Forum » Programiranje » [C] Problem z zankami
[C] Problem z zankami
Gregor5816 ::
Imam trojno zanko:
V tem primeru dela vse pravilno. Če pa pogoje v zankah malo spremenim (da gresta j in k od a proti i), se začne x čudno obnašat:
V tem primeru se ob vsaki spremembi i x začne šteti pri zelo velikem številu (največkrat pri 1979380873, včasih tudi več ali manj). To se zgodi takoj ko gre prvič čez zanko (i = 0, j = a) in potem ko se i poveča (j je vedno enak a ko se to zgodi).
Zakaj mi postavi x na zelo veliko število, če je v drugi zanki postavljen na 0?
Že cel vikend iščem rešitev, kako naj to odpravim, pa mi ne uspe. Mi zna kdo pomagat? Hvaležen bom za vsako pomoč.
LP
for (i = 0; i < a; i++) { for (j = i; j < a; j++) { x = 0; for (k = j; k < a; k++) { x += y; } } }
V tem primeru dela vse pravilno. Če pa pogoje v zankah malo spremenim (da gresta j in k od a proti i), se začne x čudno obnašat:
for (i = 0; i < a; i++) { for (j = a; j > i; j--) { x = 0; for (k = j; k > i; k--) { x += y; } } }
V tem primeru se ob vsaki spremembi i x začne šteti pri zelo velikem številu (največkrat pri 1979380873, včasih tudi več ali manj). To se zgodi takoj ko gre prvič čez zanko (i = 0, j = a) in potem ko se i poveča (j je vedno enak a ko se to zgodi).
Zakaj mi postavi x na zelo veliko število, če je v drugi zanki postavljen na 0?
Že cel vikend iščem rešitev, kako naj to odpravim, pa mi ne uspe. Mi zna kdo pomagat? Hvaležen bom za vsako pomoč.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Algoritmi za urejanje tabelOddelek: Programiranje | 1220 (957) | lebdim |
⊘ | python pomočOddelek: Programiranje | 3395 (2316) | Mavrik |
» | C# (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 11997 (8832) | Ericssony |
» | Program v COddelek: Programiranje | 1922 (1761) | darkkk |
» | mnozenje matrikOddelek: Programiranje | 4729 (4391) | Vesoljc |