» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
272 / 275
»»

musicfreak ::

cel teden vse samo rdece, naj gre v kurac vse skupaj pa ta borza... potem pa mej lepe bozicne dneve

krucymucy ::

Sedaj je komaj veselica :)

energetik ::

Dopoldne sem bil praktično na ATH s portfeljem, zdaj pogledam pa že 300 v minusu. WTF se to dogaja vsako popoldne?
vires in numeris

LeQuack ::

energetik je izjavil:

Dopoldne sem bil praktično na ATH s portfeljem, zdaj pogledam pa že 300 v minusu. WTF se to dogaja vsako popoldne?

Rešitev je da gledaš samo dopoldne. To bi bil moj nasvet.
Quack !

GupeM ::

Prodajaš dopoldne, kupuješ popoldne. Enostavno. Če vsak dan narediš samo 1 % plusa na ta način in odšteješ 25 % davka na dobiček, boš naredil skoraj 600% plusa na leto.

Machete ::

LeQuack je izjavil:

energetik je izjavil:

Rešitev je da gledaš samo dopoldne. To bi bil moj nasvet.

300k minusa se sliši veliko, ampak to je samo zdrava fluktuacija. Brez tega ne bi bilo trga.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete je izjavil:

300k minusa se sliši veliko, ampak to je samo zdrava fluktuacija. Brez tega ne bi bilo trga.

To ti misliš. Nepremičnine v Sloveniji rastejo konstantno brez flaktuacij, pa je še vedno trg.
Quack !

Mogoče bi imel prav za šankom, faktološko pa se motiš.

Ja in kje ti vidiš flaktuacije? Jaz vidim samo graf navzgor. Ne oziraj se na cene novih nepremičnin, zato ker tam je malo prometa in zato je tak čuden graf. Torej očitno trg lahko deluje tudi če gre samo gor konstantno.
Quack !

Ok.

spet gre vse dol... kaj to dela z zivci, to je neverjetno...ze teden dni gledam vsak dan stevilke cel dan v upanju da se obrne gor in cel cas samo vse v minus... potem pa se veseli bozicnih praznikov in dopusta naslednje 2 tedna :( 85 procentov je slabih dni na borzi, potem pa nas prepricujejo kako je borza fajn

Zgodovina sprememb…

Spura ::

S&P je dol 0.25% pomir se, jao jokica. Men je par shortov naredil YTD -65%, ko bi videl te losse bi crknu.

Malidelničar ::

A drgač veliko šortate, al je Spura izjema med trejderji tule?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

A drgač veliko šortate, al je Spura izjema med trejderji tule?
Nič, razen če šteješ navadno prodajo za šort z vzvodom 1. Pa še to prodajam le kake ciklične zadeve, npr. surovine.
vires in numeris

GregiB ::

KRKG pa že cel mesec kar dol... Prihaja "tisti čas v mesecu" (zame - DCA)... Priložnost za nakup?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

delavec44 ::

GregiB je izjavil:

KRKG pa že cel mesec kar dol... Prihaja "tisti čas v mesecu" (zame - DCA)... Priložnost za nakup?

Pa ne no, če LeQuack pravi, da gre ljse samo gor.

gruntfürmich ::

ja, zanimiv profil ima cena Krke.

je kje napisano, kolikšen % je določene delnice v slovenskem borznem indexu SBITOP?

https://ljse.si/si/indeks/365?isin=SI00...

je to ''PONDER'' ? ampak ponder ima seštevek 73,78%...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

Zanimivo je, da ima coljno ceno za KRKG večina "analitikov" online pri cca. 265€... Prihodki jim rastejo, ruski preplah je zaenkrat mimo, cena pa 10% pod ATH... Tudi dividendni donos je kar vredi, v primerjavi z večino drugih branž... Mislim, da znam malo ojačat pozicijo...

gruntfürmich je izjavil:

je to ''PONDER'' ?

