Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
Temo vidijo: vsi
lolipop2 ::
Opa, Aliexpress... kupil sem artikel za cca 25€, se s prodajalcem zdilal za 3€ refunda, ker je bilo blago slabše kvalitete, sedaj mi je pa še Aliexpress poslal opravičilo in kupon za 5€. Nice.
A Aliexpress Standard For Special Goods gre mimo carine?
Tole imam:
Shipping fee
€3.91
Estimated import charges
€3.66
All-inclusive Price. No extra surprise charges upon delivery.
A bo imela Carinska Pošta prste vmes?
Tole imam:
Shipping fee
€3.91
Estimated import charges
€3.66
All-inclusive Price. No extra surprise charges upon delivery.
A bo imela Carinska Pošta prste vmes?
MIHAc27 ::
samo z kupovanjem... cariniki kar fino usekajo. Paketek za 30€, carine še 10.
Kontra pa ne vem.
Kontra pa ne vem.
Ales ::
se pravi nič kaj bolje kot sedaj pri nas :(
Saj ni povedal, kako je v Srbiji.
Po mojih izkušnjah, prejel sem nekaj paketov tam, gredo ene stvari iz AliExpress mimo carine (pot preko Madžarske, go figure), pri enih paketih pa njihova Pošta ocarini in plačaš poštarju (3-rd party naročilo, ne Ali). Koliko točno so tarife za postopek ne vem, nisem podrobneje gledal takrat, ni bilo drago. DDV je pa 20% in so ga seveda zaračunali.
Koliko so tarife je sigurno online napisano...
Meni so dejansko vse stvari iz AliExpress prišle direkt, brez carinskega postopka, ampak vzorec za to početje (kupec=1) je daleč premajhen, da bi si upal trditi. Sicer pa on itak ne sprašuje za Ali, ampak malo "zlorablja" to temo...
val46 ::
Naroči...sej ti piše : All-inclusive Price. No extra surprise charges upon delivery.
Če se ustavi na carini, zahtevaš refund, jebat ga.
Če se ustavi na carini, zahtevaš refund, jebat ga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: val46 ()
buttcrack ::
se pravi nič kaj bolje kot sedaj pri nas :(
Saj ni povedal, kako je v Srbiji.
Po mojih izkušnjah, prejel sem nekaj paketov tam, gredo ene stvari iz AliExpress mimo carine (pot preko Madžarske, go figure), pri enih paketih pa njihova Pošta ocarini in plačaš poštarju (3-rd party naročilo, ne Ali). Koliko točno so tarife za postopek ne vem, nisem podrobneje gledal takrat, ni bilo drago. DDV je pa 20% in so ga seveda zaračunali.
Koliko so tarife je sigurno online napisano...
Meni so dejansko vse stvari iz AliExpress prišle direkt, brez carinskega postopka, ampak vzorec za to početje (kupec=1) je daleč premajhen, da bi si upal trditi. Sicer pa on itak ne sprašuje za Ali, ampak malo "zlorablja" to temo...
tnx za info
esel ::
Očitno je Aliexpress našel nek obvod za 3€ dajatev.
Sem poskusil na dveh treh artiklih in na vseh se 3€ dajatev pred zakljuckom nakupa odšteje.
Sem poskusil na dveh treh artiklih in na vseh se 3€ dajatev pred zakljuckom nakupa odšteje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
esel ::
Očitno je Aliexpress našel nek obvod za 3€ dajatev.
Očitno uporabljajo strategijo zbirnega uvoza, pri kateri več izdelkov z isto kodo pripeljejo v EU in zanje plačajo le enkratno dajatev 3 €. Vprašanje pa je, kako se bo na to juknjo odzvala EU.
stratosD ::
za BUNDLE DEALS:
izdelke so razdelili v nekakšne "skupine" - mislim da jih je 24
če vzameš 3 izdelke iz iste skupine je free shipping & no duties
pol zatrjujejo da ni nobenih surprise duties pri checkoutu...
zdi se mi da so izdelki malenkost dražji po kosu - cca 50c do 1eur - kot so bli prej - pa pol mogoče s tega sfinancirajo tiste 3 eure ker je kao ista skupina pa plačaš samo 1x
Pri CHOICE mi pa na izdelek ki je nižji od 15eur nabije še 0,99eur shippinga + 3,66eur import duties ... če pa vzamem npr. 3 izdelke ki so skupaj več kot 15 eur - pa import duties 3 x 3,66 kar je zame no go...
Se pravi Bundle Deals trash bomo še lifral ...
izdelke so razdelili v nekakšne "skupine" - mislim da jih je 24
če vzameš 3 izdelke iz iste skupine je free shipping & no duties
pol zatrjujejo da ni nobenih surprise duties pri checkoutu...
zdi se mi da so izdelki malenkost dražji po kosu - cca 50c do 1eur - kot so bli prej - pa pol mogoče s tega sfinancirajo tiste 3 eure ker je kao ista skupina pa plačaš samo 1x
Pri CHOICE mi pa na izdelek ki je nižji od 15eur nabije še 0,99eur shippinga + 3,66eur import duties ... če pa vzamem npr. 3 izdelke ki so skupaj več kot 15 eur - pa import duties 3 x 3,66 kar je zame no go...
Se pravi Bundle Deals trash bomo še lifral ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stratosD ()
enavlaka ::
Nastavitve carin na aliju so napačne. Zato določeni izdelki ne gredo skupaj in nabijajo tarife.
blink ::
"Od 1. novembra bodo pošiljke iz Kitajske še dražje, prihaja nova pristojbina
Višina pristojbine za obdelavo paketov še ni določena, govorilo se je, da bo znašala dva evra."
https://www.finance.si/od-1-novembra-bo...
Višina pristojbine za obdelavo paketov še ni določena, govorilo se je, da bo znašala dva evra."
https://www.finance.si/od-1-novembra-bo...
Jerry000 ::
Kako je zdaj z naročili preko Ali ali Temu? Ali se pri temu tudi upošteva teh # EUR na kategorijo kot pri Ali? Ali je kakšna finta kako se temu izogniti ali ni možnosti?

