» »

Grški neonacizem - Zlata zora

Grški neonacizem - Zlata zora

vostok_1 ::



Shit looks serious. Da vdrejo v bolnico brez odpora, terorizirajo na ulici, šef odkritno nosi pištolo za pasom.
Zadeva zgleda, da širša, ali sam mediji malo zavajajo?

Brane22 ::

Mah ja. Država ima to, kar si je skuhala.

In ne samo Grčija.

Država flirta s čustvi državljanov kot striptizeta z občinstvom.

Rada bi da si malo zaveden Slovenec/Avstrijec/američan/Grk etc ob ponedeljkih, ko je treba plačati stroške in spregledati sranja lokalne "državne" birokracije in povezanih struktur. Ob torkih bi rada da čutiš skupaj z njenimi ekonomskimi zaveznicami, da lažje požreš kake s tem povezane olajšave. Ob sredah so na vrsti vojaška posredovanja in pritiski in bi jim bilo fino, če bi se čutil kot pripadnik določene alijanse.

Preostale dneve pa naj bi imel sočutje do skupin, ki si jih sovražil v začetku tedna, ker potrebujejo delovno silo, deale za nafto in energente itd itd.

Zlata zora je samo eden od elementov, ki hoče tu čiste račune.

madzuro9 ::

to je povsod tko, ko je gospodarstvo v dreku in ljudje zivijo slabo, pridejo na oblast razne ekstremisticne skupine

Gladi ::

Treba se zavedat da majo hude probleme z priseljenci in se pač z ekonomsko krizo to še eksponentno povečalo. Pač Grčija je poleg Španije ena iz med dveh največjih točk, preko katerih razni črnci in muslimani prihajajo ilegalno v Evropo.

bohr ::

Na Madžarskem sem doživel še kaj hujšega, pa zdaj so še zaostrili.

Na srečo smo podružnico podjetja tam že zaprli.

arnecan1 ::

Hja, v Grčiji je nacionalizem zelo močan. Pravim nacionalizem, ne samo patriotizem. Pravzaprav z zdravim nacionalizmom ni nič narobe, je pravzaprav potreben, da državo drži skupaj, kot lepilo. Pač v Grčiji so s tem od nekdaj pretiravali. Balkan, pa Turki in tako dalje. Da ne omenimo, da je bolje biti tiho, da si Makedonec.

Kriza pač stvar samo še potencira. Če pa mediji pretiravajo, je pa težko reči, količina informacij je enostavno prevelika. Prav tako pa se ob lansiranju besede naci v javnost prvotni problem zamegli, vklopi se samoobramba in začnejo se McCarthyjevi procesi.

Takrat se lahko tudi zmerni patriot , ki ima na hrbtu grb države in mu na čelu ne piše multikulti, v javnosti prikaže kot naci.;((

Nissan_GTR ::

Medijski pogrom nad Zlato zoro se ni začel zato, ker je ta stranka proti priseljencem, ampak zato, ker je eden od članov te stranke v grškem parlamentu citiral Protokole sionskih modrecev.

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Jaz menim, da se je vzpon Zlate zore začel, ker počasi prijemljejo prihotropne snovi, ki nam jih stalno spuščajo z motorji potniških letal.

Hej, je mogoče!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

nokj ::

Grki so še leta 1995 zažigali kulturne domove sosednjih narodov, kot Italjani med fašizmom. Takrat je bila Grčija nacionalistična ksenofobna teokracija. Grkom samim so prepovedovali, da bi svojim otrokom dajali imena grška imena iz antične zgodovine, ker pač niso krščanska. (Vsa čast izjemam). Pozneje so se malo unesli, tudi zaradi sodb evropskih sodišč.

Zadnjih 10 let jih več ne spremljam, bistveno se pa verjetno niso spremenili.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Grčiji postrelili delavce, ker so zahtevali plačilo

Oddelek: Problemi človeštva
101833 (637) Isotropic
»

Grška finančna kriza (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36366773 (55998) kmetek
»

A vam je všeč [dogajanje v evropski uniji]? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12916125 (13116) Ramon dekers

Več podobnih tem