1440p monitor in sem opazil te korejske monitorje, ki jih ljudje precej hvalijo. Ima kdo izkušnje s njim in pa kakšni so stroški uvoza? Trenutno se odločam med qnix qx2710 navadnem, ki naj bi se ga dalo navit, in pa novejšo verzijo multi/true10 ki naj bi imela boljšo sliko in manjši odzivni čas. Poleg teh dveh pa mi je zanimiv še naslednji:

http://www.ebay.com/itm/New-YAMAKASI-CA...

ki je sicer nekoliko slabši od prejšnih, ampak ga pošljejo iz amerike in naj nebi imel dodatnih stroškov ob dostavi.

Hvala vnaprej za odgovor.

KuhaR ::

Jaz sem naročil in čakam tega: http://www.ebay.com/itm/FREE-EXPRESS-X-...
Ne kupuj multi/true10, se ne navijajo, oz se navijajo z izgubo frameov. Išči PLS in ne AH-VA panele. Dajatve iz ZDA so iste kot iz Koreje.
Preberi to temo: 27inch monitor
In ta FAQ: http://www.overclock.net/t/1384767/offi...
Vodno hlajen že od 1999.
Ryzen 9 5950/MSI MAG B550 Tomahawk/32GB3600 cl14/RX7900XT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KuhaR ()

DarwiN ::

Določeni korejski se bojda dobro navijajo.. Ampak vseeno - tole potem na koncu znese koliko? 350-400€?

Zame popolna brca mimo.. Acer B326HUL z MVA panelom in dobiš precej več. IMO.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sem naredil že kar nekaj raziskav in sem mislil kupiti multi/true10 ker naj bi bil hitrejši in z boljšimi barvami, ko pa sem pogledal še nekaj testov vidim da je v bistu veliko počasnejši, 10 bitnih barv pa večina aplikacij ne uporablja. Mislim, da je najboljša opcija tale, pa še perfect pixel je:

http://www.ebay.com/itm/Perfect-Pixel-2...

Koliko pa naj bi prišle dajatve? Nekje pravijo, da okoli 50 EUR, drugje pa 100EUR.

DarwiN- Tudi ta monitor izgleda dober, ge pa še nikjer nisem videl čeprav sem veliko prebrskal glede takih monitorjov... je sicer počasnejši in se ga ne da naviti, stane pa približno enako in imaš verjetno več garancije. Težka izbira, ampak mislim da bom tokrat tvegal in probal korejskega. Prej bo pa treba še malo pregledat stvari.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Juice ()

GTX970 ::

(Cena s poštnino + 22%) + 7 eur.

Opkow ::

Po mojem mnenju je premajhna razlika v ceni, da bi sel kupovati iz Koereje. Na garancijo pa lahko mirno pozabis.
Ker iz Nemskih ali avstrijskih stacun dobis za 320 EUR navzgor...

Magic1 ::

In na carini te lahko mirno ocarinijo. Na računalniške zadeva ni carine(le ddv), a 27 hitro lahko štejejo za tv, vsaj to se je že dogajalo folku.
Magic

po še nekaj raziskavah: Kar je DarwiN poslal je na listi najslabših monitorjev, tako da to ne bo šlo... Če bi že kupil iz okolice, potem bi kupil BenQ GW2765HT, ampak je vseeno precej slabši od korejskega... Po eni strani bi tvegal in kupil korejskega, po drugi bi pa kupil tega z nemčije in bi bil za ziher. Hvala za odgovore in predloge!

Ne glej perfect pixel, se ne splača. Tisti iz mojega linka je 50$ cenejši. Jaz računam da me bo z dajatvami prišel okoli 320€.
Vodno hlajen že od 1999.

eno_ime ::

Imam procesor G3220. Kateri CPU z integrirano grafično bi delal na 2560x1440 monitorju?

To glede perfect pixla tudi nevem čist točno... nekje pravjo, da bo poj za ziher brez mrtvih pixlov(oz v mojem primeru največ 1), drugje pa da je to scam in da sploh ne gledajo, samo zaračunajo...