Pithlit ::
Kako je zdaj z naročili preko Ali ali Temu? Ali se pri temu tudi upošteva teh # EUR na kategorijo kot pri Ali? Ali je kakšna finta kako se temu izogniti ali ni možnosti?
Temu se izogneš če naročiš iz EU.
Life is as complicated as we make it...
Technics ::
Pa je cena povprecno visja iz EU,kot ce narocis iz kitajske skupaj z davkom in
carino..lepo so nategnili EU uporabnike ko ofce.

Povprečno? Ne, ni.
Ne vem kaj vi kupujete, pa kako. Ampak tiste stvari ki jih jaz kupujem so cenejše iz EU, kot iz kitajske. Je pa res da se mal potrudim.
Recimo balanser za gume. Iz EU - $62. Enak iz kitajske - $28 + $4 (prispevek) + $72 (poštnina) = $104.
Je pa res da ne kupujem 1001 sranja za $0,99.

Bellator ::
A je kaj narobe s temu tamponi in skret papirjem?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
Povprečno? Ne, ni.
Ne vem kaj vi kupujete, pa kako. Ampak tiste stvari ki jih jaz kupujem so cenejše iz EU, kot iz kitajske. Je pa res da se mal potrudim.
Recimo balanser za gume. Iz EU - $62. Enak iz kitajske - $28 + $4 (prispevek) + $72 (poštnina) = $104.
Imam agenta na kitajskem kateri mi vse izdelke ki jih želim nabere skupaj in mi jih poslje z ddp načinom mimo carine in jih v 14 dnevih dobim direkt domov,brez kompliciranja in jebanja z našo carino,ker kitajci vse uredijo.
Magic1 ::
A je kaj narobe s temu tamponi in skret papirjem?
S tamponi zate ziher ne bo nič narobe... Da pa se skret papir vozi posamezno iz Kitajske, pa da vedet zakaj nabijajo vedno nove takse!
Magic
DarwiN ::
Eno mojih prvih naročil na Temu:
To so bili zlati cajti Temuja.
19x24 = 456 gobic za posodo.. In kupon za ~40% popusta. Total je bilo neke ~6.5€. Še danes jih imam na lagerju.
To so bili zlati cajti Temuja.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Povprečno? Ne, ni.
Imam agenta na kitajskem kateri mi vse izdelke ki jih želim nabere skupaj in mi jih poslje z ddp načinom mimo carine in jih v 14 dnevih dobim direkt domov,brez kompliciranja in jebanja z našo carino,ker kitajci vse uredijo.
Kaj potem v tej temi glumiš?
Povprečno? Ne, ni.
Kaj potem v tej temi glumiš?
Glumla sta tvoja dva stara ko sta te delala,da nisi glih neki biser od glave..pa obnašaj se,ker sem za tebe Gospod.
Kako se pa naredi to? Je kje opcija da iz EU pošljejo? Aliexpress tega nima? Ker ravno na aliju mam stvari, ki jih na temu ne najdem :)
DarwiN ::
V Iskanje napiši izdelek, potem se ti pa na levi strani pokaže ta meni:
Ampak ko obkljukaš EU, cene skočijo za x3, tko da nima smisla. :///
Večje/dražje izdelke z višjimi maržami skladiščijo v EU oz. sodelujejo z lokalnimi prodajalci.. Te zadeve praviloma lahk dobiš iz EUja.. Z drobnarijami, oblačili ipd. je pa sranje.. Tu zaenkrat kolkr vem ni nobenega trika in ga verjetno tudi nikoli več ne bo.. Drobnarije nikoli več ne bodo tako poceni, kot so bile. TEMU trenutno ponuja, da krije 30% carin, pri Aliexpress pa imaš bundle deals brez carine - če imaš srečo ti želeno drobnarijo iz tvoje košarice ponudijo pod bundle deals in lahk vzameš 3 kose brez carine.. Denimo nek jajc za 2€.. Vzameš 3 kose za 6€ in ne plačaš carine.
Večje/dražje izdelke z višjimi maržami skladiščijo v EU oz. sodelujejo z lokalnimi prodajalci.. Te zadeve praviloma lahk dobiš iz EUja.. Z drobnarijami, oblačili ipd. je pa sranje.. Tu zaenkrat kolkr vem ni nobenega trika in ga verjetno tudi nikoli več ne bo.. Drobnarije nikoli več ne bodo tako poceni, kot so bile. TEMU trenutno ponuja, da krije 30% carin, pri Aliexpress pa imaš bundle deals brez carine - če imaš srečo ti želeno drobnarijo iz tvoje košarice ponudijo pod bundle deals in lahk vzameš 3 kose brez carine.. Denimo nek jajc za 2€.. Vzameš 3 kose za 6€ in ne plačaš carine.
You don't see faith healers working in hospitals

