» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
29 / 86
»»

BorutK-73 ::

Jutri dobiš. Če boš doma ko pride poštar, pripravi 5EUR in osebno izkaznico.

glede samega moda:
Šele sedaj opazil da dobiš v kompletu tudi rba coil, tovarniško vickan je na 0,6 ohm.
Zdajle juicam coil in tank. Tank moraš itak oprati pred prvo uporabo.

Zgodovina sprememb…

sosed ::

Predvsem me zanima kakšen je airflow

Jst ::

sosed je izjavil:

Sedaj imam ta zadnjo tole:
2017-09-19 08:16 SILJUA, Odprava iz uvozne izmenjalne pošte

Ni pa še predana v dostavo.


Dvomim, da dobiš jutri. Lahko. Ampak jaz nimam takšnih izkušenj. Tak zapis pomeni, če se ne motim, da je na "poti" iz Ljubljanskega skladišča (ni pa še "zunaj"). Kdaj točno bo šel paket na tvojo pošto, pa res v parih dneh.

SI-LJ-UA (Slovenija-Ljubljana-Upravna Enota) (UA - ne vem če res to pomeni.)

No, vidiš; za zapis "held by customs", boš naslednjič vedel, da dobesedno nič ne pomeni.


---

Slike:

Eleaf ELLO Tank in Ello Big Baby Tank.


V obeh sta trenutno SMOK X4 glave.

Eleaf iKonn 220 + SMOK TFV8 Big Baby



Eleaf iKonn 220 + ELLO 4ml




---

Big Baby je z default ustnikom malo višji, ampak samo steklo mi pa izgleda enako veliko. Big Baby je 5ml, Ello pa 4ml. Oba imata enak način dimnika, in ker notri pridejo enake glave, producirajo enako kvalitetno aromo. (Če bi v Big Baby dal sive o-ringe in ne rdeče, bi lepše pasal na iKonn 220.)

Glede iKonn 220. Cena je zelo zelo nizka. Baje se ne kvarijo (kot originalni Cuboid, katerih je meni crknilo štiri, potem so mi pa dali drug mod), je pa žal samo DC-DC Buck. To pomeni, da skupno Voltažo, ki jo dobi iz baterij lahko samo niža, ne more jo pa zvišati. Kot recimo kakšni enobaterijski modi, kjer je baterija na 3.7V, coil ima pa takšno upornosti in nastavljeno moč, da dostavi 6V. (Torej manjka DC-DC Boost del vezja. Ponavadi imajo te modi DC-DC Buck+Boost.)

Zaslon se zunaj na naravni svetlobi ne vidi. Zato eni delajo (vsaj zame nemoralno) naslednje: kupijo, plačajo prek paypala iz Kitajske, nato ko dobijo paket, pa odprejo "Report an issue", kot dokaz, da naprava ne dela, kot oglaševana prilimajo video in dobijo od 27EUR tudi 20 EUR nazaj, s tem, da ne rabijo poslati naprave nazaj, ker jo "sprejmejo" "poškodovano". To ni pošteno in zame nemoralno.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Glede trackinga:

2017-09-19 17:56 SILJUA, Prispetje na uvozno izmenjalno pošto
2017-09-09 18:22 NLAMSE, Odprava iz izvozne izmenjalne pošte

Danes se je pojavil za včeraj ta zapis... Tako je, ko naročaš iz Kitajske. Če si neučakan tip človeka, potem doživljaš hude pretrese. :) Jaz sem bil takšen. Vsak dan obsesivno gledal večkrat na dan. Aja, čudno, da mi ni carina nič težila, ker je paket brez poštnine 23.90 EUR. (Da za slaba dva Eura ti ponavadi, vsaj meni so.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

---

Bi to lahko to pomenilo:

NLAMSE - NL - Netherlands - AM - Amsterdam - SE - Sorting/Schiphol Airport

?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Anney ::

Je že kdo uparjal koncentrate od FUU-ja. Včeraj sem nabavil enega, pa me zanimajo mnenja, če je kdo že sprobal kateregakoli in kako se mu je obnesel. Sam sem nabavil tega francoza: FUU - Bell Clap


Rhubarb, apricot, yellow fruit tinged with caramel blended into a preserve slightly spiced with a hint of violet. A warm, sugary balance mingling fruit and sweetmeat.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Anney ::

Anney je izjavil:

Danes sem dal na pljuča tekočino od Jurneya, Call of Wind. Starala se je 10 dni, čeprav piše da se lahko uporabi takoj. Vejpal sem jo v Merlin Minuju in Lychu. Kaj naj rečem, nekako mi ni dala tega kar sem pričakoval, čuti se okus energijskega napitka (red bull), vendar bore malo, o kakšni kremi kot se omenja ni ne duha in sluha. Aroma me je razočarala, sem pričakoval več. Na listku poleg sample boxa piše da se arome (2ml) mešajo z 20ml baze torej 10%, verjetno je za to tekočino takšno razmerje premalo in bi moral bit večji procent, vsaj 20%. Tako, da če bo kdo naročeval, naj dvigne procente. Sam okus pa je zelo podoben red bullu.


