» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
263 / 264
»»

LeQuack ::

energetik je izjavil:

Noro, kam leti uran. Kaj je razlog za to raketo od aprila naprej?

Tretja svetovna vojna bo.
Quack !

fikus_ ::

Veliko večino urana predelajo v RU, strah , da ne bo več dostopen in zato panika ter kupovanje na zalogo,... ostalo naredi trg.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Musashi ::

Lol, predvidevanja da se bo poraba elektrike skokovito povečala (UI) in posledičn plani v USA za cel kup novih jedrskih. Pač en izmed UI playev. Ta je še malo zrasel.

fikus_ ::

V Usa so podaljšali dobo (remont) eni JE, ker so sklenili pogodbo za odkup elektrike, kaj novega se bo pa gradilo, ko bo nekdo jasno povedal, da rabi toliko in toliko elektrike v nekem daljšem časovnem obdobju, potem se bo kapital zganil, drugače ne, ker že sedanje oz. zadnje so delali zelo dolgo in naredili po precej višji ceni, kot je bila predvidena.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

energetik ::

Paladij gre očitno tudi spet lovit 3k...
vires in numeris

prozac ::

@redtech - hvala za namig za Serica.

...
And Oncor, the state's largest utility, believes that is way too conservative. Its interconnection queue shows 186 GW of requests waiting to plug into the grid--more than double today's peak demand (118% more!) and enough to power every home in Texas twice over!

Oncor isn't a private company, of course. It's a regulated utility. When it spends on poles, wires and substations, the state lets it earn a set return--typically 9% or so--on its investment.

So, "regulated" means guaranteed profits. When Oncor spends $1 billion on wires, regulators approve a 9% return on that spend. That's why utilities love building more infrastructure. It's guaranteed money!

And Oncor's upside is essentially unlimited because there is no cap on the size of its "rate base," the infrastructure upon which Texas calculates that sweet 9%. The more Texas builds, the bigger Oncor's rate base.

The best way to buy Oncor is via its parent company Sempra Energy (NYSE:SRE). Sempra is the smart "second-level" AI play that vanilla investors don't see from their first-story perches. Wall Street chases NVIDIA (NASDAQ:NVDA) and Microsoft (NASDAQ:MSFT)? Fine. We contrarians will gladly take the toll collector that wires their data centers to the grid!
...
Sempra plans a record $56 billion capital investment program over the next five years. More than half of this spend will boost transmission and distribution, connecting data centers to AI campuses. Sempra is the backdoor play that, until recently, nobody on Wall Street was talking about. It's the company stringing the wires and building the substations that makes AI possible--and keeps the lights on.
...

Razmišljam o tej naložbi....
Nekaj malega sem kupil tudi Nubank Holdinga - neobanka v Braziliji in LatAm, ki je nedavno zaprosila za licenco v ZDA. Če jim odobrijo in glede na povezavo s tradicionalno underbanked populacijo v ZDA, znajo kar pridobit. Je pa to dolgoročna naložba

Sploh ne vem zakaj ste paniko delali, ko ste vedli da Krka ne more dolgoročno past. SBI je bik, to je to.

Delnica Krke se znova giblje nad 200 evri
Po rahlem pretresu prejšnji teden in skoraj 20-odstotnem upadu v preteklih tednih, je delnica Krke včeraj znova končala prek 200 evrov za lot. Trenutno se na ljubljanski borzi z njo trguje pri 204 evrih (+0,99).
https://live.finance.si/delnica-krke-se...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

redtech ::

energetik je izjavil:

Paladij gre očitno tudi spet lovit 3k...

Predvidevam podoben scenarij, da bo desetletje ostal v tem rangu:
https://www.tradingview.com/x/GJJ1sxHW/

Velki ::

Dolgotrajni padec borz bo ko bodo mrtvi mladeniči (ne en ubogi COVID) ležali po ulicah večjih EU držav ali ZDA (virus/vojna) ali če bo UI res prišla do take stopnje da nas bogati več ne bodo potrebovali (bo ta omogočila prenehanje demokracije). Zaenkrat se vse vrti okrog borz tako da ni za se bat... Bogatim se nima več smisla ukvarjat z industrijsko proizvodnjo ker ne prideš niti blizu borznim zaslužkom.

krucymucy ::

energetik je izjavil:

Meni je do zdaj naredilo 50% na vložek, kupoval sem pa v 2. polovici 2024. Ne vem zakaj nisem še dodal na Trumpov D-day...