Ta "ponder" (= teža) je delež tržne kapitalizacije podjetja glede na celotno tržno kapitalizacijo vseh podjetij, ki kotirajo. Verjetno to ni teža, s katero nastopa v SBI indeksih, saj bi se sicer morala dnevno spreminjat

gruntfürmich je izjavil:

ampak ponder ima seštevek 73,78%...
Meni pride 100%...

očitno sem narobe izračunal...

ja, izračun indexa je malce bolj komplexen, in je na grobo opisan v dokumentu: https://ljse.si/UserDocsImages/docs/tra...

spet je vse rdece, jaz sem psihicno pocasi na koncu...samo rdece vse cel mesec a prazniki in dopust pred vrati :( namesto da bi uzival, bom moral bit doma in se sekirat zaradi izgubljenega denarja :(

Rešitev je, da ne gledaš cen vsak dan, ali pa daš v depozit, ali pa kupiš nepremičnino v Ljubljani ki gre gor 10% na leto brez padcev.
Quack !

jest10 ::

musicfreak je izjavil:

spet je vse rdece, jaz sem psihicno pocasi na koncu...samo rdece vse cel mesec a prazniki in dopust pred vrati :( namesto da bi uzival, bom moral bit doma in se sekirat zaradi izgubljenega denarja :(

Štrikec, ti rečem

IgorCardanof ::

musicfreak je izjavil:

Kolikor gledam božični vibe, je vse vedno v rdečem. Tudi božiček recimo. Nevem kaj si pričakoval?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

LeQuack je izjavil:

Rešitev je, da ne gledaš cen vsak dan, ali pa daš v depozit, ali pa kupiš nepremičnino v Ljubljani ki gre gor 10% na leto brez padcev.

A sedaj so že nepremičnine? Nič več Krka in podobni?

Nepremičnine tudi ne morejo dol?

Ne morejo. Tudi večina tu na forumu tako pravi.
Quack !

delavec44 je izjavil:

GregiB je izjavil:

Jaz sem nekaj malega prodal po načelu FIFO, delnice še iz leta 2002 :)) Zadel skoraj vrh nad 200 EUR, malo sfalil. 8-)

Malidelničar je izjavil:

Jaz sem nekaj malega prodal po načelu FIFO, delnice še iz leta 2002 :)) Zadel skoraj vrh nad 200 EUR, malo sfalil. 8-)

Mja... jest študiram, da bi malo pojačal pozicijo... Mi je letni dividendi donos kar OK, z njim pokrijem inflacijo in dokupim, delnic pa vsaj kratko- in srednjeročno ne mislim prodajat...

GregiB je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Zanimivo je, da ima coljno ceno za KRKG večina "analitikov" online pri cca. 265€... Prihodki jim rastejo, ruski preplah je zaenkrat mimo, cena pa 10% pod ATH... Tudi dividendni donos je kar vredi, v primerjavi z večino drugih branž... Mislim, da znam malo ojačat pozicijo...

sem razmišljal, da po mojem vlagatelje skrbi evropski zakon ki bo v glasovanju baje jutri, ki bi zasegel rusko premoženje, in posledično povračilo rusije.

redtech ::

Kopičimo naslednje?
Health care
Consumer Non-cyclicals
Utilities

Jaz sem kar pivotiral v health-care. Imam pa tudi močne pozicije v energy sektorju.
Ta dva sektorja sta najmočnejša v mojem portfelju.

ripmork ::

Malidelničar je izjavil:

Jaz sem kar pivotiral v health-care.
Enako; Healthcare je bil letos praktično edini zares undervalued sektor.
Dodajal v XDWH, sicer pa "zaplužil" tudi v stock picking (UNH, LLY, TMO, BIIB, ELV, PFE, NVO). Zadnji omenjeni sicer trenutno 7% v minusu, Pfizer komajda pozitiven, vse ostalo pa od 19 do 40% plusa (od začetka poletja nekje).
UNH sicer kraljuje v value investing portfelju.

A je kdo s stockpickingom na slabšem kot če bi dal v indeks? Se mi zdi da ste tu vsi na boljšem, čeprav statistično baje je to slabše.
Quack !

iKst_ ::

Malo višje je nekdo razlagal o 65% minusu YTD.

Drugače pa, jaz imam poleg S&P500 še TSLA, AAPL in PLTR. Palantir je pač jackpot, AAPL in TSLA sta pa v zadnjih 12 mesecih bistveno slabša od S&P500.

aborko ::

Mene so le kitajske delnice zjebale, sicer sem kar dobro zbiral. Seveda je govora le o par % portfelija, več ne upam, ni znanja, ni jajc...

vsaki jebeni dan ista zgodba...cez dan ok, potem se odpre ob 15:30 ameriska borza in spet vse strmoglavlja in S&P500 je ze v minusu... naj gre vse v k... :(
90 procentov dni je slabih...