Liquid koja neodoljivo podsjeća na omiljeni energetski napitak, naravno kremastiji


Sledijo opisi še štirih arom.


Danes sem dal na pljuča drugo tekočino od Jurneya, Resurgent potion. Starala se je 15 dni, čeprav na papirčku poleg testerčkov piše, da se lahko uporabi takoj (shake&vape). Zaenkrat sem jo vejpal samo v Merlin Minuju. Ta tekočine pa me je glede na procente mešanja in na predhodno, lepo presenetila. Mešana je bila na 10% (lahko bi se dalo nekje 12%) in od sebe da ogromno, lepo se čuti hruška tako kot je treba. Fenomenalen okus zame (prava viljamovka), verjetno bi se aroma še bolj razvila, če bi se starala še dlje časa, vendar pri meni ne bo zdržala dodatnega stepanja. Kdor ima rad sadne okuse (hruško) toplo priporočam. Gladko jo imam za all day vape.


Još jedan čarobni napitak u našoj ponudi, ovaj puta se radi o - kruškama.


Sledijo opisi še treh Journey arom, ki se mi morejo še nekaj dni starati.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

BorutK-73 ::

Jaz sem si naročil tobačne vzorce in Roar of the Six Lions od Journey.
http://juicedoctor.eu/hr/journey/1953-j...
http://juicedoctor.eu/hr/journey/1613-j...

Kolikor gledam je treba te arome stepat mesec dni.

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Tobačne in kremaste definitivno oz. najmanj 3 tedne, nekatere celo več (2 meseca), odvisno od proizvajalca, sej vejpaš jih lahko prej samo nebodo ti dali tistega kar ponujajo, poleg tega je treba zadeti pravi odstotek mešanja. Priporočam ti da delaj namesto 10%, vsaj 14% in jih kasneje razredčiš (dodaš bazo, če bodo premočni). Torej ta 2ml testerja vliješ v 13 ml baze. Pri meni je pisalo, da se dela na 20ml, pa je bilo pri prvem premalo, zdaj druga je ok, mogoče bi lahko bil kakšen procent več, ostale tri pa še stepam, sem pa vse naredil po priporočilu, ki je bilo priloženo, lažje je bazo dodati kot jo odvzeti, tega žal ne gre. :D

Danes sem dal starati še White Castle od Egoista, katera ima priporočen čas staranja cca 2 meseca, si ga pripravljam za zimo. Pa tako opevani Lemon Tart isto od Egoista ta ma steppinga okrog meseca dni. Te uporabniki mešajo nekje 10-15%, čeprav je priporočeno 20%, jaz jih vržem v 100ml (20ml koncentrata in 80ml baze) ter kasneje redčim, če mi je okus premočen.

Čez poletje uparjam sadne arome, na zimo grem pa na razne kremne okuse, čim kompleksnejše.
Mogoče boš našel kakšnega dobrega tobačnega, kjer ne bo prevladoval tobak, tukaj se priporočam.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

BorutK-73 ::

Hvala. začnem mešat takoj ko dobim paket, upam da jutri. Sem se že naveličal malo RedM, Ry4 in No.1 arom.

ps
Sem pa včeraj tako "skurcal" frenda ko mi reče da ima še samo 10ml juica in da rabi novo rundo. Ne ve da juice potrebuje vsaj 10 dni za stepanje, odvisno od arome, RedM je dober že po 10 dneh. Seveda mi plačuje za juice, ker ima kar veliko porabo, cca 200ml na mesec s tem da vajpa šele dober mesec, vape ima stalno v rokah.

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Fora pri vejpu je, da se težko najde all day vape, zato pa imamo poplavo arom in ogromno izbiro, sam dnevno vejpam minimalno 2, ponavadi pa 4. Zato tudi imam skoz na lagerju neke novitete, ene so mi bolj všeč druge ne. Se mi zdi, da če imaš samo 2-3 tekočine se hitro naveličaš, pa tudi ko izbiram izbiram ponavadi čim bolj sestavljene (večplastne), to pa zato, ker če že ne staram dovolj (včasih ne vzdržim), da je kasneje vedno kakšen nov okus v isti aromi. :)

Tekočine v bolj koncentriranem VG-ju se starajo dlje kot v PGju, odvisno kakšno bazo uporabljate, ker PG nase veže hitreje arome. Frenda pa nauč pa naj sam prakticira, ali pa si kopuje že narejene tekočine, hitro si bo premislil, vsaj premium so drage kot žafran. :D
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Jst ::

Ko sem dobesedno moral nehati kaditi, sem imel vape cel dan v roki. Takrat sem vejpal in kadil. A sem opazil, ne namerno, na pokadim manj cigaret, ko imam vape MTL (Liqua Q Vaping Pen) v rokah. Potem, po mesecu dni, sem iz dveh škatel Davidoff črnih prišel na 3-7 cigaret dnevno (po obroku ponavadi), ostalo vape.

