» »

Problem pri namestitvi windows 8.1

Problem pri namestitvi windows 8.1

Orias ::

V računalniku imam en 500 GB SSD, in dva hard diska. Na SSDju imam windowse 8.1 Eden je WD 2 TB, drugi pa Hitachi HDS721010CLA332 (1 TB). Vsi trije diski so priključeni na isti krmilnik na plati Gigabyte GA-MA790X-UD4P. Med namestitvijo windowsov 8.1 mi zazna vse diske in particije. Če hočem windowse namestiti na 2 TB disk ( ustvarim particije, formatiram in namestitev gre naprej. Ko pa poskusim na Hitachijevem disku ustvariti particije, pa ko hočem nadaljevati namestitev mi spodaj napiše windows couldnt create new partition or locate an existing one.... .
Zdaj me pa zanima, kje bi bil problem ? Zamenjal sem že SATA kabel ipd. Poskušal sem na ta disk namestiti windowse 7, Solaris in ni nobenih problemov.

shinko ::

Samo iz radovednosti, zakaj pa bi nameščal OS na HDD, če imaš 500GB SSD?

Poglej v BIOS, če so vse nastavitve ok. Če boš nameščal na ssd mora biti na AHCI nastavljeno.

solatko ::

??????????????????????????????
Kaj bi ti sploh rad, hočeš 3x sistem v mašini ali kaj?
Delo krepa človeka

shinko, SSD bom dal v drug računalnik, ki ima sata 3 podporo. AHCI imam v biosu vklopljen. V bistvu sem imel na SSDju sam windowse, na 1 TB disku pa user folder in nekatere programe.
Solatko, jaz bi rad imel na 1 TB Hitachi disku windowse 8.1. Jaz sem samo zgolj za probo poskusil na 2TB disk naložit windowse, ker na hitachijev disk ni šlo. Drugače so mi že eni windowsi odveč, ker jih samo potrebujem zaradi ene službene aplikacije.

solatko ::

Potem vzemi ven SSD in namesti sistem na željeni disk, še prej pa poglej, če ti plošča sploh podpira boot iz vseh konektorjev. 8-ico boš težko namestil istočasno še na en disk, 7-ka se pa da.
Delo krepa človeka

Sem poskusil, pa tudi ni šlo. Problem sem na koncu rešil. Sin ima neko čungalunga gaming miško ( Trust GXT) in je bil sprejemnik za miško priključen spredaj v USB in ko sem izključil tisti sprejemnik, sem lahko windowse naložil. Po pravici povedano, meni ni čisto nič jasno. In za ta računalnik, da sem ga zrihtal sem porabil cele praznike. Drugače pa se vseeno zahvaljujem za nasvete.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 setup ne zazna SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
445573 (2144) jahidtech
»

Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )

678784 (7341) ngc2392
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

5717251 (10743) opeter
»

Strojna oprema za poganjanje več VM (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
528076 (6727) Ales
»

Seagatov poceni osemterabajtnež je tu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Diski
12831000 (24690) hojnikb

Več podobnih tem