» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
227 / 230
»»

Malidelničar ::

gen Maister: čeprav Krka je tudi kar visoko.:|
Jaz sem jo kupoval po bistveno nižje. :|
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gen Maister ::

Da! Se strinjam! Ni ravno nisko. Se mi pa nekako ne zdi izpostavljena in ni vezana na $! In ima še nekaj prostora, tudi za rast. Ni pa več tako podcenjena zadeva, kot je nekoč bilo. In to ne velja samo za krko, ampak celotno prvo kotacijo SBI!;)
Kot sem razložil, sem jo kupil pred cca 2 letoma, kot za višnjo na torti! Ker nisem več pričakoval, da bom lahko sestavil še kakšen naložbeni vložek verjetno ravno en tak čas, po 120€! In ni šlo tako lahko skozi! Prelistaj nazaj, ko sem svetoval in odgovarjal LeQuaku! ;)

Še tole prilipim, sem danes našel!

BERITE in se učite!!

https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...

endelin ::

Fantje, če hočte zmagovati trg samo index Nancy Pelosi gledate8-)

LeQuack ::

A bo spet S&P 9% v ponedeljek, mogoče še več?

"Trump spet obrnil ploščo: za pametne telefone in računalnike carin ne bo"
https://www.24ur.com/novice/tujina/trum...
Quack !

Utk ::

V ponedeljek se vstani ob 5h zjutraj, kupi po zadnji ceni in ob 9h ko se borze odprejo boš bogat...

Utk je izjavil:

V ponedeljek se vstani ob 5h zjutraj, kupi po zadnji ceni in ob 9h ko se borze odprejo boš bogat...

Saj obstajajo 24/7 marketi za ameriške delnice. Vem da njihov Robnihood ima to podporo, samo ne vem če je pri nas kaj podobnega.
Quack !

rini ::

In kaj bi kupil... Apple? :)

rini je izjavil:

In kaj bi kupil... Apple? :)

"To je sanjski scenarij za investitorje v tehnološka podjetja," je za CNBC potezo komentiral Dan Ives, vodja področja tehnoloških raziskav pri investicijskem bančniku Wedbush Securities, in dodal, da je nad tehnološkim sektorjem, odkar se je začelo govoriti o carinah, visel temen oblak, saj "ne bi nobenega sektorja carine prizadele bolj kot tehnološkega".

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/nov-...
Quack !

:)):)):))
Bravo BANANA LeQuak!! :))
Jabolček torej le ne bi prepolovil dobička in ti to tukaj prodajaš za nakupno priližnost!?? 8-)

Upam, da si bo musicfrik na ta račun, poleg prepečenca in vode privoščil še kakšno jabolko za malico!? Njegov ETF ne bo šel v večje izgube!?? Morda bo pa celo poletel in prišel na pozitivno nulo!? 8-)

Okapi ::

gen Maister je izjavil:

Še tole prilipim, sem danes našel!

BERITE in se učite!!

https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...

Zdaj pa še enkrat preberi, bolj pozorno, in boš videl, da ni napisal nič res uporabnega. Neko splošno nakladanje brez uporabne vrednosti.

delavec44 ::

gen Maister je izjavil:

Bravo BANANA LeQuak!! :))
Jabolček torej le ne bi prepolovil dobička in ti to tukaj prodajaš za nakupno priližnost!?? 8-)

Upam, da si bo musicfrik na ta račun, poleg prepečenca in vode privoščil še kakšno jabolko za malico!? Njegov ETF ne bo šel v večje izgube!?? Morda bo pa celo poletel in prišel na pozitivno nulo!? 8-)

Potem pa prodamo in bo ta tema takoj bolj čista :)

gruntfürmich ::

musicfreak je izjavil:

od nakupa sredi novembra do danes 16,75 procentov minusa, 8500 evrov...za zjokat se...se dobro da sem prekinil varcevalni nacrt dokler spet ne bo pri vrhu.