---

Sedaj pa...

En Mod+tank mora nujno imeti tobačno aromo. Tobačne arome v obliki tekočine, tako da jih ne delam sam, ker vse kar sem probal, je bil nek čuden kemijski okus. Ni važno koliko razmerja, koliko steppringa, "zračenja",... Tobačne arome kupujem že pripravljene.

"Custard" arome meni osebno ne pašejo. Doma si pripravljam sadne arome ali kakšne eksotične okuse. Trenutno imam na mizi pomarančo z neko energy drink, doma pa isto pomarančo z neko liquer aromo. Oboje mi paše...


---


Enkrat sem zasledil, kako narediš sam koncentrat, in ga potem uporabiš v bazi. To je bilo dve leti nazaj in sem že nekjajkrat iskal, a brez uspeha.

Ali kdo ve oz. je bral in si bookmarkal, o čem govorim?

Baje, da kavo pripravljaš mesec dni, potem pa v bazi še tri tedne. Neko sadje dva tedna, potem v bazi slab mesec. (Nekaj takšnega sem si zapomnil.) Zraven so bile še pipete, valji, filtri in razni "kemijski" pripomočki. Že večrat sem iskal to stran, napolnjenjo z znanjem... but to no avail.



---

info: Za paket, za katerega sem dal link "SI-LJ-UA" pred dvemi dnevi, se še vedno ni znašel na moji pošti. Čudno, ker ponavadi je drugi dan na pošti - ne nujno na domu... (In ni presegal 20 EUR (22), ker so bile malenkosti, kot so šraufi, o-rings, drip tips,.... nič za carinjenje, nič kar bi bilo direktno povezano z vejpanjem).

Drug paket je pa prišel , kot sem omenil, da se je zapis pojavil za en dan nazaj...


---

Vprašanje: Sedaj je iz Ali že skoraj mesec dni, kar sem naročil, pa še vedno ni nič. (Tracking ali karkoli drugega). Bi vi na paypalu odprli "spor" ali še počakali kakšen teden? Iz Ali sem naročil nazadnje polnilce, baterije za "bormašino" par let nazaj. Po mojem sklepanju, bi moralo pisati na trackingu vsaj, da je "pre-Advised". Pa nič od tega...

Fasttech, Gearbest, 3fvape -* z njimi nikoli nisem imel težav, vse prišlo v treh tednih, mogoče največ mesec dni. Za ALI pa res ne vem... Naj ukinem (Cancel) ali sprožim spor? Ker kmalu bo 45 dni, kjer ti garantirajo, da ti vrnejo denar... (Če bi se šlo za teden dni, ne bi premišljeval o tem, ampak na Ali, kjer sem mogoče dvakrat v življenju naročil, je omenjenih 45 dni in mi sedaj ponujajo "Buyers Protection" za par EURov. Kkaj bi naredili vi? Preklicali, ali probali vzpostaviti stik?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Da ne bom samo jamral, moram povedati, da so kolegu en Android TV Stick in en FPV Quad Coppter (skupaj 650EUR brez carine) in z priority mail (kateri točno ne vem, bil je pa ene 20-30 EUR, dostavili v manj kot mesecu dni.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

connel ::

Nekaj receptov imaš tukaj https://www.reddit.com/r/DIY_eJuice/com...

Kavno aromo sem že sprobal (kupljeno), takoj je bila uporabna in še presneto dobra, je na to-do listi, naj bi bila odlična tudi doma narejena aroma.

Te osnovne arome niso težke za naredit, vse ostalo je pa (khm tobak), mja, ni tako enostavno, no saj piše zgoraj na linku.

BorutK-73 ::

Jst, jaz ti priporočam aromo RedM in jo zmešaj 3% z bazo.
Glede Ali, ti pa ne preostane drugega kot čakaj. Za dispute je pa bolje kar preko Aliexpressa.

BorutK-73 je izjavil:

Jaz sem si naročil tobačne vzorce in Roar of the Six Lions od Journey.
http://juicedoctor.eu/hr/journey/1953-j...
http://juicedoctor.eu/hr/journey/1613-j...

Kolikor gledam je treba te arome stepat mesec dni.

Dobila danes paket iz HR.
Samplepack vsebuje 5x po 3ml arom:
1. Mana potion
2. Roar of the six Lions
3. Grampas Cream
4. Spirit of the Woods
5. Schrodinger

Sem pa že vse namešal z po 20ml 50/50vpg 9mg baze. Sedaj pa čakat....:(

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

ps2
Sem pa nehal mešat juice v steklenih, mi je okus iz plastične flaške bolj všeč, v stekleni je bil bolj kovinski okus. Iz gearbest-a dobiš 5x 100ml pet flašk za 1,87EUR, 60ml so celo malo dražje, 1,92EUR.
https://www.gearbest.com/accessories/pp...
https://www.gearbest.com/accessories/pp...