Q: Is it worth it to buy a pixel perfect monitor?
A: No. All evidence as of now suggests that probability of receiving a monitor with no or little dead pixels is random, even if purchasing a 'pixel perfect' monitor. It seems that it is a marketing ploy for them to get more money.
Vodno hlajen že od 1999.

GTX970 ::

eno_ime je izjavil:

Imam procesor G3220. Kateri CPU z integrirano grafično bi delal na 2560x1440 monitorju?

Saj igpu podpira 2560x1440.
Katero matično imaš ?

https://communities.intel.com/message/2...
The processor model G3220 comes with 3rd generation graphics technology and it does support 2560*1600 screen resolution, although, your computer manufacturer may limit screen resolutions depending on their computer design.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Bellzmet ::

Lahko prosim kdo razloži kaj pomeni, da se monitor "navije"?

first_line ::

Naviješ ferkvenco osveževanja slike. Ponavadi imajo monitorji tam tistih 60Hz in enim lahko to ferkvenco dvigneš na 75, 80, 100Hz. Verjetno lahko probaš naviti tudi tvoj trenutni monitor (google za nvidia/amd/intel display overclock), pa boš videl ali pa nevidel :)

Ali to rabiš? Moj 60 Hz monitor se navije na 75 Hz in je slika bolj 'mirna' na pogled. Vsaj meni se zdi, eni (večina) ne opazi razlike. Če bi igral kakšne dirkačine (kjer se slika hitro premika), bi verjetno opazil...

Te monitorje se ponavadi navije do 110Hz, nekateri celo do 120. Tako kot je povedal first_line, je to uporabno za kakšne dirkačine in pa streljačine, za normalno uporabo računalnika je pa brezveze. Mislim, da bom lepo naročil ta x-star monitor, če perfect pixel nič ne pomeni...

DarwiN ::

Po logiki je pixel perfect ravno največja sfinjarija... Predpostavimo, da ima 15% monitorjev mrtvo piko... Brez te PP storitve bi torej vsak imel 15% možnosti, da dobi monitor z mrtvo piko... S tem, ko pa nudijo to storitev in večina ljudi plača zanjo, se vsi ti odstotki prenesejo na tiste reveže, ki ne plačajo te storitve. Tako da imaš na koncu lahko tudi 50% možnosti, da boš dobil mrtvo piko, if you know what I mean..
Seveda pod pogojem, da dečki dejansko temeljito pregledajo monitorje.

Drugače pa, Juice, če si za Acerja našel slabe reviewe, imaš pa tudi Samsung različico.. Malo dražji, ampak verjetno nima pomanjkljivosti.. IMO še vedno precej boljša rešitev od korejcev, razen če ti je res navijanje na prvem mestu... Ampak potem bi moral kupit Rog Swifta z G-syncom, a ne? :P Gamerji danes več ne kupijo monitorja brez g-synca/freesynca.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Tudi sam sem šel po tej logiki, ampak očitno monitorjev sploh ne pregledujejo. Izgleda kot da je edina razlika da lahko uveljavljaš garancijo že če imaš več kot 1 mrtev pixel. Nekje pravijo tudi, da ti samo dajo 10 $ na mrtev pixel nazaj, torej se ne splača. Sploh je pa prodajalec veliko boljši - tisti, ki so pri njim dobili pokvarjen monitor pravijo, da so ga zastonj poslali nazaj in dobili novega. Poleg tega se nekaj mrtvih pixlov na takem zaslonu sploh ne opazi.

Glede samsunga pa je že 500 €, kar se mi pa zdi precej veliko... Prav tako pa Rog Swift. Če bi že šel na kakšnega iz okolice bi kupil Benq, ki sem ga poslal nekaj objav zgoraj.

