» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
54 / 160
»»

FireSnake ::

AMD je včeraj prebil 61USD.
Da je treba kupiti sem v tej temi vpil, ko je bila 9USD :))

Dolgoročno bo, glede na tehnologijo, še šla gor.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

gruntfürmich ::

zakaj nisi vpil pri 1,8 ?
in šele pred kratkim je prešel ATH.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Machete ::

Vsake toliko pride to povedat, da ne bi kdo pozabil.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

rini ::

FireSnake je izjavil:

AMD je včeraj prebil 61USD.
Da je treba kupiti sem v tej temi vpil, ko je bila 9USD :))

Dolgoročno bo, glede na tehnologijo, še šla gor.


Očitno si premalo na glas vpil, da te nismo slišali :) Ubistvu v karkoli si vložil, si bogato poplačan. Razen če si res imel nesrečo in izbral gnilo jabolko - čeprav velja zlato pravilo, da ne staviš le na enega konja.

Jaz sem več kot zadovljen z mojimi farmacevti, ki podirajo rekorde na poti. Recimo kupil sem Moderno marca pri 19 usd, vmes jo še ničkolikokrat prodal, danes je tečaj 82.

AMD je super... Že dolgo spremljam elektroniko, ker bi si spet kupil prenosnik višjega razreda. A za vraga imam občutek, da se v tem segmentu tehnologija prepočasi razvija.

Recimo Intel je konkretno zaspal, zato bo apple v svoje prenosnike začel vgrajevati svoje procesorje, enako bo verjetno tudi z ostalimi komponentami. Dandanšnjim prenosnikom zamerim to, da imajo še vedno težave s pregrevanjem in slabe zaslone. Lenovo Carbon x1 8. generacije 2020 nima niti serijsko LTE modema. Po drugi strani je pa moj mali ceneni mobitel iPhone SE 128 GB pravi delovni stroj za konkretne posle na borzi. Praktično neuničljiv, delujoč v vseh razmerah, brez zatikanja. Ker verjamem v podjetje, bo končna naložba denarja v obliki denarnice zagotovo apple.

Se opravičujem vsem za moje dolgovezenje :)

FireSnake ::

gruntfürmich je izjavil:

zakaj nisi vpil pri 1,8 ?
in šele pred kratkim je prešel ATH.


Ko je bila 1.8 se mi sanjalo ni kje delnico kupiti. Pa takrat se s tem še nisem ukvarjal.
Jaz sem začel kupovati, ko je nihala med 9USD in 11USD.

rini je izjavil:

Ubistvu v karkoli si vložil, si bogato poplačan. Razen če si res imel nesrečo in izbral gnilo jabolko - čeprav velja zlato pravilo, da ne staviš le na enega konja.


Jaz sem verjel, ker podjetje redno spremljam že leta (od takrat, ko so proizvajali 486tke).
Nobene druge firme niti približno ne poznam tako dobro.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

johny3 ::

bobbya je za poslušat, poglejte njegove prešnje izjave pa vam bo kmalu jasno, resno, brez sarkazma.

@bobby hvala da deliš svoje poglede. Mi poveš katerega brookerja uporabljaš za mining podjetja? Iščem neko dovolj hitro rešitev, da ne bom rabil čakati par tednov.

Gone ::

eh, eh...bobby je že par let v zlatu in srebru, mal poglej kje so zadnja leta ble cene tega, kje pa delniškega trga. Zdaj ko mu je pa zadnji mesec nekaj ratal je pa glavni guru. Mal perspektive.

bobby ::

@Pavle91: res je, že par let hrčkam, kupoval, ko ta sektor nobenega ni zanimal in hrčkal i ntudi omenjal tu gori pa je večidel povratne info bil smeh. Zdej bi bil pa že čas, da se bom jaz smejal, tisti, pa ki se zadnje leto šele greste kupovanje pa kar.
Veš kdaj se moraš v drugo stran obrnit? Ko vedno bolj pogosto v gostilnah slišiš pogovore o delnicah, FAANG in ostalo, noben pa ne zna pogledat malo drugače.

Že večkrat sem povedal, da se nimam tudi priobližno ne za amaterja ali guruja,.. razlika med večino tu gori, ki sodelujejo v tej nitki je, da je moja jutranja rutina kava in branje novic (ne ala 24ur novic in podoben bullshit), Buljenje TVja in ostalega crapa je spravljeno pa morda na 3 ure tedensko.