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

ps3
Coili za Joyetech Cubis, Cubis pro in mini ter Cuboid mini so cenejši kot na Ali-ju.

1ohm - €4.84
https://www.gearbest.com/accessories/pp...

pol3ni ::

Imam eno vprašanje oz. več.Imam Wotofo Serpent Sub Ohm Tank do tukaj je vse lepo in prav.
Ko pa je treba zamenjati grelno glavo,pa se zmeraj soočam s težavo kako odviti spodnji del,ker steklo se vrti spodnji del pa ima zelo malo prostora za prijem.Včeraj ni šlo drugače kot s kleščami,vendar mi je uspelo tudi,da mi je počilo steklo.
Zdaj ali preveč stisnem spodnji del ko menjujem glavo ali je še kaj drugega.Drugi problem je menjava stekla,včeraj ko mi je počil sem sredinski del hotel samo poriniti ven ampak ni šlo drugače kot da sem ga dobesedno zdrobil do konca.
Kakšen nasvet prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pol3ni ()

BorutK-73 ::

pol3ni ::

BorutK-73 je izjavil:

ps3
Coili za Joyetech Cubis, Cubis pro in mini ter Cuboid mini so cenejši kot na Ali-ju.

1ohm - €4.84
https://www.gearbest.com/accessories/pp...


Najlepša hvala.Pa sem mislil da že nekaj vem o vejpanju-očitno ne:)

BorutK-73 je izjavil:

Nabaviš tole:
https://www.aliexpress.com/item/The-fif...


Najlepša hvala.Pa sem mislil da že nekaj vem o vejpanju-očitno ne:)

BorutK-73 je izjavil:

Nabaviš tole:
https://www.aliexpress.com/item/The-fif...


Najlepša hvala.Pa sem mislil da že nekaj vem o vejpanju-očitno ne:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pol3ni ()

Anney ::

Jst je izjavil:

Ko sem dobesedno moral nehati kaditi, sem imel vape cel dan v roki. Takrat sem vejpal in kadil. A sem opazil, ne namerno, na pokadim manj cigaret, ko imam vape MTL (Liqua Q Vaping Pen) v rokah. Potem, po mesecu dni, sem iz dveh škatel Davidoff črnih prišel na 3-7 cigaret dnevno (po obroku ponavadi), ostalo vape.

---

Sedaj pa...

En Mod+tank mora nujno imeti tobačno aromo. Tobačne arome v obliki tekočine, tako da jih ne delam sam, ker vse kar sem probal, je bil nek čuden kemijski okus. Ni važno koliko razmerja, koliko steppringa, "zračenja",... Tobačne arome kupujem že pripravljene.

"Custard" arome meni osebno ne pašejo. Doma si pripravljam sadne arome ali kakšne eksotične okuse. Trenutno imam na mizi pomarančo z neko energy drink, doma pa isto pomarančo z neko liquer aromo. Oboje mi paše...


---


Enkrat sem zasledil, kako narediš sam koncentrat, in ga potem uporabiš v bazi. To je bilo dve leti nazaj in sem že nekjajkrat iskal, a brez uspeha.

Ali kdo ve oz. je bral in si bookmarkal, o čem govorim?

Baje, da kavo pripravljaš mesec dni, potem pa v bazi še tri tedne. Neko sadje dva tedna, potem v bazi slab mesec. (Nekaj takšnega sem si zapomnil.) Zraven so bile še pipete, valji, filtri in razni "kemijski" pripomočki. Že večrat sem iskal to stran, napolnjenjo z znanjem... but to no avail.



Če si mislil, da sam pripraviš mešanico arom iz že narejenih arom (posameznih), imaš tukaj ogromno receptov, skoraj vseh dobrih vape tekočin. Če pa misliš, da jo napraviš čisto sam pa vso srečo začni pa z labaratorijem. :D
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Anney ::

Pozabu sem link dati. KLIK

BorutK-73, se priporočam za review teh tekočin, če jo možno bi vse, drugače pa lahko samo ti dve(Mana potion in Spirit of the Woods), pa prej kot v mesecu dni mi ne javljaj. :))
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Jst ::

>Če si mislil, da sam pripraviš mešanico arom iz že narejenih arom (posameznih), imaš tukaj ogromno receptov,


Ne, mi je dal Borut link, samo ni tako popoln, (blog), na katerega sem enkrat naletel in nisem bookmarkal. (Takrat sem bil še newbie in nisem vedel, da sem naletel na takšen biser znanja.)

