Forum » Elektrotehnika in elektronika » Nakup žarnice
Nakup žarnice
goblinsly ::
Odprta je že tema za LED žarnice, vendar sem se odločil da odprem novo, splošno temo, da ne bom obstoječe smetil.
Do sedaj sem vedno uporabljal poceni 40W in 60W ne-varčne žarnice, ki sem jih dobil za okoli 0.30EUR po komadu. Vidim da se je marsikaj spremenilo saj jih zdaj pod 1EUR ne najdem. Zanima me kje in kaj svetujete kot najcenejši nakup ( se pravi pomembna je cena žarnice in kako dolgo bo zdržala, porabo zaenkrat pustimo ob strani ). Trenutno bi rabil 5 žarnic navoj GU10 ter 3 žarnice navoj E27. Na voljo je seveda veliko vrst žarnic, navadne, led, halogenke ... iščem torej čim cenejše žarnice, ki bodo zdržale čim dlje. Morda še vprašanje ali so žarnice z navojem GU10 načeloma dražje kot navadne E27 ? V tem primeru bi bilo vredno razmisliti ali se mi splača GU10 reflektorje zamenjati za E27.
GU10:
Do sedaj sem vedno uporabljal poceni 40W in 60W ne-varčne žarnice, ki sem jih dobil za okoli 0.30EUR po komadu. Vidim da se je marsikaj spremenilo saj jih zdaj pod 1EUR ne najdem. Zanima me kje in kaj svetujete kot najcenejši nakup ( se pravi pomembna je cena žarnice in kako dolgo bo zdržala, porabo zaenkrat pustimo ob strani ). Trenutno bi rabil 5 žarnic navoj GU10 ter 3 žarnice navoj E27. Na voljo je seveda veliko vrst žarnic, navadne, led, halogenke ... iščem torej čim cenejše žarnice, ki bodo zdržale čim dlje. Morda še vprašanje ali so žarnice z navojem GU10 načeloma dražje kot navadne E27 ? V tem primeru bi bilo vredno razmisliti ali se mi splača GU10 reflektorje zamenjati za E27.
GU10:
- spremenil: goblinsly ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LED žarnice, domača uporaba (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 64937 (9179) | dela |
» | 10 žarnic za 2 EURAOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9150 (7125) | sočan |
» | LED žarniceOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4134 (2836) | jtothek |
» | Led žarnice 230V, vaše izkušnjeOddelek: Kaj kupiti | 5619 (4638) | mrTwelveTrees |