In tudi, da ne me poslušat. karkoli predlagam tu, VEDNO prečekiraj na svojo lastno pest in išči, morda sem kaj zgrešil, kar se je že zgodilo in sem si naredil minus.

Edino, kjer jaz oddajam naročila je BKS. Njihovi stroški me ne zanimajo, za vsak slučaj, če se bo kdo ob to spotaknil, oddajo pa vsa naročila, če nimajo v ponudbi, dodajo v ponudbo,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Gone ::

Ni bil to napad nate. Le johnyju sem rekel naj mal perspektivo pogleda. Kolkr te spremljam kaj poveš, na letni ravni skozi zadnjih 5 let recimo ne moreš imeti već kot 7% povprečnega letnega donosa v eurih. Še to sem velik rekel. Te pa folk bere zadnje 2-3 mesece in misli da imaš skoz take donose kot imaš zdej. Ki by the way pri zlatu tud niso nekaj glih ne vem kaj. Manjši kot da bi bil v Daxu recimo

belo mleko ::

V resnici so "zlatarji" komaj zdaj presegli ravni iz leta 2012. Da ne omenjam dividend, ki jih pri kovini, ki se rumeno svetlika, počne pa nič, pač ni.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

trgovec35 ::

redtech je izjavil:

Kako analizirate delnice?

Sam uporabljam simplywall.st za iskanje, večinoma iščem bumerange med health in future (snowflake vzorec) to so lahko podjetja, ki še razvijajo obetaven produkt imajo dosti denarja in imajo lahko veliko rast v prihodnosti.

Večino podatkov pridobim že na samem simplywall-u sploh zanimivi so podatki o nakupih ali prodaji delnic insiderjev, torej ljudi v upravi.

Potem skočim še na yahoo finance pregledat pretekle novice in komentarje.

Če iz tega na hitro dobim dober občutek grem še na spletno stran podjetja pogledat poročila, pri mining podjetjih recimo proizvodnjo, stroške,...

Ostalo je odvisno od sreče :)


Trenutno sem zelo slabo aktiven, grem se samo občasni day trade, da mirno spim. Ni normalno kam je vse poletelo v nebo.

V osnovi sem sicer sving trejder, v aprilu sem šel v keš in čakam na umiritev. Ni bilo več pravih potencialnih. Do takrat pa kak dej trejd naredim.
Za pripravo izbora potencialnih delnic za sving uporabljam plačljivi stockcharts.com, 25 USD mesečno za njihov screener in ostalo kar nudijo.
Ne briga me poslovanje firm, podatki,..., velikokrat ne poznam niti pravega imena podjetja, dejavnosti itak ne, samo kratico. Vse kar šteje je trend v zgodnji fazi.
Na kratko: Screener mi išče delnice v trendu, ki so zanihale navzdol, pod 10 SMA in so nad 30 SMA, nad 200 MA in obstaja dobra možnost za nadaljevanje rasti.
Stockcharts ima malo konplicirano "programiranje" skenerja, ampak ko ga osvojiš, ni težav. V nastavitvah se opiram še na ene par indikatorjev in to je to.

Zadetkov dobim tedensko različno, od 10 do 100. Potem jih zelo hitro sčistim na cca. 10 in te spremljam naslednji teden, če bi kje vstopil. In to ponavljam.
Dobro trgovanje želim vsem.

bobby ::

belo mleko je izjavil:

V resnici so "zlatarji" komaj zdaj presegli ravni iz leta 2012. Da ne omenjam dividend, ki jih pri kovini, ki se rumeno svetlika, počne pa nič, pač ni.


ne bom probal te spreobrnit ampak bi samo rad posodobil tvoj pogled .Pozabljaš na ene par malenkosti:
Inflacijo
razmerje EUR/USD (1/1,43 in danes 1/1,15)
Od dividend se plača davek

In za referenco vzami zlato in valute kalkuliraj glede na eno enoto zlata ne pa zlato na enote valute torej referenco vzami kocko zlata.

