» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
239 / 241
»»

energetik ::

Rekord je dosegel v USD, v € je pa še vedno precej spodaj, kar samo pomeni, da je USD izgubil vrednost proti €.
vires in numeris

MisterR ::

Sej to sem mu želel povedati. Da je za večino uporabnikov tega foruma in v EU to nerelevantno. Ker je USD tako bogi, mi pa vplačujemo v EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

LeQuack ::

Še en razlog potem za SBI.
Quack !

delavec44 ::

Jaz se bojim, da se bo LeQuack fental, ko poči balonček na slo borzi. Ta obsedenost ni zdrava.

Caracas ::

tip sam trola in to zelo neumno, ampak mu še vedno odgovarjate...

GregiB ::

Caracas je izjavil:

Zaenkrat dejansko lahko... sam sem tudi kupil kar zajeten del svojega portfelja lani v KRKG, niti približno nisem pričakoval tolikšen skok... Ja pa KRKG trenutno na 15 PE ratio, kar je za uspešnega farmacevta še vedno sorazmerno nizko... Vem, da delajo pretežno generike, ampak za primer, GlaxoSmithKlein je na 60 PE ratio, pa "strokovnjaki" pišejo, da je le rahlo precenjen...
Na Simply Wall Street KRKG fair value postavljajo na 270EUR
Letošnje dividende gredo ziher nazaj v Krko...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

LeQuack je izjavil:

Še en razlog potem za SBI.

Pisal si o S&P500! Kako je na rekordu, hkrati pa zanalašč zamolčal da to velja za USD, kar je najbolj pomemben podatek (trenutno).

Caracas je izjavil:

Da opozarjamo druge, ki slučajno vletijo iz googla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

redtech ::

Dvomim, da je KRKG podcenjena proti sektorju na splošno:

GSK.L PE 18 -> (demerge Healthcare) HLN PE24
PFE PE 18
MRK PE 12
BAYN.DE PE -
JNJ PE 17
NVS PE 19

Krka v tednu pred skupščino na 194,5 evra
https://www.finance.si/vlagatelj-maks/k...

Medtem ko vi pravite da trolam, Krka in SBI raste vsak dan 1% že zadnje pol leta. In vsi neki padci ki pravite da prihajajo, jih ni. Pač treba se je sprijaznit da to so zdaj nove cene in ne bodo padle. Tudi v trgovini ne bo kruh ceneje ali pa mleko.
Quack !

Vsak dan 1% zadnje pol leta. Torej 180% že letos?

bobby ::

delavec44 je izjavil:

Vsak dan 1% zadnje pol leta. Torej 180% že letos?

Nice one :)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Okapi ::

LeQuack je izjavil:

Krka v tednu pred skupščino na 194,5 evra

Bomo videli, koliko bo 24. julija. Če bo 180, bo odlično.

Tudi če pade zaradi dividend bodo pokupili v roku par dni in bo spet na višku.
Quack !

Okapi ::

Lani je ob tem času padlo iz skoraj 150 na malo več kot 130, potem bilo dolgo časa okoli 135 in šele po pol leta je znova prišlo na 150. Bo pa verjetno pravi čas za kakšen nakup;)

Priklicali so me zastopniki od cTrader-a, ali kdo uporablja to platformo in njihove bote? Malo me spominja na Meta Trader.

Predstavitev je pa tekla predvsem v smeri "predprodaje" IPO (TATA technology), kako dober zaslužek je lahko v prvem momentu, ko pride na trg.

gen Maister ::

redtech je izjavil:

Dvomim, da je KRKG podcenjena proti sektorju na splošno:

GSK.L PE 18 -> (demerge Healthcare) HLN PE24
PFE PE 18
MRK PE 12
BAYN.DE PE -
JNJ PE 17
NVS PE 19

😁😁😁

Dvomiš!?? Jah, dvom jw vedno dobrodošel!! 🤣

Koliko pa ima Krka PE!???