Jaz sem ravno takrat, no en dan prej, kupil UEC. Danes je na +291%.

Machete ::

Daj še meni kaj takega svetuj. 4k ne vem kam bi vtaknil.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

krucymucy ::

Machete je izjavil:

To je bila cista sreca. Ce bi mene poslusal glede vlagateljskih nasvetov, bi bil kot musicfreak.

delavec44 ::

LeQuack je izjavil:

Sploh ne vem zakaj ste paniko delali, ko ste vedli da Krka ne more dolgoročno past. SBI je bik, to je to.

Po rahlem pretresu prejšnji teden in skoraj 20-odstotnem upadu v preteklih tednih, je delnica Krke včeraj znova končala prek 200 evrov za lot. Trenutno se na ljubljanski borzi z njo trguje pri 204 evrih (+0,99).

Ampak si bil pa vsaj 2 dni tiho. Ne vem zakaj se nisi že takrat oglasil, ko je padala.

gen Maister ::

Machete je izjavil:

4k nimaš kam vtikat! :)
Ženi, punci ali karkoli imaš, kupi kakšno vrtnico! Ali čokoladico. :)
To bo tvoja najboljša investicija! :P

delavec44 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ampak si bil pa vsaj 2 dni tiho. Ne vem zakaj se nisi že takrat oglasil, ko je padala.

Saj zdaj, ko se RAČKA oglasila, je spet padla! :P

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

danes je spet lep dan, s&p500 zaenkrat 1 procent plusa. upam da trump spet kaj ne blekne da bo padlo

redtech je izjavil:

@iKst_ nimam strategije, kar poslušam insiderje vsi pobirajo profit ven po stopnjah: naprimer 25% na vsakih +100%. Rick vedno navaja, da je pobral ven svoj vložek + profit + davek in mu je preostala pozicija FREE.

Če primerjam Ag/XOM, kratkoročni trend:
https://www.tradingview.com/x/qJJ8IiiS/

Dolgoročni graf je srebro še vedno nizko, samo 40 let čakati na 1 event, ki mogoče nikoli ne pride?
https://www.tradingview.com/x/i5aQ3phC/

Tale izjava Ricka je malce dvoumna! Odvisno, iz katere smeri jo gledaš in pristopaš!!!
Pove samo to, da PRIČAKUJE, da bo bik napadel!
Kaj se bo zgodilo po tem, ko bo napadel in kako se bo odvijalo, pa NIČ ne pove!! Morda bo bik zmagal, morda pa poginil!?? :P

Drugo pa je umik oz pobrani profit!
Ne vem, če pravilno razumeš tale umik!??? :(
Ker se ukvarjaš samo z rudarji oz surovinskim trgom in morda zlatom, ki je most med preostalimi, potem moraš vedeti in razumeti, da to, kar ti delaš in načrtuješ, NI umik!! :)
Umik bi bil, če bi svoje dobičke prenesel drugam! V obveznice ali zlato ali nepremičnine ali kaj četrtega....
To, da preneseš v drugi rudnik, ni umik! Še vedno boš rudaril naprej. Če samo spremeniš barvo, ali pa dlako, ostaneš pa na istem področju, to NI umik!! ;)

Musashi ::

LeQuack je izjavil:

ne vem no, meni kaže da je danes padla za 3% na 196. Boš moral izgleda biti spet malo tiho.

musicfreak ::

evo spet so uspeli americani cel dan pokvarit...iz 1 procenta plusa na 0,33 minusa....to je neverjetno, potem pa naj ma clovek voljo gledat te grafe :(

Morda nisi razumel bistva investiranja!??

Ne invsetiraš zato, da potem cel cajt v zaslon buliš!! ;)
Je bolje, da imaš v depozitu na banki tistih tvojih 90 čukov, ali pa v obveznicah.
Ne bodi suženj denarja!