Če je bila unča kupljena po 1900USD sredi 2011 in dodaj na teh 1900usd 2% letne URADNE inflacije bi moralo teh 1900USD takrat biti enako kot 2270USd danes.
Ok, če bila unča kupljena v evrih, potem je bila kupljena po 1300EUR sredi leta 2011.
1300EUR pri 2% uradni inflaciji bi danes naneslo 1553EUR,.. ampak smo na 1600EUR.

Današnje valutno razmerje med EUR/USD je 1/1,15
1600Eur je 1840USD. Glej ga zlomka, če je bial unča kupljena v EUR, je ohranila vrednost, v USD mora prilezti do 2270USD, da samo pokrije inflacijo. ampak, če se upošteva še valutno razmerje, je za američana vrednost te unče cca 2350USD

In ker sem vsaj jaz stacioniran v evropi in EUR je valuta, s katero plačujem, je evropejec v tem trenutku na veliko boljšem. Za povzetek vrednost unče trenutno v EUR je 1600EUR (leta 2012= 1300€) in je evropejec ohranil svojo vrednost nakupa glede na uradno inflacijo,dočim američan mora napraskat med 2270-2350usd, da bi se lahko primerjal z evropejcem.

Da, res je, ni dividend, kot jih poznaš pri delnicah, je rumen kos nečesa, v katerega moraš vložit kar nekaj dela, resursov, energije in sreče pri iskanju, da prideš do ene kockice. brez tega vložka v to čudno rumeno kockico, ki ne dela nič, se vsi mi ne bi klikali po smartfounih, računalnikih, se hvalili, kako neka komponenta lahko zmore take in drugačne hitrosti itd itd,.. to rumeno kockico gledaš samo iz enote številk, ne upoštevaš pa marsičesa.

Disclaimer: nisem gold bug, ampak trenutno silver, ki pa je veliko bolj uporaben in veliko bolj volatilen in ni ravno za ohranjevanje v primeru fiat valute.

Pa ne mi sedaj potegnit ven primerjave s FAANG in ostalim crapom prosim, če ti cilkli v finančni industriji niso poznani.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Gone ::

Pa kakšen FAANG bobby, primerjaj naložbe recimo z DAX in v evrih. Zlato je šlo od leta 12 do danes iz 1300€ na 1600€ in si s tem komaj pokril inflacijo. Če bi 2012 kupil za 1300€ DAXa bi imel danes 2800€. Sploh ni primerljivo, se ti ne zdi? Te nočem niti dražiti z NASDAQom ali z FAANG.

bobby ::

Pa kdo je tebi kaj rekel,. ti imaš itak svojo logiko ki ne seže dlje kot do zadnje krize in se mi ne da s tabo ukvarjat
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Gone ::

bobby je izjavil:

Pa kdo je tebi kaj rekel,. ti imaš itak svojo logiko ki ne seže dlje kot do zadnje krize in se mi ne da s tabo ukvarjat


Haha, lepo, ko nimaš prav nobenih argumentov za tole slepo nabijanje o zlatu pa takole. Saj lahko gremo z računico tudi še bolj nazaj in zajameno obe krizi na borzi. V zadnjih 30 letih naložba v zlato, razen v samem letu 2008, še nikoli ni prinesla več kot naložba v borzo (tako v S&P kot v DAX in v evrih). Zlato kot dolgoročna naložba je out že 100let. Zlato je boljša naložba kot borza le, če se omejiš na kratkoročno obdobje (leto ali največ dve) in to zgolj v letih največjih kriz - 1980, 2000 in 2008. Lahko nabijaš in lepšaš koliko hočeš ampak zlato nikakor ni ne varna, ne dolgoročna, še najmanj pa profitabilna dolgoročna naložba. Je zgolj kratkoročni špekulativni nakup.

bobby ::

da dragi, prav imaš,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Gone ::

bobby je izjavil:

da dragi, prav imaš,..