Namig: https://ljse.si/si/papir/310?isin=SI003...

in še podvprašanje:

Koliko bi Krka morala imeti PE, da bi bila (po tvoje) podcenkena!?? 🤔

Na Yahoo potem narobe kaže (16), podcenjena je takrat, ko se ne govori o tem, po takem vzponu smatram vsak graf, da je riziko večji in ne manjši.

Ne gledam PE ali drugih indikatorjev, večinoma kupujem po grafih.

:))
Nisem vedel, da imajo na Yahoo tudi Krko, in to celo kazalnike, kot so PE in podobno! ;)

Drugače pa gre takole: te zadeve so tudi (malo) odvisne od algoritma, intervalov in še česa. Če si tudi oatale PE dobil na Yahoo, potem zagotovo ne bi smelo biti govora o podcenjenosti! Pravzaprav trditi, da je Krka podcenjena, je krepko zavajajoče danes! Je pa verjetno korektno povedati, da gre za normalno in zdravo delnico s primernim potencialom za solidno donosnost (in tudi primerno rast) v prihodnosti.

Grafi niso nič drugega kot kazalniki! ;) Taki ali drugačni!

Jaz zadeve veliko bolj ocenjujem po zdravi kmečki pameti! Vsaj trudim se tako... Vsa 'normalna' pričakovanja so tako že vključena v ceno. ;)

Ceno spreminjajo; navzgor ali navzdol; vse NEpričakovane novice, dogodki in otali čiwki (nekaterih, točno doličenih ljudi)! :))

musicfreak ::

Ta isti tip je novembra lani rekel da bo sel bitcoin na x2 ali x3.

Se kar nas futrajo kako so indeksi na rekordih pri tem pa ne povejo kako smo na izgubah zaradi dolarja. Ocitno res hocejo sedaj na tak nacin do tezko privarcevanega denarja navadnih ljudi, da se te prihranke vsi izgubimo na borzi. Kako je vse skupaj nateg se vidi ob 15:30 ko se borza odpre in indeks stmoglavi, ko si americani vzamejo ven denar.

Obzalujem ko sem se odlocil stopit na borzo in poslusat vse te strokovnjake in zaradi tega moram vsak dan spremljat te grafe kako se nikamor ne premaknejo in mam se vedno 6 procentov minusa :( Veckja korista bi bla dnar zagonit in si privoscit za neke nepotrebne materialne stvari, ne pa izgubljat zivcev.

Tudi jaz sem nehal slediti tem kanalom in strokovnjakom, ker od februarja naprej so vsi poniknili in potihnili, šele zdaj z julijem so se začeli spet oglašati.
Je pa res da za tvojo izgubo generalno ne moremo reči da je krivec samo en oz lahko, ampak to je trenutno razmerje med dolarjem in eurom. Ko se to obrne, si v trenutku +10% samo na račun močnega dolarja, brez da se vrednost delnic kaj spremeni.

Ko so indeksi padli za 15% ni bilo nikogar ki bi prodajal znanje ali svetoval kaj narediti.
Sedaj ko borze ponovno rastejo pa se oglašajo, brez zamere, ampak to ni nobeno znanje ampak blefiranje.
In hvala bogu za IBKR in podobne, kjer lahko vsak vlaga v ETF in ne rabi poslušati nikogar. Hkrati pa je to vlaganje z minimalnimi stroški napram tem posrednikom.

Še najraje sem poslušal OptimTrejderja ampak sta tudi ta zašla in samo prebirata grafe, nekih lastnih analiz in podobnih zadev pa več ne objavljata. Se mi zdi da sta se izpela v času ko sta šilala poop coin ali kaj je že bil par mesecev nazaj.

Moj nasvet za stabilno in varno investiranje je žal dolgočasen da bolj ne more biti: SPDR / SPPW globalni ETF .