Chalky ::

musicfreak je izjavil:

evo spet so uspeli americani cel dan pokvarit...iz 1 procenta plusa na 0,33 minusa....to je neverjetno, potem pa naj ma clovek voljo gledat te grafe :(

China is deliberately tanking markets to force Trump into major concessions in trade talks, per WSJ
https://x.com/FedGuy12/status/197842937...
https://x.com/unusual_whales/status/197...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

zdenko89 ::

Jaz sem delnice Krke kupil po najdražji možni ceni - 222€. Takrat pa so začele padati. Dobro, pač prvi nakup in ne ne vem kako velik. Sicer pa so 4% dividende višje kot vsak depozit, Krka pa bo še kdaj prišla na 220.

Bolj razmišljam, da bi še kaj dokupil od SBITOP-a ali pa kar od Krke. Sedaj je sicer lahko govoriti, vendar pri 180, bi se splačalo.

Morda kakšne delnice z dobrimi dividendami...

Dividende so slaba tolažba in ti bodo v začetku verjetno premalo, obrestni račun rezultate prinese čez čas.

Moja edina pozicija, ki sem jo kupil zaradi 10%:
BATS 6%, poceni je bilo pri 9,5%.. najvišje dividende trenutno imajo naftaši, niso pa sigurne.

Najboljši med najboljšimi: NOBL Dividend Aristocrats (stran 14-15)

https://www.spglobal.com/spdji/en/docum...

Bo pa Health sektor verjetno dober pristan, ker plemenite kovine postajajo vedno bolj aktualne in so zadnje v ciklu:

Zimonem ::

energetik je izjavil:

Meni je do zdaj naredilo 50% na vložek, kupoval sem pa v 2. polovici 2024. Ne vem zakaj nisem še dodal na Trumpov D-day...

Kitajci gradijo tako obrate za obogatenje urana,kup jelektrarn in sklepajo pogodbe z Kazahstanom. Če se bo stvar nadaljevala bodo Rusi in Kitajci obvladovali čez 5 let 70% trga obogatenega urana z sklenjenimi dobavitelji rumene pogače. Potem ostanejo trenutno samo še Francozi.
Obogatenega urana pa manjka. Še ameri prosijo Ruše da bi kaj dobavili , kljub sanacijam

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

red_baron ::

zdenko89 je izjavil:

Jaz sem delnice Krke kupil po najdražji možni ceni - 222€. Takrat pa so začele padati. Dobro, pač prvi nakup in ne ne vem kako velik. Sicer pa so 4% dividende višje kot vsak depozit, Krka pa bo še kdaj prišla na 220.

Bolj razmišljam, da bi še kaj dokupil od SBITOP-a ali pa kar od Krke. Sedaj je sicer lahko govoriti, vendar pri 180, bi se splačalo.

Morda kakšne delnice z dobrimi dividendami...

Poglej NLB. ima dividende 2x letno. Prvo rundo so bile 6,43€ in bodo verjetno decembra še 6,43€, seveda bruto.

Ko bodo INR računi boš dobil bruto- bruto na račun in takoj investiral v nove delnice....

zdenko89 ::

Sem kupil tudi NLB. To je šlo edino gor. Imam še Luko Koper in Petrol.
Kupil sem za 169 in sedaj je 177. Sicer je minil šele mesec dni, tako da je še čas.

NLB dividende v letu 2024 2x po okoli 4% bruto zneska. Skratka zelo ok.

Seveda bi bilo fino dati v delnico, ki potem zraste za 300%, ampak to ni tako lahko.

Da narediš 3x+ moraš biti pripravljen tudi na -50% in leta čakanja. Kripto verjetno samo kakšen dan ali dva :)

Najbolj varno za začetek je, da kolobariš znotraj NOBL ETF-a in akumuliraš worst performerje - za večji upside: ALB, WST, KVUE,... to so vse dobre firme, ki so 25+ let zviševale dividende.

prozac ::

ko je že govora o Kenvue... po 23% padcu a kdo razmišlja o odprtju pozicije?

drugače so te napovedi tožb so kar tečne in se sploh ne nehajo. ne vem a želim prevzeti ta rizik

Malidelničar ::

Kam mislite, da bodo letele Mag7 delnice?
Kot sem že pisal, imam čisto malo teh zadev, naredil sem relativno zelo velik + v % in zdaj ne vem kaj narediti. Prodati, pustiti?
Ker v vseh ostalih pozicijah sem pozicioniran bolj defenzivno, nobene mi ni v % odbilo tako zelo gor.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

@prozac
Je velika verjetnost, da se je JNJ načrtno znebil KVUE zaradi tega rizika, jaz bi čakal še slabše novice:

In March 2025, J&J's proposed $8 Billion ovarian cancer settlement was rejected by a bankruptcy judge. This was the company's third failed attempt at using bankruptcy to avoid talcum powder lawsuits.

