» »

Katero PC ohisje kupiti?

Katero PC ohisje kupiti?

psychoshorty ::

Pozdrav,

staro ohisje mi pocasi najeda zivce zaradi nezmostnosti cable managementa kakor tudi instalacije vecjih aftermarket coolerjev, airflowa in ostalih problemov. :) Rad bi ohisje:

- katero omogoca zelo dober cable management (kabli za mamaplato), modularni napajalnik ze imam
- opcija instalacije dodatnih 120mm fanov z proti-prasnimi filtri, maybe tudi vodnega hlajenja
- kvalitetna izdelava

Gledal sem naprimer Obsidian Series 550D, a je tukaj verjetno problem visina mojga coolerja, kateri je Noctua NH-U14S in meri v visino 165mm. Budget nekje do 150€. Hvala za vase predloge.

Assass1n ::

Poglej Corsair 750D če ti je ta stil všeč, ga imam in vrjetno ga naslednih 10 let ne bom zamenjal ;)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

psychoshorty ::

Jep, to je nekaj takega, kar bi rad. Mislim, da ga bom kar narocil. ;) Thanks!

Assass1n ::

Sam sem ga vzel na dinokomp.si 6€ poštnine dobil v enem tednu.

Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

WhiteWolf ::

"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

jazbec ::

to je že eATX ohišje (extended atx), ki se meni osebno zdi preveliko za normalno uporabo
razen če greš u hard vodno hlajenje itd.

5pellfire ::

Corsair Air 540

Gregor5816 ::

Poglej še za Fractal design define R4, kakšen milimeter več bi lahko dodali za cable management, sicer pa nimam pripomb.

psychoshorty ::

Hvala za vse predloge. Sem si narocil Corsair 750D za 161,89€. To ohisje je sicer za "normalno" uporabo res veliko, a sem se tokrat odlocil, da more biti prostora malce vec. Ohisje imam tako ali tako vedno na enem mestu in niti ni misljeno, da bi se nenehno prestavljajo.

x4en0n ::

Pozdravljeni!
Da kar ukradem temo.
Razmišljam o nakupu novega ohišja. Predvsem gledam velika ohišja, saj bi ga rad imel za dlje časa in si bom kdaj morda omislil kakšno vodno hlajenje in ne bi bil rad omejen z prostorom. Prav tako mi je cilj dober cable managment, da škatla zgleda urejeno in pa, da je čimbolj tiha. Videl sem par ohišij od Antec, vendar se nisem zavzel ali ima katero od njih na vrhu pripravljeno za radiator od vodnega hlajenja. Verjetno bo največji problem budget, ampak sem pripravljen odšteti tam približno do 150€, morda kaki evro več ;) Če ima kdo kak predlog bi bil zelo vesel.

Hvala

solatko ::

Ni mi jasno, kako lahko nekateri kupujete ohišja za 150€+ potem pa hočete prišparat na MB, potem nabavite hladilnik za 100€+ sistem pa daste na neko chip plato s super duper napajalnikom, besnimi rami (da o nepotrebni količini ne govorim), zmečete not nebroj ventilatorjev, potem pa na tej mašini teče v glavnem kakšna igra, FB, torrent in kakšen you tube.

Danes so skoraj vsa ohišja nad 50€, dovolj prostrana in z možnostjo kabel managmenta, procesorji so v glavnem iz generacije v generacijo manj vroči, rama je za nezahtevno delo dovolj med 4-8GB, za neigračkarje, še grafična ni več potrebna, od napajalnika pričakujem, da je dovolj močan in predvsem stabilen - jih je kar nekaj med 50 in 60€.

Za igričarje pa je tako kot za sledilce mode - vse kar je najnovejše in najdražje, pa če prav sistem laufa na plati za 50€, znamke asrock.

Čudna so pota gospodova.

Veste, sestavo načrtujete bolj tako, kot da bi kupovali avtobus, namesto osebnega avta, ker boste morda imeli v prihodnosti cel kup otrok. Se je dobr zazihrat.

