Forum » Strojna oprema » Problemi z rami
Problemi z rami
Grafo ::
Imam eno komplicirano vprašanje:
Imam Dfi nf4 Ultra-d. Prej sem imel Dual kit 2X1GB TeamXtreem, naknadno sem kupil še en podoben Dual kit2X1GB TeamXtreem. zdaj pa mi naenkrat po 2 letih ne delajo skupaj.
Probal sem sledeče:
MOJI rami (A): delajo v dual ch. v rumenem in oranžnem slotu.
DOKUPLJENI rami (B): v rumenem slotu (ne piska, ne prikaže slike) ne gre naprej
oranžnem slotu (PISKA)
Potem pa sem začel testirati posamezne module(Dokupljeni rami(B)) po slotih:
B1: rumeni slot 1 - DELA B2: rumeni slot 1 - DELA
oranžni slot 1 - NE oranžni slot 1 - DELA
rumeni slot 2 - NE rumeni slot 2 - NE
oranžni slot 2 - NE oranžni slot 2 - NE
Ko pa dam v slote(oranžno-rumeno) mešano rame(MOJI-DOKUPLJENI)- NE DELA
Ko dam v oranžne A in v rumene B NE PISKA ampak NI SLIKE.
Ko dam v oranžne B in v rumene A PISKA.
ALI ima kdo kaki predlog kaj naj še naredim. Ker očitno vsi sloti delajo, ker rami A delajo v vseh. Posamezni rami B pa delajo v nekaterih v nekaterih ne. ????
Lp Dejan
Imam Dfi nf4 Ultra-d. Prej sem imel Dual kit 2X1GB TeamXtreem, naknadno sem kupil še en podoben Dual kit2X1GB TeamXtreem. zdaj pa mi naenkrat po 2 letih ne delajo skupaj.
Probal sem sledeče:
MOJI rami (A): delajo v dual ch. v rumenem in oranžnem slotu.
DOKUPLJENI rami (B): v rumenem slotu (ne piska, ne prikaže slike) ne gre naprej
oranžnem slotu (PISKA)
Potem pa sem začel testirati posamezne module(Dokupljeni rami(B)) po slotih:
B1: rumeni slot 1 - DELA B2: rumeni slot 1 - DELA
oranžni slot 1 - NE oranžni slot 1 - DELA
rumeni slot 2 - NE rumeni slot 2 - NE
oranžni slot 2 - NE oranžni slot 2 - NE
Ko pa dam v slote(oranžno-rumeno) mešano rame(MOJI-DOKUPLJENI)- NE DELA
Ko dam v oranžne A in v rumene B NE PISKA ampak NI SLIKE.
Ko dam v oranžne B in v rumene A PISKA.
ALI ima kdo kaki predlog kaj naj še naredim. Ker očitno vsi sloti delajo, ker rami A delajo v vseh. Posamezni rami B pa delajo v nekaterih v nekaterih ne. ????
Lp Dejan
MIHAc27 ::
Ko ti bo zadeva delala... testiraj z programom mem test v DOS (poišči na natu kak CD z tem že gor)
Bi moral ugotoviti, če kak ram ne dela več.
Če vsi oprafvijo teste posodobi malo BIOS osnovne plošče, oz resetiraj vse tam na privzete vrednosti...
Toliko za prvo.
Bi moral ugotoviti, če kak ram ne dela več.
Če vsi oprafvijo teste posodobi malo BIOS osnovne plošče, oz resetiraj vse tam na privzete vrednosti...
Toliko za prvo.
Riff ::
sem imel tud sam DFI nforce 4 ultra d, ker so tele dfi plošče kar izbirčna glede ramov, men so gor delali corsair 1 giga moduli, xtreme, pa patriot, je bla pa tud čudna fora 2 rama v rumenih režah ni potegnilo v oražni pa ja ostala 2 pa v rumenih slotih pa sem potem lahko fural 4 giga rama
jaz bi na tvojem mestu pogledal če se je nabralo kaj prahu v ram slotih, pa da so rami res dobro fiksirani na obeh koncih naprimer ko dodajaš še rame poleg delujočih nisi več pozoren na delujoče če se slučajno kaj premkne saj pri men se je včas to zgodlo prav na DFI plošči
jaz bi na tvojem mestu pogledal če se je nabralo kaj prahu v ram slotih, pa da so rami res dobro fiksirani na obeh koncih naprimer ko dodajaš še rame poleg delujočih nisi več pozoren na delujoče če se slučajno kaj premkne saj pri men se je včas to zgodlo prav na DFI plošči
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DFI ultra-dOddelek: Navijanje | 1999 (1294) | gfighter |
» | Problem z rami a-data vitesta ddr 566Oddelek: Navijanje | 1144 (987) | Tsunami |
» | Geil UltraX PC 3200 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10323 (7247) | b0r1s |
» | dfi lanparty in htt?!? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3814 (3374) | gfighter |
» | DFI nf4 ultra 3je ramiOddelek: Strojna oprema | 975 (860) | Jenej01 |