Vem dragec, je na netu žnj chartov ki to potrjujejo. Pišem tole samo zaradi tega, da ne bi kakšni johnnyji nasedali tvojemu nabijanju, kot zadaneš v 10 letih enkrat zrno in misliš da si glavni car. Ko ti pa nekdo pokaže, da že odkar si začel vlagati v zlato dejansko ornk pušiš tudi proti vsakemu širšemu delniškemu skladu pa postaneš nesramen.
Mal te sumim da si šele sedaj opazil kakšno neumnost delaš ko že od leta 2012 kupuješ zlato, bi moral sicer mal pogledat za obresti v prejšnjih letih (ko si jih še dobil na banki) ampak verjetno bi s kakšno boljšo vezavo na banki naredil več kot si ti z zlatom - v 8 letih si ti z zlatom (1300-1600) naredil zgolj 2,6% na leto...Jaka naložba res. Kaj naj rečem, bravo.

bobby ::

še enkrat, da, prav imaš,.. :D
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby ::

Sicer, ce bi spremljal moje objave, kot trdis, da jih, bolj podrobno vedel na kaj in kje sem pozicioniran.
Svetujem ti, da se nehas obremenjevat z mano, svet je prelep in prehitro gre cas. Drugace pa hvala, da mi namenjas delcke svojega limitiranega obstoja na tem svetu.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

vrtn4r ::

Pustite bobbya fantje, skoda casa....

belo mleko ::

Če človek od zlata pričakuje samo ohranjanje vrednosti, potem je to eno. Ali ta vrednost res ohranja, je drugo vprašanje. Mnogi ki "vlagajo" v zlato pravijo, da je zlato for real, vse ostalo pa so manipulacije vlad. OK. Tudi jaz ne maram casha, bi pa rad ostal lento 5% nad inflacijo in tule zlato pač ni dobro. Zame je zlato samo valutna špekulacija. Niti ne surovinska, ker zlato ni baker ali nafta. Surovine in pa valute me pa ne zanimajo. Si raje kupim njivo ali gozd in jo dam v obdelavo oz. neko sliko in si jo obesim na zid dnevne sobe, da jo vsaj lahko gledam. Tudi inflacijo dobro prenaša.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

bobby ::

vrtn4r je izjavil:

Pustite bobbya fantje, skoda casa....


Koncno ena pametna, katere prosim, da jo upoštevate,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

redtech ::

Zelo uporabna stran za junior mining firme.

Junior Mining

Ljudje z interesi bi se moral zbrati v grupe, da se porazdeli delo... večji obseg analize, premium tool + več radarjev na preži :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: redtech ()

johny3 ::

@redtech se strinjam, lahko bi naredili discord skupino kjer si bi izmenjevali mnenja, novice in ideje. A je še kdo za?

Ko smo ravno pri junior mining. A je res tako rizično? V zadnjih 4 tednih sem naletel že na 3 osebe, ki so mi rekli naj grem hitro stran od tega. Zdi se mi da mogoče malo preozko gledajo, mečejo v isti koš kar vse rudnike. Mislim da se bo precej institucijskega denarja začelo vračati v junior mining, če se ni že. Ampak sem še začetnik na tem področju.

redtech ::

johny3 je izjavil:

@redtech se strinjam, lahko bi naredili discord skupino kjer si bi izmenjevali mnenja, novice in ideje. A je še kdo za?

Ko smo ravno pri junior mining. A je res tako rizično? V zadnjih 4 tednih sem naletel že na 3 osebe, ki so mi rekli naj grem hitro stran od tega. Zdi se mi da mogoče malo preozko gledajo, mečejo v isti koš kar vse rudnike. Mislim da se bo precej institucijskega denarja začelo vračati v junior mining, če se ni že. Ampak sem še začetnik na tem področju.


Razmišljam o bolj obsežni stvari. Namesto, da vse analize zbiram zase v excelu, bi jih postavil na splet. Vsaka delnica bi bila zase z zbranimi podatki v kronološkim zapisu. Tako bi dobil potrditve, namige, ideje in nove informacije od obiskovalcev (v komentarjih velikokrat najdem uporabne informacije, povezave na delnico). Korak naprej je, da se čez čas naredi ekipa, ki bi delala na temu.

Kar se tiče rizika:

Veliko bolj rizično, kot vlaganje v big market cap, če vlagaš na "slepo" pa še bolj. Recimo še hujše je v pharma, kjer od odkritja zdravila do prodaje lahko traja desetletje. Ampak ves ta riziko prinese tudi večji faktor rasti.