Ni stresa ob nihanjih, ker veš da globalno gre nekaj dobro/slabo in ne ker CEO objavlja bedarije na socialnih omrežjih.
Ni izgube časa s poslušanjem strokovnjakov, ki to niso. Investirajte čas raje vase ali družino.
Minimalni, do par evrov, stroški na transakcijo.
Nikakršni stroški prodaje.
Izvoz poročil (v letu ko smo prodajali) v povezavi z davkomat.si za FURS

Če želite trejdati in občutiti "rush" potem predlagam kripto. Naložite gor jurja in poskusite iz tega narediti dva.

Kaj pravite na healthcare sector? Po mojem mnenju je zadeva zelo razprodana in sedi na podporah iz let 2021-2023. Hkrati se dela falling wedge na tedenskih svečah, kar pomeni, da bo prej ali slej breakout.

Skratka meni se zdi zadeva zanimiva za akumulirat, ker ne glede na vse carine in ostale trenutne težave, ima po mojem ta panoga zagotovljeno prihodnost, ne more biti drugače.
vires in numeris

musicfreak ::

MisterR je izjavil:

Tudi jaz sem nehal slediti tem kanalom in strokovnjakom, ker od februarja naprej so vsi poniknili in potihnili, šele zdaj z julijem so se začeli spet oglašati.
Je pa res da za tvojo izgubo generalno ne moremo reči da je krivec samo en oz lahko, ampak to je trenutno razmerje med dolarjem in eurom. Ko se to obrne, si v trenutku +10% samo na račun močnega dolarja, brez da se vrednost delnic kaj spremeni.

Ko so indeksi padli za 15% ni bilo nikogar ki bi prodajal znanje ali svetoval kaj narediti.
Sedaj ko borze ponovno rastejo pa se oglašajo, brez zamere, ampak to ni nobeno znanje ampak blefiranje.
In hvala bogu za IBKR in podobne, kjer lahko vsak vlaga v ETF in ne rabi poslušati nikogar. Hkrati pa je to vlaganje z minimalnimi stroški napram tem posrednikom.

Še najraje sem poslušal OptimTrejderja ampak sta tudi ta zašla in samo prebirata grafe, nekih lastnih analiz in podobnih zadev pa več ne objavljata. Se mi zdi da sta se izpela v času ko sta šilala poop coin ali kaj je že bil par mesecev nazaj.

Moj nasvet za stabilno in varno investiranje je žal dolgočasen da bolj ne more biti: SPDR / SPPW globalni ETF .

Ni stresa ob nihanjih, ker veš da globalno gre nekaj dobro/slabo in ne ker CEO objavlja bedarije na socialnih omrežjih.
Ni izgube časa s poslušanjem strokovnjakov, ki to niso. Investirajte čas raje vase ali družino.

Če želite trejdati in občutiti "rush" potem predlagam kripto. Naložite gor jurja in poskusite iz tega narediti dva.

In kje mas zagotovilo, da se bo dolar spet dvignil? Ga ni. Lahko se bolj strmoglavi. Globalni ETF je isto 70 procentov amerika. Ce bo amerika padla smo vsi opleli. Delnice so za kockarje in folk, ki igra sportne stave. Oni pa nam danes prodajajo da je to fiksno da si v plusu, da ni nobenih rizik, samo za to ker je v preteklosti nekaj blo zagotovo.

In kaj potem, če so notri US delnice? Vrednost imajo zaradi podjetja, njegovih assetov in denarnih tokov. Tebe zanima, npr. koliko stanovanj v LJ si boš lahko s prodajo teh delnic kupil. Pa če jih prodaš za USD, €, Yuane ali pa banane. Če USD strmoglavi, bo nominalna cena US delnic poletela.
vires in numeris

iKst_ ::

Oni pa nam danes prodajajo da je to fiksno da si v plusu, da ni nobenih rizik, samo za to ker je v preteklosti nekaj blo zagotovo.

