Forum » Programiranje » [Android] Pressed state
[Android] Pressed state
urosz ::
Zgradba UI:
Background zunanjega LinearLayouta imam tak, da je različen ob različnih stanjih (pressed, focused, itd). Ko se dotaknem ImageView-a, deluje ok, ko pa se dotaknem notranjega LinearLayout-a, pa mi ta "krade stanje", tako da se zunanjemu LinearLayout-u ne spremeni stanje.
Kako to rešit?
<LinearLayout> <ImageView /> <LinearLayout>...</LinearLayout> </LinearLayout>
Background zunanjega LinearLayouta imam tak, da je različen ob različnih stanjih (pressed, focused, itd). Ko se dotaknem ImageView-a, deluje ok, ko pa se dotaknem notranjega LinearLayout-a, pa mi ta "krade stanje", tako da se zunanjemu LinearLayout-u ne spremeni stanje.
Kako to rešit?
shadeX ::
Kakor razumem.
1. Dotik na ImageView sproži spremenitev backgrounda zunanjega linear layouta?
2. Dotik notranjega linear layouta bi moralo spremeniti ravno tako stanje zunanjemu linear layoutu?
Prilepiš cel UI XML ?
1. Dotik na ImageView sproži spremenitev backgrounda zunanjega linear layouta?
2. Dotik notranjega linear layouta bi moralo spremeniti ravno tako stanje zunanjemu linear layoutu?
Prilepiš cel UI XML ?
urosz ::
Prav si razumel.
<LinearLayout android:id="@+id/specialoffer_content" android:layout_width="fill_parent" android:layout_height="match_parent" android:orientation="horizontal" android:paddingLeft="5dip" android:background="@drawable/companylist_bg" android:clickable="true" > <LinearLayout android:id="@+id/specialoffer_companyinfo" android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="wrap_content" android:layout_weight="0.94" android:orientation="vertical"> // tu pride polno enih elementov, preveč da bi jih prilepil vse </LinearLayout> <ImageView android:id="@+id/slika1" android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="wrap_content" android:src="@drawable/slika" android:layout_gravity="right|top" android:clickable="false" /> </LinearLayout>
Mavrik ::
Hmm, ne spomnim se več čisto na pamet, samo načeloma moraš nastaviti:
S tem poveš da ne bo Android propagiral clickov dol.
android:focusable="false" android:focusableInTouchMode="false" android:clickable="false"
S tem poveš da ne bo Android propagiral clickov dol.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] pomoč pri postavitvi layoutaOddelek: Programiranje | 2270 (2028) | icurk |
» | meni razporejen po celotni dolžiniOddelek: Izdelava spletišč | 2276 (2144) | XzupanX |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2430 (1701) | g333kk |
» | [android]LayoutsOddelek: Programiranje | 2428 (2052) | Mavrik |
» | [Android (Netbeans)] - pomoč pri ustvarjanjuOddelek: Programiranje | 2025 (1415) | Marat |