ravno sedaj so najboljši časi za mesečna varčevanja; takrat ko je v podnu je najbolje. ker pa ne veš kdaj je v podnu in kako dolgo bo, pa je zato dober približek mesečno varčevanje.
tega ne prekini, imho.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

musicfreak ::

gruntfürmich je izjavil:

musicfreak je izjavil:

od nakupa sredi novembra do danes 16,75 procentov minusa, 8500 evrov...za zjokat se...se dobro da sem prekinil varcevalni nacrt dokler spet ne bo pri vrhu.

ravno sedaj so najboljši časi za mesečna varčevanja; takrat ko je v podnu je najbolje. ker pa ne veš kdaj je v podnu in kako dolgo bo, pa je zato dober približek mesečno varčevanje.
tega ne prekini, imho.

sem ze prekinil februarja takoj ko je zacelo padat. sedaj nakupovat je kot bi ob pozaru z vedrom vode skusal gasit gozd.

kow ::

freak, upam da si trol :)

musicfreak je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

musicfreak je izjavil:

tega ne prekini, imho.

sem ze prekinil februarja takoj ko je zacelo padat. sedaj nakupovat je kot bi ob pozaru z vedrom vode skusal gasit gozd.

Imaš prav. Pametni kot sva midva kupujeva na ATH.

kow je izjavil:

Ker take stvari se v življenju ne dogajajo!?? 8-)
Ker ni dobra reklama!?? Škoduje poslu!?? :)) Svinja po temi in je neposmen!?? :|
Celo jaz se čudim, da ga ti čistilci ne pobrišejo!??

Ta lepi krasni novi svet :))

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

kow je izjavil:

ali je trol ali pa bebček obsojen na revščino...;((

Trg ne reagira več na carine očitno, ta teden bo zelen no matter what.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Kje je pa tvojih današnjih 10%?

Moraš počakati na market open.
Quack !

JA! Pa cajta je še menda cel teden!?? 8-) Nde!??
To potrjuje zgodovina, statistika in celo tudi praksa! Indeksi se dolgoročno vedno dvigajo! Za razliko od kruha, energentov, stanarin in ostalega, ki se po navadi tudi spuščajo!?? :))

Malidelničar ::

Slovenski trg kapitala se lepo razvija.
Upajmo, da bo šlo tudi s SLO delnicami lepo naprej.

https://www.finance.si/subvencije/napov...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

Slovenski trg kapitala se lepo razvija.
Upajmo, da bo šlo tudi s SLO delnicami lepo naprej.

https://www.finance.si/subvencije/napov...

Samo ta denar ti bo Golob podržavil ko bo zmanjkalo za plače v javnem sektorju.
Quack !

Dva slovenska sklada tveganeganega kapitala!?? 8-)

Me pa res zanima, kdo bodo ti, ki bodo vlagali v ta dva sklada!?? 8-)

Morda visoki javni uslužbenci in politiki!?? Morda nečakinja od dronxy!?? Musicfriki in garači44, aja pa banano LeQuaka ne smen pozabit!? Le kaj poreče profesionalec Brdavs Carakas ob tej novici!?? :)

Je bila narejena kaka raziskava tržisča?

Slabo so poimenovali, s tem ko so rekli tvegan kapital namigujejo, da lahko tudi izgubiš denar.
Quack !

Poimenivoli so ga čisto pravilno! ;)

Ko bom bral, da bodo odprli Sklad ZAJAMČENEGA kapitala, takrat bom pa vedel, da imaš tudi ti tačke zraven! :)):)):))

redtech ::

Če se kdo spomni pred krizo 2008 je Triglav imel tako ponudbo:

https://web.archive.org/web/20071028150...

