Forum » Programiranje » Asp.net mvc (5) datetime format
Asp.net mvc (5) datetime format
pykos ::
Živ, zanima me če je kdo naletel na to težavo in sicer ko vnašam datume na formo mi validacija meče error češ da datum ni v pravem formatu "MM.dd.yyyy" js bi seveda hotu slovenski format datuma. Kar koli sem probal nič ni pomagalo. Sistem ima vse nastavitve slovenske (keybord, system time settinge, jezik, u name it), še na IIS-ju sem nastavil vse na slovensko (.net globalization tab), in tudi v web config sem dodal
Hvala
B
<globalization culture="sl-SI" uiCulture="sl-SI" />vrstico. Pa mi validator oz model binder še vedno ne pusti slovenskega formata. Morda kdo ve kaj še lahko probam oz če sem kje kaj spustil ali fsral :)?
Hvala
B
zenb ::
Uporabljaš jQuery validate ali ti tudi na server-side vrže napako?
Če uporabljaš jQuery validate potem je problem, ker mislim, da ima validacija nastavljeno angleški format v kodi. Vsaj meni ni nikoli uspelo uspešno validirati brez, da bi ročno spremenil validation date string.
Poskusi s to kodo:
Lahko poskusiš tudi z jQuery Globalize.
Si poskusil tudi nastavit Thread culture ob zahtevi na sl-SI. Tam lahko tudi nastaviš obliko datuma.
Če uporabljaš jQuery validate potem je problem, ker mislim, da ima validacija nastavljeno angleški format v kodi. Vsaj meni ni nikoli uspelo uspešno validirati brez, da bi ročno spremenil validation date string.
Poskusi s to kodo:
$.validator.methods.date = function (value, element) { var s = value; s = value.replace(/\./g, '/'); return this.optional(element) || !/Invalid|NaN/.test(new Date(s)); };
Lahko poskusiš tudi z jQuery Globalize.
<script type="text/javascript" src="@Url.Content("~/Scripts/globalize.culture.sl-SI.js")"></script> Globalize.culture("sl-SI"); $.validator.methods.date = function (value, element) { return this.optional(element) || Globalize.parseDate(value); };
Si poskusil tudi nastavit Thread culture ob zahtevi na sl-SI. Tam lahko tudi nastaviš obliko datuma.
pykos ::
Hvala, na koncu sem se odločil da dodam metodo validatorju in sedaj dela super...
Še koda če bo koga pestila podobna težava :)
Še koda če bo koga pestila podobna težava :)
jQuery.validator.addMethod( 'date', function (value, element, params) { if (this.optional(element)) { return true; }; var result = false; try { $.datepicker.parseDate('dd.mm.yy', value); result = true; } catch (err) { result = false; } return result; }, '' );
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kontakt obrazecOddelek: Izdelava spletišč | 2061 (1906) | betmen |
» | [JavaScript] Validacija e-mail naslovaOddelek: Izdelava spletišč | 900 (752) | KaiSmith |
» | Login popup box login error.Oddelek: Programiranje | 1142 (1030) | usoban |
» | Izpis XML-ja z JSOddelek: Izdelava spletišč | 1635 (1578) | gnomee |
» | java v javascript?Oddelek: Programiranje | 2061 (1764) | boss-tech |