» »

Glasbeniki, koliko bi dali za tale inštrument

Glasbeniki, koliko bi dali za tale inštrument

VISOGuy ::

zanima me, ker ga prodajam in bi ga rad prodal po čim bolj pošteni ceni, sam nevem koliko je ta

bauci ::

Poglej na ebay.de jih je cel kup.

znamovsi ::

Koliko let pa je star saksofon?

VISOGuy ::

znamovsi je izjavil:

Koliko let pa je star saksofon?

2 leti

SaXsIm ::

Iskreno, ne veliko. YAS 25 (podoben model, starejši) je bil tudi moj prvi saksofon, ampak zadeva ni vredna veliko že nova. Poleg tega je v zadnjih letih trg preplavilo malo morje poceni novih modelov (Trevor James, P. Mauriat, brandani modeli, ...), tako da je to še dodatno ubilo že tako majhno tržišče rabljenih šolskih inštrumentov. Potem je potrebno upoštevati še dejstvo, da glasbene šole dosti ponujajo izposojo inštrumentov, tisti, ki pa se po letu ali dveh odločijo za nakup lastnega inštrumenta, ponavadi ne kupijo najbolj osnovnega modela.

Skratka, če bi bil sam v kupovanju osnovnega saksofona za začetnika (bi ga najprej dobro preveril sam ali pa prišel z otrokovim profesorjem), bi za tak saksofon dal maksimalno toliko, kot je trenutna postavljena cena - 400 EUR, ampak bi za ta denar moral zraven biti že vsaj kakšen Vandoren ustnik (A17, A18 ali kaj podobnega) ter kakšen malo boljši pas za saks. Če želite prodati v nekem doglednem času, potem ceno na 300 EUR. Je pa dejstvo, da bi se eventuelna sezona za takšne inštrumente pričela septembra.
SaXsIm

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači snemalni studio

Oddelek: Loža
123482 (936) midiboss
»

Učenje saksofona

62354 (1602) Rias Gremory
»

Učenje saxofona

101823 (1370) Meizu
»

Ali lahko gre moj sin na glasbeno oz. ali je pametno da gre?

399044 (6220) anci0banci
»

Ura saksafona!

121676 (923) SaXsIm

Več podobnih tem