Forum » Programiranje » Zakaj ne shrani zapisa v VB?
Zakaj ne shrani zapisa v VB?
Equinoxe ::
Oj!
Imam problem. Torej v VB imam narejeno formo, ki se poveže na Access (preko gradnika Data). Vse je OK. Gor na formi imam nekaj polj, kamor vpisujem vrednosti... Imam pa še eno polje, ki je v bistvu le šifrant (povezana na drugo tabelo). Sem pa lahko vpisujem le vrednosti iz tega šifranta, lahko pa je polje tudi prazno. Če vpišem neko vrednost, ki ni v tabeli šifranta je logično program zamrznil.
Ampak! Zgodi se pa mi, da kliknem v to polje, nekaj vpišem (karkoli) in potem to z Delete vse zbrišem. Torej je polje prazno in po logiki bi moral Acc/VB zapis sprejeti/shraniti. Pa mi ga ne!
Kaj naj naredim?
Vnaprej lepa hvala!
Imam problem. Torej v VB imam narejeno formo, ki se poveže na Access (preko gradnika Data). Vse je OK. Gor na formi imam nekaj polj, kamor vpisujem vrednosti... Imam pa še eno polje, ki je v bistvu le šifrant (povezana na drugo tabelo). Sem pa lahko vpisujem le vrednosti iz tega šifranta, lahko pa je polje tudi prazno. Če vpišem neko vrednost, ki ni v tabeli šifranta je logično program zamrznil.
Ampak! Zgodi se pa mi, da kliknem v to polje, nekaj vpišem (karkoli) in potem to z Delete vse zbrišem. Torej je polje prazno in po logiki bi moral Acc/VB zapis sprejeti/shraniti. Pa mi ga ne!
Kaj naj naredim?
Vnaprej lepa hvala!
Zzzzzzz ::
Čudno... Morda tista grda zalega od mrčesa?
Probaj s combo boxom, takim, ki se ga ne da urejat. Iz drop-down seznama tako lahko zbereš "(brez)", 1, 2, 3... , ne moreš pa pisat in brisat. Morda bo ta fora delala.
Probaj s combo boxom, takim, ki se ga ne da urejat. Iz drop-down seznama tako lahko zbereš "(brez)", 1, 2, 3... , ne moreš pa pisat in brisat. Morda bo ta fora delala.
Equinoxe ::
Dobra ideja...
Problem sem rešil drugače.
If txtPosadka="" Then
txtPosadka.datachanged=false
Pa je.
LP
Problem sem rešil drugače.
If txtPosadka="" Then
txtPosadka.datachanged=false
Pa je.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena izdelave spletne aplikacijeOddelek: Izdelava spletišč | 5746 (4858) | 111111111111 |
» | C# povezava forma in classaOddelek: Programiranje | 2356 (1819) | Miko55 |
» | excel IF funkcijaOddelek: Programska oprema | 6573 (3580) | Cofko Cof |
» | Kolko stane preprost program? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4939 (3250) | klemen22 |
» | Nekdaj glede MySQL podatkovne bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1867 (1634) | zdravc |