Forum » Pomoč in nasveti » zvok na laptopu z inštaliranim win 7
zvok na laptopu z inštaliranim win 7
Mateja4 ::
Živjo,
imam en problem.Če kdorkoli kaj ve o tem so info dobrodošla :) Inštalirala sem si win 7 na Asus K50c, vendar mi, ko predvajam kako muziko ali karkoli tudi na youtubu ko kaj gledam ali pa nasploh ko zaženem laptop prasketa oz. prašči v zvočnikih. Ali je mogoče zvočnakartica kriva? se da to kako rešiti? hvala za odg :)
imam en problem.Če kdorkoli kaj ve o tem so info dobrodošla :) Inštalirala sem si win 7 na Asus K50c, vendar mi, ko predvajam kako muziko ali karkoli tudi na youtubu ko kaj gledam ali pa nasploh ko zaženem laptop prasketa oz. prašči v zvočnikih. Ali je mogoče zvočnakartica kriva? se da to kako rešiti? hvala za odg :)
Beef ::
Win 7 ob namestitvi vedno naloži zastarele ali generične gonilnike. Po namestitvi win7 je vedno najprej treba namestiti/posodobiti vse gonilnike, v tvojem primeru jih dobiš tukaj: http://support.asus.com/download.aspx?S...
Le glej da izbereš pravilni OS, katerega si namestila. Šele ko naložiš minimalen izbor gonilnikov se lahko pogovarjamo o kakšnih dejanskih tehničnih težavah. Ko boš končala z gonilniki in bo še vedno prasketalo, potem pa se vrni sem.
LP!
Le glej da izbereš pravilni OS, katerega si namestila. Šele ko naložiš minimalen izbor gonilnikov se lahko pogovarjamo o kakšnih dejanskih tehničnih težavah. Ko boš končala z gonilniki in bo še vedno prasketalo, potem pa se vrni sem.
LP!
Win 7 ob namestitvi vedno naloži zastarele ali generične gonilnike. Po namestitvi win7 je vedno najprej treba namestiti/posodobiti vse gonilnike, v tvojem primeru jih dobiš tukaj: http://support.asus.com/download.aspx?S...
LP!
Sem že probala to pa ni delovalo. Piše mi da je gonilnik za zvok posodobljen :)
Potem pa se ti je verjetno kaj znotraj staknilo. Ti je kdaj mogoče na tla padel? Si ga kdaj mogoče trčila ob kakšen trd predmet? Si ga kdaj grdo dol postavila?
Hayabusa ::
Bootaj v live linux http://www.ubuntu.com/download/desktop , opcija try, kako tam dela zvok ?
Potem pa se ti je verjetno kaj znotraj staknilo. Ti je kdaj mogoče na tla padel? Si ga kdaj mogoče trčila ob kakšen trd predmet? Si ga kdaj grdo dol postavila?
Ne,ker se spomnim da ko sem ga kupila sem celo imela visto gor inštalirano, pa se je enako dogajalo. To sem potem zamenjala z xpji pa je bilo vse v redu. Pa zdaj pri sedmici tudi prašči. Sem že poskušala tam, ko se spreminja pri speakersu frekvenca vzorčenja in bitna globina n vedno bolj ko spreminjam na več (iz CD kakovosti na studijsko kakovost) mi prašči v zvočnikih,ki so vgrajeni v laptop. Tak da ne vem. Očitno ta high audio device ni za moj laptop.
Da, to je tudi lahko problem, ampak če nastaviš na 24 bit, 48000 Hz, potem nebi smelo hruščeti... razen če je problem z gonilnikom. Ponavadi se težave začnejo če je izhod nastavljen na več, npr. 96000 Hz.
Vem da sem ga jaz v preteklosti biksnil, ker sem namesto uradnih gonilnikov za zvok namestil generične od ATIja, to mi je povzročilo natanko te težave, ki jih opisuješ.
Vem da sem ga jaz v preteklosti biksnil, ker sem namesto uradnih gonilnikov za zvok namestil generične od ATIja, to mi je povzročilo natanko te težave, ki jih opisuješ.
Da, to je tudi lahko problem, ampak če nastaviš na 24 bit, 48000 Hz, potem nebi smelo hruščeti... razen če je problem z gonilnikom. Ponavadi se težave začnejo če je izhod nastavljen na več, npr. 96000 Hz.
Ja sem spremenlila na 24 bit pa 48000 HZ ampak vedno bolj prašči, tak da ne vem. Boljše da bom naložila xpje nazaj gor pa bo verjetno v redu. Hvala za tvoje odg.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus Eee in Windows 10Oddelek: Pomoč in nasveti | 2565 (2325) | Frenckie |
» | Driver scanner for Win8Oddelek: Pomoč in nasveti | 1087 (907) | lolzydrive |
» | slabo predvajanje HD filmovOddelek: Strojna oprema | 4356 (3656) | hojnikb |
» | Vedno več iger z problemi okoli zvokaOddelek: Igre | 2594 (2170) | Mavrik |
» | Suse linux in MX1000Oddelek: Operacijski sistemi | 1236 (959) | roli |