Pa pismo, če je vsak dan isto, pa čez dan prodajaj in po 15:30 kupuj nazaj.

jest10 ::

musicfreak je izjavil:

vsaki jebeni dan ista zgodba...cez dan ok, potem se odpre ob 15:30 ameriska borza in spet vse strmoglavlja in S&P500 je ze v minusu... naj gre vse v k... :(
90 procentov dni je slabih...

Štrikec

delavec44 je izjavil:

GregiB je izjavil:

Mislim, a ne gre? Kakor jaz gledam graf smo praktično na ATH, če pa je zate dva ali tri procente padec, potem pa res ne vem. Tako da ja, SBI gre samo gor, in to konkretno. V enem letu kolk 50%, in naslednje leto spet 50%, pa si že podvojil vložek oz. še več kot podvojil.

Quack !

FMC - začetna pozicija 1%

Firma ima pretres, vendar ni slaba. Slabost in hkrati vzvod je, da so v samo eni niši (škropiva). Bayer za primer ima v agro sektorju poleg škropiv, še semena, digital farming,...

Srebro, dober komentar na YT Ruleinvestment, da je graf zaskrbljujoč :). Za preostalo pozicijo 20% še razmišljam, če bi prodajal po delih, da prilezem čim višje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

A ste imeli kdaj kakšno delnico, kjer ste predolgo čakali in ste zamudili run zdaj pa noče in noče pasti?

ripmork ::

LeQuack je izjavil:

A je kdo s stockpickingom na slabšem kot če bi dal v indeks? Se mi zdi da ste tu vsi na boljšem, čeprav statistično baje je to slabše.

Na bolj riskantnem portfelju (pretežno stock-picking, kjer je tudi nekaj kripta) mi v zadnjih 12. mesecih kaže 18%+, medtem ko je konzervativnejši, preprostejši in varnejši portfelj (v glavnem etf-i) v istem obdobju okoli 6%.
Je pa tako, da je veliko lažje v roku enega leta "premagat" market, kot dolgoročno. Bom videl, kako se obnese naprej... mislim pa, da bom sčasoma poenostavil vse skupaj in predvsem okrepil preprostejši portfelj (sploh, če pride do kakega večjega padca).

Malidelničar je izjavil:

A ste imeli kdaj kakšno delnico, kjer ste predolgo čakali in ste zamudili run zdaj pa noče in noče pasti?
Leto+ nazaj sem si ogledoval Palantir, sam je ravno v tistem času poskočil nad 40 (pa P/E je bil izjemno visok) in sem si rekel, da sem itak zamudil in bom mogoče počakal na kak padec. Od takrat je letelo praktično samo navzgor, trenutno je okoli 177 :))

Paladiju se je začelo trgati... Le do kje bo potegnil? Jaz rečem vsaj do prejšnjega ATH, ko bom verjetno svojega prodal. Pa že zdaj sem 30% v plusu.
Še kdo drži?
vires in numeris

Zlato (AISC $1000-1500) in srebro(AISC $15-25) sta oba šla čez ATH, mogoče gre po isti poti.

Trenutno je na nivoju: high-cost producer AISC ($1200-1600).

Platina -$200 od ATH, mogoče ne prodati vsega, bitcoin je tudi 100k pa se zdi vreden toliko samo tistim, ki ga imajo.

jst sem v paladij šel pri 1235€. mislim da vsekakor bo šel preko ATH. ne vidim razloga da ne...

V EUR je že na ATH, vseeno $ vodi price levele.

Ja o tem govorim, če bodo investitorji/špekulantje začeli kupovati bo šlo lahko gor preko razumnih meja.

Ali bodo v avto vgradili $200 ali $400 materiala pri avtu 40k-100k tako ne igra velike vloge.

Premog: politično motivirane napovedi vs. realnost
TGA.L na 4% najraje imam take grafe, da lahko počasi kupujem.

Nekdo je danes sumljivo tiho, le kaj to pomeni :D

aborko je izjavil:

Nekdo je danes sumljivo tiho, le kaj to pomeni :D

Koncno en dan ko ni za zile rezat, ampak vseeno se 3000 minusa od vrha sredi novembra ko sem bil na 7500 plusa. Uniceni bozicni prazniki.

Nisi bil nic v plusu... V plusu bi bil ce bi takrat v preteklosti na vrhu prodal. To je tak ko ce bi reku da bi bil v plusu ce bi v preteklosti prave cifre na loto listku obkrozil.
««
272 / 275
»»