» »

function(laptop) >= 600€; $multimedija; $igre

function(laptop) >= 600€; $multimedija; $igre

future_man ::

Dovoli da opdrem še eno temo o laptopih. Zanimajo me mnenja za multimedijski, delovni laptop plus mid, mid-high range grafična kartica za igre.

Cena do 600€, mate kvaliteten LCD, dobro hlajenje, kvalitetna izdelava, cliche tipkovnica (veliko se bo tipkalo).

Preden napišete da za tako ceno ne dobiš vsega tega: Asus K55A s tem se spogledujem, takšnega sem priporočal punci in je odličen, vendar nima mate zaslona. Skratka Asus so zakon okrog njih se gibljem, me pa zanimajo še zdrave alternative ostalih Asusov in ostalih znamk (minus HP, sovražim jih).

blackbfm ::

da ne boš preveč pričakoval, za 600e so bolj vstopni modeli

Tomson ::

Kakšna ironija, da prav HP Probook 450 pokrije večino tvojih želja! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

car100 ::

Sam tok tale ProBook sm vidu v živo in mi ni nek presežek sama plastika, k v tem cenovnem rangu ni dobrodošla, je pa podoben model HP Pavilion 15, ki pa je za to ceno top. Doma imam podobnega in če bi izbiral še enkrat bi vzel isto. Vse druge firme me ne prepričajo, moraš pa pazit ker model vzameš ker ima tud HP modele k jih bi blo bol če jih bi prvi dan čez okn vrgu tok je slabo narjen. Kar se tiče mat zaslona je odvisno kje ga boš uporabljal če bo za po terenu je bol mat drugače je bol svetleč. Procesor naj bo vsaj i5 in pazi na grafično pa vsaj 6gb rama. Če boš pazil na to kr sm napisu ti bo zadeva lavfala naslednih 5 let brez težav za vsa opravila tud kake igre ali video program. Aja pa un asus ima intigrirano grafo k je bl sam za net pa filme, tko da na to pazi če hočš kdaj bl zahtevnega na njem delat. Za ta keš jz nebi gledu krkol z intigrerano grafo. Dodaj enkrat več pa lah delaš vse na njem.

http://www.mimovrste.com/artikel/275060...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: car100 ()

darkkk ::

auto posting bot ?

future_man ::

car100 je izjavil:

je pa podoben model HP Pavilion 15, ki pa je za to ceno top.


Ravno Pavilion je razlog zakaj sovražim HP, sem pred kratim ga namreč skoz okno zalučal. Mislim tak cenenega in nepremišljenega izdelka še nisem vido. Tisoč uporabnikov se pritožuje kake močne komponente da HP v ohišje, za hlajenje pa ne poskrbijo. In tako se je meni kot veliko drugim čipovje preprosto "skurlo" in to dobesedno. Da se o kvaliteti same izdelave ne pogovarjamo, jugec med laptopi... Ne rečem da niso komponente top, ampak kaj ti to pomaga če ti zdržijo kakšno leto pa pol max.

Če pa pogledate zgornji link o Asus K55A lahko vidite, da se za to ceno lahko veliko dobi pri laptopu. Kar se tiče integrirane grafikulje pa morem povedat da je intel 4 integriran čip veliko boljši pri sodobnih benchmarkih, kot njegove ne-integrirane različice. Saj ne pravim da pričakujem gaming mašino, laptop bo služil programiranju, risanju in 3D modeliranju, če pa občasno odigram partijo LoLa bom pa še posebej zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

car100 ::

Nevem kaj je bilo pri tvojem leptopu ampak jz svojega redno ščistim z zrakom in temperature so vedno pod 50C če ga uporabljam na postelji drugače še manj. Možno je da se je začel pregrevati zarad slabe termalne paste (ni prevodnosti) in pol ni dovolj hladilo.

future_man ::

Na splošno imajo HPji Review zelo ceneno plastično ohišje kjer se nabirajo odtisi, prah, slaba osvetlitev zaslonov, slaba izdelava.

Gledam tudi na kvaliteto, primerjaj Asuse s HPji, aluminij proti plastiki. Že tukaj se vidi trud vložen v izdelek.

Matevz96 ::

Ti pa si za hece, kvailteten zaslon za 600€, če se lahko še malo stegneš ti priporočam ta prenosnik: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Ima ga sestra in deluje odlično (sam ga sicer obsežneje nisem testiral).

future_man ::

Matevz96 je izjavil:

Ti pa si za hece, kvailteten zaslon za 600€, če se lahko še malo stegneš ti priporočam ta prenosnik: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Ima ga sestra in deluje odlično (sam ga sicer obsežneje nisem testiral).



Ne zgleda slabo morem rečt, dugače pa iz lastnih izkušenj vem da za tako ceno dobiš tudi "soliden" LCD, ravno ga uporabljam, morda bi si le želel mate verzijo za "delo pod ležalnikom"...

SaXsIm ::

HP Pavillion g6 - ne pomaga mu kompresor, ne pomaga mu nova termalna pasta, ne pomaga mu nič! Notri je i5 in nek ATijev GPU, to je vroče, da v rokah ne moreš držat. Da bi pa kdaj tiho bil, pa le pobožne želje. Resno, prav ne moreš verjet. HP g62 - podobna zgodba.

Sem mislil, da je folk nor in dela neumnosti z računalniki, ampak vse te mašine js vsaj enkrat na dva meseca spiham s kompresorjem. Moj ASUS n76vz dela "ko bog", pa tudi dva low budget lenovota, ki sta pri hiši, nimata nekih problemov.
SaXsIm

Veron ::

i5 v prenosnikih ni ravno biser. Dual-core, hitro počepne pri igrah.
Če že, potem prenosnik, ki ustreza opisu z izjemo cene, se meni zdi Asus N550JV (i7, fullhd mat zaslon, 750M, edino še SSD pa je ok)

hojnikb ::

počakaj na hofer akcije..
#brezpodpisa

future_man ::

hojnikb je izjavil:

počakaj na hofer akcije..


:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za na fakulteto

Oddelek: Kaj kupiti
101426 (1022) m0LN4r
»

Novi računalnik,nujno

Oddelek: Kaj kupiti
111357 (993) tiran2000
»

prenosnik do 800 eur

Oddelek: Kaj kupiti
101576 (1460) SLO_Matej
»

Kateri procesor predlagate?

Oddelek: Kaj kupiti
313125 (2610) Mesar
»

kateri laptop?

Oddelek: Kaj kupiti
283900 (2954) solatko

Več podobnih tem