Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

GregiB ::
Kaj je zdaj LeQuack, Krka bo šla le še gor, do nadaljnjega?![]()
Zanimivo... Čeravno ni bilo nekih močnih indicov, ki bi opravičevali tako strmo rast od začetka leta, razen morebiti nekatere "realne" ocene vrednosti, ki so bile praviloma precej višje od tržne pa razen sodne poravnave in ruske grožnje ne vidim nekega razloga za tako strm padec... Saj še vedno kupujejo lastne delnice, ne?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Machete ::
Zanimivo... Čeravno ni bilo nekih močnih indicov, ki bi opravičevali tako strmo rast od začetka leta, razen morebiti nekatere "realne" ocene vrednosti, ki so bile praviloma precej višje od tržne pa razen sodne poravnave in ruske grožnje ne vidim nekega razloga za tako strm padec... Saj še vedno kupujejo lastne delnice, ne?
Potencialna denacionalizacija ni nek razlog za strm padec?
Kaj kadiš?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gen Maister ::
Tudi krkaši so se prav po amatersko zakalkulirali in vodili naivno politiko! To niti ni prvič.
Vedeli so, da bo prišlo so padca, že zaradi poravnave! Pa so nabili ceno z lastnimi odkupi, da se bo tečaj obdržal, kao. Namesto, da bi z nabijanjem tečaja, tam od 200 navzgor raje prišparali municijo!
No in sedaj so ostali brez, včerajšnji promet skoraj 6M!?
Pa še minerji so opravili avoj posel, prav zgledni in profesionalno!
Ko vse to daš na kup, in še obilico strahopetcev, dobiš požar, kot je!
Ga bodo že pogasili. Še vsak požar so ukrotili.
Pa ro ne razumi kot reklamo za domača gasilska društva.
Vedeli so, da bo prišlo so padca, že zaradi poravnave! Pa so nabili ceno z lastnimi odkupi, da se bo tečaj obdržal, kao. Namesto, da bi z nabijanjem tečaja, tam od 200 navzgor raje prišparali municijo!
No in sedaj so ostali brez, včerajšnji promet skoraj 6M!?

Pa še minerji so opravili avoj posel, prav zgledni in profesionalno!

Ko vse to daš na kup, in še obilico strahopetcev, dobiš požar, kot je!

Kaj kadiš?

Vprašanje je: Česa NE kadi?!!

Ko se bodo droni začeli pojavljati nad Slo in Novim mestom, se bo delnica skrčila na sladih 50€!

Za vprašanje: Kaj kadi!? se moraš pa obrniti na tistega vseveda K!!

GregiB ::
Očitno nisem edini, ki (ne) kadim... očitno je nekdo bolj pameten, kot mi vsi... Najprej dol za 18% (220 -> 180), zdaj v 2 urah urah skok za +8%... Kot, da gre za neko garažnfirmo
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Katsuo ::
Mene je izgleda ibkr mal pozno postavil na borzo, ali pa narobe kaže ali pa je bilo le nekaj kosov... Imel nastavljeno prvo transo nakup 50kosov po 175 pa se ni izvršilo, Kaže pa mi da je bila najnižja cena danes 174...Eh well, drugič.

Urbano#Desno ::
Tko zelo impresiven odboj tele naše Krke: :D
Meni to izgleda da je prestrašen retail odvrgel delnice, ker če bi kakšen večji lastnik prodajal tega dipa ne bi bilo tako hitro konec. :D
Meni to izgleda da je prestrašen retail odvrgel delnice, ker če bi kakšen večji lastnik prodajal tega dipa ne bi bilo tako hitro konec. :D

Machete ::
Pa ga je konec? 3 ure so za vas konec? Če bodo uporabili zamrznjeno premoženje Rusije, ni nujno, da je bil tole poden.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro

otago ::
Kakšno imate mnenje o Palantir (PLTR). Čas za prodajo ali čakanje, da postane naslednji AMZN?
Trenutno 10x+ in vprašanje kako dalje. Delnico z manj tveganja lahko imaš v ETF S&P 500.
Trenutno 10x+ in vprašanje kako dalje. Delnico z manj tveganja lahko imaš v ETF S&P 500.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()

