» »

Menjava CPU in RAM-prenosnik

Menjava CPU in RAM-prenosnik

DaveG ::

Zdravo,nisem strokovnjak za te stvari zato sprašujem tu. Imam ddr3 ram v laptopu so-dimm se mi zdi. In ali lahko zamenjam z katerim koli ramom npr. želel bi z 8gb-trenutno je2*2gb?

Drugo vprašanje pa je če se dajo dobiti cpu-ji za prenosnike ki bi ustrezali laptopu. Jaz imam i3-370m in bi ga zamenjal za i5. Je to možno in kje lahko to kupim. Hvala vnaprej za vse odgovore.

tripsy ::

1) Ne nemores menjati z katerim kolim RAM. Nekatere matične plošče imajo 2 različni reži za RAM a teh je zelo malo in jih ne boš našel v prenosnikih. RAMe boš moral nadometiti z enakimi RAMi kot so ti katere boš tal ven v tvojem primeru DDR3 SO-DIMM oz 204pin DDR3.

2) Načeloma se da. A je boljša opcija menjati kar cel prenosnik. Tvoj procesor si deli podnožje še z parim procesorjem iz i5 in i7 družine vprašanje pa je ali boš lahko takšen procesor kupil. V trgovinah boš teško, dobil nov procesor za prenosnik glej predpono (M). Poleg tega lahko pride do dodatnih problemov pri porabi energije in pri hlajenju-segrevanju jaz bi ti menjavo CPU odsvetoval.

Ok ampak najbolj me vseeno zanima že za ram. Ram je ta
 http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1193703771/-font-b-Elixir-b-font-font-b-ddr3-b-font-font-b-1333-b-font.jpg

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1193703771/-font-b-Elixir-b-font-font-b-ddr3-b-font-font-b-1333-b-font.jpg

broken/link ::

najprej preveri, če plošča sploh podpira tolk rama. Vhodni modeli laptopov imajo cenene plate in nekateri ne podpirajo več kot 4GB rama. Preveri v dokumentaciji na uradni spletni strani. Google it. v dokumentaciji tudi piše, katere rame podpira tvoja plata.

Menjat pa hočem za RAM SO - DIMM DDR 3 8 GB, 1333Mhz HammerRam Value [1 x 8 GB] CL 9 blk. Prenosnik ima 2 reži in bom mogoče v prihodnosti dodal še 1 palčko.

Ok bom preveril. Hvala

Ugotovil da podpira samo 4gb rama... res škoda saj sem mislil nadgraditi.

Ugotovil da podpira samo 4gb rama... res škoda saj sem mislil nadgraditi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DaveG ()

hojnikb ::

4gb mas vrh glave... Vrži noter ssd in na frišno namesti sistem in bo stvar postala raketa..
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lenovo g569 cpu nadgradnja

Oddelek: Pomoč in nasveti
9664 (504) Invisible1
»

Kateri procesor je boljši (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
539328 (7751) filip007
»

Stuck at Starting windows logo(win 7 gamer)

Oddelek: Pomoč in nasveti
9696 (658) Loc_dog
»

PODNOŽJE

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71472 (1157) zigabajc
»

Katera konzola je to?

Oddelek: Konzole
171851 (1369) opeter

Več podobnih tem