Za kavo se spomnim: Vzameš/Kupiš nezdrobljeno kavo in jo zdrobiš, ampak ne do praha. Zdrobiš (ročno - ne vem zakaj, ampak to se spomnim, da je priporočal.) na malo manj kot 1mm koščke. To potem v eni tekočini (ali je alkohol, PG, VG ali kaj drugega, več ne vem), tako da izgleda kot kaša, na malo manj kot 100C fajn mešaš par minut. To daš v nek ovoj, ki se ga kupi v lekarni (vsaj v USA) in daš v PG/VG mešanico za mesec dni. To "stvar" potem vzameš ven iz baze, imaš kvano aromo in vejpaš. Baje da je okus nenormalno dober, naraven, in vsi komentarji so ga (človeka in recept) hvalili do neba.

Za Sadne Arome rabiš nek alkohol, gretje (tisti plinski gadget za kemijo) in vse pospremljeno s slikami in linki, kaj rabiš.

Ne najdem blog tega človeka, ki eksprementira in si sam dela ekstrakte - tip ima veliko znanja kemije, ker vse obrazloži zakaj - in vse razloži tudi poljudno. Recimo za neko sadje se spomnim, da je napisal, da če delaš na način x.2, je okus bolj sweet, bolj naraven, ampak, da se bombaž oz pre-made coili napolnijo z "gunk-om" po parih dneh. Če pa *vstavi_neko_formulo*, narediš zadevo brez sladkorja (tistega, ki se "karameli"), a ostane skoraj enak okus,, imaš po njegovem receptu v dveh mesecih kiwi (to sem se spomnil) in še nekaj drugih vrst sadja, za uživanje brez bremena na bombaž in coil.


---

ALI Order:

Tole dobil na mail:

1. If your order does not arrive on 2017-10-24 , you can apply for a refund by opening a dispute.
2. To extend the Buyer Protection for this order, please click here .

Naročil kašen teden pred koncem prejšnjega meseca, torej je sedaj ene mesec dni.

Kot sem rekel: Na gearbestu, fasttechu, 3fvape,... naročujem mesečno (včasih tedensko), na ALI sem pa v zadnjih letih naročil dvakrat. Nazadnje, dve leti nazaj polnilce za "bormašine" (še za soseda) in sem dobil relativno hitro, brez dodatnih mailov itd...

(Saj je samo za 24 EUR, ampak vseeno se mi zdi, da je nekaj sumljivo, da ni šlo še niti iz njihovega skladišča... Protection za 0.5 EUR mi pa po logiki ne deluje "pošteno". Če kliknem in plačam teh pol Evra, je spet dodatnih 45 dni. Če ne, mi vrnejo denar - vsaj tako razumem. In1 raje vidim, da če ni nič po 45 dneh, da mi vrnejo denar, kot pa da plačam dodatnih pol evra za dodatnih 45 dni. Občutek imam, kot da sem "v krogu natega"...)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Anney ::

Mislim, da v današnji poplavi arom, ne rabiš sam kaj pacat, še posebej če ni znanja kemije, razen če ti je izziv. Kar se tiče aliexpresa pa počakaj, ne bodi neučakan >:D, vse pride, sam sem dobil en tank v enem tednu, nekaj drugega v drugem tednu, v tretjem nič, čakam na četrti teden, je še dosti robe na poti. Tudi na 3fvape sem naročil 27.8. pa do danes še ni prišla pošiljka ki je bila odposlana 28.8. 8-O
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

pol3ni ::

Torej tudi sam imam namen prvič nekaj kupiti iz teh kitajskih trgovin.
Ali so vse tam tam ali imate katero raje kot drugo in ali moram biti na kaj posebej pazljiv.
Razen da je nad 22€ potrebno prišteti še carino.
Hvala

Jst ::

pol3ni: Saj carinjenje ni drago. Se splača, če kupiš nad, recimo okoli 40 EUR - kjer potem plačaš 5 EUR. Drugače pa: Znesek računa naj ne presega 22 EUR, poštnina je lahko 15 EUR (DHL 3-5 days). To je to. Na fasttechu glej, da piše "ships next day" - tako dobiš v treh tednih. (Sam osebno najraje uporabljam Nizozemsko pošto, kar je +0.60 EUR.)

3FVape je podoben.

ZA Gearbest pa ne vem, ker sem vedno naročal stvari, ki so bile dražje in je bilo potrebno carinjenje in sem dajal razne "packet protection 1" (+5EUR (imaš več vrst, če se prav spomnim)). Gearbest pošilja stvari iz "EU Warehouse" ter iz "Čajne" :). (ravno gledal Trumpa). Pri nekaterih izdelkih imaš možnost označiti iz kje naj ti pošljejo.


---

Na koncu pridejo vse odločitve do tega, kaj kupuješ...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

pol3ni ::

Zdaj sem gledal nekaj stvari na fasttech-u večinoma piše zraven in stock ali pa ships in 3 business days.
V tem primeru se kaj-podaljša čas dostave

BorutK-73 ::

Jst je izjavil:

ALI Order:

Tole dobil na mail:

1. If your order does not arrive on 2017-10-24 , you can apply for a refund by opening a dispute.
2. To extend the Buyer Protection for this order, please click here .