Machete ::

gen Maister je izjavil:

Machete je izjavil:

No daj ne pretiravaj. Oprosti, ker ni 400k.
Še zmeraj pa je nekam za naložiti, če leži na ibk, vedno lahko dokupujem obstoječe, samo bi raje v kak wonder stock.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

TBN.AX

Imam občutek, da bo "gap fill" do 0.17, na 17.5 bom dodal še 25%:
https://www.tradingview.com/x/F0T1KnZL/

Matejjjjj ::

LOL

Več kot tretjina daje pol plače za kredit :)) pišejo finance

kvazi premoženje, ki je v resnici v lasti banke, folk pa notr živi kot najemnik oz vozi na lizing avto

pol sva z mojo turbokapitalista, brez dolgov, + cashflow 6k na mesec, najbrž še veliko več, kdo sploh to zna zračunat

GregiB ::

Matejjjjj je izjavil:

kvazi premoženje, ki je v resnici v lasti banke, folk pa notr živi kot najemnik oz vozi na lizing avto

Največ hec pa je, da morajo pa davščine na to "kvazi" premoženje plačevati, kot da so lastniki celote... Kaj ti nuca milijonska bajturina, če imaš pa kapitala 50K, 950K pa obveznosti do kreditodajalcev...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Machete je izjavil:

gen Maister je izjavil:

Machete je izjavil:

No daj ne pretiravaj. Oprosti, ker ni 400k.
Še zmeraj pa je nekam za naložiti, če leži na ibk, vedno lahko dokupujem obstoječe, samo bi raje v kak wonder stock.

Sem se samo malo pošalil, da boš vedel, da denar ni vse in da je potrebno vlagati tudi v druge stvari!! Poleg tega nekaj likvidnosti na zalogi nikoli ne škodi!!

Sem malo premišljeval o tem ponoči in prišel do tegale:
Jaz bi na svojem, pa tudi na tvojem mestu, čeprav te ne poznam, kupil zlate kovance!
Sicer bi jih jak kupil in investiral fizično, se pravi šel v zlatarno in tam kupil dukate ali karkoli že imajo, nikakor pa ne v kosu 1 inčo, ali pa morda tudi, in bi imel (doma) ZLATO REZERVO!
Naložba se mi zdi dobra in morda mi tega malce manjka!
Ceno bo držalo, verjetno še dolgo, če ne bo še raslo!? Poleg tega, se lahko kasneje teh zlatnikov po potrebi enostavno znebiš. ... Uporabiš jih lahko kot darilo, tudi likvidnost v sili, če kaj ne bo šlo prav. Vedno prav pride.
Če se nebi zdaj pri zadnji naložbi v Krko tako lepo zajebal, ko sem jo kupoval po 220, bi mi ostalo oz bi prišparal ravno teh 4k in z njimi, če bi jih imel, bi naredil ravno to!!
Zdaj, kako pa to narediš na/ ali z ibk, pa mene ne sprašuj ker tega ne vem! :)

Živimo v takem sistemu razmislimo, kako bi sistem bolje izkoristili.

Za avto mi je škoda dati € v kosu, raje plačujem obresti in iz glavnice poskušam narediti plus.

Na 30.000 je mesečni strošek financiranja 147 EUR, da to pokriješ moraš narediti 0,50% mesec, procent se še vsak mesec zmanjša.

Ali je bolje 30.000 plačati takoj in gre vrednost samo še navzdol.

redtech je izjavil:

Za avto mi je škoda dati € v kosu, raje plačujem obresti in iz glavnice poskušam narediti plus.

Na 30.000 je mesečni strošek financiranja 147 EUR, da to pokriješ moraš narediti 0,50% mesec, procent se še vsak mesec zmanjša.

