Forum » Strojna oprema » Driverji za USB3
Driverji za USB3
pravnik ::
Kupil sem kartico za USB3. Instaliral sem driverje in je delalo OK nekaj mesecev. Sedaj pa mi ob priklopu naprave (SB) le-te ne zazna. V device manegerju je z rumeno barvo javljena napaka. Potem je dedini način tak: (v device manegerju) izbrisati napravo, poiskati spremembe in potem se instalira in posledično tudi potem takoj najde USB napravo.
To moram početi ob vsakem restartu win-sov. Se da to kako urediti na "default"?
To moram početi ob vsakem restartu win-sov. Se da to kako urediti na "default"?
Han ::
Ok, to pomeni, da ima kartica NEC UPD720202 procesor, za katerega je trenutno zadnji firmware 2.0.2.4 in driver 3.0.23.0.
Več na Station Drivers.
Več na Station Drivers.
Hayabusa ::
USBDeview www.nirsoft.net , "uninstall" za vse naložene usb driverje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Hmm, si poskusil prestavit kartico v drugo PCIe režo?
Imaš morda predolg/defekten USB 3.0 kabel/podaljšek?
Jaz imam ca. 2 leti v uporabi podobne Sharkoon in Transcend USB 3.0 kartice (uPD720200a), a na takšno težavo še nisem naletel.
Imaš morda predolg/defekten USB 3.0 kabel/podaljšek?
Jaz imam ca. 2 leti v uporabi podobne Sharkoon in Transcend USB 3.0 kartice (uPD720200a), a na takšno težavo še nisem naletel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Nisem še pretaknil, samo je skozi delalo. Verjetno se je z nekim win updajtom porušilo? Imam nek podaljšek, samo nima pritaknjen usb - samo na vsake toliko časa ga pritaknem (in takrat ga ne spozna?). Naj pa ne bi bilo nič narobe s podaljškom, sem prepričan.
Moje razmišljanje gre v tej smeri, da se "porti" sekajo med sabo ter da bi bila kaka varianta, da bi na default način nastavil te nastavitve? Žal nimam toliko znanja, da bi sploh vedel kako začeti?
Moje razmišljanje gre v tej smeri, da se "porti" sekajo med sabo ter da bi bila kaka varianta, da bi na default način nastavil te nastavitve? Žal nimam toliko znanja, da bi sploh vedel kako začeti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pravnik ()
Če je kakšna komponenta v konfliktu z drugo (npr. isti IRQ naslov), to vidiš v Upravitelju naprav (Device manager). Ponavadi pomaga izbris in ponovna namestitev vseh vpletenih gonilnikov ali sprememba lokacije kartice na osnovni plošči. Včasih pa tudi novejši BIOS/firmware.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gigabyte 970A-UD3P Rev 2.0 in USB 3.0 problemOddelek: Strojna oprema | 2715 (2520) | Sami |
» | Renesas USB 3.0 Host Controller in Win 8.1Oddelek: Strojna oprema | 2547 (2274) | Han |
» | USB 3.0 PICe karticaOddelek: Strojna oprema | 3113 (2208) | kuglvinkl |
» | USB problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3129 (2941) | Xserces |
» | USB 3.0 razširitveno kartico z internim konektorjemOddelek: Kaj kupiti | 5128 (4456) | Mavrik |