Matejjjjj ::
gen Maister je izjavil:
Kaj kadiš?
Vprašanje je: Česa NE kadi?!!
Ko se bodo droni začeli pojavljati nad Slo in Novim mestom, se bo delnica skrčila na sladih 50EUR!
Za vprašanje: Kaj kadi!? se moraš pa obrniti na tistega vseveda K!!![]()
se strinjam, očitno avtomat kupuje vsak dan po defaultu kar na število, ne na ceno...
rast pa je bila tako brutalna, da ima velika večina lastnikov zelo veliko špeha in kdor je zadovoljen s 100% - vsaj tak profit ima pomoje večina delničarjev, malo odproda.
vlada pa itak katastrofa, doma ne uredijo stvari, mnenje imajo pa samo o Gazi in Rusiji. Imeti mnenje dane sje lahko nevarno. Če ga nimaš s čim podpreti, bodi raje tiho..
Slovenija je manj kot dve ulici azijskega velemesta, smo nič. To kar imamo, imamo zarad teh malo firm, ki v svojih nišah najdejo profit. v velike zadeve itak ne znamo in ne moremo. potem pa ti povampirjeni pavijani v vladi delajo škodo še temu kar je... npr: ko je JJ rekel, da je Tajvan samostojen, so Slovenci in firme na Kitajskem dobili obisk. marsikdo je dobil klic. kje, zakaj, s kom, kdaj... poleg tistega standardnega...
kakšno je tvoje mnenje, kaj podpirate, kaj je z vašim PM, zakaj to govori... enako se ti sedaj, ko te na javnem mestu vpraša "naključna" oseba o tem kaj meniš o vojni.. Pa kaj mislite, da se odgovori na tako vprašanje???? A mislte, da bomo tevgal glavo, da rečem to kar blebeta Fajonka??? Rečeš kaj po rusko, da daš vedet, da znaš, pa da te zadeva ne zanima. pa imaš mir... Druga situacija, 5 letni otrok te vpraša, a si rus? pomislite na nivo propagande, 5 letni otroci vedo kaj so zanje rusi in kaj drugi.. fantje, ni več varno, tu ni več heca, ne zabave, stvari se zaostrujejo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matejjjjj ()

Meni deluje kot da sta tale Matejko in generalček ena in ista oseba :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Katsuo ()

iKst_ ::

musicfreak ::
evo spet unicen cel vikend... vse strmoglavlja v propad :(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musicfreak ()

energetik ::
Vse?
Uran danes +3%, 25-letne EU obveznice +1%, counsumer staples +0,5%.
Je pa res da litij in baterije so mi danes zgrmeli -8%...
Sicer pa smešno, kako market še vedno trza na vse, kar zmeče ven oranžni...
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

krucymucy ::
Ponavadi DCA-jam tam v drugi polovici meseca. Tokrat sem pa ravnokar.
Bomo videli kam bo slo v ponedeljek in potem dalje.
Bomo videli kam bo slo v ponedeljek in potem dalje.

Varja ::
Danes je sel vix indeks strahu ze kar gor za skoraj 30 procentov, ga je treba spremljati v prihodnje...

delavec44 ::
musicfreak je izjavil:
evo spet unicen cel vikend... vse strmoglavlja v propad :(
![]()
Pa ravno je dokupil.

Urbano#Desno ::

Velki ::
Vse?
Jaz ne bi gledal na to trzanje kot na nek strah marketa temveč bolj kot na neko priložnost (pohlep) za zaslužek ker če v cajtu odprodaš in čez par ur nazaj kupiš veš da boš zaslužil... Ne bi rekel da kdo Trumpa vzame resno sploh ša ne kaki veliki vlagatelji ker točno vejo da bo Trump naredil vse za market še lastno mater prodal.

Benny123 ::
gen Maister je izjavil:
Končno bo mir :)
Silver:
Bullionvault spot $50.68/oz
COMEX $47.97/oz
Big guys-i vejo kje so limiti in so včeraj naredili "shooting star", bo zanimivo spremljat.
Končno bo mir, ja!!
Boš imel zdaj ti več prostora in pozornost.
Kar seznani nas s svojimi izsledki in analizami!Saj si tudi ti član tistega moni-hovhov.si!??
Te je Graheh požegnal!??
Minerji so se že spravili na minerje!??
Sama UŠESA so me!
Keep going!!![]()
Kaj pa je narobe z money-how.si ?? Meni je zelo pomagala ta stran z informacijami..

