Forum » Pomoč in nasveti » Baterija HP
Baterija HP
T-Mac ::
Zdravo,
Imam zanimivo vprasanje. Imam HP prenostnika, konc koncu nima veze katero znamko. Zgodba je sledeca, baterija prenosnika je bila nekaj casa v skatli tut nima veze zakaj :) potem jo po nekem casu dam ven in ne polni nic... Potem cez cas polni do 27% priklopljena non stop na napajanje in % baterije pade na 22% sedaj je pa na 12%... Kaj je to? Se je unicila? Je mozno tudi to da ni polnilec pravi, ker ni originalni.
Hvala za kak odgovor
Lp
Imam zanimivo vprasanje. Imam HP prenostnika, konc koncu nima veze katero znamko. Zgodba je sledeca, baterija prenosnika je bila nekaj casa v skatli tut nima veze zakaj :) potem jo po nekem casu dam ven in ne polni nic... Potem cez cas polni do 27% priklopljena non stop na napajanje in % baterije pade na 22% sedaj je pa na 12%... Kaj je to? Se je unicila? Je mozno tudi to da ni polnilec pravi, ker ni originalni.
Hvala za kak odgovor
Lp
recimo cca 1 leto ja :) aha da je fuc ok, nekaj se mi je porodilo v glavi, da pa obstaja kak program da se jo nekako zrihta pa vrjetno ne obstaja ane?
boogie_xlr ::
Poskusi naredit par ciklov, torej napolni, do kolk gre, nato sprazni do konca. Sproti preverjaj temperaturo baterije in izklopi vse skupaj, če postane preveč vroča.
sedaj sem izklopil iz napajanja, ko se je napajala je pisalo 12% sedaj ko se pa ne napaja pise pa 24% :)
Štos je v tem, da se je baterija starala in samopraznila, medtem ko logika v bateriji misli, da je nova. Po parih ciklih se bo skalibrirala in bo kazalo približno realno vrednost.
ok hvala, preveru ali se kaj segreva, nic trenutno je popolnoma hladna
% pa zelo hitro pada sm ze na 20%
% pa zelo hitro pada sm ze na 20%
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T-Mac ()
In ja, obstajajo tudi programi, ki preberejo/izračunajo kapaciteto baterije. Look for them on google.
mine manj kot minutka in pade ze za 1% bom pogledu hvala
tako baterija je na 0% in mi je izklopilo prenosnik, sedaj je na napajanju in pise 0%
tako baterija je na 0% in mi je izklopilo prenosnik, sedaj je na napajanju in pise 0%
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T-Mac ()
Kakor vidm bo treba kupiti novo :) Imam pa se neko vprasanje kje bi zvedel koliko je najboljsa temperatura baterije procesorja itd... da bi si nalozil program in spremlal ce so vse komponente prenosnika uredu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik - kako polniti baterijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 15345 (2115) | sh00ter92 |
» | BaterijaOddelek: Pomoč in nasveti | 3696 (2589) | klekej |
» | Še o težavah z novim iPadom (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 34325 (27776) | Owe- |
» | kapaciteta baterije vedno manjšaOddelek: Strojna oprema | 1969 (1473) | clix |
» | Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21835 (18462) | MrStein |