Naročil kašen teden pred koncem prejšnjega meseca, torej je sedaj ene mesec dni.

Kot sem rekel: Na gearbestu, fasttechu, 3fvape,... naročujem mesečno (včasih tedensko), na ALI sem pa v zadnjih letih naročil dvakrat. Nazadnje, dve leti nazaj polnilce za "bormašine" (še za soseda) in sem dobil relativno hitro, brez dodatnih mailov itd...

(Saj je samo za 24 EUR, ampak vseeno se mi zdi, da je nekaj sumljivo, da ni šlo še niti iz njihovega skladišča... Protection za 0.5 EUR mi pa po logiki ne deluje "pošteno". Če kliknem in plačam teh pol Evra, je spet dodatnih 45 dni. Če ne, mi vrnejo denar - vsaj tako razumem. In1 raje vidim, da če ni nič po 45 dneh, da mi vrnejo denar, kot pa da plačam dodatnih pol evra za dodatnih 45 dni. Občutek imam, kot da sem "v krogu natega"...)

To je normalno za Ali. Imam en kit ki ga že čakam tudi en mesec, pa je šele prejšni teden odšel iz kitajske, plus carina ga bo sigurno ustavila, tam 90% ziher. Najdlje sem čakal dva meseca, ampak to je bilo lani pozimi po veliki razprodaji (ki to sploh ni bila).

ps
Buyer protection kar pusti, še imaš do konca oktobra, jaz ga podaljšam 10 dni pred rokom. Protection je free, vsaj bil je.

ps2
Gearbets je pa isto, tri do štiri tedne da pride pošta. Sem naročil že 4 flaške lique 30ml 12mg in je vse prišlo. Seveda je pisalo na paketu "filtering device";)

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Jaz razumem drugače.

Če ne kliknem in ne plačam "Reket", mi po 45 dni vrnejo denar. Če plačam, se podaljša za x dni.

Kaj ni potem bolje, da dobiš vrnjen denar v 45 dneh od naročila, kot pa čakati tri mesece in potem, ali dobiš paket, ali denar?

---

Na fasttechu, če piše "Restocking", potem lahko čakaš tedne, da odpošljejo, a imaš možnost, da jih vprašaš in "skenclanš" (Cancel) naročilo, če ti rečejo, da vsaj dva tedna ne bo nič in imaš potem dve možnosti. Denar pri njih v dobrem, ki ga lahko pri naslednjem nakupu izkoristiš. Ali pa ti takoj vrnejo denar.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

next3steps ::

Glede AE je bolje, da se pogajaš s prodajalcem dokler gre. Morda se mu je kje zgolj zakoniku in se lahko še vse reši.
Če nič ne pomaga, takrat odpreš dispute.
Zakaj, kajti prodajalec te lahko da na črno listo.

PS če izdelka ne dobiš do čaša zaščite, piši prodajalcu, če se ne odzove - dispute.

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Da, povedal si mojo dilemo.

Čez par dni bo 45 dni od plačila. ALI.com ima možnost, da ti vrnejo denar, če v 45 dneh ni nič. Lahko pa podaljšaš to obdobje 45 dni za nek drobiž. (0.60 EUR, če sem prav videl in se prav spomnim). Torej, če plačam 0.60EUR, bo 90 dni (mislim, da se podaljša za dvakrat, nisem pa prepričan, kar je tri mesece!

Če pa ne plačam "reketa" imam možnost dobiti denar nazaj na svoj račun 45 dni od plačila. (Če plačam "reket", pa po treh mesecih.)

To je dilema...

Aliexpress ima veliko zbirko prodajalcev, zato ti oni - in ne prodajalec - garantirajo refund. Tako si zavarovan pred "Rouge Sellerji". Ali pa pred komplikacijami.

Fasttech in 3fv imajo to* rešeno* mnogo bolje. Ebay še bolj, Amazon pa najboljše.


*Na fasttechu so mi že večkrat odpisali, če niso bili sigurni, da bodo poslali v dveh tednih.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BorutK-73 ::

A nimaš protection do 24 oktobra?

Če ni skrivnost, za kateri izdelek se gre?

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Prejšnja hw. verzija moda RX 2/4 je bila znižana za minus 66%, kar je prišlo ravno pod mejo za carinjenje.

Iz fasttecha sem že dobil paket, iz Ali pa niti iz države ni šel. Naročeno/Plačano pa isti dan.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BorutK-73 ::

SXK S80 imajo spet na zalogi za 15$
http://www.3fvape.com/vv-vw-mod/7582-au...

Jst, kdaj si naročil?

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Thursday, August 24, 2017.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BorutK-73 ::

Imam tudi sam par zadev z podobnim datumom ki jih še nisem dobil. Do sedaj nisem dobil samo en paket pa imam že nad 500EUR nakupov in za ta paket sem dobil denar nazaj v dveh dneh.