NALOŽBENA ZAVAROVANJA Z JAMSTVOM GLAVNICE

V ponudbi naložbenih zavarovanj smo strankam do sedaj ponudili tudi šest oblik Naložbenih zavarovanj z jamstvom glavnice. Le-ta so bila akcijske narave in jih je bilo možno skleniti le določeno obdobje.
Ponudba Naložbenega zavarovanja z jamstvom glavnice:

B.R.I.C. je trajala do 10. 1. 2006;

B.R.I.C. 2 je trajala do 30. 3. 2006;

KO.M.ET. je trajala do 15. 6. 2006;

Triglav ALFA je trajala do 31. 12. 2006;

B.I.K. je trajala do 31. 3. 2007;

VZHOD - ZAHOD je trajala do 30. 6. 2007.

https://web.archive.org/web/20071028150...

So hitro ukinili akcijo.

Pri avtomobilskih zavarovanjih so imeli akcijo, da si dobil 50% rabata, če si vzel kasko. Potem si vsako leto (brez škode), dobil manj komercialnega rabata, ker si dobil 5% redno.

No kmalu je vse odneslo ... 3 leta :)

Ja to so bili časi ko so se firme še borile za stranke. Zdaj je večinoma samo še kdo bolj nategne stranko.
Quack !

pingme ::

To z jamstvom glavnice sploh ni problematično, naložili so 80% v obveznice (takrat so bile višje obrestne mere) in 20% v sklade. Posledično so si lahko privoščili precejšnje upade skladov in so še vedno bili na pozitivni nuli oz. so enostavno predčasno prodali sklade in so bili 20% v denarju. Tudi danes bi lahko nekdo podobno dal recimo za DAX, daš 80-90% v obveznice in 20-10% v DAX z limit sell orderjem. Glavno da pokasiraš svojih 2% letno, komitentom pa garantiraš (z enakim disclamerjem kot je garancija za državne obveznice) 0% donos.
Nekaj podobnega ima drugi steber ;-)

redtech ::

delavec44 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Evo že ob market open je 2,5%.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

LeQuack je izjavil:

delavec44 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

1,4%
https://www.justetf.com/en/etf-profile....

Daleč do 10%.

Sam ena dobra novica in bo skočilo. Slabe novice se v tej fazi ignorira, kar lahko sam vidiš.
Quack !

Vidim, da gre že dol. Nekaj o carinah na polprevodnike in je cel indeks 1% dol. Apple pa 7%.

Je bila v petek dobra novica, da elektronika iz Kitajske ne bo obdavčena, pa ni skočilo nič. Kljub napovedim za 10%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

:))
Se boste že naučili! In dobili kilometrino! Kam se vam pa tako mudi!?? :))
Tale bananaLaQuak je res prava račka!

On očitno zna in se potrudi za stranke!! :)):)):)) Bil bi odličen za borznega posrednika in prodajalca!! :)):)):))

Meni je mama, tako kot verjetno njej njeni starši, vedno govorila in ponavljala: Vsaka šola nekaj stane! Kar pomeni, da moraš od/plačati napako in se iz tega nekaj naučiti... Tako je pri vseh in povsod. Tudi pri učenju šaha. Ali pa pri guncanju z gugalnico... Se boste že naučili. Ne samo, kaj vam kdo pove, ampak tudi česa vam ne in zakaj ne!?
Vse to je šolca...
Tako je življenje. Alu vam je všeč, ali pa ne! :P

Lahko si pa ogledaš film Volk iz wall streta. Menda tudi lahko pomaga.

Utk ::

LeQuack je izjavil:

delavec44 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ja, ker to je splošno znano da če je ob odprtju 2,5, gre potem lahko samo še bolj gor.

Kako to da nisi še milijonar, če ti je tako jasno vse?

Jaz samo hočem biti pozitiven.
Quack !

Sem vam rekel da za stock market v tem trenutku ni slabih novic, zelo zelen danes. To je to, tarife so izpete, folk ne regira več na to, tudi če bodo Kitajci jutri 200% tarife dal ne bo nič drugače.
Quack !

Res, celih 1%. Še vedno daleč od obljubljenih 10%.