V Iskanje napiši izdelek, potem se ti pa na levi strani pokaže ta meni:
Niti dela ne tko kt je treba. Je treba le na roke pregledat.
Aja, za malo 'šaro' nima smisla.
Torej če razumem je vseeno al pošlejo iz EU ali ne, je cena tkorekoč ista s carino al pa brez (glede na to da se podraži)?

Resno?
Kaj pričakuješ od nas? Ne kupujemo mi, še manj imamo pojma kaj ti kupuješ.
Poišči izdelke ki jih rabiš. Zmeči v košarico in primerjaj.
Zase sem ti dala konkreten primer izdelka ki ga kupujem, ki je konkretno cenejši če mi ga iz Nemčije dostavijo kot pa iz kitajske (in še zdaleč ni edini). Vem za dovolj primerov ko je zgodba obratna. Ne bit len. Oziroma, bodi... in kolikor plačaš pač plačaš.
Kaj pričakuješ od nas? Ne kupujemo mi, še manj imamo pojma kaj ti kupuješ.
Poišči izdelke ki jih rabiš. Zmeči v košarico in primerjaj.
Zase sem ti dala konkreten primer izdelka ki ga kupujem, ki je konkretno cenejši če mi ga iz Nemčije dostavijo kot pa iz kitajske (in še zdaleč ni edini). Vem za dovolj primerov ko je zgodba obratna. Ne bit len. Oziroma, bodi... in kolikor plačaš pač plačaš.
BuDi79 ::
Spletni nakupi kmalu še dražji: prihaja nova carina
V pripravi je že druga pristojbina, ki naj bi omejila poplavo poceni kitajskih izdelkov (in drugih izdelkov iz Velike Britanije in ZDA)
Dodatna pristojbina bo veljala za izdelke, naročene prek spleta in uvožene v EU. Višino pristojbine bo določila Evropska komisija, pobirali pa jo bodo nacionalni organi.
Evropska komisija pravi, da je pristojbina namenjena kritju naraščajočih stroškov, povezanih z rastjo števila majhnih paketov, vključno s stroški inšpekcijskih pregledov in spremljanja uvoza
vir: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/eu-...
V pripravi je že druga pristojbina, ki naj bi omejila poplavo poceni kitajskih izdelkov (in drugih izdelkov iz Velike Britanije in ZDA)
Dodatna pristojbina bo veljala za izdelke, naročene prek spleta in uvožene v EU. Višino pristojbine bo določila Evropska komisija, pobirali pa jo bodo nacionalni organi.
Evropska komisija pravi, da je pristojbina namenjena kritju naraščajočih stroškov, povezanih z rastjo števila majhnih paketov, vključno s stroški inšpekcijskih pregledov in spremljanja uvoza
vir: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/eu-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Ganon ::
So se dostave upočasnile? 15. avgusta so mi poslali, danes sem prejel obvestilo, da jo je prevzela dostavna služba.