Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
shawshank ::
Situacija mi postaja že prav smešna.
IMF napove krčenje ekonomije v vseh večjih državah za nekje od 5%-10%, a borze se odprejo v zelenem in vztrajno rastejo.
Seveda je jasno da se v obtok dodaja ogromne količine denarja, ampak nekako ne verjamem, da se grejo vse velike ribe nasadit na tako očiten bull trap brez zaupanja v market.
A je res vse to že priced in na trenutno situacijo a kaj?
IMF napove krčenje ekonomije v vseh večjih državah za nekje od 5%-10%, a borze se odprejo v zelenem in vztrajno rastejo.
Seveda je jasno da se v obtok dodaja ogromne količine denarja, ampak nekako ne verjamem, da se grejo vse velike ribe nasadit na tako očiten bull trap brez zaupanja v market.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shawshank ()
Machete ::
Zivijo! Pred kratkim sem se registriral na Interactive Brokers, danes pa so mi poslali naslednji mail
Thank you for your documents. Please be advised that we require the following in order to complete the processing of your application:
1. SOURCE OF WEALTH
Please reply to this email and elaborate regarding the sources of your accumulated wealth. Also advise the source of your current income.
To pomeni, da jim moram podati moje placilne liste ali?
Namrec 20k evrov, ki bi jih naj imel, ko sem odprl racun pri ravno nimam. Dvomim tudi, da ima vsak, ki odpre racun tam.
Računam, da si že pogruntal, pa vseeno. Ti odgovori so povsem brez preverjenja, na njih so vezana določena dovoljenja za trgovanje z različnimi inštrumenti. Nobenih dokumentov ne rabiš.
Source of wealth te samo sprašuje iz katerega vira in v kakšnem deležu je tvoje premoženje. Naprimer 50% tekoča plača, 30 trgovanje s kripto 20 % dediščina itd.
Source of your current uncome pa je vir tvojih prihodkov. Pač napišeš plač.
Ko sem se jaz registriral so bili vsi ti odgovori že podani opcijsko in si samo poklikal razmerja.
Situacija mi postaja že prav smešna.
Meni tudi ni čisto logično. Sem pa vseeno kljub nasvetom šel nazaj v long nazadnje 6.4. in
trenutno sem krepko v plusu. Od konca februarja, sem ppredvsem teslo šortal in kupoval nazaj in
na mojo začetniško srečo zelo zelo uspešno. Trenutno povsem brez opeklin in s kontretnim plusom. Me pa vseeno skrbi, kaj bo v USA, sploh v 2. in 3. četrtletju. Precej nelagodja čustim glede trenutne rasti. But hey, sem samo random Joža z drobižem. Bodo pomemnešji playerji povedali kam gremo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Meni tudi ni čisto logično. Sem pa vseeno kljub nasvetom šel nazaj v long nazadnje 6.4. in
trenutno sem krepko v plusu. Od konca februarja, sem ppredvsem teslo šortal in kupoval nazaj in
na mojo začetniško srečo zelo zelo uspešno. Trenutno povsem brez opeklin in s kontretnim plusom. Me pa vseeno skrbi, kaj bo v USA, sploh v 2. in 3. četrtletju. Precej nelagodja čustim glede trenutne rasti. But hey, sem samo random Joža z drobižem. Bodo pomemnešji playerji povedali kam gremo.
Lepo, čestitam. Jaz se tega sicer raje izogibam pri taki volatilnosti da ne pride do kakega short squeeza ker sem tudi precej zelen v tem.
Ironično bi bilo, da bi se na koncu izkazalo da bi bil Bernie na čelu ZDA slabši za stock market kot pa Covid-19 haha :)
gruntfürmich ::
ampak po drugi strani, zakaj bi bila kriza?
banka še ni propadla, kriza kreditov še ni prišla, potrošnja se je samo prestavila za 2 meseca...
načeloma je vse enako kot prej razen teh dveh mesecev brez potrošnje, kar pa so že morda vkomponirali v cene tečajev. to stanje se še lahko kar nadaljuje, do pravega poka ko bo pa nekaj zares šlo narobe, imho...
banka še ni propadla, kriza kreditov še ni prišla, potrošnja se je samo prestavila za 2 meseca...