Kdo ti je pa to prodal? Si siguren, da nisi samo ti narobe razumel?

iKst_ je izjavil:

Oni pa nam danes prodajajo da je to fiksno da si v plusu, da ni nobenih rizik, samo za to ker je v preteklosti nekaj blo zagotovo.

LeQuack :))

gruntfürmich ::

musicfreak je izjavil:

Delnice so za kockarje in folk, ki igra sportne stave.

nehaj tukaj jamrat če si butast revež.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

musicfreak je izjavil:

MisterR je izjavil:

Tudi jaz sem nehal slediti tem ka8-)nalom in strokovnjakom, ker od februarja naprej so vsi poniknili in potihnili, šele zdaj z julijem so se začeli spet oglašati.

In kje mas zagotovilo, da se bo dolar spet dvignil? Ga ni. Lahko se bolj strmoglavi. Globalni ETF je isto 70 procentov amerika. Ce bo amerika padla smo vsi opleli. Delnice so za kockarje in folk, ki igra sportne stave. Oni pa nam danes prodajajo da je to fiksno da si v plusu, da ni nobenih rizik, samo za to ker je v preteklosti nekaj blo zagotovo.

8-)

BRAVO!!
Si le nekako spregledal in razumel zadevo!? Vsaka ti čast!! 8-)

Prav nobenega zagotovila nimaš!! In to je bistvo vsega. Kot za dolar,tudi drugod ne! Stvari gredo lahko vedno narobe! Zato pa se je tudi razvil rek, da vseh jajc ne nosi v isti košari!

Zamimivo in prav pomensko se mi zdi, kako so te tile forumaši napadli v tem tvojem prepričanju!? :))

Kvartopirci, tisti, ki igrajo za denar, imajo pač svoje razoge.... Nekateri imajo morda preveč denarja, drugi celo služijo s tem, nekateri so že zasvojeni in brez tega morda sploh ne morejo... Podobno je s športnimi stavami! Malce se pa vseeno moraš spoznati na zadevo, igralce, preteklo zgodovino, športnike in celo na njihove poškodbe, če hočeš zadeti pravilno možnost in zadetek! Loterija pa je čista sreča...
Nekaj tock je, ki jim (morda) ne razumeš dobro in jih nisi upošteval.

Eno je teorija, drugo pa je praksa!
Ti sicer ahko kupiš stanovanje in ga oddaš za npr. 700€/mesec za nadaljnih 10 let! Teoretično bi moral dobiti 700 × 12 × 10 €!! Vpraksi pa je to drugače in je lahko tudi manj! Stanovanje imaš lahko nekaj mesecev tudi prazno, še več, plačevati moraš stroške zanj sam! To pa je praksa. In dobiček po teoretičnem izračunu se ti lahko tako takoj zmanjša... To IZKUŠENI vlagatelji razumejo in jemljejo v zakup! REALNO ocenijo, da teoretični ali dealni donosi v praksi niso pogosti, zato ocenjujejo stvari bolj REALNO! Z manjšimi donosi od teoretično idealnih.

Druga zadeva pa so informacije, dezinformacije in smeti!
Saj ne, da včasih ni bilo tega. Napačnih, netočnih ali celo zavajočih in propagandnih, celo PR informacij! Samo danes, v tem času spleta je neprimerno in neskončno VEČ!

Naj te to ne zavede in zavaja! To je bistveno!! To je odločilna točka!! Točka preloma! Sama konica noža!! Posledice tega so, ko si tako izgubljen, da ne verjameš nikomur več! In takrat si nemočen, brez kompasa in ravno tam, kjer te hočejo imeti! V varni čredi ovčjega nagona!