---

V kratkem bom šel v Ljubljano in me zanima katere vape shope priporočate, razen pyursmoke, kateri je prvi na listi.

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Nimbus ima dobro izbiro tekočin in tudi ostalega, v isti liniji imaš še Vape On Shop (manjša trgovinca). Obišči še Beli dim, kjer imamjo njihove arome (Egoist). So pa večinoma vsi kar na kupu. Ne vem sicer kaj greš iskati ampak nekje boš zagotovo našel. :D



Glede pošiljk pa ne skrbeti, meni vsak teden kaj prileti, pa sem naročal na isti datum. 25 dni nazaj je od danes.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Jst ::

>Imam tudi sam par zadev z podobnim datumom ki jih še nisem dobil.

Saj se mi ne gre toliko za Mod ali denar. Gre se za princip. Niso še niti poslali iz Čajne. Če bi bil vsaj zapis "pre-advised" bi bilo OK. Tako sem pa dobil na mail, če hočem dodatno zaščito za dodatne dni. Kot da bi imel trgovino in bi mafiji plačeval zaščito. Ne, ne in ne. Raje počakam, da preteče 45 dni in hočem svoj denar.

En Mod, gor ali dol, je pa res, da bi bil edini, ki bi ga imel na 4 baterije. Predator, ki mi je itak umrl (crkovali zelo pogosto, glede na e-nimbus prodajalca), je bil na tri baterije, sedaj dnevno uporabljam iKonn 220, ki sem ga slikal zgoraj. Za 30 EUR super naprava - a ji fali DC-DC Boost del "Buck-Boost" elektronike, ima premalo informacij na zaslonu, a je najmanjši Mod po merah z dvemi baterijami. Ter občutek imam, čeprav bi si moral nekam zapisati več ponovitev, da čeprav nima "DC-DC Boost" komponente, da pa je "Buck" bolj učinkovit, kot na Alienu ali TC100W, ker imam občutek, da mi baterije zdržijo opazno dlje. Tako, na uč, po času dneva, ko je treba menjati baterije.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Anney ::

Včasih prodajalci ne dajo trackinga oz ta ni aktiven, brez skrbi da boš dobil, meni je lih danes prišla neka pošiljka ki sploh ni bila aktivna oz je kazalo da je še tam na odpremi. Končno pa je tudi iz 3FVape prispelo.



Sem pa danes dobil tudi Lemo2 in jebelacesta za 7EUR je odličen tankec, kolikor ga do zdaj uporabljam. Da lep okus, ne toči, ne poka, edino težek je in dokaj visok, sem navdušen.

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

DV_cam ::

Pozdravljeni,
od pomladi naprej so začeli sodelavci uporabljati IQOS napravo za kajenje tako imenovanih heets-ov. Ker pri nas v sloveniji še ni sprejeta zakonodaja, se teh cigaret še ne da dobiti. Ali ima kdo kakšno informacijo ali se že da kje dobiti heets-e v sloveniji oz. ali kdo dostavlja robo z Italije ali srbije?

Hvala za odgovore, lahko tudi na ZS.
LPS
DV_cam

long john ::

Pozdravljeni vejperji,

Do sedaj sem preko spleta naročeval predvsem coile, tanke (pod 22evrov) pa baze iz juicedoctorja. Vidim pa, da naročate tukaj tudi razne mode. Sploh gre to skozi carino? Ni nevarnosti, da bi zaplenili zadevo?

Anney ::

Zaplenijo ne, vsaj zaenkrat še ne, plačaš pa lahko carinski postopek in ddv, odvisno od vrednosti in če paket odpirajo, lahko gre tudi mod z vrednostjo 100$+ normalno čez, lahko pa ustavijo mod z vrednostjo 10$ in plačas carinski postopek. 5€.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

janezekk ::

Kot omenjeno je zadeva glede carine čista loterija. Lahko ti odprejo in plačaš carinski postopek, lahko pa gre lepo skozi - ne glede na ceno. Edino dejstvo je, da boš v primeru, da ti paket odprejo in je vreden nad 22€ poleg carinskega postopka plačal še 22% davka (v kolikor paket ni iz EU).
Sam osebno imam preko 20 naročil (fasttech, gearbest, 3fvape) tudi v vrednosti gladko čez 22€ in je vedno šlo gladko čez, brez carinskega postopka.

next3steps ::

Dobil Kangertech Dota RDTA, tovarniško wickanega s fused Clapton dušo coiloma. Sedaj razumem kako nekateri porabite toliko đusa :D

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Po mojih izkušnjah odpirajo pakete ki imajo tracking in če piše na paketu 13$.

Anney
Beli dim imam v Celju. Hvala za seznam, sem zgrešil dva shopa, ostale sem že imel pripravljene v google maps.
Sem bil ravno danes v Celju v Belem dimu in Puharni, cene da te na rit vrže.
Kolega si je kupil še en Ego AIO za 15EUR v belem dimu(imajo akcijo na ego) in v Puharni še Innokin Ez.watt.
https://www.innokin.com/vaporizers/ez-w...