načeloma je vse enako kot prej razen teh dveh mesecev brez potrošnje, kar pa so že morda vkomponirali v cene tečajev. to stanje se še lahko kar nadaljuje, do pravega poka ko bo pa nekaj zares šlo narobe, imho...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Johnny QJ ::
gruntfürmich je izjavil:
ampak po drugi strani, zakaj bi bila kriza?
ojoj, to ti podjetniku povej..
seveda krize še zaenkrat ni čutiti, to bo z malo zakasnitvijo. Dejstvo pač je da bo velik del podjetij ostala vsaj brez 15% letnega dohodka, nekateri tudi več.. Za določene to pomeni propad, za nekatere odpuščanje, nekatere manj investiranja itd... Vse skupaj pa se na koncu pozna na slabših rezultatih, zaslužkih... Ne pričakovat, da bo kar v trenutko celotno gospodarstvo zaživelo in bomo delali napolno. Vse bo postopoma,...
bobby ::
Dva možnosti imaš. Lahko najprej sam narediš konverzijo (približno za kolikor misliš kupit). Druga možnost je, da najprej narediš nakup...po tem boš imel negativno stanje USD, ker je teoretično broker tebi posodil dolarje. Tam kjer ti kaže stanje portfolija imaš potem možnost 'poravnat' ta dolg, automatsko se izvede market order na FX. Druga možnost je bolj komot, ampak če pozabiš ti za usd zaračunavajo obresti.
@bobby
Ja gold/silver ratio je res rekorden. Ni slaba priložnost, če bodo tudi srebro zagrabili. Dosti večji upside potencial kot za zlato. Je pa res da ne verjamem v dolgoročno investicijo, da bi to tržal, ker demand za fizično srebro se zelo verjetno ne bo bistveno povečal in tudi dovolj ga je v rudnikih, vsaj tako sem razbral iz https://www.silverinstitute.org/all-wor... Bolj verjetna je kakšna špica na finančnih trgih (zaradi špekulacij).
Zelo zanimivo branje, hvala!
To, da je v rudnikih je isto, kot imaš ti zaslužek na eni delnici pred prodajo le te. NIMAŠ zaslužka! Dokler ne prodaš in se izplačaš, nisi še nič zaslužil, zapomni si to. Seveda sta tidva varovalka v teh časih. No srebro je samo delno, drugače se ga močno uporablja v primerjavi z zlatom.
Seveda grem v špekulacijo, tako kot ostali v FAANG, Teslo, itd,.. Imam plan in čez 2-3 leta je na tapeti uran,..
Dodatek:
https://katusaresearch.com/the-coming-s...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
sparovcek2 ::
Na redditu shorterji kapitulirajo, po pol milijona lazji. Verjetno konec rasti zaenkrat.
Pomoje bomo posledice bolj obcutili na daljsi rok. V smislu, da so sedaj zlati casi in ceprav smo dosegli vrh, lahko blagostanje traja se nekaj casa, sploh dokler imamo trumpa... Potem pa bi lahko bila depresija.
Pomoje bomo posledice bolj obcutili na daljsi rok. V smislu, da so sedaj zlati casi in ceprav smo dosegli vrh, lahko blagostanje traja se nekaj casa, sploh dokler imamo trumpa... Potem pa bi lahko bila depresija.
trgovec35 ::
Borze še niso okrevale, še zdaleč ne. Banke dajejo na stran težke milijarde rezervacij, ker računajo na slabe kredite prihodnje. Hudo šele pride.
Pravo sliko bomo dobili, ko bodo podjetja julija in avgusta objavljala rezultate 2. kvartala. Takrat bodo dali tudi napovedi za preostanek leta in tam se bo videlo.
Še vedno menim, da bodo tečaji še padali. Vsaj do junija. Ko se tečaji stabilizirajo in pričnejo konstantno rast mesec ali dva, potem lahko računamo, da se bo gospodarstvo postavilo na noge z zamikom pol leta do enega leta. Vedno je enako. Borze odreagirajo mnogo prej kot realno gospodarstvo.
Pravo sliko bomo dobili, ko bodo podjetja julija in avgusta objavljala rezultate 2. kvartala. Takrat bodo dali tudi napovedi za preostanek leta in tam se bo videlo.