Načeloma si si odgovoril sam... ampak 0,5% strošek financiranja??? To je potem cca. 6,5% letna obrestna mera?!

Pri npr. 3,6% obrestni meri moraš najti naložbo, ki ti nosi letno 3,66%, da si break even... da ti na koncu amortizacijskega obdobja ostane enako, kot če bi kupil v kosu... torej nič... Vsaka naložba, ki presega 3,66% pa, ti nosi dobiček, vsaka, ki je manj, kot 3,66% ti gre na škodo...

Osebno raje plačam 100% up front... zakaj...? Ker sem za takšne nakupe investiral v preteklosti... naložbe, kjer se pričakuje donos 3,66% pa + pa niso tako zelo gotove

Poleg tega ponavadi taka finaciranja npr. avta plačuješ recimo 3-5let, investicije ki pa nosijo 6%+ letno, pa imajo tako donos v povprečju šele čez dolgo časovno obdobje, npr. vsaj 10-15let in več. Komot ima investicija v tistih prvih 5 letih ogromen minus. In kaj si potem naredil? Po 5 letih si v globokem minusu in preplačilu financiranja.
vires in numeris

redtech je izjavil:

Se pravi:
Narediti moraš 6% dobiček na leto iz portfelja (finančnega kapitala)!!
Samo upoštevati moraš, da ti bo s tem porfelj realno padal! HUJŠAL!!
In če pride do krize!?? Vrneš avto in ključe, se znebiš stroškov, voziš s kolesom ali javnim prevozom, ki tudi ni zastonj, ali pa električnim skuterjem ali skirojem!?? Če je poletje!??

Vedno imaš DVE strani v knjigovotstvu!! Debit in kredit!! :)
Pojma nisem imel, kaj to pomeni, ker mi niso zmali razložiti v slovenskem jeziku! :)

Če povem po DOMAČE!
Na ENO stran beležiš PRIHODKE! Plačo, divedende, in vse ostale finančne PRIhodke! Recimo otroške (in druge) dodatke!
Na drugo stran pa beležiš ODHODKE! Vse, kar gre ven iz blagajne! Položnice, naročnine, stroski, hrana v trgovini, kredit za stanovanje ali avto, ekskurzija in počitnice za otroka, šolske potrebščine, zimske gume, tankanje bencina,...
In ti dve strani naj bi bili izenačeni! Ali vsaj (dolgoročno) uravnoteženi!
Jaz vedno pravim in učim: če daš lahko kaj na stran (za hude čase) daj! Pa četudi samo 100€ vsak mesec. Vedno se ne da! Velikokrat se pa da!

Če PREVEČ trošiš, moraš vzeti kredit! To pa je, da si del svojega prihodka v prihodnost že porabil oz ti ne bo na voljo.

Okapi ::

gen Maister je izjavil:

Pojma nisem imel, kaj to pomeni, ker mi niso zmali razložiti v slovenskem jeziku! :)

Kaj bi šele bilo, če bi ti nekdo rekel, da moraš uporabiti dvostavno knjigovodstvo, ne enostavnega.;)

gen Maister je izjavil:

Če povem po DOMAČE!
Na ENO stran beležiš PRIHODKE! Plačo, divedende, in vse ostale finančne PRIhodke! Recimo otroške (in druge) dodatke!
Na drugo stran pa beležiš ODHODKE! Vse, kar gre ven iz blagajne! Položnice, naročnine, stroski, hrana v trgovini, kredit za stanovanje ali avto, ekskurzija in počitnice za otroka, šolske potrebščine, zimske gume, tankanje bencina,...
In ti dve strani naj bi bili izenačeni! Ali vsaj (dolgoročno) uravnoteženi!

Maister... tole bo treba še malo spilit... oz. je malo preveč po domače...

Kar opisuješ, je t.i. IPI oz. izkaz poslovnega izida (oz. v privatnem smislu osebnega izida, I guess)... Ta ne rabi bit uravnotežen, oz je razlika med prihodki in odhodki dobiček oz. izguba...