V ničemer nisi dober, če se popolnoma ne posvetiš temu. Uspeh je povezan z delom, sreča je trenutek :)

Riziko omejiš z MM, sam imam limit 500EUR na firmo za začetek, kredit vzamem max. na 3 leta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: redtech ()

johny3 ::

Ja se razume da je bolj rizično. Ampak razne tovrstne izjave pojdi takoj stran od tega, ne bodi naiven itd. se mi zdijo pa tudi malo pretirane.

miki2019 ::

johny3 je izjavil:

@redtech se strinjam, lahko bi naredili discord skupino kjer si bi izmenjevali mnenja, novice in ideje. A je še kdo za?

Ko smo ravno pri junior mining. A je res tako rizično? V zadnjih 4 tednih sem naletel že na 3 osebe, ki so mi rekli naj grem hitro stran od tega. Zdi se mi da mogoče malo preozko gledajo, mečejo v isti koš kar vse rudnike. Mislim da se bo precej institucijskega denarja začelo vračati v junior mining, če se ni že. Ampak sem še začetnik na tem področju.


Moje mnenje je pa ravno nasprotno. Mislim da sedaj v nekem obdobju z junior miningi ne moreš zgrešiti. Zlato in srebro je bilo sedaj leta v buli vsi ki so preživeli imajo več ali manj ok bilance pa tudi tisti ki imajo težave bodo ob teh cenah prosperirali. V ZDA praktično poteka nov QE v obliki helikopterskega denarja, volitve so pred vrati, nemiri in recesija vse to so razlogi za nove trilijone dolarjev! Samo hint (masa denarja M2 je od februarja porasla za 30%!) Sam sem mnenja da od aprilskih vrednosti juniorji lahko gredo gor 10-30x ne procentov ampak mnogokratnik! Bojim se le nacionalizacije, zato mislim, da bo v danem trenutku trade desetletja, če ne stoletja short juniorjev pravi taiming in si na 100x! I shit you not!

bobby ::

miki2019 je izjavil:

johny3 je izjavil:

@redtech se strinjam, lahko bi naredili discord skupino kjer si bi izmenjevali mnenja, novice in ideje. A je še kdo za?

Ko smo ravno pri junior mining. A je res tako rizično? V zadnjih 4 tednih sem naletel že na 3 osebe, ki so mi rekli naj grem hitro stran od tega. Zdi se mi da mogoče malo preozko gledajo, mečejo v isti koš kar vse rudnike. Mislim da se bo precej institucijskega denarja začelo vračati v junior mining, če se ni že. Ampak sem še začetnik na tem področju.


Moje mnenje je pa ravno nasprotno. Mislim da sedaj v nekem obdobju z junior miningi ne moreš zgrešiti. Zlato in srebro je bilo sedaj leta v buli vsi ki so preživeli imajo več ali manj ok bilance pa tudi tisti ki imajo težave bodo ob teh cenah prosperirali. V ZDA praktično poteka nov QE v obliki helikopterskega denarja, volitve so pred vrati, nemiri in recesija vse to so razlogi za nove trilijone dolarjev! Samo hint (masa denarja M2 je od februarja porasla za 30%!) Sam sem mnenja da od aprilskih vrednosti juniorji lahko gredo gor 10-30x ne procentov ampak mnogokratnik! Bojim se le nacionalizacije, zato mislim, da bo v danem trenutku trade desetletja, če ne stoletja short juniorjev pravi taiming in si na 100x! I shit you not!


Hvala. Koncno eden, ki se mu vsaj rahlo svita,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

redtech ::

Še ena posebnost, nimajo kreditov ali jih je zelo malo :)

bobby ::

kanadsko podjetje v Ghani
Nima dolgov, ima kapital, brcajo,..
Xtra Gold (TSE:XTG)
vredno pregledat pa kakega jurja vtaknit notri,...

pa še zanimivih 10minut:

Predvsem graf na 3:45 minuta,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Ascendor ::

bobby je izjavil:

kanadsko podjetje v Ghani
Nima dolgov, ima kapital, brcajo,..
Xtra Gold (TSE:XTG)
vredno pregledat pa kakega jurja vtaknit notri,...


In kaj je tebe prepričalo pri ravno tem podjetju?

johny3 ::

Srebro danes spet 6% gor. Če še kdo vlaga v junior mining, katerega brookerja uporabljate da ima večino v ponudbi? bobby je omenil da uporablja BKS (verjetno mišljeno bksbank.si/my-broker?).

rini ::

Moderna Receives Additional $472 Million from BARDA for COVID-19 Vaccine; Target Price $90

https://finance.yahoo.com/news/moderna-...

miki2019 ::

johny3 je izjavil:

Srebro danes spet 6% gor. Če še kdo vlaga v junior mining, katerega brookerja uporabljate da ima večino v ponudbi? bobby je omenil da uporablja BKS (verjetno mišljeno bksbank.si/my-broker?).