Še vedno menim, da bodo tečaji še padali. Vsaj do junija. Ko se tečaji stabilizirajo in pričnejo konstantno rast mesec ali dva, potem lahko računamo, da se bo gospodarstvo postavilo na noge z zamikom pol leta do enega leta. Vedno je enako. Borze odreagirajo mnogo prej kot realno gospodarstvo.
mgermo ::
jah nč, jst bom vsak mesec malo kupoval. dip sem zamudil (vse je že cca 50-100% od njega višje), bomo pa videli kam se bo še obrnilo...
bobby ::
Nič nisi zamudil, nič skrbet,..
Problem je samo to, v kaj rineš. In če vsak dan po 5x pogledeč nekam glede info, koliko gre gor al idol, si v fazi FOMO,...
Problem je samo to, v kaj rineš. In če vsak dan po 5x pogledeč nekam glede info, koliko gre gor al idol, si v fazi FOMO,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
PrihajaNodi je izjavil:
Grun a kripto tud?vsekakor!
111111111111 ::
Je kdo kupil naftni ETF?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Gone ::
kje raje kupujete delnice; v evropi ali zda?
kaj pa v primeru da je na voljo ali v nemčiji ali na ameriški borzi? goodyear sem včiraj kupil na nemški... lahko bi ga tudi na ameriški.
pa še to: ko gledam tečaje nemške borze moram gledati XETR ali FWB tečaje?
kaj pa v primeru da je na voljo ali v nemčiji ali na ameriški borzi? goodyear sem včiraj kupil na nemški... lahko bi ga tudi na ameriški.
Slayer69 ::
Še jaz eno vprašanje glede Airbus(AIR) / NL0000235190:
Kakšna je razlika je, če ga kupiš na nemški ali francoski borzi (Xetra vs Euronext Paris)... Vidim da je ISIN isti, je pa malenkost razlike v ceni (ni omembe vredno) + na nemški je min trade 2 enoti na francoski pa 0,001. Je še kaj drugega kar bi moral pazit?
Aja pa še glede dividend, glede na to da je NL based... Je to klasika? Torej poročaš do 28.2. naslednje leto in obdavčeno pač po tistih 27,5% ali je tu karkoli drugače?
Kakšna je razlika je, če ga kupiš na nemški ali francoski borzi (Xetra vs Euronext Paris)... Vidim da je ISIN isti, je pa malenkost razlike v ceni (ni omembe vredno) + na nemški je min trade 2 enoti na francoski pa 0,001. Je še kaj drugega kar bi moral pazit?
Aja pa še glede dividend, glede na to da je NL based... Je to klasika? Torej poročaš do 28.2. naslednje leto in obdavčeno pač po tistih 27,5% ali je tu karkoli drugače?
matevz_c ::
Vlagam 50.000 EUR.
je kdo tukaj pripravljen dobro svetovati, da v času trenutne/prihajajoče krize ustvarim 50% ali višji donos?
vložek je lahko v ETF, sklade... na krajše obdobje do 3 leta
račun imam tudi na trading212
Mnenja sem, da bo še en velik padec v kratkem obdobju do poletja. Zato ocenjujem, da še ni prepozno. Če padca ne bo, vlagal verjetno ne bom.
lep pozdrav vsem
je kdo tukaj pripravljen dobro svetovati, da v času trenutne/prihajajoče krize ustvarim 50% ali višji donos?
Mnenja sem, da bo še en velik padec v kratkem obdobju do poletja. Zato ocenjujem, da še ni prepozno. Če padca ne bo, vlagal verjetno ne bom.
lep pozdrav vsem
otago ::
karkoli drugače?
Na Degiru sem preveril stroske transakcije, ce kupis npr. 50kom preko Frankfurtske borze je fee cirka 9,5 eur, preko Pariza 5 eur, preko Xetra pa 2.5eur.
Zdaj je ze 2x padlo od zacetka marca na cirka 48/50eur, slo do 70,padlo na 50, slo do 62. Pricakujem padec na prejsnje dno-50eur.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
Vlagam 50.000 EUR.
lep pozdrav vsem
Jaz osebno si nebi postavljal takih ciljev. Precej možno je da boš lovil padajoč nož, saj krize trajajo tudi precej dlje kot 3 leta.