Uravnotežena pa mora biti bilanca stanja, v vsakem momentu... V Aktivi sredstva (torej vse, kar imaš... hišo, avto, hladilnik, tisto, kar je v hladilniku, ca$h, terjatve do soseda, k ti še ni vrnil, delnice idr.). Na Pasivi pa, kdo je dejanski lastnik aktive... torej tvoj kapital (vrednost, ki bi jo imel v roki, če bi prodal celotno aktivo in poplačal vse upnike), dolgovi do bank, Fursa, staršem, sosedom... In AKTIVA = PASIVA... vedno

gen Maister je izjavil:

Če PREVEČ trošiš, moraš vzeti kredit! To pa je, da si del svojega prihodka v prihodnost že porabil oz ti ne bo na voljo.

Na posojilo moraš gledati kot na obliko varčevanja. Sicer prinese s seboj nekaj stroška (obresti), ampak po drugi strani te prisili "varčevati" in zaradi tega ne zapravljaš za nepotrebne stvari (kar sicer skoraj vedno počneš, do neke mere).

Če kupiš nepremičnino (ali avto, če si taksist), je pa posojilo tudi oblika naložbe.

Problem s posojilom je samo, če z njim kupiš nekaj, česar v bistvu ne rabiš.

Okapi je izjavil:

Kaj bi šele bilo, če bi ti nekdo rekel, da moraš uporabiti dvostavno knjigovodstvo, ne enostavnega.;)

Brez heca... dokler sem imel pri banki še kredit, sem si vsaj enkrat na leto izdelal osebno bilanco stanja... toliko, da sem približno videl, ali sem mi kapital veča tako, kot se mi je zdelo...
Zdaj dolgov nimam, torej je na Pasivi samo lastniški kapital, moram samo približno vedet, kolikšna je Aktiva, da lohk flexam pred sosedi...

Seveda je to vzvod in deluje v obe smeri, če nimaš druge likvidnosti je to edini način, vsak ima svojo strategijo.

Jaz se odločim tvegati nekje 3 - 5 let kredita, ko pride do anomalij na trgu:
srebro 13,75 €/oz
platina 800 €/oz
XOM $35

V najslabšem primeru bi moral čakati, da se cena na trgu popravi in vmes hoditi na avtobus za €2 :).

iKst_ ::

redtech je izjavil:

Naložb z garantiranim 6,5% donosom ni veliko.

iKst_ je izjavil:

redtech je izjavil:

Za avto mi je škoda dati EUR v kosu, raje plačujem obresti in iz glavnice poskušam narediti plus.

Na 15let+ jih je veliko. No, niso garantirane, so pa izredno verjetne.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Matejjjjj je izjavil:

pol sva z mojo turbokapitalista, brez dolgov, + cashflow 6k na mesec, najbrž še veliko več, kdo sploh to zna zračunat

Dejansko pravi kapitalist nikoli ne riskira svojega kapitala ali svojega zdravja. Zmeraj izkorišča denar drugih ali delo drugih, to je vsa fora kapitalizma.
Quack !

Okapi je izjavil:

gen Maister je izjavil:

To je ena taka domača anekdota! :) Mat je bila celo življenje v knjigovodstvu! Ko pa sem jo jaz vprašal, kaj in kako se knjiži, je pa lajnala o tem, kako gre na eno stran debit, na drugo pa kredit! ;))
In to je to!
Če imaš pa dvostavno knjigovodstvo, potem gre pa na vsaki stavi, na eni jw kredit in na drugi debit!!;))

energetik je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Verjetne so samo v primeru, če lahko donos unovčiš, ko je ustrezen.

Problem nastane, če denar nujno rabiš, stanje tvoje naložbe pa takrat ni ugodno.

Neon87 ::

Prosim za eno mnenje, ali menite, da je pravi čas za nakup nekaj delnic Krke?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: gen Maister ()

energetik je izjavil:

iKst_ je izjavil:

redtech je izjavil:

Za avto mi je škoda dati EUR v kosu, raje plačujem obresti in iz glavnice poskušam narediti plus.

:))
Niso GARANTIRANE, so pa VERJETNE!?? :))
Če poči balonček ali udari kriza!??
V drobnem tisku moraš še povedati, na koliko let poči balonček in udari kriza in kaj se takrat dogodi! Ter verjetnost, da se ti to v garantiranem intervalu ta verjetnost ne zgodi!?? ;)
««
263 / 264
»»