BKS ima veliko že noter drugace ti pa hitro vnesejo tiker noter, so pa precej dražji od robinhoodarjev;)
Sam nisem nek day trader tako da me njihove provizije ne tepejo toliko.

bobby ::

@Ascendor: mislim, da sem ze napisal v tej temi, kaj gledam pri podjetju.
Na kratko kot prvo, kdo je za krmilim, kaksna jd zgodovina, katere ima tehnologe, raziskovalce, kje so ze delal.
Kje so, kje iscejo, imajo ze kaj zakupljene parcele, dovoljenja, kako je naklonjeno okolisko prebivalstvo-ce je podjetje se v stanju raziskovanja, vrtine, denarni tok, zadolženost, koliko delnic imajo v lasti vodstvo, pretekle novice zadnjih par let in njihova realizacija,...
Pri ravno tem pa v prvi vrsti kanadsko podjetje v Ghani, so jim naklonjeni zaenkrat, nic zadolženosti in ze migajo, so ze iz raziskovalnega v produkcijo tam-tam,...
Pac spekulativna z kar nekaj potenciala 20x,..


johny3: ja bksbank,... Nisem daytrader tako da me njihove provizije ne motijo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Slayer69 ::

@bobby: a pa s tem TSE:XTG že lahko trguješ na BKS? Jaz ga namreč ne vidim...

bobby ::

Ja, sem danes opazil pri oddaji narocila. Sem jim ze napisal, da dodajo naziv.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

miki2019 ::

Mal je treba pazit kdaj zadevo prodat, ker če bo vse letelo tako v nebo bodo marsikatero drzavo zasrbeli prsti. Ob poročanju četrt letnih rezultatov bo veselo... cene kovin gor, nafta na primernih vrednostih.. luštno.

bobby ::

Miki: kot pri kripto,.. Imam cilj za moj izhod neglede na rezultate. Vsec mi je, da mladicki odpirajo trgovalne racune kot po tekocem traku, ampak je mho problem to, da se sili se vedno v tech stocks, manjsina gleda v drugo stran in moje ho je, ko mladicki spregledajo, bodo silili v ag/au, se bo videlo v toku valute, takrat pa zacnem izvajat izhod. Ampak se enkrat, imam stevilke v glavi, pri katerih vrednostih bo to pri meni, kjer bom zadovoljen, za ostale osebke ne vem.

Ce bo kaj podobnega kot kripto, Im gonna be a happy man.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

sergo ::

Ima kdo v portfoliu First Majestic (AG), kakšna so mnenja? Zgleda vredu mid-cap pick.

Sem že kar precej v kovinah, manjka mi nekaj srebra, zato čakam na korekcijo in padec RSI, da prestrukturiram pozicije

Senior Dev ::

Verjetno je zdaj pravi čas za postopno prodajanje delnic, vse več je namreč informiranja širše javnosti o visokih donosih. Jaz sem prodal nekaj svežnjev zadnji teden.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

bobby ::

sergo je izjavil:

Ima kdo v portfoliu First Majestic (AG), kakšna so mnenja? Zgleda vredu mid-cap pick.

Sem že kar precej v kovinah, manjka mi nekaj srebra, zato čakam na korekcijo in padec RSI, da prestrukturiram pozicije


Jaz imam First Majestic Silver v porftelju. Kupi, to je vse, kar lahko rečem.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

johny3 ::

bobby je izjavil:

sergo je izjavil:

Ima kdo v portfoliu First Majestic (AG), kakšna so mnenja? Zgleda vredu mid-cap pick.

Sem že kar precej v kovinah, manjka mi nekaj srebra, zato čakam na korekcijo in padec RSI, da prestrukturiram pozicije


Jaz imam First Majestic Silver v porftelju. Kupi, to je vse, kar lahko rečem.


