» »

Nakup na Bolhi

Nakup na Bolhi

GummyBear ::

Prvič nakupujem preko Bolhe in tudi nasploh preko interneta, pa imam eno vprašanje. Kupil bi nekaj računalniških delov in prodajalec pravi, da lahko pošlje po pošti. Zanima me, na kak način potem poravnam stroške nakupa in pošiljanja? Na pošti ob prevzemu paketa ali preko TRR?

Tilen ::

Tako, kot se odločiš. Če prodajalcu zaupaš, potem vnaprej preko TRR, ali pa ob povzetju. Druga možnost je dražja zaradi dodatnih provizij.

Zelo popularna možnost za nakupe preko spleta pri nas in v tujini je recimo Paypal. Bolha ga žal privzeto ne omogoča.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Pr1m3 ::

Jaz kar sem kupoval prek bolhe sem vse po povzetju plačal :) daš zraven tistih par evrov za odkupnino (Cenik) pa plačaš poštarju ko ti paket domov pripelje.

Pomoje je to bolj varno kakor pa prek TRR-ja nakazovat :).

mikojan ::

pomoje se ne splača predplačilo po TRR. 10x boš tako profitiral tist € od odkupnine, enkrat pa te bo prodajalec nategnu.

Hayabusa ::

Saj te lahko nategne tudi v drugem primeru, dobiš notri zidak namesto telefona ali kaj podobnega.

shadeX ::

Če se gre za večjo vsoto, lahko še vedno vprašaš poštarja če lahko pokukaš v paket. Vsaj tako jaz naredim in ni blo še problema :)

Se pa držim pravila da npr dražje stvari tipo telefon ... prevzamem na licu mesta ko se prepričam da stvar deluje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

francek1 ::

mikojan je izjavil:

pomoje se ne splača predplačilo po TRR. 10x boš tako profitiral tist € od odkupnine, enkrat pa te bo prodajalec nategnu.

Menim, da je plačilo preko TRR varnejše. Tako imaš dokaz, da si in kaj si plačal. Pa TRR je zagotovo vezan na pravo osebo, naslov in ostalo se pa da izmislit.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

frke ::

francek1 je izjavil:

mikojan je izjavil:

Menim, da je plačilo preko TRR varnejše. Tako imaš dokaz, da si in kaj si plačal. Pa TRR je zagotovo vezan na pravo osebo, naslov in ostalo se pa da izmislit.

Velikokrat plačam na TRR, prodajalec pa pošlje robo z navadno ali priporočeno pošto.

Samo 1x je šlo narobe. Na TRR sem nakazal 15 eur, prodajalec pa robe ni poslal.
Na mail in tel se ne oglaša več.
Nisem začel nobenih postopkov proti njemu, za 15 eur se mi ne da.
Želim pa mu, da se mu zatakne ribja koščica v grlu...

Invictus ::

frke je izjavil:

Samo 1x je šlo narobe. Na TRR sem nakazal 15 eur, prodajalec pa robe ni poslal.
Na mail in tel se ne oglaša več.
Nisem začel nobenih postopkov proti njemu, za 15 eur se mi ne da.
Želim pa mu, da se mu zatakne ribja koščica v grlu...

Jaz bi podal prijavo na policijo ...

In mu poslal skenirano vse skupaj na telefon ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

frke ::

Invictus je izjavil:

Jaz bi podal prijavo na policijo ...

Na policiji bi izgubil vsaj 1 uro časa in odgovarjal bi na en kup nepotrebnih vprašanj.

Za 15 eur se mi ne da.

MIHAc27 ::

Problem, ker bo tak nategnil še 10 drugih... in če se nobenemu ne da,...

Je pa seveda vprašanje koliko se bo policiji dalo ukvarjati z tem, za 15€.
Pa čisto možno, da rib ne je :S

matobeli ::

Kar nekaj kupujem/prodajam prek bolhe. Razen tega da nekdo enkrat ni prevzel robe, zaradi tega sem imel cca 10EUR stroškov.

V obdobju ko sem začel kupovati prek ebaya sem dobro spoznal ta način trgovanja in nekaj prenesel tudi v slovenijo.

Poslujem čimveč preko trr, vse kar je nad 20EUR (cca 20) bo pošta še pobrala svoje procente.
Že pred leti se mi je zgodilo da sem nekomu poslal prenosik za cca 150EUR, z poštnino cca 155EUR, on je plačal nekih 160EUR to mi je tudi sporočil in dal vedeti da sem jaz krivec in ne pošta.

Preko trr pa tudi za to, da se izognem stroškom ki nastanejo če kupec ne prevzame blaga. Ponavadi ponudim zastonj poštnino za manjše predmete če plača na trr (poštnina je, brez vseh "storitev" in provizij, nekje do 2EUR).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Pr1m3 ::

francek1 je izjavil:

mikojan je izjavil:

Če si izmisli naslov ko pošilja paket z odkupnino bo poštar prinesel odkupnino na izmišljeni naslov tak da more dati prave podatke če hoče prejeti plačilo ;)

Pyromanic ::

Če bi blo to res, pol se skor noben ne bi bal, da bi ga nategnil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo po povzetju

Oddelek: Loža
1527576 (27364) GupeM
»

Pošiljanje paketa

Oddelek: Loža
378432 (6211) valkyrie
»