Malidelničar ::
gen Maister: opažam da si sicer veliko sarkastičen tukaj, nikoli pa nič ne napišeš o svojih investicijskih potezah. Imaš sploh kaj investiranega?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk ::
Isti je kot tist sbi top model. Danes je sicer nekam tiho, ampak že eno leto nabija, pa dvomim da ima 10 jurjev not.

Lahko ima knjiženo 220 dokler ne proda :)
Sicer danes tudi meni ni za hece, kar nekaj mojih je je fasalo ornk. TSMC, ASML, Hang seng, Japonska...
Sicer danes tudi meni ni za hece, kar nekaj mojih je je fasalo ornk. TSMC, ASML, Hang seng, Japonska...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Katsuo ()

musicfreak ::
s&p 500 leti dol in leti in se ne ustavi, kriza res...danes bo spet noc brez spanca :( naj gre vse v k :(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musicfreak ()

Super. Počakaj še kak dan, da še malo pade in prodaj. Boš kupil čez en mesec, ko bo šlo spet gor.

gen Maister je izjavil:
Končno bo mir :)
Silver:
Bullionvault spot $50.68/oz
COMEX $47.97/oz
Big guys-i vejo kje so limiti in so včeraj naredili "shooting star", bo zanimivo spremljat.
Končno bo mir, ja!!
Boš imel zdaj ti več prostora in pozornost.
Kar seznani nas s svojimi izsledki in analizami!Saj si tudi ti član tistega moni-hovhov.si!??
Te je Graheh požegnal!??
Minerji so se že spravili na minerje!??
Sama UŠESA so me!
Keep going!!![]()
Kaj pa je narobe z money-how.si ?? Meni je zelo pomagala ta stran z informacijami..

DOBRO!! Zdaj pa resno!! Brez emotikonov, ker ima večina z njimi samo težave in glavobole!! :D
Kaj je narobe z moni-hovhovom.si!???
Saj ti bim povedal!! Samo, prvo mi pokaźi, kje in kdaj sem napisal, da je s tem moni-hovhovom kaj narobe!?
Še več! Lahko mi napišeš kjerkoli in kadarkoli sem podal kakšno nezadovoljstvo s kakšno stvarjo na tem forumu!!
No, saj eno sem pa res podal, še celo v tej temi v postih zgoraj, če jo boš uspel najti!? :D
Vendar, osredotoči se na glavno in bistveno vprašanje!
Kje sem kaj napisal, da je kaj narobe z moni-hovhovom!?? :D
Ti bom pomagal! Samo se boš moral tudi malce sam potruditi!

se strinjam, očitno avtomat kupuje vsak dan po defaultu kar na število, ne na ceno...
rast pa je bila tako brutalna, da ima velika večina lastnikov zelo veliko špeha in kdor je zadovoljen s 100% - vsaj tak profit ima pomoje večina delničarjev, malo odproda.
vlada pa itak katastrofa, doma ne uredijo stvari, mnenje imajo pa samo o Gazi in Rusiji. Imeti mnenje dane sje lahko nevarno. Če ga nimaš s čim podpreti, bodi raje tiho..
Slovenija je manj kot dve ulici azijskega velemesta, smo nič. To kar imamo, imamo zarad teh malo firm, ki v svojih nišah najdejo profit. v velike zadeve itak ne znamo in ne moremo. potem pa ti povampirjeni pavijani v vladi delajo škodo še temu kar je... npr: ko je JJ rekel, da je Tajvan samostojen, so Slovenci in firme na Kitajskem dobili obisk. marsikdo je dobil klic. kje, zakaj, s kom, kdaj... poleg tistega standardnega...
kakšno je tvoje mnenje, kaj podpirate, kaj je z vašim PM, zakaj to govori... enako se ti sedaj, ko te na javnem mestu vpraša "naključna" oseba o tem kaj meniš o vojni.. Pa kaj mislite, da se odgovori na tako vprašanje???? A mislte, da bomo tevgal glavo, da rečem to kar blebeta Fajonka??? Rečeš kaj po rusko, da daš vedet, da znaš, pa da te zadeva ne zanima. pa imaš mir... Druga situacija, 5 letni otrok te vpraša, a si rus? pomislite na nivo propagande, 5 letni otroci vedo kaj so zanje rusi in kaj drugi.. fantje, ni več varno, tu ni več heca, ne zabave, stvari se zaostrujejo...
Ne vem, kaj naj rečem!? Tele vlade so itak karastrofa, milo rečeno!!
Čas bi bil, da zvonijo vsi alarmi, pa se dejansko nihče niti ne zgane!? Žalostno. Tole je moje 3. uporabniško ime tukaj, ki je zdržalo več kor teden... Prej so me imeli modiji na muhi in me brisali, zapirali in blokirali teme... Na nacionalki me tudi ne prenesejo!

