» »

Stran v okvirju, nadzor izvora

Stran v okvirju, nadzor izvora

racunalnicar ::

Pozdravljeni,

na svoji domeni moram prikazati spletno stran z druge domene. To ne bo problem - uporabil bom frame.
Na tej drugi domeni gre za rezervacijo hotelov in apartmajev. Tudi na moji domeni se bodo rezervirali apartmaji... vendar vse preko tiste druge strani.
Težavo imam, ker ne vem, kako vpeljat sledljivost. Kako naj vem, kateri hoteli so se rezervirali na moji domeni in kateri ne, če pa vsa razervacija poteka preko tiste druge strani, ki se le prikazuje pri meni...
Prepričan sem, da me na tisti drugi strani ne bodo "prinašali okoli" in ne rabim nekega hudega varnostnega mehanizma, pri vsaki rezervaciji potrebujem le nek dokaz, da se je rezervacija izvršila preko moje domene.

Iskreno bom hvaležen za pomoč! Saj verjetno je rešitev precej enostavna, vendar mi ne kapne v glavo.

Netrunner ::

to mora biti rešeno na njihovi strani in ne tvoji. Ti ne moreš imeti kontrole nad tem kaj oni delajo. Edina možnost ki jo na hitro vidim je ta, da oni strani v iframe-u dodaš še en get parameter v url, katerega lahko oni zaznajo in na ta način vedno da je povpraševanje prišlo iz tvoje strani.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Vem, da bi moralo biti rešeno pri njih, vendar se s tem ne bodo ukvarjali... Nekako moram rešiti sam...
Torej, da bi na koncu povezave, dodal še nek parameter... Kako pa bi ga potem na njihovi strani zaznali...?

Ti iframe kličeš njihov url + parameter npr: www.njihovastran.si?parameter=mojaFirma

Oni lahko preverjajo $_GET['parameter'] in če ga zaznajo vedo da je request prišel iz tvoje strani... vendar kot sem povedal to morajo oni uredit na njihovi strani.

Lahko spišejo enostavno funkcijo katera zazna omenjeni parameter in ti vrne response na nek tvoj url, tako da lahko zabeležiš statistiko.

Najlepša hvala za vso pomoč. Me pa le še zanima: stran je v framu prikazana na moji domeni. Če se rezervacija zgodi na moji strani, je link www.mojastran.si?parameter=mojaFirma in zopet nimajo oni nič od tega...

Rezervacija se ne zgodi na tvoji strani, ampak na njihovi preko okna ki je na tvoji strani. Oni če preverjajo parameter lahko vidijo kdaj je prišla rezervacija iz tvoje strani oz. preko iframe na tvoji strani.

Kako nimajo nič od tega? .. novo rezervacijo imajo ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnost kreditnih kartic?!

Oddelek: Loža
274220 (2984) Phantomeye
»

kako zaznati vdor v računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6010901 (8630) stb
»

Težave z turistično agencijo

Oddelek: Loža
494982 (3637) St235
»

Prenašanje cookijev med poddomenami

Oddelek: Informacijska varnost
201855 (1570) jype
»

PHP/HTML strokovnjaki help!