Isotropic ::

first_line je izjavil:

Naviješ ferkvenco osveževanja slike. Ponavadi imajo monitorji tam tistih 60Hz in enim lahko to ferkvenco dvigneš na 75, 80, 100Hz. Verjetno lahko probaš naviti tudi tvoj trenutni monitor (google za nvidia/amd/intel display overclock), pa boš videl ali pa nevidel :)

Ali to rabiš? Moj 60 Hz monitor se navije na 75 Hz in je slika bolj 'mirna' na pogled. Vsaj meni se zdi, eni (večina) ne opazi razlike. Če bi igral kakšne dirkačine (kjer se slika hitro premika), bi verjetno opazil...

kerga pa imaš?

first_line ::

Nimam Kitajca, mam enega poceni AOC i2769Vm(sem nabavil prav le zaradi dolphiun emulatorja, in pa RPija). Lepo nabira prah 5/5 :)

Isotropic ::

aja, sem mislil, da imaš korejca.

nikolahodin ::

first_line je izjavil:

Naviješ ferkvenco osveževanja slike. Ponavadi imajo monitorji tam tistih 60Hz in enim lahko to ferkvenco dvigneš na 75, 80, 100Hz. Verjetno lahko probaš naviti tudi tvoj trenutni monitor (google za nvidia/amd/intel display overclock)

Po tvojih navodilih sem moj monitor hp probal z resolucijo 1920*1440. Pa mi je javil da kabel nima dovolj velike pasovne širine za prenos podatkov. Probal pa sem tudi resolucijo 4096*2160 pa je bil test negativen. Uporabljam kabel Displayport, Monitor je hp lp2475w.

Ugotovil pa sem tudi da ni treba tega (google za nvidia/amd/intel display overclock) uporabljati za nivida grafe. Šel sem 1. ) desni klik Nivida control Panel. 2) V display zavihku klikneš na change resolution in nato gumb customize
3)Pojavi se okno customize in klikneš create custom resolution potem pa veselo nastavi željeno resolucijo.

Spreminjanje resolucije in navijanje osveževanja ni isto :)
Vodno hlajen že od 1999.

nikolahodin ::

Moje osveževanje je max 70 Hz. Na monitorju hp lp 2475w. Kabel displayport verzija 1.0

Zgodovina sprememb…

Dobil danes monitor. Cena 258€+55€DDV+1€UPN+10€zahtevno carinjenje=324€. Carine ni. Sam monitor: en rdeč mrtev piksel, sem ga komaj našel. V levem kotu opazen "back light bleed (BLB)", vendar nič več kot na mojem 24" 1900*1200 Philipsu. Uspel naviti na 96Hz.
Zelo zadovoljen.:)
Vodno hlajen že od 1999.

scipascapa ::

ti si zadovoljen za 324€ imaš v štartu mrtev piksel? lol....veliko uspeha pri pošiljanju nazaj in vseh kolobocijah ;)

Mi še na misel ne pride, da bi pošiljal nazaj. Je viden samo na rdečem ozadju in je tako majhen, da če ga ne bi iskal ga ne bi nikoli opazil.
Vodno hlajen že od 1999.

scipascapa ::

To ja, dokler je ok :)

Sem dobil monitor včeraj in sem z njim zelo zadovoljen. Mrtvega pixla nisem našel nobenega, ima pa precej back light bleeda. Ampak ni preveč moteče ker je opazen le na črni podlagi, sicer se ga pa da popraviti. Navijem ga lahko do 96 hz brez težav, pri 110 hz pa so pri levem robu malo čudne barve. Za tako ceno se res splača :D. Hvala vsem za pomoč in predloge pri nakupu :)

Jaz sem ugotovil, da ni BLB ampak IPS glow.
Vodno hlajen že od 1999.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

27inch monitor (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
719203787 (103745) Crni_Dejan
»

Nov monitor (300e, gaming)

122050 (420) gendale
»

Ultrapoceni noname monitorji na Ebayu (strani: 1 2 3 )

13516119 (10619) Steinkauz
»

Kateri 24" ali več monitor ? (strani: 1 2 )

7810477 (7966) kmetek

Več podobnih tem