» »

Povezava domene .si z host ipage

Povezava domene .si z host ipage

kanarcek ::

Pozdravljeni,

na področju postavljanja spletnih strani sem nov tako, da mi ne zamerit za kakšno neumno vprašanje.

Torej moj problem je sledec.

1.Pri ponudniku domovanje.com sem registriral domeno
2.Pri host providerju ipage sklenil host za to domeno in ker domeno ni bila zakupljena pri njih naj bi bilo potreno nastavit DNS.
3.V nastavitvah domovanja.com spremenil, nastavil DNS iz obstojecih( od doommovanja.com) na, nove( ipage.com).
4.V nadzorni plosci domovanja.com izgleda kot da je vse ok
5.Pri Ipage pa mene spusti naprej na nadzorno plosco napise spodnje sporocilo.

Auth Code How do I find this?
Our records indicate that this domain is not manageable through DomainCentral:

If you have registered this domain through another provider and would like to transfer your domain to iPage, please click on the Domain Transfer Overview link below on how to proceed.
If you have registered this domain through us, please contact our support team and we'll be happy to make any needed changes for you.

Tukaj pa zdej ne vem kaj storiti. A morem samo čakat al morem še kaj nastavit?
Morem kje pridobiti to authorization codo ?
Če prav zastopim bi vnos te kode pomenil spremembo registra iz domovanje.com na ipage.com?

Za vašo pomoč se vam vnaprej zahvaljujem

bluefish ::

Če prav razumem to sporočilo, ima veze le v primeru, ko bi želel prenesti domeno na njih. V nasprotnem primeru ignoriraš.
Osvežitev teh vnosov se ne zgodi hipoma, traja nekaj ur, v določenih primerih malce dlje.

Počakaj pa še na kak odgovor, da bo bolj ziher.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Podobno razumem tudi jaz . Osnova naj bi bila nastavitev teh DNS na strani domovanje.com. Več pa mi ni jasno

duimstra ::

@kanarcek: Ce si pri www.domovanje.com pravilno nastavil DNS strežnike od gostovanja iPage, potem si naredil vse.
Sedaj samo počakaš na DNS propagacijo, ki traja med 4-24 ur, včasih nekoliko več.

Tista AUTH koda je tam samo zato, če bi hotel domeno prenesti od registrarja Domovanja k registrarju iPage.
To pomeni, da bi z domeno upravljal potem pri iPage-u.
Tega pa v tem trenutju ne delaš, ampak hočeš domeno samo usmeriti na svoj paket pri iPage.

Zakon :) hvala vam za pomoč.... mislim dazdej deluje :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup domene in hosting pri isti firmi?

Oddelek: Izdelava spletišč
193344 (2598) Samael
»

Prenos domene

Oddelek: Izdelava spletišč
153103 (2552) urosc
»