Forum » Programiranje » MySQL procenti
MySQL procenti
Malik12 ::
Zdravo. prosil bi za pomoč ljudi ki se znajo bolj ukvarjati z mysql-om. od profesorja je moj cel razred dobil neko nalogo s SELECT stavkom. Pač imamo tabelo z naslovom knjiga in v njej imam: ID, Priimek, Ime, Naslov, Izbrana lirika, Strani, Cena ter leto stolpce. Naloga se pa glasi: izpiši naslov knjige in ceno za najdražjih 10 % knjig.
To naj bi bilo rešeno v mysql-u, jaz pa res nimam več idej zato bi prosil koga od vas če bi znal to.
Cenim vsakaršno pomoč :)
To naj bi bilo rešeno v mysql-u, jaz pa res nimam več idej zato bi prosil koga od vas če bi znal to.
Cenim vsakaršno pomoč :)
mlamat hvala samo tvoj odgovor mi ne bo pomagal. to sem že poskušal, samo kode ni sprejelo. Pozabil sem omeniti da delam na mysql query browserju.
technolog ::
SELECT TOP x PERCENT ni po standardu, to so ene M$ blodnje. Probaj tole:
SELECT naslov, cena FROM knjiga ORDER BY cena DESC
LIMIT (SELECT COUNT(*)/10 FROM knjiga)
LIMIT (SELECT COUNT(*)/10 FROM knjiga)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
sem poskusil pa tudi nekaj ne dela. čeprav koda zveni smiselna, mi query browser vrne error.
mlamat ::
SELECT @rows := ROUND(COUNT(*) * 10/100) FROM knjiga; PREPARE STMT FROM 'SELECT naslov, cena FROM knjiga ORDER BY cena LIMIT ?'; EXECUTE STMT USING @rows;
technolog ::
Probay tole:
LIMIT (SELECT COUNT(*)/10 AS buckebucke FROM knjiga)
LIMIT (SELECT COUNT(*)/10 AS buckebucke FROM knjiga)
MrStein ::
Lahko pa sami probate na http://sqlfiddle.com/ , pa ne svetujete odpiralcu teme nedelujoče "rešitve".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Fantje hvala vam za pomoč. Ugotovil sem da moj query browser ni hotel sploh sprejeti nekaj ukazov. mlamat tvoj drugi odgovor je delovol ko sem ga pokusil s DbVisualizer-jem. Hvala še enkrat vsem za vašo pomoč :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL vprašanjeOddelek: Programiranje | 1110 (709) | MrStein |
» | [SQL] Unikatni izpisiOddelek: Programiranje | 2219 (1606) | 111111111111 |
» | SQL poizvedbaOddelek: Programiranje | 3262 (2607) | awy |
» | MYSQL vprašanjeOddelek: Programiranje | 1789 (1404) | MrBrdo |
» | 2002-03-29 -> 29.3.2002Oddelek: Izdelava spletišč | 1594 (1420) | cahahopie |