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Jaz sem se pa zaljubil v Wotofo Serpent SMM (Suck My Mod):

Slika:



Slaba slika zaradi slabe svetlobe. Na hitro sem ga našraufal na iJust 2 Mini Baterijo, da sem naredil sliko. 4ml. Pa velik samo 3cm brez ustnika (ustnik je grd, iščem nekaj, kar bi pasalo na zlato.). Širok pa 24mm. Res lepotec in daje od sebe super okus.

Best single coil RTA po mnenju veliko Youtube reviewjev.


---

Glede carine: Če hočeš kupiti en komplet za 60 EUR, ga uvoziš; kar je nad 22 EUR plačaš carino in DDV, kar te potem pride okoli 12-15 EUR in si brez nervoze, če bodo odpirali tvoj paket. Dobiš ga 100%.

Mogoče sem dal slab primer. Recimo videl Mod za 230 EUR pred dobrim letom. Na eni strani je bil 140 EUR. To se splača uvoziti, ker prišparaš ... veliko (ene 40 EUR, na pamet izračunano). Ali drone za 450 EUR, ki je pri nas 700. V tujini dobiš še dodatne baterije in "rescue & repair" komplet za dodatno malenkost 20 EUR, kar bi pri nas prišlo vse skupaj nad 800EUR. Tu se gre pa že za 100 EUR razlike.

Čisto odvisno kaj kupuješ. Za te paketke do 22 EUR imam jaz čisto takšen ..."jebivetrovski" odnos.


---

Anney: Posebej plačal za tracking 1.6 EUR, kar vedno naredim za vsak paket. Nikoli ne izberem standardno osnovno (default) opcijo. Tako iz gearbest, fasttech in 3fvape vedno dobim v treh tednih, če le piše "Ships next day".


---

Borut: Cene so pri nas - glede na Čajno - res grozljivo drage. Po eni strani. Po drugi pa, ko ti četrti Cuboid crkne, so mi brez problema dali drug Mod (Joyetech VTwo Mini, ki dela še danes). Medtem ko sem Predatorja kupil iz Čajne in mi je po parih mesecih crknil, kot veliko drugim ljudem (baje so crkovali po tekočem traku - vsaj prva hardware revizija), sem ga lahko samo vrgel v smeti. (Prej sem ga še razstavil, če bi bilo kaj očitnega, vendar imam dve leve roki za razna vezja in majhne stvari.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

sosed ::

Živjo,

kolko kej staneta smok baby beast in big baby beast v slovenskih vape shopih.

lp

Jst ::

~40 EUR

Big Baby se bolj splača; dobiš več stvari. Najbolj pomembno: RBA glavo in pripadajoče steklo. (Če uporabiš RBA glavo, moraš uporabiti višje steklo.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Anney ::

Evo, danes sem dobil dva kitajčka, eden je SXK 60W TC Shark (klon od Vapor Shark RDNA 60), drugi pa SXK Doggystyle 2K16 Doggy Style RTA (3,5ml) (klon od Doggystyle 2K16 by Animodz)
Pašeta ko atek na mamo, mod dela ok, tukaj ni neke umetnosti (kitajček), baterija mi je zdržala 12 ur oz. nekje 4ml juica do zdaj, pa mi kaže da je še polovica. Da se nebo kdo zgražal in si rekel samo 4ml, 4ml za MTL je kar dosti, parim že cel dan. :))
Sam tankec pa je vrhunski, še posebej za to ceno, da veliko od sebe (dober okus, lahek build, mala poraba) in je narejen za MTL, kaj drugega z njim nimaš početi, mogoče še restricted mtl, samo ni to to. Torej nek soliden kompletek za dobrih 20€, če bi kupil originale bi tole prišlo na cca 250€.
Sem prijetno presenečen, ekola še slikce.

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

long john ::

Glede na vaše odgovore glede carinjenja sem se odločil za nakup novega moda. Sicer sem že skoraj pol leta na Pico 75W, pa sem pripravljen na upgrade. Trenutno se odločam med Geekvape Aegis 100w ali pa WISMEC RX2/3. Cena je približno pri obeh okrog 35evrov (Aegis je trenutno znižan preko GB mobile app). Ponavadi vejpam na VW, od 0.3 do 0.7 ohm coile, tanke imam pa Baby Beast, Melo III in Aspire Nautilus 2. Zakaj menjava? Iskreno sem že malce naveličan Picota, pa še dal bi ga ženi, ki je trenutno na Smokovem AIO-ju. Kakšni predlogi?

lp
««
29 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282256 (1106) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116421 (12632) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

Oddelek: Loža
3310083 (6385) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5313061 (11967) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9940611 (10373) BCSman

Več podobnih tem