Če pa že hočeš preizkusit srečo pa poizkusi z kripto (BTC doubling) ali pa Kitajska in JV Azija trgi (ne glede na to kaj počnejo politično, they get shit done in bodo iz krize prišli manj prizadeti kot zahodni svet).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shawshank ()
gruntfürmich je izjavil:
Ja v čem hočeš kupit v dolarjih ali evrih tam pa kupiš. Gledaš tisti tečaj kjer kupuješ na xetri ali pa na frankfurtski.
Nl ima 15% obdavčitev dividend (tolk ti tudi max furs prizna da si ga že plačal v tujini). Plačaš 15% ki ti jih odtrga bph, razliko do 27.5 pa plačaš fursu.
Vlagam 50.000 EUR.
lep pozdrav vsem
Folk s takim začetniškim ciljem navadno konča s 50% vložka, ne pa s 50% donosa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gone ()
rini ::
Ĺ e jaz eno vpraĹĄanje glede Airbus(AIR) / NL0000235190:
KakĹĄna je razlika je, Äe ga kupiĹĄ na nemĹĄki ali francoski borzi (Xetra vs Euronext Paris)... Vidim da je ISIN isti, je pa malenkost razlike v ceni (ni omembe vredno) + na nemĹĄki je min trade 2 enoti na francoski pa 0,001. Je ĹĄe kaj drugega kar bi moral pazit?
karkoli drugaÄe?
Na Degiru sem preveril stroske transakcije, ce kupis npr. 50kom preko Frankfurtske borze je fee cirka 9,5 eur, preko Pariza 5 eur, preko Xetra pa 2.5eur.
Zdaj je ze 2x padlo od zacetka marca na cirka 48/50eur, slo do 70,padlo na 50, slo do 62. Pricakujem padec na prejsnje dno-50eur.
Ta Airbus sploh ni slab nakup. Tečaj je na ravni iz leta 2016 in njegov konkurent je kot crknjen konj. Tukaj ne bi več kaj dolgo čakal. Si kar mislim koliko jih čaka na 50 eur.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
Ĺ e jaz eno vpraĹĄanje glede Airbus(AIR) / NL0000235190:
KakĹĄna je razlika je, Äe ga kupiĹĄ na nemĹĄki ali francoski borzi (Xetra vs Euronext Paris)... Vidim da je ISIN isti, je pa malenkost razlike v ceni (ni omembe vredno) + na nemĹĄki je min trade 2 enoti na francoski pa 0,001. Je ĹĄe kaj drugega kar bi moral pazit?
karkoli drugaÄe?
Ta Airbus sploh ni slab nakup. Tečaj je na ravni iz leta 2016 in njegov konkurent je kot crknjen konj. Tukaj ne bi več kaj dolgo čakal. Si kar mislim koliko jih čaka na 50 eur.
Vrednost Airbusa ni bila nikoli precenjena, kot je bil npr. Boing, pri slednjem so delnice še vedno zelo visoko.
Slayer69 ::
Nl ima 15% obdavčitev dividend (tolk ti tudi max furs prizna da si ga že plačal v tujini). Plačaš 15% ki ti jih odtrga bph, razliko do 27.5 pa plačaš fursu.
Torej, če prav razumem v takem primeru že v osnovi dobiš dividendo zmanjšano za 15% (ko ti jo nakažejo na trgovalni račun). Potem naslednje leto pa še doplačaš razliko do 27,5% FURSu?
Kako pa to potem poročaš? Če se ne motim je za Ameriko nek W-8BEN obrazec ali nekaj takega... Moram za NL (oz pač na splošno EU države?) tudi kaj izpolnit ali kako to gre?
gruntfürmich je izjavil:
Ja v čem hočeš kupit v dolarjih ali evrih tam pa kupiš. Gledaš tisti tečaj kjer kupuješ na xetri ali pa na frankfurtski.
glede ameriških borz in evropskih me zanima kje raje kupujete; če se recimo na ameriških pričakujejo višji donosi?
kaj pa v primeru ko delnica kotira na večih borzah; so donosi enaki tako da je vseeno kje jo kupim?
glede xetre in fwb me bolj zanima kje interactive broker IB portalu?
metalc ::
Torej, če prav razumem v takem primeru že v osnovi dobiš dividendo zmanjšano za 15% (ko ti jo nakažejo na trgovalni račun). Potem naslednje leto pa še doplačaš razliko do 27,5% FURSu?
