» »

Širitev brezžičnega omrežja z dodatnim wifi routerjem

Širitev brezžičnega omrežja z dodatnim wifi routerjem

mattadox ::

Zdravo,

Razširjam brezžično omrežje z dodatnim WIFI routerjem in imam kar nekaj težav oz. vprašanj. Nekaj na to tematiko sem prebral na netu, nekaj informacij dobil tukaj, tudi v temi o deljenju povezave (kar ni zadeva v mojem primeru). Večina njih je vezana na DD-WRT, jaz pa imam napravi s »stock« zadnjo verzijo firmwarea.

Gre za dva Linksys WRT 160 NL routerja, ki sem jih med sabo povezal s kablom in konfiguriral na način, kot kaže priložena shema.
 shema

shema

Na netu sem našel info, da moram drugi router konfigurirati kot access point/gateway/ switch(?), problem je, ker teh nastavitev ne najdem oz. ne obstajajo.

Imam tudi vprašanj glede WIFI-ja:
- Routerja sta oddaljena 20 m. in se bosta omrežji verjetno prekrivali. Ali moram nastaviti kanale? Kakšne težave lahko pričakujem?
- SSID-ja omrežji sta zaenkrat različna. To pomeni, da bom moral ročno izbirati na katero omrežje se hočem povezati. Sedaj je omrežje samo eno in se mobilna naprava sama poveže nanj. Mogoče vesta na kakšen način se naprave povezujejo na omrežja? Vzamejo močnejši signal? Idealno bi bilo, če bi bilo omrežje kljub dvem routerjem še vedno samo eno.
- Kaj se zgodi, če na obeh routerjih nastavim enako brezžično omrežje (SSID, enkripcija)?

Mogoče bo kakšen profi sistemski admin živčen na kup vprašanj, ki sem jih napisal. Mogoče mešam hruške in jabolka. Verjamem pa, da bo ta tema pomagala marsikomu ;)

Za vse nasvete, pojasnila in usmeritve se vnaprej zahvaljujem.

LPM;

floyd1 ::

Kolikor se spomnim, sem na drugem (160N) routerju samo izklopil DHCP in je delalo. Ampak sem imel gor DDWRT.
- kanale lahko po mojem nastaviš kakor hočeš
- jaz sem imel na obeh enak SSID in je delalo
- za 160NL vseeno priporočam DDWRT ker dela super. Tudi glede povezovanja dveh routerjev imaš potem vse super razloženo.

jakan123 ::

Na DDWRT to deluje bp, za ostale ne vem, ker vedno namestim ddwrt, če je to mžno.
Routerja med sabo povežeš preko LAN portov, na sekundarnem izključiš DHCP in na obeh nastaviš SSID z enakimi nastavitvami, edino wireless channel mora biti različen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitev dodatnega routerja kot AP

Oddelek: Pomoč in nasveti
153496 (3109) Selotejp
»

Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??

Oddelek: Pomoč in nasveti
156387 (3655) toncek1
»

Linksys wrt54gl in bridge

Oddelek: Omrežja in internet
217509 (6637) BlaY0
»

Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )

7417797 (15291) Vanadium
»

Težava pri nastavitvi Linksys WRT160NL

235029 (4266) Spajky

Več podobnih tem