Bojim se, da gre za načrtno in dobro odigrano raznadovanje in staplanje v evropsko, ali pa kar nemško politiko. Začenši z mladino. Tako je. Delajo načrtno, sistematično in gre jim zelo dobro... Prodajali se bodo košček po koščku, dokler na koncu ne bo ostalo nič več. Ne piše se nam ravno dobro, ampak takrat verjetno naju ne bo več! :D
Bova pa še marsikaj doživela, tudi še kakšno presenečenje.

Kaj naj bi ta graf povedal? Razen tega, da zlato raste zadnje čase, US obveznice pa stagnirajo oz. celo padajo.

No, daj malo bolj ubesedi zadevo. Saj menda nisi Zen mojster!? 
Da bodo tudi drugi lahko kaj pokomentirali in napisali!?

Da bodo tudi drugi lahko kaj pokomentirali in napisali!?

Malidelničar je izjavil:
gen Maister: opažam da si sicer veliko sarkastičen tukaj, nikoli pa nič ne napišeš o svojih investicijskih potezah. Imaš sploh kaj investiranega?
Kaj si pa ti!??

Si se gdaj pogledal v ogledalo in se vprašal, kdo in kaj si ti!??? Ker to je osnova, pozicija, iz katere gledaš na zunanji (drugi) svet in ta te določuje in definira!! Tako da, dobro je vedno začeti pri sebi...
Ko sem še jaz hodil v (OŠ) smo včasih dobili na jedilniku tole pravilo in navodilo:
1 X se pove normalnemu človeku (da sliši, razume)
2 X se mora povedati gluhim
3 X se mora povedati ostalim skupinam, npr. Bedakom, idiotom, ...
Verjamem, da si tudi ti to kdaj slišal in napisal sem zato, da bodo tudi tisti, ki se niso hodili v šolo v naših časih, to vedeli in tazumeli! In to je bilo ZLATO Pravilo! Standard, temelj in če hočeš: definicija. Na tem se je gradilo vse ostalo. Danes je tudi šola čisto nekaj drugega, kot je bila v naši mladosti.
Naj opozorim še na neko malenkost, past, ki se lahko za marsikoga tukaj skriva! Govor je o govoru oz na besedi POVEDATI!
Druga stran tega, te besede je slišati, razumeti, upoštevati, osvojiti, tudi ponotranjiti, če kdo tako želi in mu lažje razumljivo.
Na tej strani, strani ponotranjenja je potrebno delati!! Niso tako pogoste zadeve, ki jih samo enkrat slišimo in so nam takoj razumljive in dostopne!! Če povem še obrnjeno: veliko stvari, zadev, vaj in nalog moraš večkrat, marsikatere tudi preko 10 X narediti, da ti stečejo! Vključno s prevali! :D
Da se vrnemo nazaj k tvojemu postu, opažanjem in pripombam!
Tudi jaz marsikaj opažam!! :D
Kot prvo bi izpostavil tvojo neverjetno slonjo držo, gibljivost in obnašanje! Vse imaš kot slon, samo spomina nimaš takega, kot ga ima slon!??