Zamo moraš krepiti RAZLOČEVANJE! Opazovati,spremljati, razmišljati,opažati, prepoznati.... Ni lahko, kakor vse ostale zadeve, ko se jih še učis! Vendar, bo šlo. Počasi se boš že naučil in shodil. In nekoč boš imel za seboj dolgo kilometrino in ti ne bo potrebno po youtubu gledati in poslušati neke smrkave vseznalce, ki imajo 5 minut cajta, da objavljajo svoja predvidevanja iz njihove čarobne krogle. ;)

Saj lahko imaš denar tudi v depozitu. To sicer ni ravno optimalna možnost, vseeno si pa kaj tudi privošči. Kakšen dober in slasten grižljaj, morda celo požirek :)) da te bo ob živce spravlja in pil kri samo splet, ampak da se tudi ubraniš pred vročino, podnebnimi spremembani in dehidracijo! 8-)

Le tako naprej!! Razmišljaj in se ne daj zlahka! SPRAŠUJ in se izobražuj!

Z bedaki pa se NE zapletaj preveč! ;) Saj marsikdo ne opazi razlike! :)):)):))

General, ti bi lahko kakšno knjigo napisal.

:))
Saj mogoče sem jo!?? ;)

Kakšna tema oz. naslov bi ti ustrezala! :)) Beri: bila napisana na kožo!? 8-)

Uff, sedaj si me pa dobil. Nisem kaj preveč kreativen.

Mogoče bi vzel kaj generičnega kot je "Male skrivnosti velikih mojstrov" in naredil svoj spin v "Velike skrivnosti malih generalov". Še posebej ironično, če vemo da je bil general Maister med višjimi.

Tema bi bila pa finančno opismenjevanje in investicije s poudarkom na zgodovini.

Tega je že dovolj napisanega! Malo pobrskaj. 8-)

Celo v slovenščini! ;)

socialec ::

Ja, povečini samo prah nabira, ker... ?

delavec44 je izjavil:

iKst_ je izjavil:

LeQuack :))

To sem rekel samo za SBI, da ne more pasti. In zaenkrat ni videti, kvečjemu bo šel še dosti višje. Dokler bo Krka odkupovala svoje delnice in dokler bodo veliki playerji manipulirali ta majhen trg, ni bojazni da bi padlo, sami si pa tudi ne bodo šli v škodo in dopustili da pade vrednost. V komentarjih na spodnji članek tudi pravijo do bo šla Krka vsaj do 250€.

Delnica Krke na 196 evrih. Kaj delničarje v četrtek čaka na skupščini?
https://www.finance.si/delnica-krke-na-...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

musicfreak je izjavil:

Seveda nimam zagotovila, nihče ga nima za nič, razen da vsi enkrat umremo.
Lahko tudi danes nekdo vrže atomsko bombo in zapravimo vse kar smo ustvarili (človeštvo) v zadnjih desetletjih.
Neki taki dogodki so malo verjetni, ko pa se zgodijo pa gre za zgodovinske dogodke ob katerih si lahko samo rečemo "fuck it".

Seveda se lahko oglasi kdo ki bo svetoval nakup zlata oziroma srebra, ampak ko/če ti bosta kaj koristila (prejšnji scenarij) ti bo bolj koristilo da imaš večjo puško kot sosed ki te skuša oropati.

Vprašaj se kaj bi si elita želela, uničenje in skrbi v življenju? Ustreza jim red in mir, da bogatijo naprej in uživajo življenje.

Odvisno katera. Tudi v vojni so veliki profiti, če si pravilno pozicioniran.

redtech je izjavil:

Vprašaj se kaj bi si elita želela, uničenje in skrbi v življenju? Ustreza jim red in mir, da bogatijo naprej in uživajo življenje.

Kdo je elita? Putin, Masoud,Netanyahu, Assad?
Ker ostala elita kar pošteno beži, če le lahko, iz njihovih držav, za razliko od omenjenih norcev ki lahko čez noč zapravijo vse.

Malidelničar ::

energetik je izjavil:

Kaj pravite na healthcare sector? Po mojem mnenju je zadeva zelo razprodana in sedi na podporah iz let 2021-2023. Hkrati se dela falling wedge na tedenskih svečah, kar pomeni, da bo prej ali slej breakout.