Kako pa to potem poročaš? Če se ne motim je za Ameriko nek W-8BEN obrazec ali nekaj takega... Moram za NL (oz pač na splošno EU države?) tudi kaj izpolnit ali kako to gre?
Obdavčitev mednarodnih dividend, n-tič:
Koliko davka bi ti smeli odbiti v državi plačevalca, je določeno v mednarodnih pogodbah med Slovenijo in tisto državo, največkrat pa je to 15%. Pri dividendah iz ZDA to lepo deluje, ker ti bo vsak resen broker ponudil v podpis tisti znameniti obrazec W-8BEN. Za druge države pa takšnega obrazca ni in ti bodo odbili več, potem pa imaš nekaj let časa, da na njihovo davkarijo pošlješ (največkrat po papirnati pošti) zahtevek za vračilo preplačanega, zraven pa priložiš kupe dokumentacije.
FURS ti bo vsakem primeru priznal dejansko plačano oz. največ 15% (oz. kolikor je določeno v sporazumih) in ti obračunal razliko do 27,5%. Pa še tu ti znajo težiti, češ da kao ni jasno, ali je firma X res iz države Y (sopodpisnice sporazuma), da iz dokumentov kao ni čisto jasno, ali si res plačal tisti davek itd. itd.
Lahko pa za vsak primer še vprašaš brokerja, če morebiti le nekako ne podpira izvajanje DTA za dotično državo. In če ti lahko pošljejo nek vzorec, kako je videti potrdilo o neki fiktivni prejeti dividendi in odtrganih davkih.
PreviousUser ::
Obdavčitev mednarodnih dividend, n-tič:
Koliko davka bi ti smeli odbiti v državi plačevalca, je določeno v mednarodnih pogodbah med Slovenijo in tisto državo, največkrat pa je to 15%. Pri dividendah iz ZDA to lepo deluje, ker ti bo vsak resen broker ponudil v podpis tisti znameniti obrazec W-8BEN. Za druge države pa takšnega obrazca ni in ti bodo odbili več, potem pa imaš nekaj let časa, da na njihovo davkarijo pošlješ (največkrat po papirnati pošti) zahtevek za vračilo preplačanega, zraven pa priložiš kupe dokumentacije.
FURS ti bo vsakem primeru priznal dejansko plačano oz. največ 15% (oz. kolikor je določeno v sporazumih) in ti obračunal razliko do 27,5%. Pa še tu ti znajo težiti, češ da kao ni jasno, ali je firma X res iz države Y (sopodpisnice sporazuma), da iz dokumentov kao ni čisto jasno, ali si res plačal tisti davek itd. itd.
Lahko pa za vsak primer še vprašaš brokerja, če morebiti le nekako ne podpira izvajanje DTA za dotično državo. In če ti lahko pošljejo nek vzorec, kako je videti potrdilo o neki fiktivni prejeti dividendi in odtrganih davkih.
Kako pa je recimo z Irsko, kjer je največ skladov registriranih? Tam kaj odbijejo?
gruntfürmich je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
glede ameriških borz in evropskih me zanima kje raje kupujete; če se recimo na ameriških pričakujejo višji donosi?
kaj pa v primeru ko delnica kotira na večih borzah; so donosi enaki tako da je vseeno kje jo kupim?
glede xetre in fwb me bolj zanima kje interactive broker IB portalu?
Te ne zastopim najbolj, zakaj bi bili različni donosi? Lahko je le likvidnost in posledično spread večji na borzah kjer se s tem instrumentom manj trguje. Za nemške borze na IB trguješ običajno na IBIS, to je od IB inf. sistem in ti izvede na borzi kjer je večja likvidnost, v sistemu niti ne vidiš na kateri borzi kupiš.
