» »

WIFI stikalo

WIFI stikalo

antireal ::

Pozdravljeni!

Zanima me, ali kdo pozna kakšno napravo katero bi lahko povezal na domače wifi omrežje, ter preko vmesnika vklapljal in izklapljal elektriko na določeni napravi? Naprimer vklop gretja preko mobitela..

Hvala...

shadeX ::

A vmesnik imaš že napravljen? Ker povezava v domače omrežje je zelo preprosta. In sicer preko VPN-ja. Ampak moraš imeti kompatibilen ruter ( da lahko ustvari VPN server ).

antireal ::

Najbolje bi bilo, če bi bila ta naprava povezana preko wifija na moj router in imela nek web vmesnik. Potem bi naredil port forward na napravo na kateri bi spreminjal on/off.

SeMiNeSanja ::

Take igračke niso ravno poceni. Ker se igraš z elektriko, nočeš neko crap made in China varianto, da ti potem dom pogreje do te mere, da te pred vhodom pričakajo gasilci, ko se vrneš domov.

Resnejše IP variante za takšen namen s 4 priključki so po 200€ in več, le malo katera varianta pa je narejena za priklop na brezžično omrežje (npr. Aviosys).

Jaz imam Leunig varianto, ki je cenovno tudi nekje v tem razredu in že več let odlično deluje (zadeva je malenkost bolj pametna in zna izvesti 'reboot', če se računalnik ne odziva). Mi je že prihranila marsikatero nepotrebno pot, samo da bi na roke naredil restart, tako da se je investicija že zdavnaj povrnila.

Ne vem pa, če tvoje potrebe opravičujejo investicijo v takšnem rangu?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava dveh lokalnih omrežij

Oddelek: Omrežja in internet
172026 (1506) Aleks Nafi
»

pfsense (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7310657 (6363) SeMiNeSanja
»

Odkrita zlonamerna koda v usmerjevalnikih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6741820 (23852) AC_DC
»

Tomato (Shibby) router firmware - vprašanja

Oddelek: Omrežja in internet
132421 (1749) AC_DC
»

Ruter z 4x1Gbps LAN porti in VPN podporo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
868375 (7131) levaky

Več podobnih tem