Forum » Programiranje » dostopanje do niza iz različnih funkcij (C++)
dostopanje do niza iz različnih funkcij (C++)
moose_man ::
V C++ poskušam nekaj narediti in prišel sem do sledeče situacije.
Iz main funkcije moram klicat eno double funkcijo, recimo ji double Func(), katere vhodnih parametrov ne smem spreminjat.
No, v Func moram delat z eno še kar veliko matriko, ki je zapisana v .txt fileu. Ker se bo moral Func izvajati velikokrat, ne bi rad, da to matriko za vsako znova vlečem v program in jo prebiram.
Zatorej bi rad .txt datoteko prebral samo enkrat, nato pa prebrano shranil v 2-D array. No, v Func pa moram ta array spraviti na drugačen način, kot z vhodnim parametrom. Mi lahko kdo svetuje kako to naredit? Poskušal sem nekako s classi uredit to, pa ne vem če brcam v pravo smer.
Z googlanjem mi (še) ni uspelo najti rešitve. Če mi je kdo pripravljen pomagat, bi bil vesel. Hvala!
Iz main funkcije moram klicat eno double funkcijo, recimo ji double Func(), katere vhodnih parametrov ne smem spreminjat.
No, v Func moram delat z eno še kar veliko matriko, ki je zapisana v .txt fileu. Ker se bo moral Func izvajati velikokrat, ne bi rad, da to matriko za vsako znova vlečem v program in jo prebiram.
Zatorej bi rad .txt datoteko prebral samo enkrat, nato pa prebrano shranil v 2-D array. No, v Func pa moram ta array spraviti na drugačen način, kot z vhodnim parametrom. Mi lahko kdo svetuje kako to naredit? Poskušal sem nekako s classi uredit to, pa ne vem če brcam v pravo smer.
Z googlanjem mi (še) ni uspelo najti rešitve. Če mi je kdo pripravljen pomagat, bi bil vesel. Hvala!
- spremenilo: moose_man ()
specing ::
... Func() { static int* matrika = NULL; if (matrika == NULL) { // nalozi matriko tukaj (se izvede enkrat) } // ostala koda }
Kot sem te razumel moraš znotraj Func() prebrati array?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] Composer ne najde/vključi razreda izven vendor mapeOddelek: Programiranje | 1178 (1017) | krenpac |
» | python-pomoč pri nalogi z niziOddelek: Programiranje | 1542 (1240) | galu |
» | PHP razredi in konstruktorjiOddelek: Izdelava spletišč | 1600 (1451) | JesusChrist |
» | C++ prevajalnikOddelek: Programiranje | 1547 (1370) | Jean-Paul |
» | c++ zapis funkcijeOddelek: Programiranje | 1196 (1119) | Vesoljc |