Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik gre sam avtomatsko v bios(ufei)
Računalnik gre sam avtomatsko v bios(ufei)
mmzzor ::
Računalni uporabljam za rudarjenje coinov. Priklopljeni imam dve grafični kartici hd7950. Računalnik mi deluje normalno 2 dni, 1 dan , 2 uri, kak se mu zazdi. Potem pa pridem do njega in je vi biosih, če želim zapositi biose z exit se vrne v njih. Samo izklop/vklop napajanja pomaga. Dokler se zadeva ne ponovi. Poskusil sem samo z eno kartico in potem še z drugi in pride do enkega zaključka.
Ali je težava v hardware nekje ali kaj v nastavitvah biosa, nimam pojma, zato rabim vas? Zdi se pa, da se to dogaja samo kadar je računalnik obremenjen z rudarjenjem.
Uporabljam Corsair CS750M psu, kateri mi na vtičnici daje 615W z delovanjem obeh kartic na ful.
Matična plošča : Asrock H81 pro btc
uporaba powered riserji
2x hd 7950 with boost gpu
8gb ram(2x 4gb)
Win 7 64bit
Je že kdo videl, kaj takega, da gre rač sam v biose?
Ali kako bi se lotil, da najdem težavo, so kakšne nastavitve v biosih težava, hardware?
Ali je težava v hardware nekje ali kaj v nastavitvah biosa, nimam pojma, zato rabim vas? Zdi se pa, da se to dogaja samo kadar je računalnik obremenjen z rudarjenjem.
Uporabljam Corsair CS750M psu, kateri mi na vtičnici daje 615W z delovanjem obeh kartic na ful.
Matična plošča : Asrock H81 pro btc
uporaba powered riserji
2x hd 7950 with boost gpu
8gb ram(2x 4gb)
Win 7 64bit
Je že kdo videl, kaj takega, da gre rač sam v biose?
Ali kako bi se lotil, da najdem težavo, so kakšne nastavitve v biosih težava, hardware?
Vikking ::
Tipkovnica, miška? USB legacy support v BIOS-u (če daš na disable, boš verjetno rabu ps/2 priklop da ti bo miška tipkovnica delala v biosu)
disk?
disk?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
Defrag diska se ustavi pri 46% nakar računalnik zamrzne. Mogoče težava z HDDjem ali pa kakšno povezavo diska na matično? A razmišljam prav?
first_line ::
Disk, ram, plata, kabel, napajalc... najbolje da menjaš posamične komponente dolker ne zadaneš.
Probaj disk priklopit na drug SATA port. Sam sem imel težave z DVD ciganom na enem portu.
Probaj disk priklopit na drug SATA port. Sam sem imel težave z DVD ciganom na enem portu.
Duhec ::
Zgodi se neka napaka, ki ti resetira komp, ki nato ob zagonu javi napako in gre avtoamtsko kar v bios setup.
Poglej smart podatke diska ter za stalno priklopi vsaj tipkovnico in nastavi vrstni red, da boota direkt iz diska.
Poglej smart podatke diska ter za stalno priklopi vsaj tipkovnico in nastavi vrstni red, da boota direkt iz diska.
jype ::
IMO se plati gravža tvoj operacijski sistem. Poizkusi z drugim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
zee ::
Tezave imas z napajanjem, ne pa z Windowsi. S prehodom na 32-bit bos izgubil precej performans.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
jype ::
mmzzor> Za win bom zamenjal z 32 bitnimi, potem pa bomo videli kaj bo
Ne tega poizkušat.
Nadgraditev biosa je meni pomagala pri podobni matični plošči (in močno popravila stabilnost - od nadgradnje se mašina ni še niti enkrat obesila).
Ne tega poizkušat.
Nadgraditev biosa je meni pomagala pri podobni matični plošči (in močno popravila stabilnost - od nadgradnje se mašina ni še niti enkrat obesila).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Tezave imas z napajanjem, ne pa z Windowsi. S prehodom na 32-bit bos izgubil precej performans.
Zakaj bi bila težava z napajanjem ? pri vtičnici vleče W620 ob max , sedaj samo w70 in je enaka težava. Napajalnik je gold W750. riserji se napajajo preko molex direktno it psu ne matične. Glede napajanja nevem kaj bi še lahko vplivalo
Poglej zakaj se os resetira
http://www.nirsoft.net/utils/blue_scree...
Bios loge si pogledal ?
To bi bila najboljša rešitev za prvič ja. Te datoteke minidup z "blue screen napakami" drugače najdeš v vseh windowsih? S tem bom načeloma takoj izvedel od kod prihaja napaka a ne?
BluescreenView je imel tri datotek v minidumpu ampak vse iz pred 12 dni.
SMART podatki: https://db.tt/iabKAcUO
Kaj pravite?
SMART podatki: https://db.tt/iabKAcUO
Kaj pravite?
Smart te opozarja, da se z diskom nekaj dogaja. Vrednosti 05 in C5 kažeta na to.
Glej razlago na wiki:
S.M.A.R.T. @ Wikipedia
Po vsej verjetnosti ti ob restartu to javi tudi komp in gre zato direkt v bios.
Glede na napake menjaj disk, ki ima obratovalnih ur za 5 let in pol. :)
Glej razlago na wiki:
S.M.A.R.T. @ Wikipedia
Smart te opozarja, da se z diskom nekaj dogaja. Vrednosti 05 in C5 kažeta na to.
Glej razlago na wiki:
S.M.A.R.T. @ Wikipedia
JA cool ne. Nekaj sem ugotovil in se zraven naučil :). Poskusim z drugim diskom in bom videl kaj se bo dogajalo. Hvala za pomoč in te SMART podatke. Sem mislim, da ni tolikšen problem pri 3 slabih sektorjih nisem pa seveda upošteval starosti diska.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov računalnik, slabo delovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9487 (8340) | m0LN4r |
» | Vsaka Windows inštalacija zmrzne takoj na začetkuOddelek: Pomoč in nasveti | 5231 (4696) | l0g1t3ch |
» | Namizni PC, ka je je šlo v .....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1408 (1231) | grizl |
» | Disk zopet deluje-čudež?Oddelek: Strojna oprema | 3325 (2747) | potepuh |
» | virus in reševanje podatkovOddelek: Programska oprema | 2842 (2595) | Blisk |