Zdaj ne vem, čemu je to tako. Morda imaš kakšne zdravstvene težave!?? Niso to heci!! Moja mama je (zelo) dementna in verjemi mi, to niso heci! Ne trpi ona, trpijo pa ljudje okoli nje, če zadeve ne razumejo, ne znajo ali morda celo nimajo časa pravilno ravnati in rokovati!
Samo toliko, za medklic, da bodo tudi drugi razumeli, da so (zdravstvene) zadeve zelo resne in da to ni neki cinizem in sarkazem.
Da se vrnemo nazaj na temo. Moje investicijske poteze!?????
No, o mojih investicijskih potezam sem praktično napisal VSE! Za tistega, ki seveda ima osnove branja in pismenosti!! Kar bi morda tukaj dodal, da bo še bolje in jasnejše razumljivo: tudi Cinkarna celje se ni ravno po naključju znašla v mojem portfelju! Kupil sem jo zato,ker so se takrat avstrijci s slino na ustih ozirali po njej! Še prej so pa kupili Color Medvode, mu dodali še en svoj avstrijski obrat in po 4 kratni ceni naprej preprodali, če se ne motim Japoncem!?
Prodal nisem niti ene delnice do sedaj, v življenju sploh! Če odšteješ tista certifikatna jajca, ki sem jih naredil...
Zdaj pa takole: Vsaj ENKRAT v življenju naredi DOMAČO nalogo tako kot je treba!!
Uporabniku @Ukt verjetno ni pomoči. Je zeli težek primer!! Saj ne, da se mu ne da pomagati; pravim samo, da niti veliko lažjih primerov ne znate in ne zmorete rešiti.
Glasbenemufriku pa se (še) da pomagati! Vsaj upam! Ker primer ni tako kimpliciran in brezupen....
In na stvari glej in jih obravnavaj veliko ŠIRŠE!
Nauči se kdaj oglasiti predvsem TAKRAT, ko se je POTREBNO OGLASITI in ne samo takrat, ko se je LEPO oglasiti!! Sem malo parafraziral tole našo Vesno V. Godina; ki razlaga, kakšna je razlika med kaj je FAJN in kaj je PRAV! Moj spomin mi pravi, da je (verjetno) ta intervju z Vesno še vedno v tej temi, tam nekje, ko te piščanci iz moni-hovhova.si še niso pregnali Brdavsa carakasa.

Naredi vsaj enkrat domačo nalogo tako kot je treba!!
Zdaj sem te zasul z goro dela!? :D
Če se bos slučajno izmazal iz te gore dela, pa še tole: Jaz sem ciničen in sarkastičen ravno toliko, kot je sarkazma in cinizma v filmu Sledi v snegu!!
Oglej si ga parkrat, zdaj ga ponovno vrtijo na satelitski kanalih! Poleg sarkazma boš v njem lahko odkril še kaj drugega, ki tukaj nisem eksplicitno (enoznačno) omenil. Npr. Vsak, naj bo še ne vek kak, si zasluži svijo priložnost!!
In če boš slučajno, sicer ni ravno nemogoče, da bi se lahko zgodilo, začutil potrebo po pogovoru s terapevtom, mu za izhodiščnico omeni cinižem iz tega filma in zakaj si nagnjen k opažanju tega sarkazma!???
Čisto za konec, še enkrat!! TISOČRAT in TISOČKRAT, ko boš na sprehodu, ko boš v trgovini, ko boš pri jedi in ko boš v zvečer v postelji z ženo,.... si potiho (ali glasno) ponavljaj: Oglasil se bom, ko bo potrebno in ne ko bo lepo.... Oglasil se bom ko bo potrebno ....

delavec44 ::
Uff, Krka malo pade pa že enim na živce udari, da moramo take nebuloze brati. Ko bi vsaj svoj lastni nasvet v zadnjem odstavku upošteval (jaz in ti).

Ahhh!??? Kdo te pa sili, da jih bereš!?? Kdo te pa sili, da jih komentiraš in se odzivaš nanje!???
Zgornja vprašanja prediskutiraj s svojim TERAPEVTOM!
Zgornja vprašanja prediskutiraj s svojim TERAPEVTOM!