Malo začetniško vprašanje, v bks mybroker vidim tri zadetke pod tem nazivom. Kateri trg kupuješ, je kakšna bistvena razlika sploh?
Oznaka Naziv ISIN CFI Trg
AG US FIRST MAJESTIC SILVER CORP CA32076V1031 ESVUFR US_NYSE
FMV GR FIRST MAJESTIC SILVER CORP CA32076V1031 ESVUFR DE_XETRA
FR CN FIRST MAJESTIC SILVER CORP CA32076V1031 ESVUFR CA_TSX

bobby ::

Prva je borza v New Yorska borza, druga je Frankrurt-nemcija, tretja je Toronto-Kanada.

Kaj bistvenega naj ne bi bilo edino kolicina prometa.

Dodatek: sem tudi jaz v pricakovanju korekcije zlata za cca 15% samo ne vem, ce bo srebro sledil temu, mogoce 10% ampak kaj vec dvomim.
Nekaj valute imam na stand by pa da vidmo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

bobby ::

Kodak (KODK).. A kdo spremlja?
Sam da so najavli, da se v farmacevtiko spravljajo pa je bil 5x,..
Robinhoodovci,.. Kot .com, sam da je net, internet ali karkoli povezano pa je zaplavalo v visave. Tokrat pa covid, stimulacije, gremo v,..
Vsecno.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

trgovec35 ::

bobby je izjavil:

Kodak (KODK).. A kdo spremlja?
Sam da so najavli, da se v farmacevtiko spravljajo pa je bil 5x,..
Robinhoodovci,.. Kot .com, sam da je net, internet ali karkoli povezano pa je zaplavalo v visave. Tokrat pa covid, stimulacije, gremo v,..
Vsecno.


Hja gledam ta Kodak hec že par dni, Kodak sem kupoval ene 7 ali 8 let nazaj, takrat je bil pred bankrotom, računali so na dobro prodajo portfelja nekaj 100 zanimivih patentov.
No zdaj je druga zgodba. Ali bodo ta državni denar dobro naložili, pa je vprašanje.

Definitivno pa strma rast ni realna slika. Kodak so v glavnem pred tem šortali in očitno je te trgovce novica presenetila, zato je treba pozicije zapirati za vsako ceno in tečaj leti navzgor.
Včeraj sem spremljal začetek, ko je odprl na okrog 20 USD in sem nameraval nekaj za hec kupit 1-2K. Pa je ene pol ure stagniral okoli 20, pa sem mislil to je to. Pogledam čez dobre pol ure pa je bil 60:)
Danes se bo po moje ohladil, dobički so preveč mamljivi po takšni rasti. Kdo si upa, naj zdaj šorta KODAK, če bodo retail investitorji pobegnili, se lahko hitro sesede.

Sicer pa sam še vedno stojim ob strani, kak day trade naredim, sicer pa čakam na korekcijo in sem v kešu. Res da čakam že dva meseca, pa korekcije ni:) in bi lahko dobro zaslužil.
Ampak si ne očitam, priložnosti je vedno na pretek.

Ko bo, kupujem spet banke.

trgovec35 ::

Evo ga na, Kodak je vredu pokleknil. Nisem šortal, nikoli ne stavim na padce, mi je proti logiki rasti in razvoja, kar zasledujem.

Upam, da je kdo drug vredu zaslužil.

PowaAaaaH ::

Apple včeraj napovedal split 4-1, danes tudi najvišja cena do zdaj. Meni osebno mamljivo zato imam namen pred splitom (24.8) (pri kakšnem padcu cene delnice) kupiti nekaj delnic za par K.. Škoda, da si še ne morem "privoščiti" long term acc, bi bil Apple definitivno eden izmed njih.

rini ::

jp, apple ima veliko železa v ognju

kljuka1 ::

Ali kdo razume pravilo o navidezni odsvojitvi kapitala (pri nakupu in prodaji delnic. In ali obstaja kakšna bolj razumljiva / enostavna razlaga?
V primeru, ki ga je navedel FURS se mi zdijo nekatere razlage povsem nelogične. Npr.: meni se zdi primer 16 nepravilen:
https://www.racunovodja.com/Clanek/4305

In pa: kaj naj bi bil istovrstni nadomestni kapital? Ali sta ETF-ja, ki sledita S&P500, pri tem eden distribuira dividende, drugi pa jih akumulira istovrstni kapital?
««
54 / 160
»»