Forum » Pomoč in nasveti » Menjava CPU in RAM-prenosnik
Menjava CPU in RAM-prenosnik
DaveG ::
Zdravo,nisem strokovnjak za te stvari zato sprašujem tu. Imam ddr3 ram v laptopu so-dimm se mi zdi. In ali lahko zamenjam z katerim koli ramom npr. želel bi z 8gb-trenutno je2*2gb?
Drugo vprašanje pa je če se dajo dobiti cpu-ji za prenosnike ki bi ustrezali laptopu. Jaz imam i3-370m in bi ga zamenjal za i5. Je to možno in kje lahko to kupim. Hvala vnaprej za vse odgovore.
Drugo vprašanje pa je če se dajo dobiti cpu-ji za prenosnike ki bi ustrezali laptopu. Jaz imam i3-370m in bi ga zamenjal za i5. Je to možno in kje lahko to kupim. Hvala vnaprej za vse odgovore.
tripsy ::
1) Ne nemores menjati z katerim kolim RAM. Nekatere matične plošče imajo 2 različni reži za RAM a teh je zelo malo in jih ne boš našel v prenosnikih. RAMe boš moral nadometiti z enakimi RAMi kot so ti katere boš tal ven v tvojem primeru DDR3 SO-DIMM oz 204pin DDR3.
2) Načeloma se da. A je boljša opcija menjati kar cel prenosnik. Tvoj procesor si deli podnožje še z parim procesorjem iz i5 in i7 družine vprašanje pa je ali boš lahko takšen procesor kupil. V trgovinah boš teško, dobil nov procesor za prenosnik glej predpono (M). Poleg tega lahko pride do dodatnih problemov pri porabi energije in pri hlajenju-segrevanju jaz bi ti menjavo CPU odsvetoval.
2) Načeloma se da. A je boljša opcija menjati kar cel prenosnik. Tvoj procesor si deli podnožje še z parim procesorjem iz i5 in i7 družine vprašanje pa je ali boš lahko takšen procesor kupil. V trgovinah boš teško, dobil nov procesor za prenosnik glej predpono (M). Poleg tega lahko pride do dodatnih problemov pri porabi energije in pri hlajenju-segrevanju jaz bi ti menjavo CPU odsvetoval.
broken/link ::
najprej preveri, če plošča sploh podpira tolk rama. Vhodni modeli laptopov imajo cenene plate in nekateri ne podpirajo več kot 4GB rama. Preveri v dokumentaciji na uradni spletni strani. Google it. v dokumentaciji tudi piše, katere rame podpira tvoja plata.
Menjat pa hočem za RAM SO - DIMM DDR 3 8 GB, 1333Mhz HammerRam Value [1 x 8 GB] CL 9 blk. Prenosnik ima 2 reži in bom mogoče v prihodnosti dodal še 1 palčko.
Ok bom preveril. Hvala
Ugotovil da podpira samo 4gb rama... res škoda saj sem mislil nadgraditi.
Ok bom preveril. Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DaveG ()
hojnikb ::
4gb mas vrh glave... Vrži noter ssd in na frišno namesti sistem in bo stvar postala raketa..
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lenovo g569 cpu nadgradnjaOddelek: Pomoč in nasveti | 664 (504) | Invisible1 |
» | Kateri procesor je boljši (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9328 (7751) | filip007 |
» | Stuck at Starting windows logo(win 7 gamer)Oddelek: Pomoč in nasveti | 696 (658) | Loc_dog |
» | PODNOŽJEOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1472 (1157) | zigabajc |
» | Katera konzola je to?Oddelek: Konzole | 1851 (1369) | opeter |