Skratka meni se zdi zadeva zanimiva za akumulirat, ker ne glede na vse carine in ostale trenutne težave, ima po mojem ta panoga zagotovljeno prihodnost, ne more biti drugače.

Meni je zanimiv, povečujem pozicije in izpostavljenost v to smer. Zaradi relativne stabilnosti bi rad imel del portfelja v tej branži.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

Malidelničar je izjavil:

energetik je izjavil:

Meni je zanimiv, povečujem pozicije in izpostavljenost v to smer. Zaradi relativne stabilnosti bi rad imel del portfelja v tej branži.

+1 (Healthcare je tudi pomoje panoga prihodnosti, vprašanje le, kdaj bo naraslo).
Po nedavnih analizah undervalued stock-ov (s solidnimi fundamenti), mi je kar nekaj podjetij iz tega sektorja kazalo kot dobre nakupe (UNH, PFE, NVO). Lani odprl manjšo pozicijo v XWDH (Healtcare etf), v katerega bi bilo tudi smiselno dodat.

Jaz imam PFE že nekaj let, ves čas dodajam. Poleg tega počasi akumuliram XWDH.
vires in numeris

Nov rekord na SBI, tako kot predvideno. Res ne vem zakaj vlagate v neke čudne no name delnice ali urane in ne vem kaj, ko imate tu nekaj kar stalno raste.

Nov rekord na ljubljanski borzi: delnica Petrola vredna več kot kdajkoli prej
https://forbes.n1info.si/posel/nov-reko...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Še vrednost delnice Petrola. Gre pa to the moon, zdaj ko je presegla prejšnji vrh se bo šele začelo ko bo FOMO udaril.

Quack !

libreus ::

@admin, zakleni temo. svet je rešen, vsi bomo bogati!

Frizerke že kupujejo.

LeQuack je izjavil:

Še vrednost delnice Petrola. Gre pa to the moon, zdaj ko je presegla prejšnji vrh se bo šele začelo ko bo FOMO udaril.

Poglej si, kaj se je zgodilo zadnjič, leta 2007, če si takrat uletel s FOMO...
In ponavadi je prejšnji ATH močan resistance.
vires in numeris

gruntfürmich ::

ali ni 44% URADNE inflacije od 2007 leta?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

tomaz1 ::

energetik je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Poglej si, kaj se je zgodilo zadnjič, leta 2007, če si takrat uletel s FOMO...
In ponavadi je prejšnji ATH močan resistance.

Petrol iz leta 2007 je imel 7x nižjo dividendo. Dobiček je bil sicer samo 3x nižji kot danes.
Če bo še kdaj udaril podoben FOMO kot je bil leta 2007, bi morale cene delnic poleteti precej višje.
Dvomim da bomo v naslednjih letih še enkrat doživeli tak FOMO, kot je bil 2007. Takrat je bilo precej več zanosa in manj vlagateljskega znanja med ljudmi.

Saj ga zdajle doživljamo ta FOMO.
Quack !

Malidelničar ::

energetik je izjavil:

Jaz imam PFE že nekaj let, ves čas dodajam. Poleg tega počasi akumuliram XWDH.

O PFE kar tuhtam, med ameriškimi retail investitorji je kar zelo zelo nepriljubljen (kljub stalni in dobri dividendi), ker na njem nisi mogel narediti nobenega plusa zadnjih 20 let.
Šteje se, da je tvegan in da se ne bo pobral.
Je folk, ki ga ima v portfeljih ampak istočasno je ogromno backlasha proti PFE.
Špekulira se še vedno o prihodnji nevarnosi tožba zaradi COVID-a.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gruntfürmich je izjavil:

ali ni 44% URADNE inflacije od 2007 leta?
jun. 2007 do jun 2025 kaže 51 % na stat.si.
Seveda pa je bila dejanska, monetarna inflacija v tem času 133 %.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()
««
239 / 241
»»