» »

Izgubljene nastavitve v file explorer

Izgubljene nastavitve v file explorer

54j0 ::

Nisem vedel, kako bolje oblikovati naslov...

Imam zoprno težavo - File Explorer je prenehal pomniti nastavitve pogleda na datoteke v mapah. Recimo, nastavim "razvrsti po... datumu zadnje spremembe" - nastavitev se uveljavi. Lepo, ampak se vrne v prejšnje stanje takoj, ko mapo zaprem, ali pa se premaknem v drugo mapo (recimo vstopim v podmapo, nakar se vrnem v višjo, ki sem jo pravkar "spremenil"). Ta bug se je pojavil iznenada in ne vem, kako je prišlo do tega, ker nisem počel ničesar, kar bi lahko vplivalo na sistem/file explorer.

Preizkušal sem že marsikaj, od raznih "microsoft fix-ov", ročnega urejevanja registra (to sem počel po navodilih, saj je imelo več uporabnikov PODOBNO težavo) in ponastavljanja na "privzeti pogled" v možnostih mape (folder options -> reset all folders). Nič od tega ni pomagalo, mape se vedno v privzeto stanje. Zanimivo je to, da se spremembe pogleda shranijo, ko v možnostih mape uporabim funkcijo "uporabi za vse mape/apply to all folders. To sicer pomaga, a imam različne poglede v mapah(glasba, video, dokumenti so po abecedi, download folder je po datumu spremembe itd.).

Če je imel kdo podobno težavo in/ali rešitev zanjo, mi naj prosim pomaga. Sem tik pred tem, da na novo naložim sistem, ki nima nobenih drugih napak. In tudi zagotovila nimam, da se težava ne bo ponovila, ko se ji "sprdne".

AmokRun ::

Kaj pa če ga zaženeš kot administrator in potem spremeniš?

54j0 ::

Še nisem preizkušal. Tudi moj račun ima administratorske privilegije, ni pa "osnovni". Bom preizkusil, a je taka rešitev spet zasilna. Bom pa preizkusil, da vidim, kaj se zgodi.

54j0 ::

Prijavil sem se, kot "osnovni" admin in tam vse deluje, kot mora. Vse lepo in prav, a v mojem računu še vedno ne deluje :). In tudi nastavitve se ne preslikujejo iz enega računa na drugega, tako da... Ima kdo kako idejo, kako stvar rešiti?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako spremeniti view v vseh mapah?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81123 (987) zavajon
»

pogled mape v oknih, xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
141232 (1068) Beezgetz
»

vstavljanje save game v igro nfs underground 2

Oddelek: Igre
123698 (3598) 5er-->
»

Windows explorer se hoce zapreti ko naredim tole

Oddelek: Operacijski sistemi
71405 (623) jan01
»

Odstranitev Windows Messengerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
121669 (1512) alkoo

Več podobnih tem