» »

Dvig USD na SLO bankomatu

Dvig USD na SLO bankomatu

Krompivo ::

Še nikoli nisem dvigoval denarja na bankomatu (pač nisem tak tip :)), pa me zanima kako je z dvig USD pri nas? Po čemu se določa tečaj $>€, in seveda kakšni so stroški nasploh pri dvigu? Recimo za $500, koliko € bom na koncu dobil pri SKB/Abanki avtomatu. Sem res noob nažalost, vedno dvigoval direktno na banki.

Upam da je vprašanje dovolj logično, tale forum se mi nekako zdi najboljše mesto za podobna vprašanja.

bluefish ::

Na bankomatih pri nas lahko dviguješ le €.

tripsy ::

Na bankomatu lahko dvignes le domaco valuto. Na banki bos imel pretvorbo po tecaju si lahko na hitro preracunas: Tukaj

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tripsy ()

Hvala za hitra odgovora! Ok to da USD$ ne bo šlo dvigovat sem predvideval, kul aplikacija drugače :D

Nimam Vise, gre se za Mastercard. Torej lahko pričakujem 362€, če imam $500 na kartici?

kixs ::

Mastercard tecaj imas objavljen tule:

https://www.mastercard.com/global/curre...

lp

Nikonja ::

ampak pazi na provizijo za dvig gotovine z mastercardom na bankomatih. SKB npr. ima 5,5% na znesek ali minimum 10 eur, ostale banke mislim da imajo podobno.

fosil ::

Kje pa imaš te dolarje?
Ker če se ne motim devizni računi za fizične osebe ne obstajajo več, zato mi ni jasno.
Tako je!

Nikonja ::

seveda obstajajo, lahko imaš 15 različnih valut če hočeš, vsaj pri meni na SKB in se lepo vidijo na spletni banki.

fosil ::

Res je ja, vidim da je to sedaj vse na enem računu.
Tako je!

Hvala za nasvete! Dolarji so na kartici povezani z računom v ZDA. Tale 5.5% kar malo poslabša dan :)

Matevz96 ::

Saj ni potrebe za direkten dvig, nakaži na € račun in dvigni na banki.

kixs ::

kixs je izjavil:

Mastercard tecaj imas objavljen tule:

https://www.mastercard.com/global/curre...

lp

Se tole. Ta tecaj velja tudi za Maestro placilne kartice, ko dvigas denar v tujini (izven obmocja Evra - dodati je potrebno se znesek, ki ti ga zaracuna banka).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjalni Tecaji Euri v Kune.

Oddelek: Loža
327108 (4908) OvCa77
»

Najugodnejše nakazilo večjega zneska USD v ZDA

164820 (3923) peko_deko

PayPal in primarna valuta (strani: 1 2 )

5616008 (14842) Tilen
»

Dvig denarja na bakomatih v tujini

4025159 (18649) fosil
»

Izkušnje s slovenskimi bankami v tujini

102257 (1986) fosil

Več podobnih tem