Forum » Šola » Kako postati policist??
Kako postati policist??
BlackHole ::
Zanima me kolikor se da natančen opis postopka kako priti do glavne faze, da postaneš polisict(ka). Sicer ta info ne bo za mene, ampak recimo, da imam končano srednjo šolo (ne policijsko), kaj moram zdaj storit. Baje, da moraš opravit neke psiho-fizične teste itd. Zanimajo me vse informacije, kje in kdaj se prijaviti, v glavnem vse kar je pač treba. Policaji in bodoči policaji (pa ostali) razpišite se, prosim.
Imam pa še podvprašanja, ki zanimata tudi mene. Ali je res da so ti testi nastavljeni tako, da jih ženske precej težje opravi kot moški? In ali je res, da šolarji, ki obiskujejo sredno "policijsko", prejemajo LEPO mesečno plačo z ostalimi brezplačnimi ugodnostmi (fitnes in te zadeve)?
Imam pa še podvprašanja, ki zanimata tudi mene. Ali je res da so ti testi nastavljeni tako, da jih ženske precej težje opravi kot moški? In ali je res, da šolarji, ki obiskujejo sredno "policijsko", prejemajo LEPO mesečno plačo z ostalimi brezplačnimi ugodnostmi (fitnes in te zadeve)?
Trupl0 ::
nihče ti ne more dati točnih odgovorov zato je najbolje, da greš na bližjo policijsko postajo ter vprašaš komandirja postaje za napotke...Vem pa, da moraš imeti končano srednjo šolo ( 5. stopnja ), odslužen vojaški rok, moraš biti nekaznovan ter moraš biti fizično pripravljen....Predavanja oz. ves čas, da postaneš policist traja 1,5 leta...potem si še 1 leto na "probi"...ter si vsako leto nato podaljšuješ pogodbo ( če si slab policist te kmalu odpikajo )
If you are going through Hell, keep going !
LuckyMato ::
Več si preberi na tej strani:
http://www.policija.si/si
Potem pojdi na organiziranost in nato še na kadrovske zadeve.
Podatki in pogoji so še lanski, če bo letos kaj novega do verjetno do konca aprila - predvidevam glede na prejšnja leta.
http://www.policija.si/si
Potem pojdi na organiziranost in nato še na kadrovske zadeve.
Podatki in pogoji so še lanski, če bo letos kaj novega do verjetno do konca aprila - predvidevam glede na prejšnja leta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuckyMato ()
BlackHole ::
Ok, imam vse info (sicer lanske), kaj pa tisto o plačah srednješolcev? Meni se je to zdelo hudo smešno, ko sem to slišal, da baje dobivajo ~150k SIT mesečno . Kak je s tem. Pa ne odgovarjat, če ne veste zagotovo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackHole ()
LuckyMato ::
Srednješolcev tako ali toko ni več. V času usposabljanja (18 mesecev) dobiš nekje 80.000 SIT in tudi delovnadoba se ti šteje itd. Ko pa narediš še končni izpit se pa znesek konkretno poveča.
OwcA ::
BlackHole je zastavil povsem resno vprašanje, policijski vici in izživljanje lastnih frustraciji ter strahov pa sodi v ložo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Policijska akademijaOddelek: Loža | 9871 (8542) | nkgacm |
» | šolanje policistovOddelek: Šola | 3240 (2751) | PrihajaNodi |
» | Srednja šolaOddelek: Šola | 4153 (3256) | lebdim |
» | [razcep] Vojak kot poklic (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14534 (13267) | Keyser Soze |
» | Policija zaposlujeOddelek: Loža | 4984 (3734) | Avenger |