Ravno sedaj imam doma besen računalnik, za 1000€+, v besni kišti, i5 procesorjem, nvidiino grafiko visokega razreda, hladilnikom čez pol škatle, 8GB besnih muskinovih DDR3, 5TB različnega diskovja, uporablja pa ga gospod za malo skakat po internetu, torent in proklik.
Zadeva je bila naročena, tistemu, ki je to zmetal skupaj, bi pa, po domače povedano, odstrelil jajca. Fante je pač opazilo denar in zmetalo skupaj nekaj komponent.
Zajebavam pa se z Asrockovo plato. Sistem toplo, hladno - dela, ne dela.

En kratek napotek vsem, ki sestavljate sisteme -

Napiši na listek, čemu bo služil računalnik, kje se bo nahajal - hlajenje, hrup, prah.
Poglej, kdo bo računalnik uporabljal - starejša oseba, verjetno ne bo igrala besnih iger, bo uporabljal profesionalne grafičen programe, rabi samo kot medijski center, z občasno uporabo maila, skype-a, urejevalnika besedil, internet.
Koliko denarja misli vložiti v to zadevo. Na koliko časa ima navado, take zadeve menjat......

Potem se pričneš dogovarjat za vrsto in tip ohišja, hlajenja, moči, pripomočkov......

Nato pričneš izbiro posamičnih komponent in slediš predvidenemu proračunu, če pa se da kaj prišparat, vzameš ceneje, če ne padeš v kvaliteti.
Sistem mora bit uravnotežen, torej vse komponente na podobnem nivoju.
V vsakem primeru je najvažnejša matična plošča - to se vzame preverjeno znamko, srednji ali višji kakovostni razred, primeren chipset, potem pa vse ostalo.
x4en0n - Čemu drugo ohišje. Nabavi ga ob menjavi sistema. Zakaj bi v novo ohišje tlačil star sistem, razen če je staro ohišje v okvari ali preglasno.
Delo krepa človeka

Tomson ::

Si vse lepo napisal, samo Asrock ne spada med nepreverjene znamke, sploh pa se kar nekaj njihovih modelov na testih izkaže kot odličnih, proizvaja pa itak Asus. Če je ena za 50€ slaba, oz. imaš z njo težave, ne pomeni da so vse. - pa ne da bi zagovarjal ker imam Asrock, ker nimam! :)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

solatko ::

Asrock je bila bivša razvojna in testna firma Asus-a. Ko so se odločili za samostojno pot. Res izdelujejo kartice z več bombončki, kot jih ima katerikoli drug proizvajalec, vendar je kvaliteta vgrajenih materialov, vprašljiva, saj nekje morajo prišparat. Ne pravim, da so zanič, vsekakor pa niso tako stabilne, kot Asus-ove in večina GB. Ko pa gledaš tiste highend, pa vsekakor raje vzamem Asus deluxe, kot pa Asrock deluxe.

Sicer je to stvar osebne odločitve, samo za par prišparanih €, se nebi igral, pri osnovnem elementu sistema.
Delo krepa človeka

x4en0n ::

x4en0n - Čemu drugo ohišje. Nabavi ga ob menjavi sistema. Zakaj bi v novo ohišje tlačil star sistem, razen če je staro ohišje v okvari ali preglasno.


Z vsem napisanim se popolnoma strinjam vendar, drugo ohišje želim prav zaradi tega ker je to ohišje, ki ga imam zelo glasno. Pravtako trenutno nimam denarja za menjavo celotnega sistema.

solatko ::

Ugotovi, kaj je na sedanjem sistemu glasno. Hladilnik procesorja, grafične, ventilatorji ohišja, disk? Katero ohišje imaš? Ohišje lahko veliko reši, vendar ti glasnih zadev ne bo toliko utišalo, da bi bil zadovoljen.
Včasih pomaga že to, da daš ventilatorje na gumidistančnike
http://www.cool-pc.org/artikel/1413/nb-...
Delo krepa človeka

gruntfürmich ::

če bi rad lično ohišje si kupi htpc.
jst imam tega silverstone grandia gd07 in to je potem lična zadeva za v sobo (seveda če imaš okus, ker ga marsikdo nima).
če bi kupil pol leta starega mi sporoči na zs.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22530747 (4511) kakopak
»

Ohižje za računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
272914 (2021) VANR
»

ohišje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15325590 (19800) kmetek
»

Nakup - Ohišje + Napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
374981 (4561) national

Več podobnih tem