Smešno, ko smo optimistični za +1%, po tem ko je šlo 3 dni dol -5%. Enkrat konec leta bomo na nuli.

Kam bo šel USD napram EUR?

Fantje samo brez panike. Dol gre lahko max 100%, gor pa miljone...8-)

energetik ::

delavec44 je izjavil:

Kam bo šel USD napram EUR?
Prav daleč verjetno ne. Če bo EUR/USD še rasel, si bo EU sama sebi nabijala "carine" za izvoz. Verjetno bo ECB kar lepo še rezala letos.
vires in numeris

Caracas ::

LOL, a EU sama viša tečaj EUR/USD po tvoje? Tečaj se viša ker veliki dumpajo USA obveznice in delnice in posledično USD. Poglej spread pri EU obveznicah in pri USA obveznicah. USA se dražje zadolžuje od Grčije...

delavec44 je izjavil:

Smešno, ko smo optimistični za +1%, po tem ko je šlo 3 dni dol -5%. Enkrat konec leta bomo na nuli.

Danes je že zeleno premarket, Evropa zelena, SBI zelen, vse raste, še kripto. Bi bilo čudno če bi zdaj kaj nehalo rasti, bolj verjetno je da dosti višje.
Quack !

prozac ::

kdo kaj spremlja fx apreciacijo, T-bills, basis trade, fed rate cut verjetnosti, proracunski primanjkljaj, carinsko vojno....

Kaksne pametne napovedi kaj se bo zgodilo po freez periodi cez 90 dni?
po mojem bo imelo to velik vpliv na stock market

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: prozac ()

J.McLane ::

Če Trump želi narediti Ameriko konkurenčno in seliti prozvodnjo na domača tla ni druge kot pa, da vrednost dolarja pade.

Mi je pa s temi carinami zelo smešen, kot slon v trgovini s porcelanom, lahko bi se lotil te zadeve bolj sistematično, recimo da bi se najprej osredotočil samo na končne potrošniške izdelke, šele potem bi se previdno in samo delno lotil polizdelokov/sestavnih delov, čisto za konec pa še nekatere surovine, odvisno od tega kaj lahko dobiš na ameriških tleh v kratkem obdobju.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Iz kje bodo pa redke kovine in ostale materiale dobili?

J.McLane ::

Saj to, na kritične materiale ni carine, ampak če neko državo zjebeš s carinami za neko stvar, potem te oni zjebejo z izvoznimi carinami na redke kovine oz. tisto kar nujno potrebuješ zato, da sploh povečaš industrijo na domačih tleh.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

J.McLane je izjavil:

Če Trump želi narediti Ameriko konkurenčno in seliti prozvodnjo na domača tla ni druge kot pa, da vrednost dolarja pade.

Mi je pa s temi carinami zelo smešen, kot slon v trgovini s porcelanom, lahko bi se lotil te zadeve bolj sistematično, recimo da bi se najprej osredotočil samo na končne potrošniške izdelke, šele potem bi se previdno in samo delno lotil polizdelokov/sestavnih delov, čisto za konec pa še nekatere surovine, odvisno od tega kaj lahko dobiš na ameriških tleh v kratkem obdobju.

Lahko bi se lotil bolj sistematično!! :)) Moral bi se je lotiti bolj sistematično!! 8-)
Tramp je že imel en mandat. Ni začetnik! In čas tudi neusmiljeno teče naprej... Menda, preden se je spustil v politiko,še pred prvim mandatom, ni bil tako neotesan, po domače direkten in vulgaren! Zdaj je z roko udaril po mizi, da so vsi od šoka poskočili iz svojih stolov! :))
Samo hladnega Šija zadeva ni pretresla (in prestrašila). Kakor da ne bi razumel in slišal, še naprej sreba svojo juho iz krožnika. 8-)
Mnogi pa so izgubili apetit in se prijeli za denarnice, da vidijo, koliko imajo in jim ne bo kaj zmanjkalo!? :))

pingme je izjavil:

To z jamstvom glavnice sploh ni problematično, naložili so 80% v obveznice (takrat so bile višje obrestne mere) in 20% v sklade. Posledično so si lahko privoščili precejšnje upade skladov in so še vedno bili na pozitivni nuli oz. so enostavno predčasno prodali sklade in so bili 20% v denarju. Tudi danes bi lahko nekdo podobno dal recimo za DAX, daš 80-90% v obveznice in 20-10% v DAX z limit sell orderjem. Glavno da pokasiraš svojih 2% letno, komitentom pa garantiraš (z enakim disclamerjem kot je garancija za državne obveznice) 0% donos.
Nekaj podobnega ima drugi steber ;-)

NE!!
Sem vrgel malo oko na tele triglav sklade priponke... in so malce problematične.

Kot sem govoril in se pogovarjal z možakarjem, kolegom, ki je bil jurišnik leta 2008; kaj in kako se je dogajalo. Predvsem pri nas! Banke so dajale posijila glede na tvoj portfelj in to, če se ne motim, morda še več kot 80%! In tako so pre/napihnili balon, ki je potem, ko se je zrušila Leman Brother banka, počilo tudi pri nas! To niso delali samo mali jurišniki. Zadevo so prav enako furali taikuni Bavčarji, Šroti in še marsikdo!
Prava jedrska zima! Domači trg si je opomogel šele leta kasneje, 5 let in več se je začel prebujati in prva drevesa so začela počasi in skromno poganjati prve popke, zeleneti in rasti! Sedaj je regulacija drugačna, celo EU nadzorovana, ne moreš ti dobiti kar takih kreditov na tako malo zavarovanja! Možakar je takrat, po tem poku, prodal polovico hiše in vrta in sedaj srečno sobiva s sosedom, kakor je to pri nas sploh mogoče! Potem je zapustil vrednostne papirje in se preusmeril v kripto! :)) Če imaš žilico za avanture in si nagnjen k temu, se temu pač težko izogneš. :D Kot sem razumel, sedaj se že dolgo nisva srečala; je bil zadolžen tudi v kriptu in bil je dolžen kar nekaj denarja, ki bi ga moral odplačati v prihidnjem letu. Kako se je izteklo, ne vem.
Borzni indeksi so leta 2008 padli tudi za polovico! -50%!!

Jaz dobim kar mravljince, ko tudi nekateri domači profesionalni svetovalci in upravljalci skladov vrednostnih papirjev govorijo in razlagajo, da se indeksi povrnejo in gredo v rast naprej, pa četudi po petih letih!!
Nekateri, mnogi dejansko izgubijo svoj denar in svoje deleže! Tako male, kakor tudi srednje in morsikatera večja riba! Lastniki LB in še marsikdo so se leta 2008 krepko opekli!! Tudi marsikdo je ob poku dot.com balona 2000 ostal brez svijih prihrankov, ki jih je pridno nalagal... Skladi so morda glede tega malce bilj varni in izgube se porazdelijo oz solidarizirajo na vse vlagatelje glede na velikost vplačil.

Če malo preskočimo in nadaljujemo: Glavni Trampov udarec je recimo mimo, trgi se niso zlomili, izguba na ameriških indeksij je tam okoli -10%. Trg je že pretresen, seveda bodo sledili še manjši popotresni sunki, v to sploh ne dvomim. Zadeve se bodo počasi gibake in pomikake v svojo pravo smer, kakerakoli se pač zdi primerna... in verjetno ne v tisto, ki si jo želite vi! :)) Ali pač!?? 8-)

Verjetno sem še kaj pozabil? Dodam kaj drugič, če bom pri volji. Smetiti po tem forumu seveda! :))

gen Maister je izjavil:

Dodam kaj drugič, če bom pri volji. Smetiti po tem forumu seveda! :))

Vsaj priznaš.
««
227 / 230
»»