Jaz sem glede na februar, ko sem začel konkretneje, 18% v plusu. Ni slabo za največjo krizo v moderni zgodovini. Samo upam, da ne bom pobrial teh besed iz zob :S
Ja. Meni je kar ok. Sem kar visoko kupoval teslo. Pa potem balinal, ampak kar ok, par ne predragih napakic sem naredil (ko bi moral dati prste stran z miške).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
WarpedGone ::
Good.
Najtezje se je sprijaznit s tem, kar ti je uspelo in ne jadikovat za tam kar bi lahko bilo.
Ce bi uganil to, kar vidis za nazaj da se je zgodilo.
Najtezje se je sprijaznit s tem, kar ti je uspelo in ne jadikovat za tam kar bi lahko bilo.
Ce bi uganil to, kar vidis za nazaj da se je zgodilo.
Zbogom in hvala za vse ribe
Sm omenu da čakam na 420 in bil deležen precej norčevanja kako mislim, daje "420 prava cena, jada jada jada ... 17.3.2020 sm kupu 20 kosov, trenutna cena 778 EUR... +87%, +7 jurjev.
Kjut...
Kjut...
sparovcek2 ::
Vsi tej procenti in dobicki so irelevantni, dokler niso realizirani. Problem ni zasluziti, ampak obdrzati.
Smo se pred parimi meseci poslusali kako so stare mame profitirale 30% v enem letu.
Smo se pred parimi meseci poslusali kako so stare mame profitirale 30% v enem letu.
Vzrok je pa zgornji strah "kaj če bom zgubu?!"
Ta te žene v prodajo v slabem trenutku.
Prodaš, ko moraš, ker nucaš.
Če obstaja še kak drug razlog, si kupu napačno stvar.
Ta te žene v prodajo v slabem trenutku.
WarpedGone je izjavil:
Odvisno od tvoje strategije.
Če se greš nek dolgoročni value-investing res prodaš takrat.
Če pa se trgovanja lotiš bolj strukturirano pa imaš ponavadi bolj začrtane cilje v smislu dobička/izbuge in časovnih okvirjev v katerih boš držal delnice.
Seveda je odvisno od strategije.
Ampak tut kakšno strategijo izbereš, je strategija samo po sebi.
Nekaj je bližje loteriji, nekaj mal dlje stran.
Z
akaj ugibat kaj bo jutr, ko pa je bistveno lažje videt kaj bo čez 10 let?
Ampak tut kakšno strategijo izbereš, je strategija samo po sebi.
Nekaj je bližje loteriji, nekaj mal dlje stran.
Z
akaj ugibat kaj bo jutr, ko pa je bistveno lažje videt kaj bo čez 10 let?
Se čist strinjam ja.
Imaš pa danes zaradi dostopnosti trgovanja na žalost poplavo stock market "kavč" gurujev ki na socialnih omrežjih furajo neko kratkoročno kvazi-tehnično analizo, s katero obljubljajo ogromne zaslužke preko optionsov.
Imaš pa danes zaradi dostopnosti trgovanja na žalost poplavo stock market "kavč" gurujev ki na socialnih omrežjih furajo neko kratkoročno kvazi-tehnično analizo, s katero obljubljajo ogromne zaslužke preko optionsov.
Warped, si na napačnem threadu. Ti nisi vlagatelj v delnice, ti si vlagatelj in vernik enega samega podjetja. Ja, lahko da ti bo finančno ratalo in ti privoščim da bi ti. Tudi glede na res ekcesna nihanja cene tvojega podjetja boš pa to lahko rekel šele, ko boš te delnice enega samega podjetja prodal in nič prej.
jst se za teslo zelo bojim kaj bo. še v logaritemski skali je šla delnica v parabolo...
jaz pri 31, a sem potem takoj na drugi delnici naredil 100% in prodal še to.
Po napovedi sem zjutraj prvič nakazal sredstva na IB, a denarja še ni na računu. Koliko časa potrebujejo? So mi pa odprli trgovalni račun in me že pozvali po nakazilu.
Po napovedi sem zjutraj prvič nakazal sredstva na IB, a denarja še ni na računu. Koliko časa potrebujejo? So mi pa odprli trgovalni račun in me že pozvali po nakazilu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()